Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• lgabster

csendes tag

Sziasztok, a segítségeteket kérném!

Feladat lenne egy általános iskola wifi kiépítése.

A költségvetés szűkössége (igazából nincs keret...a lehető legolcsóbb, de még megbízható) miatt úgy döntöttem, hogy inkább magam építem ki a hálózatot, mintsem egy céget megkérek. Ez eddig nem is lenne gond...
    A baj ott kezdődik, hogy a bevezetett e-napló miatt minden tanár tabbletről használná a netet, amiknek ugye jóval gyengébb az antennájuk, mint egy mezei laptopnak.
    Másrészt a régi építésű sulinak jó kis 40cm-es téglafalain vannak a folyósók felől (termek között valamivel vékonyabb), mindez két emeleten.
    Harmadrészt sajnos annyi dolgom még nem volt AP-kel, hogy a jelerősség szempontjából tapasztalatom legyen a pozicionálásban, antenna beállításban, stb...
    Negyedrészt ....hehe, igen, lehet még tetézni ;] ... nem megoldott a kábel elvezetés, ezért is gondoltam AP-kre.

Drive-ra feltöltöttem egy alaprajzot.
    Jelmagyarázat:
    piros - kell wifi
    szürke - nem kell wifi
    zöld - van már wifi
    kék - innen kell kivezetni
    (fehér - folyosó)

Ez van a második emeleten, és ugyanígy néz ki nagyjából az első emelet is.
    Áramellátás csak a termekben, folyosón nincs, de ha nagyon muszáj, akkor bekábelezem

Szval ha tudnátok segíteni hogy nagyjából mennyi AP kéne, és hova helyezzem el őket, nagyon hálás lennék.

Visszaolvastam itt a fórumban, és talán ezek tűnnének jó választásnak:
    AP:
    D-Link DAP-1320 ennek talán túl gyenge lenne az antennája?
    TP-Link WA901ND 3 anennában én valahogy több potenciát látok
    Ubiquiti UAP - ez már a drága kategória, viszont ha jól tudom ez a legmegbízhatóbb, és ha ki tud váltani 2 TP-linket, akkor már megéri (azt írják, hogy 122m a hatótáv)

Router:
    TP-Link TL-WR1043ND - 3dBi-s cserélhető antennák
    TP-Link TL-WR941ND - 3dBi-s cserélhető antennák
    MikroTik RouterBoard 751U-2HnD - 2xMIMO 2.5dBi belső antenna + külső csatlakoztatható
    Asus RT-N12E - 2x5dBi-s nem cserélhető antenna (ha jól látom :( )

Mit ajánlotok megoldásnak?
    Előre is köszönöm a válaszokat!

Új hozzászólás Aktív témák