- Luck Dragon: Óraátállítás
- Doky586: Windows telepítés utáni beállítások
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Én korabban TZ70-en próbáltam a panoráma funkciót, és használhatatlannak találtam. Eleve valami olyasmit csinált, hogy csak a szenzor magasságának egy részét használta, és így adott teret annak, hogy ne mozduljak ki a vonalból, nem pedig utólag cropolt (szerintem gx80-nál is ez lehet az oka a fix pixel magassagnak). Emellett manuálisan nem volt allítható ebben a módban a rekesz, a gép meg betette a legkisebb lehetséges rekeszre, ami miatt jó szar lett a kép (nem az iso, hanem a diffrakció miatt, totál részlettelen lett). Emellett épp a panoráma képekre jellemző, mert általaban én szó szerint panorámáról csinálok panoráma képet, hogy nagyon fontos egyrészt a highlight/shadow kezelés, másrészt a kontraszt/dehaze/kék is, hiszen ezek nélkül sok esetben a háttérből alig látszik valami. Emiatt meg kell, hogy raw-ból tudjak kiindulni, ne egy kamera által főzött jpegből.
GX800-nál már meg sem próbáltam a beépített panoráma módot, helyből Affinityvel csinálom. Van olyan ismerősöm, aki valami ősrégi Canon cuccal csinálta, na azzal tényleg szenvedés, de az Affinity jól összerakja, még akkor is, ha nem fixek a beállítások, hanem rekesz elővalasztással (+némi kompenzáció) csinálom a képeket, ami azt jelenti, hogy van némi törés két kép között expozícióban, de ezt is megoldja az Affinity, nagyon ritka, ha látszik. Előtte Silkypixben szoktam szerkeszteni a RAW-kat.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! GIGABYTE RTX 3080 Gaming OC videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Apple iPhone 16 Pro Max Black Titanium 256GB karcmentes 99% akku (281 ciklus) 2026.06.02.-ig gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest