Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagylalt
senior tag
Üdv!
Egy Intel i7-es procihoz milyen alaplapot vegyek (max. 35K). Előre is köszönöm! -
fagylalt
senior tag
Mennyiért kapok alaplapot? Akkor vlmi más ajánlat legfeljebb 60K?
-
fagylalt
senior tag
Nekem egy i7 900 alá kellne egy lap.
-
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy jó lapot szerezni, amiben van USB 3.0, USB 2.0; SATA 2, SATA 3; egyéb extrák jöhetnek, mind ez 60K körül...
Amit ajánlottatok előzőleg, meg még pár dolog...
Szóval milyen alaplapot válassza ezekhez: i7 950; Corator DS vagy Alpenföhn Matterhorn hűtéssel (mivel ezek >1kg, ezért jó lenne egy erős alaplap); Kingston 3x2Gb (tri-channel);
+ jövő karácsonyra nem ártana még +2GB...
Lényeg, hogy beleférjen. Megbízhatóak és jók legyenek.
Az ötletek:
-ASUS P6X58D-E
-Gigabyte GA-X58A-UD3R
-Gigabyte GA-X58-USB3Vagy tudtok ez ár körül jobbat? Minden esetre jó dolgokat hallotam a Giga új ultra durable 3-as lapokról... Az ASUS szerintem már egy kicsit régi...
-
fagylalt
senior tag
Valaki tud 60K körül egy megbízható, jó lapot i7 950-hez?
A választ előre is köszönöm! -
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Lenne néhány kérdésem:
1.Milyen lapot vegyek egy Intel Core i7 2600K-nak (foglalata: s1155)?
A memóm: 2db Kingston HyperX 4GB (2x2GB) 1333MHz DDR3 CL7 memória Kit XMP Low-Voltage2.Melyik chipkészletes lap a jobb: -Intel H67
-Intel P67A segítséget előre is köszi!
-
fagylalt
senior tag
Szerintem P67-estet veszek az jobb játékra, jobban szereti a kisebb CL-es ramot.
-
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Régebben még képbe voltam a Socket 1155 tokozású alaplapok chipsetében (mármint, hogy mi mire jó).H67 ---> kihasználja a proci IGP-jét (nem támogatja a tuningot)
P67 ---> támogatja a tuningotde ezen felül nem tudom, hogy mire jó a H61-es és a Z68-as chip (meg azt hiszem van valami B-s is).
-
fagylalt
senior tag
Ezek szerint a Z68 a legjobb.
Tehát akkor jobban teljesít egy játékban egy i5 2500-al, mint egy P67 lappal (i5 2500-al)?
Vagy olyan minimális a különbség?Egy középkategóriás géphez (játékgép és irodai gép átmenetéhez) a H67 a legjobb lap nem?
Qru: A B65-ös chipsetre gondoltam.
[ Szerkesztve ]
-
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Otthonra szeretnék összerakni még egy gépet, ami internetezésre és filmnézésre lenne használva. Alkalomadtán játékra is lenne használva (nem gamer gép lenne).
A keret: 120-130K.Intel i3 2100 procit tervezek bele és ehhez kéne egy jó lap.
Ezt néztem ki: MSI P67A-G45 B3
Szerintetek?
Esetleg tudtok jobbat? -
fagylalt
senior tag
válasz Dexter-2000 #26139 üzenetére
Pont én is erre gondoltam!!!
-
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Van nekem egy ABIT-SR7-8X [link2] nevű alaplapom (PGA478). Az lenne a kérdésem, hogy ez milyen "kategóriába" tartozik ezen a foglaton belül (középkategóriás)? Tudtok esetleg jobb lapot ajánlani ezzel a foglalattal? Ugyan ebben az árkategóriában tudtok esetleg S775-ös lapot?
Köszönöm!Tudom, hogy régi és elavult már a pga478 és s775, de nekem ez is megfelelne.
[ Szerkesztve ]
-
fagylalt
senior tag
válasz tranceplanet #29398 üzenetére
Köszönöm szépen az információt!
Egyenlőre még nem tudom, hogy mennyit áldoznék alaplapra (vagy magára az egész gépre), utána érdeklődöm náluk és rögtön írok egy keretet. -
fagylalt
senior tag
válasz tranceplanet #29400 üzenetére
Igen ezzel tisztába vagyok.
Akkor esetleg majd a s1155 fronton lévő alaplapokról is érdeklődöm. -
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Érdemes a mostani Asus Sabertooth P67-es lapomat lecserélnem egy erősebbre? Ha igen milyenre? Jelenleg egy i5 2500K dolgozik benne.
mod: Mennyire ajánlott/nem ajánlott kategóriában van? A tuningot hogy bírná?
[ Szerkesztve ]
-
fagylalt
senior tag
válasz tranceplanet #32283 üzenetére
Nem tudom, mert én eddig még nem nagyon tuningoltam. Ezért kérdeztem, hogy bírja-e, nehogy ha tuningolok elrontsak valamit...
Z67-es lap nem lenne jobb számomra a mostani helyett?
mod: A mostani Sabertooth-om is király!!
[ Szerkesztve ]
-
fagylalt
senior tag
válasz tranceplanet #32287 üzenetére
Akkor nem lesz!
-
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Egyszer már kérdeztem, de már nem emlékszem arra, hogy mit válaszoltatok rá és nem is találom visszamenőleg...még egyszer (utoljára megkérdezném )
Érdemes lenne lecserélnem a profilomban lévő alaplapot (Asus Sabertooth P67)?
Mondjuk egy Z67-es lapra (mivel K-s procim van); vagy már jobban megérné, ha már egy olyan lapot vennék (Z77?), amibe majd az Ivy Bridge-k mennek?[ Szerkesztve ]
-
fagylalt
senior tag
válasz tranceplanet #32621 üzenetére
Még pár kérdés (azt hiszem ezt már nem beszéltük):
1. A Z77-es lapok mikor jönnek kb.(és az Ivy Bridge procik?)?
2. Milyen lesz a RAM kezelésük? Dual-channel marad 1333MHz-val, vagy változtatnak rajta?
3. A 2. generációs i3/i5/i7 -es procik is belemennek a Z77-es lapokba ugye?Ez a lap nagyon tetszetős.
-
fagylalt
senior tag
válasz tranceplanet #32623 üzenetére
Most akarok memóriát váltani, ezért kérdeztem, hogy mennyit fognak kezelni.
Viszont akkor még várok az alaplap cserével, addig, amíg meg nem jelennek a Ivy-k, azaz júniusig.Köszönöm segítségedet!
-
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Az egyik konfigurációmnak a bővítéséhez fogtam nemrég.
Jelenleg még egy kicsit elavult, de nem sokáig:
CPU (+ CLR): Intel Pentium Dual-Core E6500 + Artic Cooling Freezer 13
LAP: AsRock 4CoreDual-SATA2 R2.0
RAM: Kingston DDR2 667MHz 2GB (2x1GB)
VGA: Sapphire HD3850 512MB GDDR3 (AGP-s verzió)Holnap érkezik meg a Powercolor AX7850 2GB PCS+ (elég jó tuningpotenciállal rendelkezik). Mellé egy Intel Core i5 3570K néztem ki, ami szintén kedveli a tuningot. A processzor még nem rendeltem meg. Az előbb említett hardverekhez keresek egy jó kis középkategóriás alaplapot, ami jó, minőség és egyben megbízható is. Mivel tuningos példányokat sikerült összevadásznom és az IGP-t is ki szeretném használni, ezért kénytelen vagyok a drágább Z77-es chipsetben gondolkozni.
Mit tudnátok nekem ajánlani, ami normális; középkategóriás felszereltséggel rendelkezik (USB3.0; SATA 3.0; alaplapi HDMI, DVI csati, 4 RAM slot,...). Mindezt baráti áron kellene megoldani.Köszönöm a segítséget!
Üdv: Divi
-
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Újra én vagyok. Ha minden rendben megy, akkor még most héten megrendelném a cpu/lap/ram triót és szeretném véglegesíteni őket.
Eddig a videokártya van meg, ami egy POWERCOLOR AX7850 2GBD5-2DHPP HD7850 2GB PCS+ PCIE.
A tervezett processzor továbbra -és véglegesen is- egy Intel Core i5 3570K.Tuningbarát lapot (Z77) keresnék ezúttal 50k kerettel nekiindulva.
Kinézett darabok:
- AsRock Z77 Extreme6 ~46k
- AsRock Fatal1ty Z77 Professional-M ~44k
- Asus Maximus V GENE ~50k
- Asus P8Z77-V ~49k
- MSI Z77A-GD55 ~41k
- MSI Z77A-GD65 ~48k
- MSI MPOWER ~53kMit tudnátok ajánlani (akár olyat is, ami a listán nem szerepel)?
Köszönöm!
-
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Milyen LGA775-ös alaplapot ajánlotok ennek a konfignak:
CPU: Intel Dual-Core E6500
VGA: Sapphire HD5750 512MB GDDR5
RAM: az alaplaphoz igazítomKb. 8-9eFt-ot áldoznék rá, bár nem lenne baj, ha olcsóbb lenne...
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HDD probléma (nem adatmentés)
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- Háztartási gépek
- Microsoft Excel topic
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest