Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
skyboi
tag
Kollégák,
Z68 platformban gondolkodva kezdtem nézelődni 2500k mellé, 4Ghz feletti tuning a cél,a lehető legalacsonyabb fesszel. Scythe Ninja 3 hűtés már a fiókban, Corsair Vengenance 2x4Gb lesz hozzá. P35/P45 Giga lapjaim voltak, minden probléma nélkül használtam őket, de olvastam az új szériák problémáiról, így márkát váltok. Két jelentkezőre találtam rá, de érdekelne a tapasztaltabb kollégák véleménye. Stabilitás mindenek előtt. Az Asrockal kapcsolatosan vannak ellenérzéseim, de elég jók az eredeményei a különböző oldalakon olvasott tesztekben:
Amennyire látom, utóbbi alig kapható. Persze nyár van/volt, mit várhatnék.
True story.
-
Cadal
őstag
-
Cadal
őstag
válasz Mr.Csizmás #27705 üzenetére
Elég ritka mostanság itt a PH!-n ez a fajta objektivitás. Remélem hamar rendeződnek a dolgaid a lappal.
-
Stirbi
addikt
Ipon szerint DDR2-es
* FOGLALAT: LGA-775
* CHIPSET GYÁRTÓ: Intel
* CHIPSET: G41
* INTEGRÁLT VGA: Igen
* INTEGRÁLT VGA TÍPUS: Intel GMA X4500
* VIDEÓCSATLAKOZÁS: PCI-E
* MEMÓRIA TÍPUS: DDR2
* MEMÓRIA FOGLALAT: 2
* MAXIMUM MEMÓRIA: 4 Gb
* PCI-E 16X CSATOLÓ: 1 db
* PCI CSATOLÓ: 2 db
* IDE CSATLAKOZÓ: 2 db
* SATA II CSATLAKOZÓ: 4 db
* RAID VEZÉRLŐ: Nem
* USB PORT: 4 db
* FIREWIRE /IEEE1394/: Nem
* HÁLÓZAT: 10/100/1000Mbps /Gigabit/
* HÁLÓZAT 2: Nincs
* MÉRET SZABVÁNY: microATX
elnézést!Ez az alaplap viszont DDR2-es klikk
[ Szerkesztve ]
-
Találtgyerek
veterán
Én is sok embertől hallom,hogy az Asrock egyre jobb lapokat gyárt.
Főleg az 1155-ös lapokat dicsérik.Ezért is váltok Asus-ra.06-3o/9759I39
-
skyboi
tag
Köszönöm a tanácsokat.
True story.
-
elfelejtette
veterán
válasz Találtgyerek #27718 üzenetére
Tehát akkor ugyanolyan minőséget veszel, mint az AsRock, csak dupla áron...
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Találtgyerek
veterán
válasz elfelejtette #27720 üzenetére
Inkább fele áron,de ez most lényegtelen!
Amugy volt pár Asrock lapom,egyikkel se volt gondom.Egy halálozott el nálam,de a táp volt a ludas.06-3o/9759I39
-
ZetorGumi
addikt
válasz Találtgyerek #27726 üzenetére
Nélam is ugyanez, csak nem halt még meg lapom.
New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
ZetorGumi
addikt
válasz Találtgyerek #27728 üzenetére
Hát úgy, hogy konkrétan no problem nem volt a lapokkal, egyszer volt egy hangkártyadilemma, de az más miatt volt, nem az asrock hibája. És akkoris korrektek voltak, egy 3k-val többet érő lapot adtak cserébe.
-
Találtgyerek
veterán
-
ZetorGumi
addikt
válasz Találtgyerek #27730 üzenetére
Egyenlőre én jussak el odáig, hogy legyen meg a vízhűtésem, utána meg egy K-s proci, és kész.
-
Trust God
csendes tag
válasz qamu74 #27050 üzenetére
Sziasztok!
Engem az érdekelne, hogy ha Z68 chipsetes LGA1155 alaplapot veszek, itt is figyelnem kell arra, hogy B3 legyen? Vagy csak a korábbi chipseteknél áll fenn probléma?
Köszi előre is a választ!
"Az ember semmit sem vehet, hanem ha a mennyből adatott néki." János ev. 3./27.
-
mosquetoo
tag
-
mosquetoo
tag
Rendben köszönöm a válaszokat , én is inkább az msi felé hajlottam , eddig ahány gigabyte cuccom volt mindig volt valami baja...
És szerintetek ehhez a rendszerhez elég a chieftec-GPS-550AB A 550w os táp ?[ Szerkesztve ]
-
spawn82
tag
Üdv mindenkinek!
A kérdés a fórum címe is. Milyen alaplapot lenne érdemes választanom?
Most egy Gigabyte alaplapom van, Meg vagyok vele elégedve, de sajna nincs rajta 2.0 pci-e. A lényeg, hogy legyen, kezelje az 1600-as ramokat, és a Gb-es hálózat is kötelező.
Létezik ilyen elérhető áron?Köszi a segítséget.
-
elfelejtette
veterán
válasz spawn82 #27744 üzenetére
Szép és jó az, amit leírtál, csak a lényeg maradt le: Milyen procihoz kellene? Mert még azt sem tudjuk, hogy Intel, vagy AMD...
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
spawn82
tag
válasz elfelejtette #27745 üzenetére
Pff. Valóban Jelenleg egy E7500-as van a gépben, de valamikor majd feljebb fogok lépni, csak még nem tudom mire. Szal ha esetleg a quad-ot is elfogadná örülnék neki.
-
elfelejtette
veterán
válasz spawn82 #27746 üzenetére
Árban mi ami még számodra megfelel?
Ezek megfelelnek az elvárásaidnak, és a legdrágább ASUS is csak 20k. Más kérdés, hogy ha már rendelkezel a DDR3-as ramokkal is, akkor megéri-e 775-ös lapba invesztálni... Amennyiért szereznéd a Quad procit (kivéve, ha pofátlanul olcsón jutsz hozzá), annyiból egy sokkal modernebb, gyorsabb, kisebb fogyasztású Sandy Bridge (LGA1155-ös) procit is vehetnél!"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
spawn82
tag
válasz elfelejtette #27747 üzenetére
A prci nem mostanában lesz cserélve, csak tervek vannak róla. Lehet csak 1 év múlva, lehet 1 hónap. DE nem most. Más kérdés. Ezek a lapok mind tudják a pci-e 2.0-át? Az miből látszik? Csak mert a leírásukban nem igazán szerepelt ez az infó. Csak az, hogy 16X-os. Azt viszont az enyémre is írják. Ez a lap van most a gépben:GA-EP45C-DS3.
Amit említettél, hogy olcsóbb lenne, az szerinted mekkora befektetés? -
Stirbi
addikt
válasz spawn82 #27748 üzenetére
azok az alaplapok amelyiken P43-as chipset van azok 100%-ra tudják akezdetektől a pci-e 2.0-át, de miért fontos neked a pci-e 2.0 és az 1600mhz s ddr3 ram ?
Szerintem majd amikor procit vennél válts proci+lap+ram kombot, amikkora fogsz akarni váltani nagyon jó áron lesznek ezek a dolgok . . .
[ Szerkesztve ]
-
spawn82
tag
válasz Stirbi #27749 üzenetére
Most vettem egy ATi 6770-est. Az elvileg tudja a pci-e 2.0-át. Azt olvastam, hogy azért muzsikál olyan gyengén pl a 3DMarkban ill a többi tesztben a felmérésekhez képest, mert a lapom nem támogatja. Nos. Ez egy p45-ös ös lap, és elég keveset mutat a teszt. A PH teszt szerint az 5770 15832-t visz. Nekem ugye 6770 van, és 13125 Ami siralmas. Elkezdtem keresgélni, és arra jutottam, hogy a lapom nem tudja kezelni normálisan a kártyát. Lehet hülyeségeket irkálok?
A ram meg annyi, hogy már az van a gépben. Így adta az élet.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Milyen egeret válasszak?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- PlayStation 5 Pro teszt
- Motoros topic
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Call of Duty: Black Ops 6
- BestBuy topik
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- További aktív témák...
Állásajánlatok