Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Jim74

nagyúr

Sziasztok!

A következő problémára keresnék megoldást:

Adott 2 külön merevlemez ("A" és "B"). "A" merevlemezen Windows 7, "B" merevlemezen XP rendszer van telepítve. Először a Win 7 lett telepítve, majd utána az XP. Telepítéskor mindig csak az egyik winyó volt a gépben.
    Mivel tudom megoldani, hogy bootoláskor lehessen választani az indítandó op. rendszer közül és a egyik op. rendszer se lássa működés közben a másik op. renszerre telepített merevlemezt. Még annyival bonyolódna esetleg a dolog, hogy a "B" lemezen létrehoznék egy "C" partíciót, amit mindkét rendszernek látnia kellene (de ez már csak extra kívánság, ha a fő probléma megoldást nyert.).

Már próbáltam az EasyBCD-t. Win 7-es rendszerre telepítettem, hozzáadtam a XP-s winyót a boot bejegyzésekhez. Bootoláskor meg is jelenik a választómenü, de az XP-t választva nem indul el a rendszer. Valami NTDLR hiányára panaszkodik. A másik problémám ezzel a megoldással, hogy látszódik Win 7 alatt az XP-s winyó (bár ez lehet, hogy beállítás kérdése és nem találtam meg a programban az opciót).

Kipróbáltam az Acronis Disk Director Suite-ot, de nem jutottam vele semmire. Az OS selector menü inaktív, nem választható.

Sajnos a Win 7 XP módja nem elegendő számomra, mert a munkahelyi hálózathoz való VPN-es csatlakozásnál használt token csak XP alatt hajlandó működni.

A BIOS-ban történő boot-sorrend átállítás sem megfelelő megoldás számomra.

Előre is köszönöm a segítséget :R

Új hozzászólás Aktív témák