- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Henk
veterán
De ez nem baj. Neked meg nekem nem tetszik, de van rengeteg ember akinek meg igen. Az én házam sem tetszik nagyon sok embernek, meg lehet nekik nem is lenne praktikus, az én igényeimnek viszont tökéletesen megfelel. De így is kell lennie különben mindenkinek egyforma gépe lenne és unalmassá válna.
-
katt777
félisten
Mivel NINCS még ilyen hűtőm, ezért kérdezek (ha zavar, ne válaszolj.
), rögzítésre meg láttam már számos jó, és nem gyári megoldást.
Nem kell +1X igazolnod, hogy nem érted (egy-egy kifejezésnek több kifejezése is lehet, amire a beszólás alapszik, nem szakmailag), számomra ez elsőre is világos volt.
-
The Don
csendes tag
lehetett volna lopott is a procim,ha nem attol vettem volna,akitöl,elgondolkodnék..ez tény.
a másik fele,hogy ha csak egyszer lenne részem hasonlo dologban,mint amit emlitesz,tesom lenne az elsö,aki lelöne a teve utca tetejéröl egy sniperrel,hogy az ö neve még véletlenül se kerüljön elö,hogy némá,te rendör vagy,az öcséd meg lopott cuccal bizniszel...
kellemetlen szituácio lenne sztem
-
Henk
veterán
Valóban a vga a leggyorsabban értéktelenedő cucc,talán a leggyorsabban fejlődő is.Persze ha a high-end karikat veszed.A lapom 1 éves kb és olyan 45 körül vettem,amit most jó esetben 27 körül tudnék eladni.Én is gondokodtam quad-on de arra jutottam,hogy a gamekban egyelőre nagyobb előny a magas órajel mint a 4 mag.Viszont azt hallottam az i7-ről,hogy iszonyatosan vigyázni kell a feszelésével mert annyira érzékeny rá,hogy még az intel bevallása szerint is tönkre mehet tőle.De ez lehet csak pletyka amúgy sem vagyok egy tuningos.
Corsa1: hát a tx2 nem egy felső kategóriás hűtő.Talán gyengébb egy kicsivel mint a 9700.Viszont ha azt nézed még fele annyiba sem kerül.De a lapod ha nem tudja szabályozni a ventijét akkor hangos lesz vagy más megoldással kell csökkentened a fordulatszámát.Nekem is volt 9700,de nem emlékszem,hogy annyira széles lett volna,hogy rálógna a ramokra.Esetleg egy képet csinálhatnál róla mert érdekelne a dolog. -
Qru
MODERÁTOR
Gemin előnye, hogy a két venti miatt elég jól hűt. A ramokat is, ami azért hasznos. Felszerelni eléggé körülményes de ha nem szeded ki naponta akkor egyszer kibírható. A nagyobb probléma az, hogy ami nálunk volt tesztre az nem feküdt fel a procira rendesen így kb sz@rt se ért, mert csak a cpu feléhez ért hozzá. Pedig többször is le-fel lett szerelve.
Remélhetőleg ez egyedi probléma volt.
-
Gorneck
legenda
2db 80as helyett majd egy 200as vagy 250es wd/seagate.
2db 9es papst marad és kap két 9es porszűrőt.
Itt az oldallap amire rárakom, majd a CM 12esét. Amit persze körbe fogok szigetelni...Ha a képeket megnézted, akkor láthatod, hogy a bicikli gumi nem sok seek hangot/rezonanciát engedélyez a vinyáknak...Raptor semmivel sem hangosabb így, mint a két hitachi-m.
Végre értelmes konzultáció is leledzik ebben a topikban...bár lehet itt kéne folytatni...[link]
-
Gorneck
legenda
HDD keretre gondoltam vagyis a falára...a pci lemezekre pont nem...
De azzal a falacskával még tervem van...lehet kap egy 12est körbeszigetelve...így a HDD tartó részből friss levegő jut a ház "belsejébe"...sztem bőven elég...
Jelenleg ami hangos az a vinya a gépbe...na nem a seek hang...a motor keményen...az jön ki a házból a 9es szellőzőnyíláson keresztül...de nem vészes...lassan csökkentem a létszámot...
-
Gorneck
legenda
Már meg van...[link]
Többet, a Typhoon kb Ninja szint, talán vmivel erősebb (1-2 fok)...ez meg felette van. A Typhoon szétteríti a levegőt a lapon és ezt jelenleg úgy teszi, hogy nem friss levegővel, hanem a ház belső hőjével...felette lévő lyukacsos rész le lett zárva a hangszigetelés miatt...ez anno nagyon is jó volt...most mást kell kitalálnom...aszhem
CM valszeg a ramom fölé applikált ventit is lehet ki tudná váltani...elszívná a ramok által keltett hőt némi légáramlatot keltve ott...ami persze egyben hűtene is...Ha van egyéb ötleted észrevételed szívesen várom...
Nem. Ez nem pattintós...nézd meg milyen a felfogatása...
-
BigBear
senior tag
Nem a tömege, hanem a lefogatója miatt. Nekem is van egy TX2, de éppen emiatt nem is használom. Ráerőszakoltam a lapra, de le is kaptam gyorsan. Ilyet még az életben nem láttam. A lefogató dugaszok és a hűtő közepe között a lapban volt vagy 3-4 mm. Akárki akármit mond, ez biztos, hogy nem egészséges hosszú távon a lapnak. Volt nálam sokféle hűtő az elmúlt 1-2 évben, teljesség igénye nélkül Zalman (7xxx, 8xxx), Thermalright (Ultra 90, 120, XP 120), gyári Intel, Scythe (Ninja, Mugen), Coolink (Bat, U8 90, 120), most pedig egy Noctua NH-U12F, s egyik se hajtotta meg így az alaplapot. Egyszerűen ilyen a lefogatója.
-
Gorneck
legenda
2*12es venti nem képes a lapig hatolni csak magas fordulaton (800 felett)...próbáltam néztem...volt már pár házam nem is egy tesztgyőztes. Persze az se most volt! Nem is erről van szó.
Egyszerű...nem fújatom telibe a teljes lapom egy bazi nagy ventivel...nálad pont az a venti teljesen szét kavarja a ház szellőzését (olyan mintha oldallap nélkül fújatnád egy kisebb asztali ventivel...nekem van otthon pont egy ilyen 25ös lapáttal.)...semmi légáram nincs bent...vagyis van csak nem épp a megszokott. Elölről érkező levegőt visszanyomja előre, a VGA+Cpu hője meg a lapon és ezzel a házon belül terül szét...amit gondolom a hátsó ventik szépen lassan kidolgoznak.
Viszont így bizonyítást nyert az a tény, hogy a 25ös ventivel képes az ember egy olyan környezetet teremteni ami nyitott oldallappal vetekszik vagy jobb.
Nálam a HDD-k hője szinte 1:1ben házon kívülre megy. Érezni az oldallapon ahogy átfújja a 3 9es papst a házat. Sokkal jobb megoldás, mint a lap felé terelni azt...szvsz.Egyszer van kedved próbáld ki, hogy nem használod az oldalsó 25ös ventit...rájössz valójában mennyit is számit, hogy zárt e az oldallap vagy sem és egy bazi nagy venti van ott. És sztem szintén rájössz arra, hogy miről is beszélek.
A házak többsége napjainkban fel van vértezve oldalsó ventikkel (8as, 9es, 12es), de nem nagyon használják a hangorkán miatt amit képesek okozni...minimális fordulatnak meg "szinte" semmi értelme.
Anno írtam, hogy ha lyukacsos az oldallapja a házadnak a cpu felett, akkor nagyon is jó választás egy Typhoon...mivel külső szobahővel kezd el táplálkozni ami nem kis előnyhöz juttatja a többi hűtőhöz képest...Én ezért imádom a legjobban.
Hátsó házventik nálam max nyáron mennek...belső hőnek nem oszt nem szoroz, hogy mennek e...akkor meg minek. 2-3 fokkal lehet melegebb a gépházban nálam, mint ami kint van.Köcce, hogy a ventis példát felhoztad így igazoltad azt amit írtam...hogy szobahőnél alacsonyabb hőmérsékletű hővel hűtöd a teljes belső gépházat. Így erről nem kell írnom.
-
Gorneck
legenda
Nalátod...akkor nem baromság amit mondtam...nála pontosan ez van...nála szintem mind1 milyen borda+venti páros kerül a házba. Úgy állítottad be az egészet, hogy Én vok a hülye jahh és Ő egy lúzer...
"ha meg teljesen nincs venti a házban, akkor bizonyitható amit te mondasz,
mert akkor üvegház hatás lép fel... ezen nem csodálkozom...
felmelegszik és kész.." Nálam van elég mégis bukik az elméleted...Az az oldalsó 25 venti megy nálad?
-
Gorneck
legenda
Akkor linkelj Te...várom a másik oldalt.
Zárt házba melegebb van mint a szobahő...ergo minden melegebb lesz...Persze kellő ventitámogatással megoldható minden, de itt most nem erről van szó...
Vedd le a házad oldalát...kíváncsi vagyok mi történik a cuccaid hőfokával...VÁROM AZ EREDMÉNYT! Gpu, cpu, pwm...
Szted nyáron miért kapják le sokan a ház oldalát?
Egyébként ezt bizonyítani is tudom hőszenzorral ami leírtam...NB, Cpu talp, ház két pontján van mérőm.
-
-
Kelvin
őstag
Szerintem senkit nem bánt semmi..
Amúgy meg ha zárt ház az minden hűtőnél zárt ház....ugyhogy ezért nem értem én sem.És nem big typ-onja van aki ezt írta...(#2558) ImI87 :Szerintem aki az apróban a cpu hűtő rovatba keresgél mindenki fogja tudni,h mi is az a noctua....
(vélemény:ha lejjebb viszed az árát akkor tuti elviszik) -
old gray
addikt
Érdekes módon a cooler master hyper tx-el ha jól emlékszem 10-15 fokkal hűvösebb volt a PWM hőm., ennyit számítana a rajta lévő légterelő?
A ninja pedig befedi a PWM-ek egy részét ill. nagyon közel vannak a lamellákhoz, u.akkor kiesnek a légáram útjából (a 12cm-es venti "magasan" van az alaplap síkjához képest)
-
Speed®
titán
MOD kérdésre válasz.
Hát a Square a HyperTXtől gyengébb és kevésbé jól hűti a lapot, ami azért elkél a komolyabb tuningnál. Szóval nálam a Square abszolute nem nyerő, még a HyperTXet is jobbnak tartom (mert jobb) de ez az én véleményem.
Ninja/Infinity/Tuniq a sorrend teljesítményben, mindegyik közt 2-3 'C van.
A Ninjaval lehet a leghalkabban hűteni a ritka bordázat miatt, az Infinity a sűrűbb bordáknak köszönhetően nagyobb hőleadó felülettel operál, de ezt átszellőztetni vagy egy gyors venti kell, vagy 2 lassú. A Tuniq meg bazi nagy és rohadt erősMennyiért láttál Tuniqot, muti nekemis (->privi). Csak úgy érdekelne az ára.
Ninyjára minnyá írok árat, csak agyalok rajta 0.5secet a hsz. után
-
-
Egzee
őstag
Zájec:Bemész akármelyik komolyabb boltba vagy szervízbe, és megkérdezed, hogy: Bocsi! Nincsen véletlenül egy kis maradék ezüst pasztátok???
Én venni szerettem volna a sárkány centerben egy kis PC-s boltban és a csávó szó nélkül adott... Tök mindegy milyen ezüstpaszta... Az ezüstpaszta az ezüstpaszta... Tény, hogy nekem sem tetszett az AMD által adott hűtőzsír... Első használat után mikor szétkaptam a gépet kitöröltem és beleraktam az ezüstöt... Kell egyebet mondanom, minthogy alapjáraton a gép hűtése 2-3 fokot javult??? Tudod azért szoktak el az ezüsttől, mert a régebbi AMD-ken nem volt kupak... És az ezüst, ha lejött a magról, rövidrezárhatta a dolgokat... Egyébként ha érdekel, amit kaptam ezüstpasztát, annak sem valami nagy volt a márkája... TITAN... Higgy nekem... Tök mind1... Egyébként ha ilyen bazi nagy maximalista vagy megsúgom, hogy arany paszta is létezik... A computermode oldalon láttam régen, nem tudom, hogy van-e még... Őrültség... De tény, hogy a zsír és az ezüst közt nagy a különbség...
-
-
-
Az előző konfigom Abit KN9 lapra épült és azon egy AM2-es verziója volt a Hyper TX-nek. Na most, a venti az első két DIMM slot fölé lógott, ami alapvetően nem lett volna probléma (és nem is volt, mert 2 modul volt bent a szélső kettő slotban, ott úgy volt a duál), de a Dominator hűtőbordástól kb. 2x olyan magas, mint egy átlag ram.
Az új lapon ''keverve'' vannak a duál slotok, szóval most már csak egy slotnyival tudom arrébb rakni (látszólag ezen messzebb vannak a ramok, így talán megolodható a Hyper TX), ha azt akarom hogy menjenek duálban. DE! Péntektől már semmennyit se fogok tudni csalni, mert megérkezik a ''pár párja'' és tele lesz az összes slot.
Kérdés: Van-e annyira messze a QuadGT-n a DIMM slot, hogy a Hyper TX venti tartó gumibakjának csücske SE lógjon a ramok fölé?(Ami ugye nálam már ütközést jelentene...)
Ha tényleg megférnek egymás mellett, akkor ''nem váltok'', mert a Hyper TX jól bevált, halk, olcsó stb.
Ráadásul tudnám végre tisztességesen tuningolni a vasat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xbox Ultimate előfizetések
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged