Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- New Game Blitz - 2024
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pharaoh
aktív tag
Hi!
A cooler master V sorozatú tápokról van tapasztalat? Ajánlott kategóriába esnek?
-
3l3mér
csendes tag
válasz speedydb23 #51196 üzenetére
Értem akkor nem is aggódok emiatt köszi a segítséget!
-
nagyúr
válasz 3l3mér #51195 üzenetére
az én gépem terhelve 120-130w-ot vesz fel a konnektorból, azaz a fogyasztása 100w körül lehet. szegény corsair tx650 az optimális működési tartományának még az alsó határát sem éri el, ezért is akarom eladni
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
3l3mér
csendes tag
Köszi akkor ezt ahogy nézem elég "olcsón" megúszhatom mert azt hittem mindenképpen kéne hozzá egy corsair vagy egy cooler master táp de nem köszi a segítséget!
Nem tudom de én keveslem ezt a 350w-ot de nem tudom ti vagytok a szakértők.Nem kevés hozzá hogy minden flottúl működjön? -
nagyúr
válasz 3l3mér #51193 üzenetére
ha a VGA 7750-nél nem lesz nagyobb (ie. nem kell hozzá 6 tűs tápcsati), akkor FSP350 60APN 85+ (8k) vagy Seasonic SS350ET (10.5k). ezek nem túlzottan "PR-os" tápok, nem csillognak-villognak, viszont jó az elektronikájuk, és halkak.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
3l3mér
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgattam a fórumot de nem találtam választ a kérdésemre így hát megírom nektek mit is szeretnék. Van nekem egy gépem amiben van egy Intel Celeron E3400-es proci és egy Gigabyte G41MT-S2 alaplap. A videókártya még nem tudom mi lesz most újítom be de először inkább tápot vennék. A mostani egy 350w-os M-tech táp. Szerintetek milyen tápot lenne érdemes vennem nagyon max 15k értékben hogy elvigyen egy SAPPHIRE HD 7750 1GB GDDR5 ilyen kártyát lehet túlzásnak tűnik de ha tudtok ajánlani jobbat akkor azt nagyon megköszönném.
Előre is köszi a választ
-
Graphics
Jómunkásember
válasz BTminishop #51188 üzenetére
Géphez szoktunk tápegységet ajánlani
Szóval proci?
-
BTminishop
aktív tag
Sziasztok!
GTX660Ti-hez milyen tápegységet ajánlatok? -
Benyaking
aktív tag
Hello! Érdeklődnek hogy szerintetek ez a tap elvinne ezt konfigot?
180Watt SFX tápegység (PSF-180MP) ez egy chieftec tapcf: asrock fm2 itx lap, Amd a6 65w os cpu, Amd 7770 1gb
4gb ram, 1hdd, 1ssd, 2-3 venti.Oc nem lesz.
-
Puculo
aktív tag
válasz Graphics #51182 üzenetére
Először is köszönöm a segítséget, most már nem kérdéses hogy az FSP Raider 650-et veszem meg. ( A GTX 760 ajánlott min. tápegység 500W. Én hülye azt gondoltam a már meglévő LC power550 kiszolgálja, de megy a kukába. Az XFX550 azért nem merném megvenni, lehet hogy procit és memóriát is akarok bővíteni, és nem is hallottam sokat ezt a márkát, ami attól még biztos nagyon jó.)
" Aki nem áll ki valamiért, elveszik a semmiért "
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Puculo #51181 üzenetére
Tehát jól sejtettem, hogy felesleges oda a 700W-os táp.. Azt két kártyás rendszerekhez szoktuk ajánlani.
XFX550 - Seasonic belsővel.
vagy
akkor FSP Raider S 550/650Ezek bőven elegendőek, felesleges nagyobb tápot venned, 400W-os minőségi táp is bőven elviszi ezt a konfigot
[ Szerkesztve ]
-
Puculo
aktív tag
válasz Graphics #51180 üzenetére
Sajnos mivel nem vagyok szakértő a témában, nem vágom mi az hogy overkill, de nekem az alábbi konfighoz kéne egy nagyon megbízható táp: Asus M3N-HT Deluxe alaplap, 4x1GB Geil ultra RAM, Phenom II X3 720 3.3Ghz CPU, Gigabyte GTX 760 OC rev.2.0 VGA, Liteon ihas 524 és egy ihas 220-as DVD író.
-
Puculo
aktív tag
Sziasztok! Tápegység vásárlás előtt állok, de nem tudok dönteni két típus közül: FSP Raider S 650W vagy CORSAIR Builder Series� CX600 - 80 PLUS ? A válaszokat előre is köszönöm.
-
senior tag
Sziasztok!
Lehet hülye kérdést teszek fel, de megmondaná valaki, hogy a 3,3 és 5 és 12 V -os ágakat mire lehet használni? Gondolom a 12V-ra terhelődik a legtöbb dolog... VGA-k, vinyók, stb. Azzal még nagyjából tisztában vagyok, de minden tápnál meg van adva az is, hogy a 3,3 és 5V-os ágakon mennyi Ampert ad le. Ezeket mik szokták használni? Mert ugye itt jóval kisebb amper számok vannak mint a 12V-os ágnál.
Előre is köszi a segítséget.
Üdv! L.D.
[ Szerkesztve ]
-
zeix
senior tag
Sziasztok!
Megint táp kérdés, mert változott a konfig.
amik kellenek a tápra:
8pin 12V atx alaplapra
6pin+8pin VGA
kb 600-650W kellene
Milyet ajánlotok? Ne legyen moduláris.Köszi!
-
-FLY->
őstag
Hüm, tetszetős, moduláris is, van 6 és 8 pines pce-e csati, ergo nem kell perifériával toldozni. FSP Aurum S esetleg? 6 évig blue storm-om volt, csendesen és fixen tette a dolgát, tökéletes állapotban adtam el...ha tudja ugyanezt az aurum akkor nem adnék plusz 10k-t a seasonicért, modularitás annyira nem szempont, mert egész nagy hely van corsair 300r alaplap tálcája mögött. De ha lényegesen jobb a seasonic, akkor az lesz, mert nem berhelni hanem játszani szeretnék szabadidőmben, megfeledkezve arról, hogy egyáltalán van tápegységem.
-
WP14
őstag
-
-FLY->
őstag
Hellósztok!
SOS-ben kellene nekem valami jó tápegység, 25k körül. Harisnyázott, 450W már jó, bombabiztos goldos belsővel a lehető legjobb ultra halk megoldást keresem ebben a keretben! Jó volna, ha olyan gyártó lenne aki gyártja is maga az elektronikát, csomagolós bulit kösz még egyszer nem. Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
totyak
aktív tag
Köszönöm. Akkor ez azt jelenti, hogy nem kell új tápot vennem, ha egy ilyen gépet kell ellátnia árammal? Az említett Hipro táp 430W-os.
- Athlon II X4 640 CPU
- 2x2Gb 1333MHz DDR3 Kingmax mamória
- AsRock N68-GS3 UCC alaplap
- GTX660 Titanium 2Gb
- DVD olvasó
- floppy meghajtó
- 1db Seagate 160Gb Atapi7 (ATA133) 7200rpm és 1db Hitachi 1Tb Sata II 7200rpm
- Philips 170S4 LCD monitor (4:3 képarányú)Csak a VGA lenne cserélve HD7770 1GB-ról a fentire.
Köszönöm
Szerk: Egyébként még garis a táp, tehát ha elfüstölne, garanciában feltételezem, hogy cserélnék és akkor némi ráfizetéssel tudok venni egy nagyobb, jobb tápot. De jobb lenne, ha nem lenne gond.
[ Szerkesztve ]
-
-
totyak
aktív tag
Nem lettek valami fantasztikus képek, de ha ezek alapján tudsz nekem mondani valamit, akkor azt nagyon megköszönöm. Csak gondolom, hogy a rajta levő címkékre vagy kíváncsi, de ha mégsem, akkor megpróbálok készíteni másikat. Csak nehezen férek hozzá.
Köszönöm szépen
-
totyak
aktív tag
Valaki valamit esetleg a #51141-re tud mondani? Nincsenek hiú ábrándjaim, de hátha nem kellene új táp.
-
MMIX
addikt
A Xilence márkanév a Listan GmbH & Co. KG -é lett. (be quiet!)
TechPowerup
Computerbase.de[ Szerkesztve ]
-
totog
tag
-
Cobra.
őstag
válasz bencsikgab #51155 üzenetére
Egy régi integrál videós gépbe szerintem elmenne, ha nem több, mint 4 éves. Ismerősnél a Mercury táp élt 7 évet és amikor elfüstölt nem vitt magával semmit.
-
WP14
őstag
válasz bencsikgab #51155 üzenetére
Ha Ő adna 1500-at, akkor sem kellene
Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!
-
bencsikgab
tag
Sziasztok!
erről mit gondoltok?
Félreértés ne essék, eszem ágában sincs megvenni. -
gorwik
csendes tag
Sziasztok!
Valaki mondana nekem valamit erről a tápról? Be Quiet! System Power 500W
Vélemények, tapasztalatok esetleg? -
Graphics
Jómunkásember
-
gorwik
csendes tag
Sziasztok!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy a Chieftec CTG-500-80P 500W elég- e az alábbi konfighoz:
alaplap: ASUS M5A97 EVO R2.0
proci: AMD FX6300
GPU: ASUS HD 7750 1GD5
RAM: Corsair 4096MB - 4GB 1600MHz CMZ4GX3M1A1600C9
HDD: Western Digital Blue 1TB SATA3 64Mb
illetve 6db ventilátor a gépházba kb: 0.84W egyenkénti teljesítmény felvétellel.Köszönöm a segítséget!
-
Fernet
senior tag
ERRE tudnátok válaszolni? Bocs a sürgetés miatt, de éppen a rendelés előtt állok és jó lenne tudni, hogy a kinézett táp jó lesz-e a konfigomhoz, vagy keresni kellene mást.
Köszi!
-
Werkly
őstag
-
totyak
aktív tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni, hogy megtudjam, szükségem van-e tápcserére. Egy Chicony Hipro 430W tápról van szó. Egy másik fórumban írták, hogy kezdetben ezek is minőségi tápok voltak, később kezdték csak gány belsővel eladni őket. Azért kéne az infó, mert HD7770 1Gb-ról váltok egy 2Gb GTX 660 Titanium-ra és nem tudom elbírja-e a táp.
Ilyen számot találtam a tápon, a gyári Chicony matricán: HP-D4802RWB2
Volt rajta egy másik is, egy sima fehér matrica, azon ugyanez a szám volt, csak még jó pár karakterrel folytatódott. Ha kell lefotózok minden matricát, ami a tápon van.
Illetve ilyen volt még ráírva, hogy Rev: 01.Köszönöm
-
M@rdel
őstag
válasz Werkly #51127 üzenetére
Itt kérdeztem.
Nem Aurum S-d van? -
FÖNÖK
tag
esetleg erre valaki?
hi!
rendeltem egy Chieftech CTG-500-80PB OEM tápegséget a gépembe,
de ezt küldték: Chieftech CTG-500-80P (ez van írva a tápegységre)
Ez ugyan az? A B-betű hiánya mit jelen? azt hogy nem dobozos vagy hogy nem bronz minősítésű?
A kettő egy és ugyanaz?
Kérem aki tudja írja meg. köszönöm''fekvenyomásnál a helytelenül megválasztott súly az este könnyen diszkóbalesethez vezethet''
-
Graphics
Jómunkásember
Arról van szó,hogy ő azt írja nem érti az FSP miért vagdosta le? Ilyen nincs, gyári csatikról beszélünk... Nem csodáról
Megnéztem Seasonic-ot, Enermax-ot meg amit még itt találtam, mindnek úgy van, ahogy a fotón...
De fél perc és lefotózom a Seasonic-ot is
Seasonic SS400-ET, ugyanúgy mint az FSP...
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz Graphics #51128 üzenetére
Okés, akkor a többi gyártó miért nem vagdosta le?
Azok miért hagyták ugyanolyanra, mint amilyen a foglalat?
Íyg pisti, akinek van mellette 8-as csatija azt rádugja az alaplapra, a másik 4+4-est meg bedugja valahova ahova épp neki tetszik, mondjuk a 20+4-es +4 részébe, mert belemegy. Tudom nincs ilyen ember, éééés, de van. Van aki belerakja a DDR1 ramot a DDR2 foglalatba. -
Fernet
senior tag
Sziasztok!
Gépvásárlás előtt állok és már bejártam minden topikot a különböző alkatrészek tekintetében, most a tápon a sor. Eddig szinte biztos voltam benne, hogy Chieftec CTG-500-80PB lesz, de beleolvasva a fórumba elbizonytalanodtam, mivel egy Haswell procit néztem ki és olvasni mindenfélét, hogy nem jó hozzá, stb.
Maga a gép így nézne ki:
Ház: Zalman Z9
Táp: Chieftec CTG-500-80PB
Alaplap: Asus H87M-PLUS
Processzor: Intel Core i5-4570
RAM: Kingston HyperX PnP 2x4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3P1K2/8G
VGA: GTX 660 Ti 2GB GDDR5 DirectCU II (GTX660 TI-DC2-2GD5)
SSD: Kingston 60GB SV300S37A/60G
HDD: Western Digital 1TB 64MB WD10EZEXTehát olyan táp kellene ami alsótápos házakba megfelelő kábelhosszal rendelkezik, kiszolgálja a fenti konfigot, illetve árban a CTG-500 szintjén mozog.
Ha azt mondjátok, hogy jó a Haswell-hez a CTG-500 is, akkor az lesz, nekem az volna a legjobb...
A választ előre is köszi.
-
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Werkly #51119 üzenetére
Nem az FSP gyártotta ilyenre, ez szabvány, minden tápon
.Seasonicon is megnéztem.Aggodalomra semmi ok, a tápod normális.
A 8tüs alakja egyezik, hogy mondjam, fentebb leirtsm miért van ez az alak.
VGA-n lévö 8-astol el kellett térni. Ennyi, nem agyald tul, igy normális, minden tápon
[ Szerkesztve ]
-
Werkly
őstag
Na erről beszélek! Tehát ez van a tápegységen! EPS 2X4PIN
De az alaplapi csati ilyen:
Tehát ezért írom, hogy nem egyezik a táp és a motherboard csatlakozókiosztása!
És a lenti középen lévő csatlakozó lenne a szabvány rá!
De az FSP tápon a fölső fekete csati van rajta! -
MM
őstag
válasz Hoorus #51114 üzenetére
Köszönöm, akkor ezt is megfontolom.
AX850-ből nincs több féle verzió?(Egyelőre zárójelesen fontolom csak meg, mert csak 2 év garanciával látom beszerezhetőnek.
Az AX860 gondolom másmilyen belsős, azt látok 7 év garanciával, ráadásul 52e Ft...
A 850-es XFX 5 év garival beszerezhető valószínűleg.) -
Hoorus
őstag
CF rendszerem van húzott procival, ami azért beleharap az 500-550 W-ba és semmi ilyesmit nem tapasztaltam. Konkrétan még soha nem hallottam a hangját a tápnak.. Terhelés mentesen nem hogy csak lassan forog, de mint írtam, be se kapcsol 20 %-ig
Venti felpörgés a HX szériára jellemző inkább, ha jól tudom, de az hitványabb CWT belsőre épült táp.. Ez meg azért csak Seasonic..
Én tényleg csak ajánlani tudom..
[ Szerkesztve ]
-
MM
őstag
válasz Hoorus #51110 üzenetére
Köszönöm az ajánlást.
Ezzel kapcsolatban azért vannak fenntartásaim, mert többen panaszkodtak, hogy mikor bekapcsol a ventilátor, nagyon felpörög. Ilyet tapasztaltál esetleg?
Illetve nekem inkább az lenne a fontos, hogy nagyobb terhelésen (400-500W) is halk legyen.
Az, hogy terhelés mentes állapotban lassan forog a ventilátor, azt inkább előnynek veszem.(#51108) Duliee:
Kicsit utánanéztem, szerintem a régi Black Edition széria, ami most átnvezve XXX Edition Silver-ként fut, lesz az én "emberem".
P1-750B-NLG9
P1-850B-NLG9
Ez Seasonic M12D belsős, és az ADDA ventilátora nagyon lustára van állítva elvileg.
Még a 750-850 között gondolkodom, ártól függően.[ Szerkesztve ]
-
d@minator
addikt
válasz Graphics #51104 üzenetére
Vagy így születnek meg a hangosabb tápok, mint Antec Earth vagy CX400. A NYÁK aljára forrasztják a termisztort a trafó és a borda közé. A venti meg teker. Az sem mindegy, hogy áll a táp. Ventivel lefele vagy felfele. Ventivel lefele összegyűlik a hő a NYÁK fölött, mert ugye a meleg felfele száll. A venti meg nem tudja onnan kifújni. Eredmény hangosabb lefele akárhonnan szívja is a levegőt a ház alól vagy a házból.
Bejelöltem piros karikával a termisztort...[ Szerkesztve ]
-
Hoorus
őstag
-
FÖNÖK
tag
hi!
rendeltem egy Chieftech CTG-500-80PB OEM tápegséget a gépembe,
de ezt küldték: Chieftech CTG-500-80P (ez van írva a tápegységre)
Ez ugyan az? A B-betű hiánya mit jelen? azt hogy nem dobozos vagy hogy nem bronz minősítésű?
A kettő egy és ugyanaz?
Kérem aki tudja írja meg. köszönöm''fekvenyomásnál a helytelenül megválasztott súly az este könnyen diszkóbalesethez vezethet''
-
MM
őstag
Köszönöm a segítséget, akkor XFX 850 valamelyik típusa lesz a kiszemelt.
A zajosodási tapasztalatokról majd beszámolok!
-
Graphics
Jómunkásember
Van többféle is ,részletes típuskódokat, és egyebeket itt találsz:
-
Graphics
Jómunkásember
Ugyanazzal a belsővel van megáldva minden Seasonic / XFX és erre épülő táp / kivétel az XFX 450, ott a kondik változtak /
A venti mindenhol ADDA, esetleg típusban eltérhet, de nem jellemző.
Corsair néha dilettáns módon belepiszkál a ventivezérlésbe, az Ajánlottól eltérve... így születnek a melegedős Seasonic belsős Corsair tápok... / HX /
-
MM
őstag
válasz Graphics #51102 üzenetére
"Pedig annak a tápnak elégnek kéne lennie hanghatások nélkül is."
A fogyasztás kb úgy van, ahogy írod, a proci mondjuk 180-200W, a VGA 200-220W (+20 power limit, de alulfeszelve). Ez a teljes géppel 400-450W között van.
A táp tényleg elég, de egy hangszgetelt házban, jó hűtéssel az egész gép halk marad, a táp viszont itt már eléggé felhangosodik, engem zavar. Mivel erről másutt is olvastam, és az újabb szériáknál is, írtak ilyet, nem gondolom, hogy hiábs lenne a táp, de egyébként még garanciális.Úgy rémlik, volt róla szó itt régebben, hogy az XFX pro 450/550/650 bár S-S12II-re épül, de más (halkabb) ventilátor van benne, vagy más vezérléssel? Ebben meg tud valaki erősíteni?
Ebben az esetben 550-es elég lenne nekem?
(a 650-es meg láttam, hogy hosszabb, lehet be sem férne rendesen)Vagy estleg Corsair-ből SS beles halkabb-e valamelyik?
vagy XFX 850-es is jó?
Igaz, hogy zsebbe nyúlós, de az akkor 50% terhelés körül lesz, talán akkor nem hangosodik...[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
-
MM
őstag
Sziasztok!
Jelenleg Seasonic S12II 620W táp dolgozik a gépemben, ami egy i5-750@4Ghz + HD7950 kombót hajt.
A táp és a gép nagyon stabil, amíg csak CPU vagy csak VGA van kihajtva nagyon halk, kondi ciripelés nincs.Gépigényesebb új játékoknál viszont már 400-450W körül kér enni a gép, (ami konnektor felé 500-550W) és itt már eléggé beindul a ventilátor.
(külön részben csücsül a házban, ez terhelés, és nem hőmérséklet függvénye ha jól tudom)Kérdésem, hogy mit ajánlanátok helyette, ami minőségben nem visszalépés, de legalább 500W fogyasztásig halkabb ennél?
A hang miatt a G550/650, X550/650-et elvetettem, XFX550/650-esetleg, vagy van jobb alternatíva?
Fontos még, hogy kis terhelésnél is "zajmentes" legyen a táp, itt nem a ventilátor hangjára gondolok, hanem pl. a jonnygurus tesztekre az új Seasonic szériáknál - ez gondolom nem lenne túl jó hatással a hangkártyára sem, ha zenét hallgatok fülessel.
Hatásfok nem olyan lényeges, mert nem gyakran játszom, idle-ben meg kb mindegy.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- SilverStone SFX 800W Titanium Moduláris Tápegység
- Cooler Master XG-Series XG850 Platinum 850W 80 PLUS Platinum
- Cooler Master V1100 SFX 1100W Platinum SFX / ITX Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
- Garanciális Fractal Design ION+ SFX-L 650W 80 PLUS Gold
- Tápegység Moduláris Kábel Tápkábel Adapter Hosszabbító Csatlakozó Elosztó - Egyedi is
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest