Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
siebener
aktív tag
válasz lajafix #33187 üzenetére
Most olvasom csak vissza, milyen hozzászólások születtek a kérdésemhez, és komolyan mondom, el vagyok képedve.
Az, hogy mennyiért keresek autót, hol befolyásolja a mostani fenntartását?
Nem nagyon vagyok híve a "majd én megmondom neked, milyen autód van, vagy milyen autót vehetsz" embereknek, a "csak bele kell ülni és menni" autóknak meg főleg. Ha érdekel, a Hetesre az árának a 2.5-szeresét költöttem pár hónap alatt, bár ebben benne volt egy gázszett is.
Nem fogok azért 2.5 millióért autót venni, mert a tulaj azt mondja, mindent kicserélt, és megjavított rajta, aztán majd úgy járok, mint 8 éve az első E30-assal, ami hasonló állapotban került hozzám, mégis hetek múlva megállt alattam.A kérdésem csak az volt, hogy 1, max 1.2 millióért milyen autót érdemes venni. Az, hogy utána mennyit költök rá, vagy mennyiből tartom fent, az már az én dolgom, és nem hiszem, hogy mással kellene megvitatnom.
Ha a Hetes anyagi okok miatt menne, akkor nyilván nem ebben a kategóriában keresnék autót, vagy meg se kérdezném, hanem vennék valami szekeret, aztán használnám.Egyébként pedig mindenkinek Boldog Új Évet kívánok.
-
bitpork
nagyúr
válasz lajafix #33187 üzenetére
No most már a szellemi épségem is megkérdőjeleződött? Bár tényleg sokan állítják hogy hülye vagyok, uh a következő sorszám a tiéd Ráadásul ha figyelmes vagy akkor 1 misiért venni akar mást, ami nem biztos hogy 750i, mivel az most van alatta...De nem baj, így teljes a fórum. "tucatpaneleket előadó"? "topicőr"?? "megsértődött"???
Leagalább nem vagyok olyan aki végletkben gondolkodik, még ha -sokakkal ellentétben- saját tapasztalatból tudom is hogy a másik téved:Nem is értem mit pörgök itt a hátamon, mindig van egy ember aki név és vélt-valós információk nélkül lekezeli és hülyének tartja a másikat.
További jaó éccakát mindenkinek, megyek bontok egy sört és tervezem az olcsón-szart jelszóval megvett allroadom holnapi használatát, amit a józan ész ellenére vettem meg
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
bitpork
nagyúr
válasz lajafix #33185 üzenetére
OFF
Na mi van önkéntes mérvadókám, mostmár a teljes topik xar? Megtudhatnám, hogy miért vagy itt akkor?
Fogalmam sincs milyen körülményeid vannak, hogy milyen autód van, de ne a saját elképzeléseid legyenek már a mindenki által követendő norma. Gyerekes vagy, és még csak be sem tudod csomagolni a mondandódat. Bár ez tényleg csak téged és a téged befogadó fórumot minősíthet.
Mea culpa. Részemről lezárva, mert ha a szintedre merészkedek a rutinod legyűr.
[ Szerkesztve ]
-
Anulu79
addikt
válasz lajafix #33076 üzenetére
Akkor a benzins ugrott. Egyébként a hírdetést csak a típus miatt linkeltem be. Nem is foglalkoztam azzal, hogy konkrétan milyen az autó. De lehet, hogy bekozkáztatok majd egy dízelt.
Kp.-ra nem tudok venni kocsit. Az enyémet szeretném becserélni valami nagyobbra merg hiteles vagyok még egy darabig.Egyébként mennyi éves km megtételre érdemes megvenni? Én kb. 10-15.000 km-t megyek max. egy év alatt.
-
harry
veterán
válasz lajafix #27760 üzenetére
Ja, próbálom is kicsit reálisabban nézni a helyzetet, miszerint nekem egyelőre nincs igazán erre szükségem. Mármint sem a dög nagy komoly kocsira, sem a sok karbantartásra / kiadásra. Továbbra is úgy vagyok, hogy F Astra is megfelelne nekem, olcsóbb is megvenni / fenntartani, és ha nagyot akarok, még ebből is ott a kombi lehetősége. Tudom, egyszerű meg fapados, de javarészt úgyis hétvégi autó lenne, meg első kocsival szemben azért nincsenek akkora igényei az embernek (vagy nekem legalábbis, főleg ilyen árban).
Csak eljátszottam a gondolattal, hogy képbe jöhetne-e mondjuk egy mondeo, de úgy látom, az azért kicsit necces. Szerencsére a tényleges vásárlás csak valamikor tavasszal esedékes leghamarabb, addig próbálok utánajárni minél több típusnak.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Motion_Blur
félisten
válasz lajafix #26676 üzenetére
Rosszul fogalmaztam tehát nem városi, mindennapi használatra lesz hanem hosszabb utakra, és legfőképp közúti 100-as tempóra. Ezért gondoltam hogy elég egy kisebb dízel is, alacsony fogyival.
"És miért kell fiatal autó?"
Bocsi, de ezt nem értem. Miért ne kellhetne? Néztem Avensist, Mazda6-ot de ezek mind jó 2-3 évvel idősebbek ebben az árban és értelemszerűen km is sokkal több van bennük.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Varoz
addikt
válasz lajafix #23280 üzenetére
A száraz adatok, mindig is lófüttyöt értek.
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
8th
addikt
válasz lajafix #23259 üzenetére
Ez nem autóskártyázás kérdése. Tudod a stopper nem hazudik. Arcodból meg nyugodtan visszavehetsz...
"Látod, Európa? Hát ide vezetett a jóság. Mindent megengedő liberális kórság!" Éljen soká a multikulti! Még több illegális bevándorlót Európába! Ugyan már, mi baj lehet belőle...
-
-
8th
addikt
válasz lajafix #22332 üzenetére
Ja jó, akkor maradjunk a tényeknél.
- tény az, hogy sportkocsi mércével kifejezetten szarul gyorsul.
- tény az, hogy semmivel sem gyorsabb mint az aktuális sportmodellek.
- tény az, hogy ő az egyik legdrágább a jelenleg kapható sportmodellek közül.
- tény az, hogy egy 184lovas alsó-középkategóriás dízel szedánt sem lehet vele lenyomni lámpától lámpáig. [link].Akkor miért is olyan nagy szám az az autó? Mert úgy néz ki mint egy sportkocsi? És most hova szarjak?
[ Szerkesztve ]
"Látod, Európa? Hát ide vezetett a jóság. Mindent megengedő liberális kórság!" Éljen soká a multikulti! Még több illegális bevándorlót Európába! Ugyan már, mi baj lehet belőle...
-
Dare2Live
félisten
válasz lajafix #22332 üzenetére
"a tények meg nehogy zavarjanak."
Mármint, hogy nem nagyon lehet elképzelni olyan környezetet ahol az 5.5értelhozható clio RS ne verné agyon a 8.5ért elhozható GT86ot?
Ne zavarjanak ám a tények...
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Balupapa
senior tag
válasz lajafix #22321 üzenetére
miért fáj Neked, hogy szidja ezt a kocsit?
Nem tudod meggyőzni ugysem és ahogy látom Ő sem TégedLehet bármilyen élvezetes is a vezetése ha 7.6 a 0-100
mondjuk ez a ketto kicsit uti egymast.Egyebkent a GT86 egy tohonya szar. kérem kapcsolja ki.
[ Szerkesztve ]
_-=*WheelWhores*=-_
-
8th
addikt
válasz lajafix #22294 üzenetére
Egy 9milliós sportkocsitól kurvára sovány a 7.6sec. Anyós nem kell elég egy is
(#22283): Gyááá... sehol nem kapsz Honda S2000-et újonnan. Csak példának hoztam fel, hogy lásd mennyit számít plusz negyven lóerő. Mindkettő kétliteres mindkettő szívóbenzin mindkettő hátsókerekes és a súlyuk is közel azonos.
Erre mondtam már a legelején, hogy egy ~250lóerős motorral istenkirály lenne a toyo de így maximum csak átlagos.[ Szerkesztve ]
-
Szplöttyy
senior tag
válasz lajafix #22300 üzenetére
Szerintem(itt a legnagyobb hangsúly a szerintem-en van) gyenge ahhoz, hogy jól ki lehessen gyorsítani, meg ilyenek. De végülis igazad van, versenyzésre nem jó, pályán attól még biztos lehet jókat autózni.
Amúgy most jöttem haza, ismerős mutatta, most vett egy E36 320i Coupe-t 390ért, hát rohad meg minden, de egész korrekt kis gép, persze a direktszűrő meg a kályhacső alatta van, de ahhoz képest hogy BMW meg hogy mennyi volt, egész kellemes élmény.
Smoke & Torque
-
Szplöttyy
senior tag
-
Szplöttyy
senior tag
válasz lajafix #22283 üzenetére
A sport és az élményautó nem ugyanaz! Legalább is nekem! Egy levágott kipufogós 2107-el, amiből kivan dobálva minden, veretni 2esbe nyélen a földúton, tét nélkül, úgy hogy a saját üvöltésedet hallod, az élmény. De attól ez még csak egy szar lada. Viszont egy sport autó is lehet élmények nélküli. Akarom mondani, sokkal kevésbé intenzív élményekkel teli. A sport attól sport hogy gyors és ügyes.
Smoke & Torque
-
hobizoli
nagyúr
válasz lajafix #22209 üzenetére
az a baj ezzel a 2 literes szivoval is, hogy magasan van a nyomatekcsucsa es forgatni kell, hogy menjen
ha meg elmesz vele szerpentinezni, mivel kozepen meg gyenge, ahogy befordulas utan kigyorsitanal vele onnan, meg mert az emelkedo = nyomatektemeto, hiaba van 200 papiron uveghangon, vmi csak 170lojjos turbos vas ami reszeterlehesen meg 1.5x erosebb, es az elso kigyorsitasnal korbekeruliaztan utana lehet nezni, meg mantrazni a tojota hujeseget, hogy aaa direkt nem akartak bele turbot
nem persze, inkabb mondtak volna azt, hogy fillerbaszok vagyunk es azert nincs benne
sokkal hitlesebb lenne a vakeres 8th nagyon jol leirta hogy a Corsa peldaval, hogy mi a baj vele: veszel egy joval dragabban, direkt sportautonak tetervezett jarmuvet, ami szarabbul megy, mint egy 12 egy tucat tomegmodellbol kialakitott hot-hatch
anno a Golf 3 VR6 Syncro 7.5M HUF volt 90-s evek elejen
akkor az egy kicsit tobb volt mai realerteken nezve
es eleg sokan megvettek, mert meg mindig van beloluk igy 20 evvel kesobbszoval a tojota 50-s dolgozo csaladapak dumaja csak egy suketeles
az vegyen inkabb egy Ariel Atom 300-t vagy egy KTM X-BOW R-t, kozepmotor, RWD, tolatva is korbeautozzak a mai autok 99%-ttöbb drón kell ;P
-
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
válasz lajafix #22226 üzenetére
Ez nem europa. Ugyanez a vélemény a GT86ról USben, és !!!Japánban!!! is.
De már Toyota is magyarázza a bizonyítványt, avval hogy majd 3.féltől lehet venni rá csigát, meg hogy drága lett volna, meg... sött most már volt gosip is, hogy a TRDs kit egyes részei maajd lesznek gyáriban.
28: Ja sok nulla elütöttem.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz lajafix #22205 üzenetére
mert hülyeséget beszélsz.
Nem arról van szó, hogy a turbo menő vagy sem. Hanem, hogy ez a csak "europában" menő csigával olyan top/kult autó lehetett volna mint a supra.... ehez képest kategóriájában gyenge/vérszegény. Bzki egy hot hatch alázza.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
-
törölt tag
válasz lajafix #22212 üzenetére
Ha sport kocsi, akkor sport kocsi.(Vagy a gt86 azért jó, mert nem túl jó, de olcsó fenntartani? Mert akkor ott a pont ) Nem pont ezt, csak egy szimpla példa. Lehet bmw is, vagy mercedes, nissan, de 86gt árából jobbat és erősebbeket lehet venni. Biztos lesz erre is kereslet, a renault rs, meg corsa meg focus szerintem sem ellenfél a toyotával szemben (sem külsőre, sem a hátsó kerekes hajtás hiánya miatt), eléggé abszurdum az össze hasonlítás is. (totál más kategória).
De ha sport ótót keresnék, nem a gt86-ért dobogósodna meg a szívem.. -
8th
addikt
válasz lajafix #22209 üzenetére
Ha nem a jó köridő és a gyorsulás az élmény egy sportkocsiban akkor mi? Ezeket nem azért veszik, hogy elguruljanak vele az Auchanba bevásárolni. Az ember azét vesz sportkocsit mert ki akarja használni a tudását. Ez mindig is így volt. Máskülönben nem ezt vennék hanem valami unalmas kombit. Na meg 7,6 másodperc kell, hogy a mutató felmásszon százig és mindössze 226km/h a vége? Egy ~9milliós eleve sportkocsinak tervezett autónak? Ne vicceljünk már. Egy Opel Kadett 16v GSI is tudta ezt negyed évszázaddal ezelőtt. Egyedül a súlyelosztása és a futóműve irigylésre méltó a GT86-nak. Semmi másban nem tud kiemelkedőt felmutatni. Ha lecseng a kezdeti hype akkor oda kerül a kocsi ahová való. A kapuzárási pánikkal küzdő férfiak garázsába.
-
8th
addikt
válasz lajafix #22202 üzenetére
Aki ilyen autót vesz az többnyire nem a városi araszoláshoz veszi. Én pl szálkás agyfaszt kapnék ha kimennék vele Hungaroring nyílt napra és egy Opel Corsa szétalázná a 9milliós csilli-villi sportkocsimat. De nem csak az. Szerintem még egy szög gyári 15éves Civic VTI is ott loholna a nyakán. Súly/lóerő arány. És nem. Már az elején sem a gyorsulásról volt szó, a tesztpályán elért köridőkről. Ott pedig rendre elvérzik.
Toyota GT86 vs VW Golf GTI vs Peugeot RCZ, Renault Megane 265 Trophy v Subaru BRZ
Lehet az én szemem a rossz de valahogy nem látom, hogy annyira szétalázta volna őket. Holott mind már meglévő alapokra kendácsolt sportmodell. Jó, hogy a japcsik nem mindjárt 1.6-os motorral dobták piacra. Hiába jó kanyarban ha az egyenesekben lemarad így gyakorlatilag az összes ma létező sportmodell körbeautózza. Mondom biztosan nem rossz autó a GT86 de kéne még bele plusz 30-40lóerő, hogy leverje a konkurenciát.
-
hobizoli
nagyúr
válasz lajafix #22187 üzenetére
ez a GT86 inkabb egy tipikus "wannabe" auto
kinezete alapjan ugy varod hogy fuvazzeg, de mehet, aztan kb az a szint, mint a C20NE Calibra, mar egy warm-hatch is odaveri, mint a taknyot, nem hogy egy hot-hatch
ahhoz kepest, hogy ezt eleve sportkocsinak csinaltak, hat nem lett egy Supra szinvonal
de amekkora arccal hireztek rola a hivatalos bemutato elott en siman egy Nissan R35 GTR szintu autot vartam, de legalabb vmi 370Z-t verot, es meg az se, pedig az mar nem egy 1-2 eves autotöbb drón kell ;P
-
neduddki
nagyúr
válasz lajafix #22184 üzenetére
HI!
a japok ki akarjak hagyi a donszajzingot es hibrd fele fordulnak, legeroteljesebben a totoya de atpbbike is, totoya leaalt adizel fejlesztessel majd veszi oket /jaj:- (/ ill japanan jonnek a wassatrof kutak zaros hataridon belul
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
-
Szplöttyy
senior tag
válasz lajafix #19534 üzenetére
Környéken lévő panelek parkolójába amiket rendszeresen látok:
-Chrysler 300C
-W220 S klasse
-Legújabb S-klasse 1-2 63AMG/AMG pakettes is van
-E mercik tömkelege, de inkább a W210
-1-2 Hummer H2
-Meg persze egy rakat ilyen kategóriás BMW, audit annyira nem, esetleg 1-2 A6.Passat, mondeo, stb azok meg fel se tűnnek annyi van.
Smoke & Torque
-
bitpork
nagyúr
-
bitpork
nagyúr
válasz lajafix #12554 üzenetére
A szerződést természetesen lehet támadni. De nem biztos h van értelme. Simán lehet benne egy passzus ami mondjuk annyit tartalmaz hogy a szerződés bontás díja, amennyiben az nem a futamidő rendes lejártával szűnik meg, a teljes futamidőre számított kamat 90%-a. Ebben az esetben sok ugrálni való nincs. Max erkölcsileg kifogásolható ha teszem azt baxott nagy adminisztrációs költséget számít fel.
-
8nemesis8
veterán
válasz lajafix #10933 üzenetére
Várrosban csak ritkán , igazából arra szeretném, hogy most végeztem a sulival és dolgozni kezdtem és hazautaznom annyiba kerül, mint egyedül egy kisautóval. Ilyenkor 120km, ez kb kéthetente oda vissza tehát, 240 legyen, ami országút.
Havonta + városban is: ~ 550km
Évente: 7-8-9000 km Tehát 10nél semmiképpen nem több, természetesen ez folyamatosan változhat is, de most 1-2 évig szerintem tuti ennyire kellene csak. -
hobizoli
nagyúr
válasz lajafix #8956 üzenetére
Nehari, de ez oltari baromsag. Ha en automban van ijen kamera es mogotted haladva latlak vele teged behajtani a piroson a keresztezodesbe, es ott baleset lesz ebbol, te meg utas haverjaid hiaba mondjatok 5-n egyutt osszebeszelve, hogy de nektek volt zold, es az egyedul utazo jozsika jott be a piroson eletek, a felvetel bizonyito ereju, oroszorszagbn pont ezert lett kotelezo
menj csak fel youtube-ra es nezegess videokat orosz kozlekedesi balesetekrol, mindet ijen kamerakkal veszik fel
akkoris bizonyito, ha csak veletlen vettem fel mobilteloval ha pl csak egy gyalogos vagyok eppen ott akkor filmezem a szemkozti epuletet es latszik az esemeny is kozben
ekkor raadasul a hamis tanuzasert mar a fasz masik vegen is vagytok egybol 5-n, nem muszaj am ezt egybol bedobnuk, hogy de van egy videofelveletunk is am, hanem pl elobb elmondatjak veletek szepen a begyakorolt a osszebeszelt verziotokat, aztan meg nezitek egyutt a felvetelt, es jon az ubazmegnekem is ha anno egy terfigyelo is felvette volna, ahogy behajtok a zoldon -vagy csak egy lampa latszik, ami alapjan mar ki lehet szamolni a lampa program alapjan mikor valtanak a lampak a keresztezodesben-, akkor lehet nem en lettem volna vegul a birosagon a hunyo.
hiaba lattak eloszor 3-n 3 felekeppen a lampat a masik autoban -aztan a birosagon meg mar szorol-szora ugyanugy-, es lettek ok a hunyok a rendorseg szerint.
birosagon a tobb tanuvallomas ellen csak a videofelvetel az utokartya, semmi mas
tanu meg hat tudod mennyi volt, egy sem, aki volt sem latta lampakat, mert neki eleve hattal volt enyem is meg az ovek is, es csak csattanasra figyelt oda
de egy auto sem allt meg se mogottem, se onnan hol ok jottek be, csak ok lattak barmelyikunk lampait, ami mervado lett volna egy 3. szemszogboltöbb drón kell ;P
-
Dare2Live
félisten
az a baj evvel, hogy nem biztos érdemes rendőrnek mutogatni... rajta van pl egy rendőr és máris a felvétel bizonyíték csak nem arra amire kéne... vagy elfogadják de azonnal megindul az eljárás...
HVGben van egy cikk a rendőrségi - autós bűntetés csodákról.... kedvencem a lelopták a táblát bejelentették, hogy lelopták... mi történik? rendőrök azonnal ki a helyszínre mérni. (Márha nem maguk a rendőrök lopták le.)
de a városhatár táblát beljebb rakták és már elötte vannak házak és csak a táblához ércve lassított le 50re... és persze megbüntették. Perre vitték bukta 2.fokon is.abszurdisztán.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
illetve ha ezzel veszel fel valami balesetet vagy bűncselekményt az segítheti a nyomozást.
Mármint perdöntő bizonyítékra gondolsz, mint egy térfigyelő kamera, vagy csak egy magáningatlan videofelvevője, ahol megint csak nincsen olyan védelem, amiről többen írnak? Ja, értem.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Zoza24
senior tag
válasz lajafix #8898 üzenetére
itt a helyzetet nem a húg bonyolítja...vele nagyon jó a kapcsolatom,de van egy féltestvérünk is,apám első házasságából,s ő már úgymond megkapta a részét,s apám azt nem szeretné,ha ő is rá akarná tenni a kezét,ha esetleg volna rá lehetősége...
a kötelezőt megnéztem 20500 lenne éves díjban...szóval az még hagyján...az átírásnak a vagyonszerzési illeték része nagy,majd 60k környéke...nah majd utána kérdezek vmi apeh-osnálForza Italy!
-
Zoza24
senior tag
válasz lajafix #8893 üzenetére
dehogy,nagyon jó a kapcsolatom a faterral a szitu az ,hogy a húgomnak már lett véve egy kocsi,mikor kellett neki,nekem eddig nem volt rá szükségem...mostanában viszont elkezdtem nézelődni a használt autó piacon apámmal együtt,vegyünk vmit max 1-1,5 millából nekem is...addig nézelődtünk,míg oda lyukadtunk ki,hogy az eddig apám nevén lévő családi kocsit kapnám én meg,egy 2004-es Ford Mondeo tdci-t (130 LE/6 sebességes,120 000km),első tulaja vagyunk,mindig szervizelve volt,sosem volt gondja...átiratni pedig azért szeretné a nevemre,hogy ha netán vele történne vmi,akkor ne legyen abból öröklési vagy egyéb vita,hogy az ő nevén van,s osztódjon ennek a járműnek az öröklése...egyszóval így lennénk kvittek a tesómmal...szóval ezen agyalok,hogy mi módon lehetne kevesebbet fizetni,mert a vagyonszerzési illeték az már rendes tétel lesz...azt hiszem körülírtam a szituációt
de engem is érdekelne,hogy akkor ez most ajándékozás témában is működne,vagy csak mint két idegen vagy hogy is van ez
Forza Italy!
-
őstag
-
neduddki
nagyúr
válasz lajafix #8665 üzenetére
HI!
en meg ezt feljtetem el, de te;jesen, amugy meg minek is adtak volna fel az evtizedes kozos fejlesztest, amikor az mindkei szamara elonyos
udv
neduddki
mod: Dirtyz: akkor van par szep ev:- )
[ Szerkesztve ]
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Rick4
félisten
-
33as
senior tag
válasz lajafix #8075 üzenetére
Ez nem attól függ hanem személytől, nekünk a feleségemmel egy 16 éves diesel corsánk van pedig Ausztriában dolgozunk!
Érdekes, hogy a magyarok mindig hülyének néznek minket az öreg kocsi miatt az osztrákok meg egyáltalán nem!MacBook Air M2 , iPhone 12 , Watch , Apple TV , Pixel 7a , Pocket 3 és Action 2 , Nikon P900 , Htc G1 white , iPod classic , xDuoo X2 , Xbox One , RC Pilot
-
Qru
MODERÁTOR
-
Laraxior
titán
válasz lajafix #7865 üzenetére
nem tudom... minél nagyobb a motor, annál hamarabb melegíti fel? Nagyobb motornál, több víz is van a rendszerben... gondolom én nah mindegy, ne firtassuk, hiszen halványgőzöm sincs a dologhoz. Két pedál egy kormány, meg hogy hova és mit kell tankolni és ennyi
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Dare2Live
félisten
válasz lajafix #7699 üzenetére
az utak takarítását kéne most már tényleg bevezetni.... Adók ideértve áfát is... járulékok... elviszik a fizunk ~60%át és mit kapunk érte? Minőségi oktatást? f*szt. Minőségi egészségügyet? f*szt. Minőségi utakat? f*szt. azt a nyomi havat képtelenek letolni egy megyeszékhelyen az utakról.
izomhod: Pedig így mindenki uannyit fizetett, uannyi +szabadideje volt, uannyi pénzt nyert az egésszel.... ha ez nem igazságos/korrekt akkor mi?
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Grincs
veterán
válasz lajafix #7293 üzenetére
Az a baj hogy egyszer el fog fogyni az emberek türelme és akkor adnak a parlamentnek. Lesz itt még oktober 23 dejvu megint. Csak sokszor keményebb lesz.
Én úgy gondolom, hogy már eléggé levámolják így is az autósokat kezdjék a karcsúsítást a saját zsebükkel. Ne 1 milliós havi fizetése legyen valakinek hanem 300 ezer ft. Ha valamilyen vezető akar változtatni a problémán pl bkv adósság csökkentés az fog is. De akkor nagy picsánrúgásokat kell kioszatni sok embert ki kell rúgni, költségeket kell minimalizálni. Ha ez nincs akkor csődbe fog menni. Hozzáteszem jobb is lenne. Ez a lukat lukkal tömni módszer semmire sem jó, csak késlelteti azt aminek be kell következnie.
Adnak X milliárdot a blkvnak az úgyanúgy füsté válik és kitudja hova megy.
Értelme nulla, eredmény nulla.Baleseti adó mire is jó tulajdonképpen?
[ Szerkesztve ]
/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
m3tr0
őstag
válasz lajafix #7291 üzenetére
Tudok róla, csak tudod a hiányt is úgy kell kezelni mint mikor zsebpénzt akarsz magadnak összegyűjteni,kicsiben...mi először az aprót gyűjtöttük perselybe, a BKV-nál meg először "csak" a 10 milliókat nem kéne szétdobálni...és akkor utána menni feljebb...mert nemcsak 10 milliós jutalmakat osztogatnak, hanem jóval nagyobb összegeket is.
De ezért mondom, miért nem mondják azt,hogy most kell 50 milliárd forint és akkor emberek be lehet fizetni a pénzt ide meg ide?! Jaaa, mert azt már nem merik hanem mindenféle mondva csinált adókat találnak...ezt is lehet egy darabig.
Amíg meg nem unom és nem másik autót vagy motort veszek, hanem távcsöves puskát.
-
adalbert1
veterán
-
Rick4
félisten
válasz lajafix #7186 üzenetére
Á, az már rég 5000 fölött megy. Csak vicc volt egyébként, nekem a 7.2-es fogyasztással ez a drágulás a kedvezménnyel kemény 96Ft/100km... Ez van, ha nagyon felmegy, kimegyek a Szerbekhez, ott mos is kb 200Ft literje...
Napfénysüti: Semmi, háromhavi 50km-en nem olyan szembetűnő az áremelés. Várják hogy menjek velük. :-))
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
őstag
-
dízelracer
őstag
válasz lajafix #6859 üzenetére
Nem is azzal lenne baj, hogy nyomkodja az ember hanem az alacsony fordulaton jelentkező óriási nyomatékkal. Még ha nem is nyomja neki és kifejezetten öregurasan vezet az illető az sajnos akkor is jelen van. A 130-150lovas 8szelepes pdtdi hajtókarjai már sokkal erősebbek azokkal nincs ilyen gond.
-
dízelracer
őstag
válasz lajafix #6842 üzenetére
Igen a marketing is vastagon benne van a pakliban de mondok egy példát. A 115lovas 1.9 pdtdi-t csak simán chippel fel lehet tornázni 160le @ 390Nm-re. Ez eddig szép és jó, a probléma azzal van, hogy az a motor két-három év alatt garantáltan tönkre fog menni ilyen teljesítmény mellett. Egész egyszerűen össze fog nyomódni és idővel el fog törni a hajtókar a plusz ~100Nm-től. Ezt a gyáriak is tudják nem véletlenül lőtték be pont 115/285-re. Gyáriaknak kb kismillió dologra oda kell figyelnie míg a chiptuningosok a teljesítmény növekedésnek vetnek alá mindent. Fogyasztás, károsanyag kibocsájtás, tartósság, semmi nem számít. Lehet tuningolgatni csak aztán meg ne lepődjön az egyszeri user, hogy váratlanul megáll alatta a kocsi. A chip-es persze hárítani fog, hogy ez nem garanciális hiba hanem anyaghiba blablabla...
(#6847) giigz: én a 130lovas verziókat ajánlom de abból is van több fajta. 90lovasról nem tudok, Transporterben létezik 1.9pdtdi 85lóerővel nem arra gondolsz? Viszont ha most kéne kocsit vennem akkor a 110lovas adagolós TDI-ből vennék egyet. Valószínűleg AFN-t.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
-
neduddki
nagyúr
válasz lajafix #6792 üzenetére
HI!
:- )))
egyik esemros ittel el svajci osztrak korutra ezen motor verizos joszaot kicsi tnezhen vislete a 4 fo+csomag mennyiseget ire hazertek /magas fordszam nagy terhelest nem egszen ugy viselo/udv
neduddki
mod: VR: a konszernen beu csak skodkodaban volt dubcsek atka:- )
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xbox Series X|S
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Projektor topic
- Asszociációs játék. :)
- Path of Exile 2
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest