Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-17 09:07:26

LOGOUT.hu

Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23971) SunMount3r válasza Tiboy86 (#23970) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

A DLNA-at kipróbálhatod, ahogy írták, de sokat ne várj, főleg minőségben és formátumtámogatásban, csak félmegoldás. 4K esetén pedig a Router-ek a saját USB-jükről elég nyögve nyelősen tolnák csak a stream-et, nem erre vannak kitalálva.

1. Opció: NAS/Szerver gép rendes SMB vagy NFS megosztással és erről egy média Box stream-elné, HDMI-vel közvetlen a TV-re dugva a videókat. Ez mehet Wi-Fi-n is akár, de mint írtuk a legbiztosabb a kábel. Márt írtam, hogy hol érdeklődj ez ügyben. Akár 15K-ból ki lehet hozni egy ilyen Box-ot.

2. Opció: NAS/Szerver gép, rajta Serviio, Plex vagy Emby. Ugyan ezeket a TV-dre is telepítve közvetlen a TV-re stream-elnéd a videókat és az is játszaná le. Itt a minőség, formátumtámogatottság már a TV-d belső lejátszójától fog függeni. Illetve nagy bitrátás 4K videók esetén gond lehet a TV 100Mbit-es hálózati csatija, vagy a Wi-Fi kiszámíthatatlansága. De ha már Wi-Fi, akkor a 4K-hoz mindenképp 5GHz-es kell, nézd meg ezt tudja e a TV-d és akkor persze kell egy AC-s 5GHz-res router is.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.