Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
reset
senior tag
Asrock 970 Extreme4 - ennek jó az USB3 vezérlője, és belefér a keretbe...
-
BaLee
addikt
Mit lehet tudni a G41es chipsetes s775-ös lapokról?
Amiatt kérdezem, mert van nekem egy Asus P5K Pro lapom, amivel nincs sok gond, csak DDR2 memóriát támogat, a 4giga kevésnek bizonyul néha ha kikapcsolom a lapozófájlt, ha bővíteni akarom akkor meg 30 körül kezdődnek a 8 (2x2x2) gigás kitek.
Viszont a DDR3 memóriák ára olcsó. Érdemes lenne esetleg venni egy G41es alaplapot, 8 giga DDR3al az Asust meg eladni a 4 giga ddr2-vel?
Tuning szempontjából sem mindegy. Ez a P35ös lap 425ös FSB-t bír, 430on már nem stabil. Tud-e legalább ennyit a G41es chipset?
Melyik az a konkrét típus ami ajánlott?Vagy hagyjam a fenébe, mert rosszabbul jövök ki és vegyek inkább DDR2t a mostaniba?
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Használtan lehet,hogy korrekt áron jutnál hozzá a DDR2-s ramokhoz.
Kérdés az,hogy a G41-s lap milyen procit támogat,és milyet teszel bele?
Asus P5K nem rossz lap,a jobbak közt van,igaz régi modell az már.
Az is tény,hogy az az érzésem,hogy két éven belül platformot cserélsz majd.
Talán ebből kell kiindulnod,hogy ha most veszel régi tech.de új lapot azt meddig használod? -
orion851
csendes tag
Sziasztok,
remélem ti tudtok segíteni:Egy gépösszerakóban ajánlottak egy
INTEL Core i5-2300 2.80GHz 1155 BOX -ot, de olyan alaplapot jelöltek meg ami nem tudja kihasználni az integrált videokártyát. Ismertek olyan alaplapot ami erre is képes?Előre is köszi.
-
jeni
félisten
válasz orion851 #28256 üzenetére
Hello
Mind olyan lapokat keressél amelyik PH67 vagy P8H67 számozásúak, a hátlapi csatlakozókon ott megtalálod a VGA kimeneteket. Az Asrock az MSI és Gigabyte amik közül tudsz választani.
D-sub,a HDMI vagy a DVI kimenetek.Sőt akár Z68-s lapot is tudnál venni korrekt áron ami szintén 30000 Ft alatt megkapod
Ebbe később akár i5-2500k procit is betehetsz ami videó területén még erősebb.
árat nem írtál,de mivel az i5-2300 procit tervezel lehet,hogy egy i5-2400-al jobban járnál.
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
-
denko
senior tag
válasz Mr.Csizmás #28260 üzenetére
Mién Del?
Onnan halottam hogy egyszer bent voltam "Pc kereskeskedésben" és azt mondták hogy ilyet ne vegyek...mert már 3 lapjuk elszállt..és valszeg usb3 miatt.
De ha nincs baj vele , az nekem csak jóA kérdés megéri 6 ezer forintot extrem3 vagy pro3 böven jó?
kondikon kivül van más külömbség? -
Milka 78
nagyúr
Én mint szervizes(+2 év kőkemény Asrockozás után) ilyenről még nem halottam.A 890GX és a 880G közt csak az igp ami különbözik.A kondik a tápszekció is tök ugyan az a két lapon,sőt az usb3-as vezérlő is tök ugyan az a két lapon.Tehát ha a 890-esen tré az usb3 akkor a 880-ason is az lesz,de ugye csak a környékemen van 3-4 boldog pro3-tulaj aki vígan használja a deszkáját.Mellékesen ha az alaplapi csak vészmegoldás kkor a 880G pont jó lesz neked és tuningba sem tud kevesebbet mint a 890-es(mindkettő 4+1-es tápellátás).
-
lsebestyen
addikt
hali! az a kérdésem lenne, hogy milyen alaplappal járnék jól?
konfig amihez kellene:
X3 435
5750 vga
ramot még nem tudom, ugyanis platform váltás van, am2 ről szeretnék am3ra!
A lényeg, hogy menjen benne az l3, és 15k alatt legyen, ez a max, ennél többet nem áldozok rá! ha tudtok hozzá ramot is mondani akkor azt is szívesen fogadom, itt se kell semmi extra, csak menjen a gépezet, ebből 4gb kell! -
BaLee
addikt
Q9650 van most benne, de Stribi írta, hogy a G41 max 350 fsb-t tud akkor már nem is téma a váltás. 3.8ghz helyett 3.1-en menne max a proci.
Inkább keresek valami barátibb árú 4 gigás kitet.
Amúgy az a durva, hogy talán ez az s775ös platformom lesz meg legtovább (pedig anno 486DX-el kezdtem), 2008 januárban vettem (igaz még más procival) de még jó két év simán benne van...
-
redzsi
senior tag
Sziasztok!
Vennék egy Phenom X2 555BE procit, "négymagosítás" céljából.
Ehhez milyen integrált videokártyás, DDR2-es alaplapot ajánlotok?
Az ár igencsak fontos szempont!
Köszi előre is! -
tranceplanet
addikt
válasz redzsi #28267 üzenetére
-Támogatja a magfeloldást
-Akár Phenom X6-ot is fogad
-Integrált videó van
-DDR2 ÉS DDR3 támogatásMellesleg nem nagyon éri meg négymagosítani azt a procit, rádobsz egy pár ezrest és kapásból kapsz négymagos phenom II-t (ha használtan veszed olcsón, akkor nem szóltam).
[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
tranceplanet
addikt
válasz lsebestyen #28265 üzenetére
ASUS M5A78L-M LE
MSI 760GM-P23 (FX)Ha rá tudnál szánni 16.938Ft-ot, akko ez sokkal jobb lap az előző kettőnél:
ASUS M5A78L-M/USB3Memó:
KINGMAX 4096MB DDR3 1600MHz
kicsit jobb:
KINGSTON 4096MB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9 KHX1600C9D3B1/4G
Itt feltételezem, mivel olcsók a memók később tudsz mellé rakni ugyanilyet és akkor pár lesz.
Nem mellesleg a felső kettő lap két foglalatos.Ja az I3 AMD procit nem ismerem!
[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
válasz tranceplanet #28269 üzenetére
köszi! az l3 cache-re gondoltam!
-
Milka 78
nagyúr
válasz tranceplanet #28268 üzenetére
Az a lap alkalmatlan a fenti feladatra.Egy B55-ös többet fogyaszt mint 95w,márpedíg az a lap 95w-s korláttal rendelkezik.Szerintem gondold át mit ajánlasz másnak,mert ez a lap jó eséllyel elolvad egy 4 magosított proci alatt.
-
kobybry
csendes tag
Hi! EVGA 170-BL-E762-A1 X58 Classified 4-Way SLI lapot szeretnék vásárolni de nem tom hogy 1szer 8 pin elég a proci inditáshoz vagy használni kell 2szer 8pint?
-
tranceplanet
addikt
válasz Milka 78 #28271 üzenetére
Akkor ajánlj mást neki.
Nem is igen van már DDR2-es lap.
Gondoltam tuning nélkül azért elbír egy négymagossal. Mellesleg, ha a gyártó ki meri írni, hogy X6 ready, akkor csak nem füstöl el. Tesztelni nem volt alkalmam az tény.
Irjatok jobbat, ha tudtok, én nem találtam jobb UCC-set ddr2 támohgatással." Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
tranceplanet
addikt
válasz redzsi #28267 üzenetére
redzsi
Nem túl acélos valóban a lap, amit írtam.
Add el a fenébe a ramjaidat.
Vegyél egy normális AM3-as lapot és vegyél bele DDR3 memót.
DDR2 árából meg is kapod az új ramokat, ez a legésszerűbb megoldás!" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Deniweit
csendes tag
HellO!
Tudtok ajánlani valami jó alaplapot a következő konfighoz:
3,2/1M/800-as P4 Prescott s478-as proci
2,5GB DDR memo
ASUS AH4650 1GB AGP!
Micro ATXsajnos a mostani IBM i865G lap valamiért nem szeretni az ASUS-t ezért kéne helyette valami amiben menne (ASUS K8N lga775-ös lapban meg megy)
-
Milka 78
nagyúr
válasz tranceplanet #28273 üzenetére
Itt nem arról van szó,hogy én tudok jobbat(és hogy kötekedni akarnék),hanem arról ,hogy egy 4 magosított proci kívül tud esni egy ilyen lap határain.Persze tuning nélkül sanszos is lehet,de egy szó sem esett arról,hogy nem lesz tuning,másrészről a négy magosításhoz,kelleni fog egy kis plussz fesz is viszont,hogy mennyi azt nem tudjuk.Én úgy érzem kicsit tul sok a ha.Nekem alapon sikerül kinyírnom terhelés alatt egy 955be-vel pedig alulfeszeltem.Attól mert hiány cikk még nem ajánlok neki olyat ami nem biztos,hogy jó választás Az X6,meg inkább csak X6-ocska(1055-1065),mert alig tudták betuszakolni a 95w-s határba,de azt is cak úgy,hogy 2.9ghz-n tud menni ami elég karcsú.Ugyan ezen proci 3.ghz-n(1075),már 125w-s kategória. Viszont kapásból itt egy(pár) lap ami DDR2-es 125w-s és el is vihető(természetesen használt,mert ugye ez már igencsak kifutó platform))->[link],[link],
Ui:A második ajánlást(add el a memóriát,stb...)viszont teljes mértékben támogatom Egy négymagos tuningos procihoz szerintem is dukál egy faja kis AM3-as deszka.
[ Szerkesztve ]
-
SpZ
senior tag
Érdeklődnék újfent. Be szeretnék szerezni egy sandy bridge configot és ezt a lapot néztem ki hozzá Gigabyte PH67A-D3-B3, I5 2500 lenne hozzá, a ram még nincs eldöntve.
Van valami a lappal kapcsolatban amire figyelnem kéne? -
tranceplanet
addikt
válasz redzsi #28276 üzenetére
Megint ezt a lapot ajánlanám, mint korábban:
ASUS M5A78L-M/USB3-AM3+
-Integrált videó
-Core unlock
-Bulldozer támogatás (egy 4-6 magos bullt, 96W TDP-s példányok, masszív tuning nélkül biztosan menni fognak benne)Néztem AM3-as lapokat, azok is ilyen árban lettek volna(770G chipset), de azokon nincs integrált videó
Egy maximum árat is írhatnál.Milka 78
Igazad van, az a baj hogy új lapra koncentráltam, normálisat már csak használtan kapni." Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
csendes tag
Hali!
ASUS M5A78L-M/USB3 mennyire ajánlott egy 1090T BE mellé? Munkára kellene, 24/7-re (közel teljes terhelésen), mérsékelt tuninggal (~3,8GHz), 2x4GB majd később 4x4GB rammal.Később lehet váltanék 8 magos bulldozerre, azt támogatná?
Eat or be eaten, or be eaten in a spike suit.
-
tranceplanet
addikt
Igen támogatja.
Viszont ez egy igen teszkó gazdaságos lap, am3 lap helyett ajánlottam az alsó kategóriából.8magos bullhoz és tuninghoz vedd inkább ezt:
ASUS M5A97
Húzósabb az ára, de a lapon nem érdemes spórolni, megéri a plusszköltséget." Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
csendes tag
válasz tranceplanet #28281 üzenetére
Az már nem igazán férne bele a keretbe, +8500 lenne konfigonként, integrált vga nélkül, akkor már valószínű jobban megérné egy z68 2500k-val.
Fontos lenne az ár, az integrált vga és hogy vigye az x6-ot 3,8GHz körül megbízhatóan 24/7-ben, extrém tuning, extra szolgáltatások és csatlakozók nem szükségesek, bullhoz meg ha nagyon muszáj akár le is cserélhetem majd. Ezek tükrében megfelelne az M5A78L-M/USB3 vagy lenne valami alternatíva hasonló áron? A lap tápellátás része bírná az ilyen jellegű használatot egy kis extra hűtéssel?
Eat or be eaten, or be eaten in a spike suit.
-
Milka 78
nagyúr
Szerintem bírni fogja...vagy nem,de egy ilyen lapban inkább elégedj meg egy alapfeszes tuningal(3.6-3.7),mert elég harmatos a lap tápellátása.Ez egy mATX-es htpc lap,nem igazán a túlfeszelésre termett.Ha rám hallgatsz vegyél inkább egy M5A78L/USB3-as deszkát.Ez összesen 2000ft plusz költséget jelent,de 140w-s procikkal is elbírna,erősebb a táp szekciója és bőven megbirkózna a feladattal.
-
Lazarus911
aktív tag
üdv!!
eVGA alaplapokat miért nem ajánlotok? Az jobb minőség mint az Asus..
Mi a véleményetek?
-
denko
senior tag
eVGA?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Lazarus911 #28284 üzenetére
Nehézkesen beszerezhetőek itthon de amúgy jó lapok.
mod:
főleg az X58-as deszkáik.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Deniweit
csendes tag
Üdv!
Melyik alaplapot ajánlanátok a következő konfighoz:
Prescott 3,2GHz/1M/800 s478 ; ASUS AH4650 agp vgaalaplapok:
asus P4P800-VM
Fujitsu D1561
MSI MS68763
Gigabyte GA-8IG1000MKVagy esetleg tudtok-e valamit ajánlani ami tutira jó a meglévő konfighoz
-
abalint88
csendes tag
Sziasztok!
Milyen lapot vágnátok ideális esetben egy i5 2500K alá, ha (ésszerűen) húzni és az integrál vga-t is szeretnétek használni?
ASRock Z68 PRO3 Intel LGA1155 - Ezt néztem ki, tehát az ár is kb 30 körül kéne legyen, +-5K? Nem lesz extrém tuning de amit ki lehet azt kihajtanám belőle, persze vízhűtés, meg ilyenek nélkül, egy ARCTIC Freezer 13 -al. Később vennék majd csak videókártyát a konfighoz, kb egy hónap múlva, meg több monitor miatt kellene majd...
Előre is köszi!
Ez fícsör vagy bug?
-
tranceplanet
addikt
válasz abalint88 #28288 üzenetére
ASROCK Z68 Pro3 -27.375Ft
Nem rossz lapocska. 4+2 fázisos (tuninghoz több is elmenne). Ha szerencséd van, már nem etronos USB3-mal kapod.Azt írtad 30ropi +-5. Ezek szerint 35 ropit is rááldoznál?
Mert akkor ez egy nagyon jó lap lenne:
ASROCK Z68 Extreme3 Gen3 -35.204Ft
Digi Power 8+4 fázisos - tuningra nagyon jó. ASMedia USB3 vezérlő. 2 x PCI Express 3.0 x16 csatoló." Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
abalint88
csendes tag
ASRock Z68 Extreme4 ez ugyanolyan árban van, mi a különbség? evga-t nem ismerem, de ahonnan veszem ott nem is nagyon van...
Ez fícsör vagy bug?
-
szabi911
csendes tag
látom 2005 ös hsz-ek de ma már 2011-et irunk és komoly lapok vannak mondom a véleményem én ilyen lapot vennék ha gamer gépet löknék össze:
asus rampage x58 chipsetüt és i7 cput kezel de én az olcsobbat venném meg a 60 ezrest de persze használtanszabi
-
Drag-On
csendes tag
Sziasztok!
Ehhez a konfighoz keresnél lapot:
c2duo e8200
DDR3 1333Mhz
Max 15k-t szánnék rá, tuningolni nem szeretnék.
Tudtok ajánlani vlmit?[ Szerkesztve ]
-
Bootyhunter
tag
Sziasztok!
Új géphez keresek nagyon-nagyon megbízható, tuningbarát alaplapot hosszú távra!
Max. 60k forintom lenne rá kb. Elég régóta gyűjtögetek már, nem fogom elkapkodni a vásárlást. i5 esetleg i7 procit szeretnék majd.
Ezekről a lapokról írnátok nekem véleményt?:Asus P8Z68 Deluxe R3.0
Szinte minden van rajta/hozzá de iszonyat drága megérné hosszú távra?Asrock Z68 EXTREME 4-B3 GEN3
Jóval olcsóbb ez mint az Asus, de nem volt még Asrock lapom, mennyire megbízható?Természetesen más lapok is érdekelnek csak most ezeket nézegettem, játékra, filmezésre lenne használva a gép.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Bootyhunter #28295 üzenetére
Jó az Asrock, Asus semmivel sem jobb csak a márkenevet kell megfizetned.
#nincsbennetarcsi
-
jeni
félisten
válasz Bootyhunter #28295 üzenetére
Hello
Asus P8Z68 Deluxe R3.0
Szinte minden van rajta/hozzá de iszonyat drága megérné hosszú távra?Ez nem fedi a valóságot. Ugyanis az Asus lap kimenetén egyetlen VGA kimenetet nem találsz rajta,így nem lesz igaz a Virtu szolgáltatás.Mivel nem spórolsz rajta az áramon mert eleve amúgy a PCI-e VGA kártyádat használja majd.
Ellenben az Asrock lap tudja beépített IGP használni külön VGA nélkül! Inkább az Asrock lapot vedd,olcsóbb eleve ugyan annyit tud.
Akkor inkább az Asus P8Z68 V-pro lapot válaszd mert abban van diszkrét VGA kimenet. Ha nem kell az USB 3.0 dokkoló sem,akkor ez az alaplap jó lesz neked.
[ Szerkesztve ]
-
Maxell014
senior tag
Üdv
az lenne a kérdésem hogy ez az alaplap jó volna-e ennek a konfignak
CPU: amd phenom II X2 550 b.e.
VGA: ati radeon hd 4870
TÁP:fsp saga II 500
RAM: 4gb ddr3 1333Mhz -
tranceplanet
addikt
válasz Maxell014 #28299 üzenetére
Elbírja simán a procit, még négymagosítva is (140W TDP-s proci támogatás).
Amúgy csak 15 ropit szánsz rá?
Mert lenne egy korszerűbb lap 19-ért:
ASUS M5A78L/USB3
Ez is támogatja a magfeloldást, támogatja a 140W TDP-s procikat, viszont csak egy PCI-E 16 csatoló van rajta (igaz a másikban csak 4x-es módban menne a második kártya).
amit pluszként kapsz:
-USB3
-Bulldozer támogatás 140W TDP-ig
-DDR3 2000MHz(O.C.-vel)
-ASUS UEFI BIOS (EZ Mode)
-Mint utólag kiderült a bulldozer utódját a Vishera kódnevű procikat is fogadni fogja (2012 évben jönnek valamikor)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest