Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
''- Ezekre íg nem tudok válaszolni...minden routernél van pro- és kontra...''
Értem. Esetleg még ezekre:
''És a végére még egy láma kérdés: azt szeretném, ha a gépek a saját jelszavukkal automatikusan bejelentekznének a hálózatba - igényel ez bármi különösebb funkciót a router részéről vagy ez csak PC-beállítás kérdése?
Jól gondolom, hogy az ilyen kategóriájú eszközök tűzfala kb. ugyanannyit tud?'' -
canniball
nagyúr
Szerver-router PC terve nincs végleg félretéve, de egyelőre jegelve.
(Most egy gyors és egyszerű megoldásra van szükségem.))
''Ha csak sima 25-30 cm téglafakról van szó és nem vizes blokk, födém akkor igen...''
3db 35-40 centis ''egyszerű'' téglafalról lenne szó. Vizesblokk nincs közben, egyelőre födém sem játszik. Szóval akkor igen.
''Nem IP, ha nem MAC address alapján... Viszont ha azt is akarod, hogy egy előre meghatározott IP-t kapjon mindegyik gép MAC-uk szerint...''
Hmm, a jelenlegi Dlink DI-604-esemnél be lehet állítani, hogy DHCP ossza a gépeknek az IP-t vagy manuálisan adok nekik fixet. Vagy nem egy funkcióról beszélünk?
Egyébként annyira nem ragaszkodom hozzá, csak a biztonság miatt gondoltam rá, mert nem tudtam, hogy ''létezik...iP spoofing nevű játékok, és művelőik''.
''...ha csak nevek felsorolása érdekel , elég lesz egy mai router menűjébe bepillantani.''
Ezek szerint ilyen szempontból is mindegy, hogy milyen készüléket választok.
Akkor térjünk a lényegre:
-a fenti távolságot és ''akadályokat'' kéne áthidalni
-nem tudom mennyire kényesek ezek az eszközök a vevő egységre, ha ilyen szempontból van különbség egy kevésbbé finnyás darabra lenne szükségem (a noti beépített vevője és egy USB-s Proxim vevő adott)
-egyszerű kezelhetőség (kb. ilyesmi: ''tovább->tovább->ok'' webes felületen és kész a működő hálózat, mint a jelenlegi routeremnél)
-legyen stabil és nem túl borsos árkategóriájú (max. 20k, de ha kevesebb nem haragszom meg érte, sőt
)
A fentebb írottak alapján ezek egyike sem lehet túl nagy kérés; mit tudsz/tudtok ajánlani?
És a végére még egy láma kérdés: azt szeretném, ha a gépek a saját jelszavukkal automatikusan bejelentekznének a hálózatba - igényel ez bármi különösebb funkciót a router részéről vagy ez csak PC-beállítás kérdése?
Mod.: jól gondolom, hogy az ilyen kategóriájú eszközök tűzfala kb. ugyanannyit tud?
[Szerkesztve] -
canniball
nagyúr
Köszönöm az eddigi segítséget, de ez kezd számomra egyre bonyolultabbá (és megfizethetetlenné) válni, úgyhogy azt hiszem lemondok erről az igényemről.
Akkor nézzük máshogy kérdést:
Szükségem lenne egy wlan routerre, az áthidalandó távolság kb. 15-20 méter, közben 3 db 35-40 centis téglafal. Képes-e erre bármelyik eszköz? Lehet-e ezekben a routerekben IP-cím alapján beállítani a hozzáférést (hogy csak bizonyos IP-jű gépek csatlakozhassanak)? Ha igen miért van szükség a különböző titkosításokra? Ezek közül milyenek vannak egyáltalán? -
canniball
nagyúr
''Zyxel VoIP SOHO routerek...''
Pl. a Prestige 2602HW oldalán [link] találtam olyat, hogy ''A kollégák hozzáférését a sávszélesség management segítségével szabályozhatjuk.'' Erre a Prestige sorozatra gondoltál? Ezek kompatibilisek a különféle ADSL szabványokkal, de nekem kábelnetem van - gondolom akkor ez nekem nem jó.
''20-40k bruttóban kaphatók.''
