Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-17 09:07:26

LOGOUT.hu

Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8623) junkpod válasza gbors (#8617) üzenetére


junkpod
nagyúr

Ezt most nem értem:
1. miért KELL a routernek a hálóba kerülnie? (azért egy wifi antenna mellett közvetlenül aludni véleményes...
2. miért KELL a NAS-nak oda kerülnie ahol a router van? Nem lehet kapni hálózati kábelt 1 méteresnél hosszabbat? A PC-d is a hálóban van, meg a TV-d is, meg a házimozid is, meg minden? akkor az nem háló:)
3. nehezen tudok elképzelni OTTHONI felhasználásban olyat amikor éjszaka elengedhetetlenül fontos a NAS-hoz a hozzáférés.

De a te életed, úgy éled ahogy akarod. Hogy én hogyan képzelem el, hát így:
1. Router ott van ahol bejön a kábel a lakásba, ezt pedig direkt egy középponti helyre kértem, ahova szekrényt építtettem.
2. a routerből minden szobába vezet egy bekábelezett kiállás amire a hálózatos eszközök (médiaplayer, tv, pc...) csatlakozhatnak. Ebben az esetben viszont a NAS-nak tényleg a router mellett találtam legjobb helyet a szekrényben:) de nem azért mert szerelmes a routerbe, hanem mert ott nincs szem előtt.
3. éjszaka meg aludni szeretek és ha voltam olyan kegyes, hogy adtam másnak hozzáférést az én NAS-omhoz (pl távol élő rokon) akkor elvárom, hogy fogadja el a nyitvatartási órákat:)

Tehát ha zúgna, sem hallom (mert halk és szekrényben pihen), de ha alszom úgyis ki van kapcsolva, akkor meg még hallkabb:)

Box's don't touch!

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.