Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• cigam

titán

Miért terjesztitek a hisztériát ilyen módon?!

A másik, amit elfelejtenek, hogy a kutya se fejleszt már XP-re (a víruskészítőkön kívül), nemsoká egy szaros böngésző se lesz rá.

Nem igaz. Egyrészt n+1 program jelenleg is futtatható rajra, és amíg nem csak legfrissebb kiadások szolgáltatásait kihasználó programról van szó, röhögve elmegy XP-n is. A FF legutolsó kiadásának rendszerigénye XP SP2!!!. Mi a lópikula változna a html szabványos 4-5 év alatt amit most nem tud a ff?

Nincs az az épeszű programozó, aki az XP miatt akár egy virtuális masinát fenntartana...

Minek ahoz virtuális XP? Amúgy meg miért ne? Sokan a mai napig C64-re is fejlesztenek programot.
    Pont ma faragtam egy stopper programot Vista-n. A lefordított .exe csont nélkül fut XP-n is. Az API-k visszafele kompatibilissek. Ezért is futhat Xp-n, Visata-n W7-en, és W8.1-en is ugyanaz a program.

"5 év? "
    felev mulva itt fog a kollega kuncsorogni a mentsuk meg a segget a mert a virusos gepe, nagyon fontos adatok..

A lottószámokat is ilyen magabiztosan megmondod? Nem ellentmondás, hogy a viruskergetők támogatják(ergó előbb utóbb) megfogják a kartáveőket, ugyanakkor virusos lesz a gépe? Ez tegnap is így volt, holnap is így lesz. Annyi csak a difi, hogy egyre több lyuk lesz a rendszeren. Mivel ezek ismeretlenek, így lehetetlen előre megmondani mennyire befolyásolják a mindennapi használatot.

Xp tamogatas vegerol tudsz? hogy mivel jar?

És te? Mert a hisztéria (keltés)? Az megy, de még senki nem győzött meg arról, hogy a bevált programkészletem nem fog működni április után.
    Senki nem győzött meg arról, hogy 14-én még minden oké, 15-én pedig egy vírusos romhalmaz lesz az egész.
    Nem ismered a használati szokásait, milyen programokat használ, mire, de ellátod "jó" tanácsokkal. A pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve.

Egyébként még mindig egyszerűbb az újratelepítés, mint a klónozgatás.

Miért is? 1 óra alatt lementem/klónozom a winyót, de ha 4 óra hát legyen 4.
    - OEM windows esetén nem kell újraaktiválni(pláne telefonon + pénz+macera)
    - n+1 akciós program regisztrációja lejárt. Vagy megveszem, vagy várok (hónapokat/éveket), míg a kedvencemet megint ingyen beregisztrálhatom.
    - nem kell újra belakni a rendszert (mappa struktúrák, programbeállítások,...)
    - biztos van még, csak most nem jut az eszembe ( rendszeresen (mentés nélkül) legyalulják a recovery partíciót, oszt reinstallkor meg pislognak mint hal a szatyorban.)
    Nem azt állítom, hogy a friss telepítésnek nincsenek előnyei, de kérdező klónozásra kért tanácsot, nem számítógéphasználatról

Frissítések sincsenek már hozzá, nem lesz 5 éved.

N+1 Windows-os gép lesz 5 év múlva is. Csak akkor fognak kikopni, ha HW kirohad alóluk, mert az új vasakhoz nincs támogatás a régi rendszerekre.
    Melyik jelenleg is használt program nem fog futni/nem lesz használható a frissítések elmaradásával?

De hogy ne csak offoljak: ReDobackup
    Mondhatni olyan egyszerü, hogy elrontani sem lehet.
    - Elmented a lemezképet (hálózati/USB meghajtóra)
    - Kicseréled a merevlemezt
    - Vissztaöltöd rá a lemezképet
    - Biztos ami biztos egy lemezellenörzés, majd az üres helyre létrehozol egy új partíciót az adatoknak(vagy átméretezed a jelenlegit birtokba véve az üres helyet).

Vagy pl. [link], ill. az SSD-re költöztető cikkeket is érdemes átolvasni. A HDD-ről HDD-re sem különbözik tőle, csak elmarad az alignálás(partícióeltolás), de ha eltolod, hát az se nagy baj ;)
    a Klónozó topikban is biztos kapsz tippeket az eljárásra

Új hozzászólás Aktív témák