Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• canniball

nagyúr

válasz Cleo #1864 üzenetére

Szerver-router PC terve nincs végleg félretéve, de egyelőre jegelve. :) (Most egy gyors és egyszerű megoldásra van szükségem.))

''Ha csak sima 25-30 cm téglafakról van szó és nem vizes blokk, födém akkor igen...''
    3db 35-40 centis ''egyszerű'' téglafalról lenne szó. Vizesblokk nincs közben, egyelőre födém sem játszik. Szóval akkor igen. :)

''Nem IP, ha nem MAC address alapján... Viszont ha azt is akarod, hogy egy előre meghatározott IP-t kapjon mindegyik gép MAC-uk szerint...''
    Hmm, a jelenlegi Dlink DI-604-esemnél be lehet állítani, hogy DHCP ossza a gépeknek az IP-t vagy manuálisan adok nekik fixet. Vagy nem egy funkcióról beszélünk?
    Egyébként annyira nem ragaszkodom hozzá, csak a biztonság miatt gondoltam rá, mert nem tudtam, hogy ''létezik...iP spoofing nevű játékok, és művelőik''. :)

''...ha csak nevek felsorolása érdekel , elég lesz egy mai router menűjébe bepillantani.''
    Ezek szerint ilyen szempontból is mindegy, hogy milyen készüléket választok.

Akkor térjünk a lényegre:
    -a fenti távolságot és ''akadályokat'' kéne áthidalni
    -nem tudom mennyire kényesek ezek az eszközök a vevő egységre, ha ilyen szempontból van különbség egy kevésbbé finnyás darabra lenne szükségem (a noti beépített vevője és egy USB-s Proxim vevő adott)
    -egyszerű kezelhetőség (kb. ilyesmi: ''tovább->tovább->ok'' webes felületen és kész a működő hálózat, mint a jelenlegi routeremnél)
    -legyen stabil és nem túl borsos árkategóriájú (max. 20k, de ha kevesebb nem haragszom meg érte, sőt :) )
    A fentebb írottak alapján ezek egyike sem lehet túl nagy kérés; mit tudsz/tudtok ajánlani?

És a végére még egy láma kérdés: azt szeretném, ha a gépek a saját jelszavukkal automatikusan bejelentekznének a hálózatba - igényel ez bármi különösebb funkciót a router részéről vagy ez csak PC-beállítás kérdése?

Mod.: jól gondolom, hogy az ilyen kategóriájú eszközök tűzfala kb. ugyanannyit tud?

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák