- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bitpork: Ha Isten létezik...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2026
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
válasz
mondomén
üzenetére
Én használtam így a Fujit, nekem semmi bajom nem volt vele. Az persze nem kérdés, hogy egy igazi manuálfókuszos obi finomabban és következetesebben jár, no de a lerekeszelt zone focusnak pont az a lényege, hogy alig nyúlsz hozzá az élességhez fotózás közben.

Néztem amúgy a filckeren a képeidet. Ügyes vagy, van szemed a dologhoz. Ugyanakkor az utómunkád brutalitása és a technikai levezetéseid alapján arra tippelnék, hogy nem régóta kezdtél még csak komolyabban fotózni és még nagyon az elején vagy a dolognak.

Én még a filmes érában kezdtem el fotózni teljesen manuális gépekkel, hidd el pontosan tudom miről beszélek.
És ezek alapján mondom neked, hogy mFT-re normális árkategóriában nem is nagyon van amivel a zone focus-t úgy művelheted ahogy azt szeretnéd. Ehhez a témához nem elég a szűk rekesz, az obinak kellően nagylátónak is kell lennie ahhoz, hogy elég nagy legyen a mélységélességed. Ilyen szempontból viszont az mFT 2x szorzója szinte az összes értelmes manuális obi alternatívát csípőből kilövi.
Mondanám, hogy az egyedüli relatíve normális árú ilyen alternatíva a Samyang 12/2. Viszont az meg egyrészt Fujira sokkal izgalmasabb lett volna, másrészt meg hiába MF azon érthetetlen módon pont nincs mélységélesség skála.
Egyedül talán a Voigtlander 10,5mm f0,95 amin minden adott a klasszikus zone focus-hoz, de az meg emészthetetlenül drága.
Akkor meg már inkább az emlegetett Olympus 12/2 objektív, de a mellett meg szerintem jellemzően inkább az AF-et használnád.

Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest