Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
Azért ezt ne vedd készpénznek, én is csak a sötétben tapogatózom, hogy miért is lett ez ilyen.
A shutter shock jelenség létezik, ez nem is kérdés! Viszont eddig még sose találkoztam olyan esettel ahol ez ekkora problémát jelentene.
Megnéztem a korábbi tesztjeiket, itt a Lumix 45-200 az öregecske G1-en. Azon túl, hogy nem ez a legacélosabb Pana obi én nem látok semmi a fentihez hasonló mértékű berázást.
Vagy itt van a régi Lumix 14-140/4-5,6 GH1 vázon tesztelve. Itt is inkább az obi gyengeségeit látom, de nincs durva mértékű berázás.Erre persze lehet mondani, hogy a GX1 nagyobbat üt, mint a többi Pana váz, viszont itt a Lumix 12-35/2,8 tesztje szintén GX1 vázon és nyoma sincs berázásnak. No persze ennek nincs nagy tele vége, de a 14-140 II tesztben se csak tele végén lettek totál berázva a képek.
Nem biztos hogy igazam van, de emiatt én arra gyanakszom, hogy ennek a példánynak (vagy az összesnek?) bizonyos szempontból hibásan működik a stabija. Értem ezalatt, hogy kikapcsolt állapotban nem rögzülnek az érintett lencsék, szabadon lebegnek és ezeket ilyenkor a zár egyszerűen berázza.
Ha így van és ráadásul ez nem egyedi eset akkor lehet ennél az obinál érdemesebb minden helyzetben bekapcsolva hagyni a stabit.
De mondom, ez is csak egy találgatás a részemről. A legvalószínűbb, hogy csak az adott példány volt a hibás.Egy viszont biztos, máshonnan is informálódva már kiderült, hogy ez az obi a 10x zoomok között optikailag egy kiemelkedően jól sikerült darab, sokkal jobb annál, mint amit ez a teszt mutat.
Ezen kívül ha másra nem is, de arra mindenképpen jó volt ez a teszt, hogy rávilágítson a GM1 új zárszerkezetében azért van fantázia.

Új hozzászólás Aktív témák
- Truecam M5 GPS WiFi autós menetrögzítő kamera + CPL Polarizációs szűrő + 64Gb Endurance kártya
- GARANCIÁS Nikon Z6 II + MB-N11 gyári portré markolat
- Panasonic Lumix G80 + G Vario 12-60mm 3.5-5.6 ASPH. POWER O.I.S.
- Hollyland Vcore - wireless továbbító
- Sigma 85mm f/1.4 DG HSM Art objektív ( Nikon ) - Újszerű -
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - MÁR 13.00-S PS4 IS!
- Gravity MS állvány + RØDE XDM-100 Mikrofon!
- White GAMER PC! Ultra 265 / RTX 5070 Ti / 32GB 6000MHz / 1TB NVMe / B660 / 850w Gold! BeszámítOK
- iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4589
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest