Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A fénynél gyorsabban
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagylalt
senior tag
válasz tranceplanet #29400 üzenetére
Igen ezzel tisztába vagyok.
Akkor esetleg majd a s1155 fronton lévő alaplapokról is érdeklődöm. -
Hunork
veterán
válasz potyi23 #29397 üzenetére
Üdv!
Már régen beszéltünk.
Milyen alaplap, proci, memória? Pontosan! És hol nem látja a Win?
Eszközkezelő / Processzorok?
Vagy vmilyen system progi? Everest, Aida64? vagy ha a Win nem látja, ezek mit mutatnak?"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
salytmasztor
aktív tag
Intel i3-as procihoz szeretnek alaplap ajanlatot. (i3-540 / i3-2100)
A lenyeg, hogy legolcsobban es legkisebb fogyasztassal fusson a BF3 es hasonlo uj jatekok.
A VGA egy AMD(ATI) 5850 lesz.
Eleg eselyes, hogy a regebbi 1156-os lap kellene amugy, mert az i3 540 es i3-2100 kozott kb 6000Ft kulonbseg van es igazabol nem hiszem, hogy ebbe a konfigba mar ujitanek kesobb jobb processzort, hanem 1-2-3 ev mulva az egesz rendszert adom el sztem.
Ha esetleg 1155-os alaplap lenne jobb aron, mint 1156-os akkor meggondolnam.Egyszoval Intel i3-hoz kellene minel olcsobb 1556 vagy 1155-os lap (foleg jatekhoz).
Asrock nekem a legszimpatikusabb, csak a 2 ev gari 3 helyett ami visszatart sajnos.[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz potyi23 #29404 üzenetére
Hmmm. Olvasgatom a Manual-t. Az Advanced - CPU Configuration menüben a Processors Core tényleg 4? Active Processors Cores - nál az van, hogy ALL? Z68 lapokat annyira nem ismerem, van egy rakat plusz power management funkciójuk, nincs bekapcsolva valamelyik? Amúgy első körben tolnék egy Clear CMOST, és default-on indítanám be a lapot. Erre mit szól?
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz salytmasztor #29405 üzenetére
Üdv!
1155: Asrock H61M/U3S3 18 ezer körül. Mindenre fel van vértezve, USB3,SATA3, ASmedia, viszont csak 2 memória slot van, de elég a 2x4GB-hoz...
Van ennél kicsivel olcsóbb is, de teljesen felesleges...szerintem."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
potyi23
senior tag
válasz Hunork #29406 üzenetére
CPU Configuration menüben a Processors Core tényleg 4 !! csak a winben mar mast mutat.Active Processors Cores - ALL ! Resetet nemszivesen vinnek ra,mar sokmindent beállitottam .!de ha nem javul,akkor muszaly lesz ...! Win elkepzelheto,h nem ismerte fel,csak rendszercsere utan ?
dobtam be kepet,nezegessetek,elteszem magam holnapra,mert mar elalszok a gep elott ... 4:40 mar rég volt
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz potyi23 #29408 üzenetére
Hát alaplap+proci esetében igen javallott a Win Install!!! (ez el is kerülte a figyelmem)
Amit kipróbálhatsz, hogy a régi alaplapi drivereket távolítsd el, rendesen, majd akár a Regedit-ben is keress rá, onnan is töröld a maradékot, aztán gép újraindít, és úgy fel az új alaplap drivere. Hátha szerencséd lesz.
Szerintem a régi és új alaplapi chipset driver zavart be! De tényleg, nagyon ajánlott az alapkomponensen esetében a reinstall. VGA, HDD...nem kell, de most igen!
Úgyhogy meg nem lustálkodni, Win-t újratelepíteni!
Jó éjszakát, szép álmokat![ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz salytmasztor #29411 üzenetére
Nagyon szívesen! (nekem ilyen van, és nagyon kellemes....tuningra nem való, ez tény, de a te procid sem arra lett gyártva... )
1156: Most hirtelen ezt találtam, de ez is 2 év garis, viszont régebbi darab, nincs se USB3, se SATA3.
MSI H55M-E23 18 ezer körül"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
bul07
nagyúr
Alaplap vásárlóknak ez érdekes lehet ipon-ról :
Az ASUS-szal közösen a mai naptól akciót hirdetünk meg, melynek keretében az alábbi ASUS alaplapok mellé ajándék dobozos Battlefield 3 játékot adunk! Az akció a készlet erejéig, illetve december 8-ig tart.[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Hunork
veterán
B@sszus. Terveztem egy Z68-ast, de gondoltam várok még, és közben megrendeltem a CD Galaxistól. Most tovább tervezhetek...
-
bul07
nagyúr
válasz Hunork #29414 üzenetére
Battlefield 3 rendelted a CDG-től?
Ha igen, a simát vagy LE-t, mert az LE-hez jár a Back to Karkand DLC(kb 4.000Ft érték) az ipon-ba most ebben a pillanatba még kapható a LE verzió amit meg tudsz rendelni 9.750Ft+250Ft szállítás(#29416) Hunork
Ja hogy már korában azt hittem most[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
potyi23
senior tag
válasz Hunork #29410 üzenetére
hello.Mar nemveszodok a regedittel,egy darabig szorakoztam vele nemreg,de belattam nincs ertelme ,mert a napoban ugyis teszem fel a friss rendszert,oszt majd elvalik....
Masik : nemtudtam minden dugot beszurni a lapon ,mert nemvolt ra csatim. 500 W fsp -m van,de sajna nemvolt olyan csati ami kellettvolna.A proci mellett van 8- pinu dugo,oda csak 4 eset tudtam beszurni.... -
Hunork
veterán
válasz potyi23 #29417 üzenetére
Hali!
Milyen a tápod? A legtöbbnek van már 8 pines CPU csatija. (nekem van, Chieftec CTG500W)
Jó a 4-es is, csak jó helyre kell dugni... A Win a régi driverek miatt megjegyezte a korábbi procidat, örülj, ha így is megy...De a lényeg nem változott, Win install marad!"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
-
Maxell014
senior tag
Üdv
azt szeretném kérdezni hogy szerintetek ez az alaplap jó-e és megéri-e vagy van ebben az árban jobb ?
-
Hunork
veterán
válasz Maxell014 #29420 üzenetére
A paramétereket elnézve, igen jó lapnak tűnik, Asrock meg már jó! A kérdés, hogy neked mire van szükséged, a hosszabb garancia esetleg? Mert akkor biztos lenne más alternatíva, de amúgy korrekt kis lap. (bőséges proci/memória supporttal)
-
tranceplanet
addikt
válasz Maxell014 #29420 üzenetére
Van jobb, ez:
ASROCK 870 Extreme3 R2.0Nem írtad milyen procit akarsz benne hajtani, valamint milyen terveid vannak a jövőre vonatkozólag, tervezel-e bullt a lapba? Mindenesetre mindenképp AM3+ lapot választanám, időtállóbb és még olcsóbb is!
[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Maxell014
senior tag
válasz tranceplanet #29423 üzenetére
hát ahogy előbb írtam játékra kell és egy Phenom II X4 955 menne bele egy hd 6850-el az ugy jo nem?
-
Hunork
veterán
válasz Maxell014 #29422 üzenetére
Megfelel. Egy a gáz, az USB3 Etron hip. Nem mindig ismeri fel az új eszközöket. ha ez nem zavar, vagy nincs USB3 cuccod, akkor jó lesz. Vagy ez, Aqua-ban 20.785
[link]
Bár ebbe nem mennek a Bulldozerek, ha jól láttam.
A tied belemegy, nézd meg a CPU support list-t.[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
válasz Maxell014 #29424 üzenetére
Jó lesz, a proci még nagyobb kártyát is kihajt játékban.
Hunork, én nem törődök már ezzel az etronos dologgal.
Mire mindenki USB3-at használ, addigra csak orvosolják.
Csak ASMedia vagy NEC vezérlő miatt nem vennék drágább lapot.
ASRock legjobb ár/érték arányú, etron meg le van sz*rva.Mellesleg a procira kell majd egy jó hűtő:
Cooler Master 212+
v
Arctic Cooling Freezer 13 proMinden lap kezeli a procidat 6xx - 9xx csipszetig, valamint 125W TDP támogatás!
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz tranceplanet #29427 üzenetére
Igazad van , Asrock jó. cak azért jegyzem meg ezt a f@s Etront, mert nekem pl. van USB3 Pendrive, és besírtam volna, ha ez az egy része nem működik a lapomnak... DE amúgy igaz, igen kevés ilyen eszköz van, és talán lesz valami fejlődés ez ügyben egyszer...
Ja, és plusz egy szavazat a Freezer 13 Pro-ra. Tökéletesen elég, főleg, ha nem tuningol!
[ Szerkesztve ]
-
Maxell014
senior tag
válasz tranceplanet #29430 üzenetére
rendben köszi a segítségeteket
-
Maxell014
senior tag
válasz tranceplanet #29432 üzenetére
hát igazából nincs usb3-as cuccom csak egy külső hdd-m van de az még 2.0ás tehát nem hiszem h probléma lesz és nem is tervezem h veszek ilyesmit
én sem hiszem h belepakolok annyit 4gb szerintem bőven elég
[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
válasz Maxell014 #29433 üzenetére
OK. Te döntesz.
AM3+ lapban kapsz még UEFI biost, meg 32GB memó támogatást(bár nem hiszem, hogy beleraksz ennyit).Van még ez a lap 1 ropival drágább az AM3-asnál, de ez is etronos:
ASROCK 970 Extreme3[ Szerkesztve ]
-
Maxell014
senior tag
válasz tranceplanet #29434 üzenetére
ááh nem kell már az szerintem fölös volna nem tuningolom én annyira a gépem
-
kirandulo
csendes tag
i5-2500 (2nd) alá melyik Asrock lap javallott? (később i7-re bővítés várható)
Ezekben gondolkodom:
- Asrock Z68 Extreme3 Gen 3
vagy
- Asrock Z68 Pro3 Gen3Melyiket? Esetleg ASUS vagy Gigabyte alternatíva?
mérsékelt, üzemgazdaságos konfigban gondolkodom (mármint fogyasztásban visszafogott tudjon lenni (Enermax 600W Modu-87 az esélyes táp), illetve nem játékra kell. video: nVidia Quadro 2000. részben grafikai munkára (Adobe CS, CAD) illetve más számítás-kritikus, GPU-igényes témák is (kezdetben 1 video kari, de lehet, később kell SLI bridge)
Másik lámer kérdésem hogy trendnek tűnik ennél a (alsó-közép) kategóriájú lapoknál az integrált VGA-s szériák. Mi ennek az oka?
Nagyon sok a pozitív jelzés az Asrock lapokról. Megbízható lesz 7/24-ben használva munkára?
"Nothing venture, nothing win." - Sir Edmund Hillary
-
tomy0628
aktív tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a lapról?
[link]
I5-ös(később lehet i7-es) rendszert szeretnék, mennyire jó ez az alaplap, nem szoktam tuningolni,..[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz tomy0628 #29437 üzenetére
Hali!
Nem tudom, mennyibe kerül, de gondolom 25-27 ezer között lehet, és én akkor inkább rábeszélnélek egy Z68 -as lapra, ami minden szempontból korszerűbb! És tudom, hogy többe kerül, de a jövőre nézve színvonalasabb megoldás. (Virtu...) pl. Asrock Extreme3 Gen3. 36-38 között fellelhető.
Amúgy a kinézett lap jó, és ha nincs nagyobb kereted és nem tervezel semmi tuningot, megfelel."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Gyuszi83
tag
Sziasztok. Tegnap raktam össze egy Gigabyte H61M-D2-B3 alaplapot G530-as procival. Az lenne a kérdésem, hogy azt miért van, hogy az alaplap ilyen mélyen sípoló hangot ad ki alapjáraton, ha terhelem akkor élesedik a sípolás. Éppen, hogy hallható de engem zavar.
-
tomy0628
aktív tag
Ez lenne a másik választás, erről mi a vélemény?
Gigabyte Z68A D3 B3[ Szerkesztve ]
-
tomy0628
aktív tag
És esetleg ez
Asrock h55m pro -
jeni
félisten
válasz tomy0628 #29446 üzenetére
Az Asrock H55m pro az 1156-s rendszer
A Gigabyte Z68A D3 B3 meg 1155-s de abban egy elfuserált ETRON chip van ami az USB 3.0 -ért felelős. Sok gond van azzal,többször nem ismeri fel arra rádugott eszközöket.
Ilyen formán nem javasolt. Inkább egy Asus Z68-s lap vagy az MSI Z68. Esetleg a TUTI lap az Asrock Extreme3 Gen3 mert ebben már Asmedia chip van mint az Asus lapokban. Az MSI-ben Asmedia esetleg Renesas chip van amik probléma mentesek. Nem úgy mint az egyes Asrock és az összes Gigabyte lapjaik.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Beszámítás! Gigabyte Z590 Vision G 1200 DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest