Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-08-17 20:43:18

LOGOUT.hu

Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17017) brickm


brickm
őstag

Sziasztok!

7.5.1-es RouterOS-t használok jelenleg.
A story röviden:
2-3éve használtam Norton DNS szervereket, olyan módon, hogy az IP : DNS menüpontban a routerben alapvetően meg volt adva a 8.8.8.8 és a 8.8.4.4-es cím, illetve a digi pppoe kapcsolatban engedélyezve volt a peer DNS használata. NAT szabályt hoztam létre, ami figyelte a belső hálózati címen közlekedő UDP 53as port kéréseket, és DST natolta a norton szerver felé.Tökéletesen működött is a dolog.

Most viszont, ha átirányítom pl a saját DNS szerveremre az 53as UDP kéréseket(kivétel a szerverét) akkor megszűnik a DNS névfeloldalás, sem az átirányított irányba, sem az IP DNS menüben megadott irányba nem múködik. A DNS szerverem jó, ha az IP DNS menüben állítom be, vagy direktben a klienseket, akkor tökéletesen működik :D
Illetve, ha csak csinálok egy UDP 53 redirect to 53 szabályt, mi annyit csinálna, csinált régen, hogy a klienseket beállított DNS szerver címet is átirányítja a router saját DNS címe felé, na az sem működik. Találkoztatok már esetleg ilyesmivel?
Neten rákerestem, hátha én emlékszem rosszul és nem így csináltam, de ezt találtam fórumokon is.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.