Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen DVD-írót vegyek? (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#17066) Recyclicator válasza Tomi_Sci (#17059) üzenetére


Recyclicator
csendes tag

Szervusz!
Vártam, bővebb ismerettel bírók meglátásaira.
Amit én mondhatok, remélhetőleg tartalmaz Számodra is lényegest.Konkrét olcsó és megbízható javaslat helyett, csak adalékokkal tudok szolgálni. A megbízhatóság mindig is első helyen volt számomra, a következők után igazolást is nyert.
Majd' két éve használok LC Power fantázianevű külső racket (IDE-SATA belső csatlakozó, ez erénye), benne Pioneer DVR-112 (IDE) íróval. XP SP3 op., ImgBurn aktuális verzió, HP 550 laptop. (Core2 Duo; tehát USB 2.0.) Itt az eszköz puffer 100 %-on volt; mint a gránit. Időnként az eszközt kínlódva detektálta : hol nem ismerte fel, hol meg USB 1.1-nek. Az íróváltással együtt alaposabban körbenéztem, és kissé lötyögősnekk találtam az USB dugót. Ugyanis, SATA-s ASUS író is hozta a problémát. Beépítettem másik aljzatot. Nem a panelre ültetve, így lazábban cserélhető lenne következőleg. De, itt a barkácsolásnak vége. Ugyanis bejött, azóta egy lemezvesztésem sem volt. DE az "eszköz puffer" 99% maximumon van íráskor, csak vissszaellenőrzéskor lesz 100 %. Szóval, a viszonylagos olcsóságának ez lett a végleges ára. Az sem tetszik, hogy a külső tápja kettős feszültséget szolgáltat, speckó dugójával. (A Plextor CD-írómat is szeretném "bekeretezni", úgyhogy amíg lehet kapni; veszek egy ugyanilyet. Így a tartalék táp biztosítása is megoldott lesz. A PS2-es (kinézetű) dugó lábkiosztása nem szabványos! Más gyártóénak felhasználása esetén ellenőrizni kell!)
Egyéb alternetívák :
Ha találnék hibás 5.25 -ös gyári külső írót, bevállalnám a (bizonytalan kimenetelű) átalakítását .Belső felépítése, tán csak nem végletesen speciális. Alapfeltételek; USB 2.0 és az egyszerű 12V-os tápcsatlakozó!
Meghökkentő áron van itt még valami :
http://www.go-pc.hu/delock_525_kulso_sata_haz_esata__usb_20__fw__a__fw__b_csatlakozokkal_11801
Nos, a kisebbik megvásárlását még nem vetettem el teljesen.......

[ Szerkesztve ]

Pálinkában ázott májjal. Küllők közé szorult lábbal. Vajon meddig bírom , háton? Útközépen fekve, nyáron. P

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen DVD-írót vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.