Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: A nagy ő! Stohl...
- MasterDeeJay: Ram gondolatok 2026 január - DDR3-as gép is lehet megoldás? Mi a minimum?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sh4d0w: Nyitlocker
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Ha Isten létezik...
- gerner1
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
INTELligent
üzenetére
A fenébe. Rendesen ledöbbentett. Nagyon sajnálom.

Nem értek hozzá, nem tudok megalapozottan állást foglalni, hogy ez most mit fog jelenteni közép- illetve hosszútávon. A Panasonicon már egy ideje azt éreztem, hogy sokkal kevesebb energiát fordít a m43-ra, mióta kijött a FF rendszerük. Ezért is írtam ma reggel, hogy következőre olympust veszek. Ezt most felülvizsgálom, de jelenleg hajlok arra, hogy inkább nem. Per pillanat egy nem drága, de minden igényt (számomra) kielégítő m43 szettem van (GX80, 12-32, 20/1.7, 45-150), rövid távon makró irányban szerettem volna továbblépni, épp akciós az olympus 60 2.8. Idén szerettem volna vázat is cserélni, újabb szenzorra váltva (G9 vagy OM-D EM5-III, esetleg EM1-III). Előbbi vázat, bármilyen jó is, már réginek tartom (5-6 évig használok egy gépet nem egy esetben), az utóbbiakon most nagyon el kell gondolkoznom.
Persze, tudom, az eladás következtében az olympus gépek és obik nem fognak egyik napról a másikra megállni, működnek tovább, ez világos, de nagyon kérdésessé vált az m43 jövője. Most készültem rá, hogy egy számomra nagyobb összeget beleteszek a fényképezésbe, felszerelésbe, és amennyire letisztult bennem , olympusban gondolkoztam. Per pillanat úgy érzem, hogy ez kizárt. A meglévő szettet megtartom (mint ahogy megtartottam az Olympus E DSLR szettet is), egy ideig még ezt használom, de jelenleg úgy érzem, hogy ezt a rendszert nem fogom fejleszteni tovább.
Ami felhozza bennem annak a kérdését, hogy milyen irányban nézelődjek, amivel hosszabb távon is elégedett leszek. Amit még nézegettem mindig is, az a Fuji és a Sony aps-c vonala volt.
Szóval, számomra, ahogy a navigációs app mondja, "Újratervezés".

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu Apple iPhone 17 Pro Deep Blue ProMotion 120 Hz újszerű 100% akku Apple garancia 202
- Honor Magic7 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i7-1355U 16GB 1TB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest