- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- kraftxld: Untappd lista
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Studi
veterán
-
MrChris
nagyúr
válasz
#22145024 #83150 üzenetére
Az relatíve sok ma már egy gh2-ért. 60e körül fordult elő, igaz mostanában ritka. Ha nagyon olyat szeretnél érdemes feladni hirdetést, szerintem sokan már letojják és a fiókban dekkol. Legfeljebb kapsz néhány pofátlanul magas és szórakoztató ajánlatot
GX80-ból van egy 105-ért garival. -
jjeahh
nagyúr
válasz
#22145024 #83145 üzenetére
Fullhd-ban GX7, G6 okés, előbbin nincs miki csati, utóbbiban picit gyengébb a szenzor. Ami ezeknél komolyabb, az a GH2 (hackelve!) meg a GH3, előbbi olcsóbb, de gyengébb a szenzora és csak 24fps-ben az igazi. Személy szerint ha a legjobb fullhd videóminőség a cél és olcsón meg akarod úszni, akkor a GH2-őt venném és rátolnék egy Flowmotion hacket, ha kicsit többet szánnál rá, akkor GH3. Ha olcsón akarsz a GH2-nél valamivel modernebb, amolyan svájcibicska jellegű gépet és hajlandó vagy a videóminőségből picit a funkciókért beáldozni, akkor GX7, G6 a tuti, bár a G6 kissé "plasztik fantasztik", tehát nem egy atommasszív cucc.
-
MrChris
nagyúr
válasz
#22145024 #83141 üzenetére
Jaj, azt hittem manuális topikban vagyok
Ahogy nézem, ez azért nem csak egy alu darab mint az m42-es. Több darabból van, fogást segítő rovátkolt fémrész, jó minőségű a fujica x bajonett, meg az egész igényesnek néz ki. Mivel ritka, gondolom keveset gyártják, az ilyen többe kerül. Nézd meg az Exakta, vagy más ritkábbat, azok se m42, om árban vannak. Ezekből is a rendesebb már 5ropi, van pár 1500-2000ft-os adapterem, egyik se az a hót igényes, mint egy K&F 6000-ért. -
MrChris
nagyúr
válasz
#22145024 #83079 üzenetére
Vario? Az tudtommal a zoomokra egy Pana névhasználat. Van elektromos zoomos 14-42-ből X Vario PZ néven. Erről azt írják, hogy picivel gyengébb mint a sima. Mintaképeken nézd meg melyik kb mit tud. Felhasználás függő kinek mire van szüksége. Rokinonnal nyitva elég lágy képeket látni, 2.8-4-től kezd igazán jó lenni. Helyette, inkább egy 60/2.8-as Sigmát vennék, az nyitva is tökéletesen éles és AF-os! Meg kicsi.
Ezen a használt tűzkeresztségen túl kell esni, nekem megéri 2-6 hónaposan 75%-on megvenni. Minden használt vázamat ismeretlentől vettem. -
MrChris
nagyúr
válasz
#22145024 #83075 üzenetére
Gx8 nekem egy kissé olyan savanyú a szőlő. Majdnem kétszer annyi mint a gx80 és ezért kevés többletet nyújt, ráadásul 4k alatt a stabi hiánya egy nagyon nagy öngól. Külső mondhatni ízlés dolga, de ennyiért picit még agyalhattak volna rajta.
Nekem 12-32 van főképp a 12-es nagylátó miatt, másodsorban a méret miatt. A képén és méretén kívül nem sok vonzó van rajta. Viszont ilyen éles 12-es ennyiért nincs. Nyaraláson kb csak ez volt rajta. Az optikai stabija minimális hatású. Volt 14-45-m az is tetszett, aszondják egy minőség a 14-42II-vel, ezeknek hatásosabb a stabija. Ami extra a 14-45-n az az ois kapcsolóSajnos mindegyiken kissé darabosan jár a zoom, videó alatt nem igazán lehet szépen ráhúzni.
Megbékéltem a gx80 pár hiányosságán, ennyiért, ebben a kategóriában elég jól felszerelt. Használtak árát gondolom láttad, 105e sok érte? Több mint egy év garival, enyémen eleve csak egy volt. -
MrChris
nagyúr
válasz
#22145024 #75820 üzenetére
Én is azt szemeltem ki. Nem is tudtam eddig erről a 4k live cropping funkcióról. Ha már kroppol legalább kihasználták, leginkább a croppingos slider tetszik, de lehet vegyesen is a zoommal. Ócsó jánosként mondanám ezt a funkciót a korábbi vázakba is lehetett volna, főképp a az ETC-sekbe. Következő ficsőr lehetne a fókuszálást is automatizálni két pont között...
Videó alatti szenzorstabi nagyon hiányzott már. -
jjeahh
nagyúr
válasz
#22145024 #75809 üzenetére
Talán a követő és dual pixel af-et leszámítva van bármi amiben jobb a 70d? Főleg így, hogy a tuti videó és manuális obik is fontosak... a gx8 már csilli-villi finomhangolható 4k-nál tart, a szerencsétlen canonnak meg még a fullhd-je sem az igazi. Persze lehet ebben sincs igazam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GeForce RTX 2060 (OEM HP) Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB ZALMAN N4 Cooler Master 650W
- Samsung Galaxy S24 FE / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- iKing.Hu - Nothing Phone (2a) Black Fiatalos Glyph stílus, 120 Hz AMOLED 8/128 GB Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest