- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ep128Emu felhasználói képeskönyv
- Celebtanya - Farm VIP V.
- Telekom MultiSIM "legó" avagy hogyan cseréltem meg az elsődleges eSIM-emet
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gépötty
senior tag
Én ezt használtam a néhány panoLármaképem készítésekor. Ingyenes, egyszerű mint a fakocka, és elfogadhatóan dolgozik.
-
Gépötty
senior tag
válasz
Lassú Víz #67708 üzenetére
Akkor inkább szimpla 2s csillapítás. Persze, hülye mélyen van a menüben, ha utána meg az 1/8s kéne megint.
Ezt én sem értem, miért nem tették elérhetőbb helyre. Vagy miért nem tudom én szerkeszteni a kijelzőn oldalról behúzható menüt, akkor ott lehetne benne, például a mikrofon engedélyezése (WTF?) helyett. Azt sem értem, hogy a sorozat/késleltetett felvétel beállításainál lávő két másodperces késleltetés miért nem működik sem manuális, se BKT módban, amikor legnagyobb szükség lenne rá. Kell a távirányító. -
Gépötty
senior tag
Sziasztok!
A napokban írtam az épp akkor érkezett, kínai E-PL5/6 markolatról. Tegnap volt alkalmam órákon keresztül szorongatni, egy szóval jellemezve: bevált! Voltak nekem is fenntartásaim, miszerint kényelmetlen lesz a gép tetején lévő expógombot nyomogatni, és valóban természetesebb lenne a markolat tetején, ettől független abszolút nem rossz használni. Főleg akkor nem zavaró, amikor egyébként is megtámasztja az ember az objektív alatt is a gépet (gyakorlatilag mindig). Egy kézzel használva már nem ennyire rózsás a helyzet, de ez nálam elég kis súllyal esik a latba. Mivel koncerten voltunk (igen, a gép kitobival teljesen alkalmatlan a feladatra), hogy biztosan ne verjék ki a kezemből, a nyakpántot rátekertem az alkaromra, úgy fogtam a gépet. Egyszerűen bombabiztos, gyakorlatilag lehetetlen elejteni, és mindig fogásban marad, azaz ha kell, akkor egy pillanat alatt már lehet is fényképezni, az ember nem marad le semmiről. Részemről abszolút ajánlott termék. -
Gépötty
senior tag
válasz
Peat;) #67471 üzenetére
Igen, nevetséges amennyit kérnek érte, az Oly és a kínaiak is, csak más irányból.
Nekem nem dobott ki ilyet a kereső (már többször figyeltem a eBay keresőjének találatait, sokszor nem szerepelnek benne konkrét termékek, amik egy másik lapon meg vannak nyitva a böngészőmben), ezért már beszéltem marós ismerőssel, hogy hozok 10-es alulemezt, és legyártjuk. Először vettem két cseretalpat az állványomhoz, különböző méretekben, aztán megláttam, milyen olcsón van L-plate, és rendeltem egy olyat is, hogy majd arra építjük, erre pár nap múlva találtam ezt. Azt kell mondjam, ötezernél többe került volna az anyag-mászkálás-munkadíj, és akkor még a beletett időt nem is számoltam, ez viszont igen tisztességesen meg van csinálva, le a kalappal a kínaiak előtt. Azért is tettem be ide, hogy ha valaki gondolkozik rajta, és csak az tartja vissza, hogy nem tudja milyen minőség, az bátran rendelje meg, nem fog csalódni. -
Gépötty
senior tag
válasz
MrChris #67459 üzenetére
Élőben nem mutat rosszul. Ilyenre van eloxálva, a retro szódásszifonok jutnak róla eszembe
Nekem tetszik, hogy tök komolytalan tőle az amúgy is kompaktnak látszó gép,így még állvánnyal sem néznek riporternek. Ja, de(#67460) Parci
Ez nekem is eszembe jutott, és bár most nem tűnik zavarónak, majd pár óra használat után megmondom mi az ítélet. Mindenesetre készültem: már kinéztem, hogy lehet távirányítani a gépem, itthon van pár szétszedett kompaktom, aminek van expogombja, illetve kínában van annyi távirányító, hogy még el is adnak belőle. Ha ezeket beintegrálom a markolatba, mindjárt megoldódott a probléma, és még játszottam is
De mondom, nekem egyelőre nem tűnik kényelmetlennek, a napokban megpróbálok hosszabb időt együtt tölteni vele, hogy kitapasztaljam.[ Szerkesztve ]
-
Gépötty
senior tag
válasz
MrChris #67457 üzenetére
A piros karikákban különbözik a PL6 a PL5-től
Nem volt szempont a méret a kiválasztásnál, illetve azért mentem el körbetapogatni, hogy akarom-e egyáltalán vállalni ezt a kis gyöszt. Ezennel kipipáltam ezt a kompromisszumot, egyben gyártottam új, megoldásra váró feladatot: kinőtte a táskát.
(#67456) jjeahh
Előbb vennék fényerős fixeket, hátteret maszatolni[ Szerkesztve ]
-
Gépötty
senior tag
Sziasztok!
Most érkezett, nem egész két hét alatt ideért.
Összehasonlíthatatlanul más lett vele a gép, sokkal jobb a fogása. Már önmagában ezért is megérte volna, és akkor még adjuk hozzá, hogy egy rakás állványhoz használható (plusz lehet még rá tenni cseretalpat, ha mégsem Benro-kompatibilis a tiéd). Az egész alumíniumból van, úgyhogy van tömege is - ha valaki azért vette a gépét, mert kicsi és könnyű, annak nem javaslom. Én viszont örülök neki, mert végre nem érzem azt, hogy ki akar esni a gép a kezemből, mindeközben L-plate is egyben, és még az aksihoz is hozzáférek, nem kell mindig levenni, mint az állvány cseretalpát. Az egyetlen kompromisszum, hogy a gömbfejből ki kellett szednem a biztosítóstiftet, ami nem engedi leesni a gépet ha kinyitom a satut. Ennek a megoldásán még agyalok.
Simán megérte az árát, ha pont nem ilyen géped van, akkor se keseredj el, ezek a kínaiak elég sok típusra gyártanak hasonlót. -
Gépötty
senior tag
válasz
vASalo #67405 üzenetére
Feltűnt, hogy nagyon kis méretűek a képeid. Az enyémek 7 és 13MB közöttiek, jellemzően 9-11MB-osak. A képminőség alapértelmezése finom, ezt még lehet egy fokozattal emelni, de ez a 1,5-3,5MB nekem olyan, mintha még vissza is lenne véve közepesre.
Az az elszíneződés a sajnos mindegyiknek sajátja, az enyém is ugyanígy CA-zik. Megfelelő mennyiségű anyagi javakért lehet kapni jobb minőségű üvegeket.(#67409) schawo
A helyszínen (de igazán itthon sem) tudtam eldönteni, hogy az most a légkör, az üveg tud ennyit, vagy beráz (bár mindent megtettem, hogy ne rezegjen semmi).[ Szerkesztve ]
-
Gépötty
senior tag
válasz
stev_taylor #67406 üzenetére
Oly PL6 (ugyanaz, mint a PL5), kistele kitobi a végére kitekerve, állványról, 1:1 méretű kivágás mindenféle módosítás nélküli képből innen. Hat-hétszer ellőttem ugyanezt a képet (az mondjuk nem jutott eszembe, hogy az ISO-t felhúzzam 200-ról, ezzel lerövidítve a záridőt). Igazi különbségek nem voltak, én sem vagyok kivilágítva túlzottan az eredménytől:
Ez szintén 1:1-es kivágás, de ezt kézből csináltam, kézzel fókuszálva, mert mindig a fára akart ráállni. Erre nem panaszkodnék, bár tény, hogy volt fény bőven:
Valahol itt vannak a gép és/vagy az üveg korlátai. Szerintem. -
Gépötty
senior tag
válasz
stev_taylor #67350 üzenetére
Szia!
Én Canon G10-ről váltottam ugyanilyen gépre, és pontosan ezt tapasztaltam. Még annyi fókuszhibás képet, mint az első napon lőttem, sosem csináltam. Lehet, hogy van ennél egyszerűbb megoldás is, de én fixen kiválasztottam a fókuszrácsból középső mezőt, nem hagyom, hogy magának válogasson. Ha nem a kép közepére akarom tenni a fókuszt, akkor csak rábökök a kijelzőn a kívánt helyre (csak a kiválasztást engedem a kijelzőn, mert állandóan, és kivédhetetlenül hozzáérek), és fényképezek. A problémás képek megszűntek. Próbálkozhatsz fókuszcsoport kiválasztással is, amikor egy 3x3-as fókuszkeret-csoportból választ magának a gép, én a magam részéről a fentiekkel megelégedtem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Tőzsde és gazdaság
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Elektromos autók - motorok
- OLED TV topic
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...