A 20k (+esetleg egy kevés még) belefér, de a 40k már nem az, amit meg tudnék fizetni. Ennek tükrében esetleg tudnál konkrét típust mondani? -
neduddki
nagyúr
HI!
Nem modom, hogy o a tokejj amin nem lehetne fejleszteni, de nem dogloik ket naponta mint a dlink; mukodik inhomogen kozegben , nem ugy az eddig szivott linksys-ek /nem sajnos nem tok tipusokat meg fw-ket/, de nem tud l2tp-t, ami nekem addig nem is baj mig a bme vpn nem fogad el csak sajat klienst, nem tom mi a jo feszkes fennert nem megy a sip omnisession-nal, meg hogy nemejjik usb-s nyomtato az istenekk sem eszi meg /mongyk ebben a hozzerto szerint nemi nemuleg vetkesek a nyomi gyartk is/, meg meg mitom en, etc., de teccik hogy a savszel managmentnel le tudom huzni akar csak egy alkalmazast is /pl. torr/, teccik a telnetes belepes, meg az ott beallithato dogok tomege, teccik a szep olvasmanyos manual /meg nem vegesztem vele:- )/, de nem teccik a 10 fix dhcp
Szoval ezek meg a felsorotak ellenre en kedvelem es nem bantma me egyiket sem:- )
Abban meg rohattul egyertek, hogy a fene asok jelolesebe, de legalbb eg rohatt compare lenne vmejjik oldalon.:- )
De aszt khagytad a felsorolasbol, hogy meg drag is:- )
udv
neduddki
p.s. a teccik nem tecciket aszem sokaig sorolhatnam mire a vegere erek, de befejeztem -
tozo86
tag
sziasztok!
Tanácsotokat szeretném kérni. wireless router-t szeretnék venni, de olyat ami egyben adsl modem is. a mostani dsl modemem haldoklik, és szeretném ezt egyben megoldani.
Tudnátok ajánlani egy pár terméket, vagy hogy milyen néven keressek rá egyáltalán?
Valami nagyon olcsó kéne... nem vagyok túlzottan eleresztve mostanság.
Köszi előre is
bocsi, a kérdés nem Cleo-nak szól, hanem mindenkinek
[Szerkesztve] -
hbruce000
tag
Bocs az 1ügyü kérdésért:
''választani olyanokat, amelyek tartalmaznak valamelyik sávmenedzselési módszert''
engem is érdekel ez a dolog, csak azt nem tudom, hogyan lehet fellelni ezt a dolgot 1 mezei '' vevötájékoztatóban''?
Van ennek valami kereskedelmi neve?
Pl az asus, linksys mely típusai ilyenek?

-
Nos 2 asztali pc,1 laptop, távolságban 1 tetőtéri szoba, de fal van a 2 szoba között /családi ház/ jelenleg ha otthon vagyok nyaranta / most már valszeg tartósan maradok
/ akkor egy öreg smc routeremmel oldottuk meg a megoszást, mivel egy kábelt már áthúztam az én szobámba, igy a vezeték nélküli megoldás inkább a laptopot érintené.Laptop hát,ha apu használná,akkor legközelebb a szemközti szoba, legtávolabbi az 1 emelettel lejjebbi nappali lenne szerintem. Alapvetően - jelenleg - nem otthoni munka,inkább csak hobbi,netezés,illetve nekem egy MMORPG elérhetősége a szempont,persze azért örülnék,ha a szomszéd nem játszadozna nálam,szóval egy egézséges biztonsági szint nem árt
Időm az van/lesz játszani a routerrel, szint az közelitőleg mondjuk egy DFes hálózati szakirányon végzős infós 
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- EA Sports WRC '23
- Vírusirtó topic
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Revolut
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Direct One (műholdas és online TV)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- MSI GeForce RTX 4090 GAMING X TRIO 24GB - Friss wellness - Garancia
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB Phantom Black, fóliás új állapot, Regalaxy
- Keressek intel i7-i9!!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370-A i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T7 Zalman 500W
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! HP ProBook 650 G3 - i3-7GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(Most egy gyors és egyszerű megoldásra van szükségem.))

Gubek-Einste
Dr.NX