Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tankal
tag
Sziasztok!Nekem is egy "Spire" tápom van eddig nincs vele gond csak kicsit hangos. 420W-os(SPD305B-420W-PFC házba épített) gondolom nincs benne védelem,mert nem írja a gyártó honlapján,de van előtte egy védett elosztó.Kérdésem az lenne hogy cseréljem vagy ne ha most újítom a gépet erre:
Alaplap ECS A55F2-M3 (V1.0) 1 db 13.324 Ft
Processzor AMD Athlon II X4 750K 3.40GHz FM2 BOX 1db 18.656 Ft
Memória KINGMAX 4096MB DDR3 1600MHz 1 db 5.537 Ft
Videókártya SAPPHIRE 11201-17-20G HD7770 1GB GDDR5 GHZ EDITION PCIE 1db 28.688 Ft +(1-2 hónap)egy ssd .Ha cserélni kell akkor szerintetek milyenre úgy 10-15e körül gondoltam.Előre is kösz a válaszokat!! -
ZozzHUN
addikt
válasz sombrero #38094 üzenetére
Jellemző, hogy csak akkor veszitek ki a szar tápot, ha már kész a gond. Bátyám gépében is 2 évet húzta a Codegen, amíg egyszer csak el nem pukkant, mert annyi port szedett össze. Majd kapott egy Deer-t. Sajnos csak utólag tudtam meg
Aztán kinyírta a Deer az alaplap+proci+vga-t. Azóta FSP virít
-
sombrero
csendes tag
Minap elég ijesztőt produkált a gépemben elterülő noname (Pire márkájú) táp. Irdatlan büdös, égett műanyag szagot kezdett okádni magából, és halkan nyüszít, akkor is, ha a gépet leállítom. Innentől nem merem bekapcsolni, baromira nem örülnék, ha az egészet szétvinné, annál is inkább, hogy hétfőn kerül bele egy új videokártya, amit pláne féltek.
Ezért hát kell keresnem egy tápot, amiben megbízhatok, és még csendes is lehetőleg.
Ti milyen javasoltok?
Ilyen cuccok lesznek a gépben:
CPU: 2.4 GHz q6600
VGA: Geforce NVidia gtx 460
RAM: 8 Gb
SSD: 1 db 64Gb Kingston,
HDD, 2 db 1 Tb Samsung
Optikai: 1db DVD íróEhhez elég lenne 450 Watt?
Ez szerintetek jófajta? Csendes? ---> Chieftec GPS-550Közben szétszedtem az eredeti tápot, alaposan kiporszívóztam, mert jóformán nem lehetett látni az alkatrészeit a felgyűlt kosztól. Így óvatosan bekapcsoltam a gépet (a HDD -ket, SSD -t kihúztam), és bár most nem bűzlik, még mindig nyüszít, ha be van kapcsolva a táp power switche. Az mit jelenthet? Valami hiba?
-
Krisztina87
tag
Ehhez a konfighoz kéne egy megbízható, de NEM drága táp.
Alaplap: ASROCK 970 Extreme3
CPU: AMD FX-6300 3.50GHz BOX Black Edition
VGA: ASUS HD7870 (2x6 tűs)
RAM: CORSAIR 8192MB Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz CL9 KIT
1 SSD winchester, és egy normal winchester. sata 3-asok.
1 DVD író
Nem tervezek tuningolást. A mostani tápokban van valami védelem mind a két irányban?[ Szerkesztve ]
-
-
MMIX
addikt
Mai Chieftec GPS-500S8 teszt. www.easycom.com.ua
(#38088) Vesztor87: Ez ugyan az mint, az általad kérdezett iArena.
--------------------------------------
Szintén mai, a www.hardocp.com "elkaszálta" az FSP Raider 750W-ot.
Vagy hibás a tesztpéldány, vagy a 750W túl sok a Raider sorozatnak.[ Szerkesztve ]
-
krisz74
tag
Üdv!
FSP vagy Chieftec tápban gondolkodok kb 15-20000 közötti árban és 500-600 wos kategóriában. Tudnátok javasolni konkrét tápokat ilyen kategóriában?
-
pcsabat
őstag
válasz Vesztor87 #38082 üzenetére
Chieftec CTG 400 is jó lehet, de véletlenül se iArena, hanem CTG!
Esetleg még nagyon jó árban van most az FSP Aurum 400w, ami lényegesen jobb táp a másik kettő ajánlottnál.
hopp, beelőztek
[ Szerkesztve ]
-
Vesztor87
senior tag
Sziasztok!
Ismerősnek rakok össze egy gépet, rábeszéltem hogy tápot cseréljen, már csak az a kérdés milyen legyen bele. Az ő HKC-járól lebeszéltem.
Ilyen a konfig:
LAP: ASRock FM2A55M-DGS ~ 13k
CPU: AMD A8 X4 5600K 3.6GHZ BLACK ~ 24k
RAM: Kingmax DDR3 1600MHz / 4GB KIT ~ 5k
HDD: HITACHI 500GB 7K1000.C 7200rpm 16MB SATA2 ~ 13k
VGA: Integrált AMD Radeon 7560D ~ 0k
ODD: win7 telepítés pendrive-ról ~ 0k
TÁP: FSP 400W 12cm FSP400 APN ~ 9k
HÁZ: Arctic Cooling Silentium T11 ~ 6k
Gar: 2-3év, Készítette ShellK. / össz: ~ 70kAnnyi hogy a ház marad a régi ami van, meg a vinyó más márka. Proc marad meg a lap, meg a ram is.
Szeretném ha 10 körül maradnánk, mert 70k a keret, és mióta ShellK összeállította minden drágább vagy egy ezressel, szóval már a 70k-s keretbe így se nagyon tudok beleférni. Köszönöm -
hitman,
őstag
Sziasztok
Az adataimnál lévő gépbe milyen tápot ajánlanátok?
Csak játékra van használva...
Ami most benne van az egy elég jó táp de bőven sok ebbe a gépbe és most bármit amit újonnan veszek azt 25%-al olcsóbban kapnám meg.Egy jó féle 450-500w körüli táp elég lenne nekem?
Bármire nyitott vagyok...Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
RootRulez
félisten
És a 400-as kifussa, a későbbi esetleges fejlesztéssel is?
...
Hexa vagy Chieftek, van köztük vagy 200 Ft...
Az apróval most az a gáz, hogy nem nekem lesz és nincs kedvem alkatrészenként garipapírozgatni meg szaladgálni, ha valami nem fasza...
[ Szerkesztve ]
═════════════════════════════════════════
-
Qru
MODERÁTOR
válasz RootRulez #38074 üzenetére
FSP Hexa 400, jó táp és kicsit olcsóbb mint a Chifi. Vagy még olcsóbban az 400 APN is jó.
mod:
És ne a ram méreten spórolj, az órajelen. Tömörítésen kívül kb sehol nem hoz gyorsulást a gyors ram. Egy 1333-as kit bőven elég lesz. Arról nem is beszélve, hogy simán felpöccinted 1600-ra mert ugyanazok a chippek vanank mind a kettőn. Kingstont keress. Akár az aprón, ajánlom Lec papát. Megbízható és tuti cuccokat árul.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Mennyire megbízható egy CHICONY Hipro 500W -os táp?
Egy ilyen gépben menne:
LAP - ASROCK FM2A75M-DGS
CPU - AMD Athlon II X4 740 3.20GHz FM2
RAM - KINGMAX 8192MB DDR3 1600MHz
VGA - SAPPHIRE HD7770 1GB GDDR5Vagy van jobb (kb) ennyiért?
═════════════════════════════════════════
-
Shokkolo
addikt
Friendly reminder:
Ezt megválaszolná nekem az egyik szaki?
Köszönöm"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Mészi Zoli
tag
Lehet, hogy az integrált vga az i7 cpu-ban erősebb, de nekem nem jönnek be az integrált cuccok. A pc lényege az építés, a személyre szabott megoldások kielégítése. A másik koncepció a mekintos, amikor csak használod és nem érdekel, hogy mitől jó. Időnként veszel egy újat félmillióért. Konzervatív vagyok ebből a szempontból. Külön videókártya, még ha szerényebb is és külön hangkártya, amiben van x-ram a hangdigitalizálás miatt. A H61-es lapon elférnek a bővítőkártyáim, mert 30 x 21 cm-es a lap, a "jobb" lapokon eltűnőben a PCI aljzat.
-
M107
addikt
válasz Mészi Zoli #38069 üzenetére
Van egy kettő, de sajnos nem sok inkább a conveter programok, és a tervező progik húznak hasznot, a több magból
[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Mészi Zoli
tag
Arra számítok, hogy előbb-utóbb egyre több program támogatja majd a 4 magot. A programozók megoldják a párhuzamosítás problémáját és a 3. és 4. mag nem unatkozik 0%-on.
-
M107
addikt
Én is úgy tudtam a mai játékok inkább a erős VGA-ból profitálnak mint a Erős CPU-ból.
Sapphire HD 5670 1208*1024 85 Hz Crt monitor Farcry 3 Medium felbontás extra szűrők kikapcsolva.
[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Ribi
nagyúr
Sőt, rosszul mondtam mert az I3 az inkább I7 2 magos verziója, mert abban is van HT.
Ahol ténylegesen ki van használva a 4 mag, ott az X4 kicsit erősebb, de amúgy i3 sok helyen elveri.
Attól függ mire kell. Általában x4 is elég, i3 is.
Durva VGA mellé kell i5 vagy i7. Játékok alá felesleges az i7, mert a HT sokszor csak bezavar.
Rendernél meg mint említettem kb 10%ot hoz.
Aki ilyet kijelent, hogy AMD szar, az hülye és elvakult. Másnéven Intel fan. -
M107
addikt
-
Ribi
nagyúr
válasz Mészi Zoli #38061 üzenetére
A 925 nem core 2 duo,
A pentium egy fantázianév. Az i3 körberöhögi a 925-öst.
i3 kb ugyanaz mint az i5 csak 2 magos.
Az i7 kb ugyanaz mint az i5 csak Hyper Threading van benne így 4 helyett 8 szálon tud dolgozni, ami kb 10-15%ot hoz konvertálásnál.
Húzni akarod a procit?
Mert hogy K-s procit tervezel, cserébe H61-es lapba ami nem támogatja a tuningot.
Plusz minek VGA ha a prociban lévő kb erősebb mint a 430-as.
Eléggé kuszán van összeállítva minden.
SZerintem csattogj át a milyen gépet topikba, írd le az első hsz alapján az igényeidet és mondanak egy jó összeállítást.[ Szerkesztve ]
-
Mészi Zoli
tag
A gémer konfigokban minimum 600-as tápok vannak. Ha elég a 450-es, akkor miért nem azzal szerelik?
-
Mészi Zoli
tag
Nem játszom, ezért elég egy "szerényebb teljesítményű" videókártya, viszont videót digitalizálok, konvertálok.
Nem szeretném a topicot eltéríteni, de arra gondoltam, hogy az i3 a celeronnak felel meg, az i7 meg a pentiumnak. De mi a különbség az i5 és az i7 között?
Szóval az i7 mellett döntöttem, mert 6 évig (vagy még több ideig) nem cserélek gépet.
A jelenlegi konfigom (Pentium Core 2 Duo Presler 925 - 3 Ghz, 2 gbyte ram) küszködik, ha megnyitom a böngészőmet. Az meg végképp kiakaszt, ha megnyitok egy pdf fájlt és 20 másodperc alatt nyílik meg, miközben a 2 mag 100%-on küszködik. -
Ribi
nagyúr
válasz Mészi Zoli #38056 üzenetére
A VGA neked mire kell?
Mert játék alatt a CPU elunja magát.
Ha csak cpu van terhelve akkor meg a vga nincs hasnzálatban, szóval szerintem az a gép max 150Wot ha fog enni.
Kalkulátorokról az első hszben van említés, hogy szarok. Az oka ugyanúgy említve van. -
Santi22
aktív tag
Sziasztok!
LAP: MSI H77MA-G43
CPU: INTEL Core i5-3470 3.20GHz
RAM: CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz CL10
VGA: MSI N660 TF 2GD5/OC GTX660 2GB
HDD: WD 1000GB Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
ODD: SAMSUNG SH-224BB
HÁZ: THERMALTAKE Commander GS-IIICHIEFTEC CTG-500-80PB 500W elég-e ennek a konfignak, illetve jó-e ebbe a házba (alsótápos a ház, kábelhosszilag elég-e meg ilyesmi)?
A gép tuningmentes lesz. -
törölt tag
válasz Mészi Zoli #38056 üzenetére
(#38056) Mészi Zoli Kicsit kusza számomra, amit írsz. Leírtad a hardvereid fogyasztását, ami átlag felhasználás mellett, de még tuningtal sem fogja megrúgni a 200-250W-ot és 800W-os tápot szeretnél venni :\
Ami másodszorra esett le a kérdéseddel kapcsolatban, hogy halk tápot akarsz. Ebben az esetben, puritán módon chieftec ctp -450-80p mondanám, de ha van rá kereted, akkor egy BE QUIET! Straight Power 400W is lehetne!
Ha pedig nem akarod, hogy bekapcsoljon a venti a tápodban, akkor Seasonic X-400 Fanless.(#38057) Cobra69
Chieftec CTG 500-80P mellé állnék, de a Corsair CX430V2 sem rossz![ Szerkesztve ]
-
Cobra69
csendes tag
Sziasztok végre sikerült összetákolni egy configot játékra, segítség kéne táp ügyben. De úgy kéne nézni,hogy későbbi gépfejlesztésnél (proci i5 vga HD7850 2gb) se keljen cserélni. Három tápot néztem ki. A konfig a következő:
LAP: Asus P8B75-V
CPU: i3 2120Boxed
HDD: WD AV-GP500gb WD500AVDS
RAM: Kingstonhyperx KHX1600C9D3K2/8GX
VGA: Asus GTX-650Ti 1Gb DDR5
HÁZ: Thermaltake VO100K1W2N Commander GS IITÁPOK: Chieftek CTG 500-80P
CoolerMaster GXLite 500W RS500 ACABL3-EU
Corsair CX CMPSU-430CXV2 EUA segítséget előre is köszi!
-
Mészi Zoli
tag
Üdv Mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni.
Adott a következő konfig:i72700K (3,5 Ghz), (95 watt)
2 gb ram,
Asus H61 PRO lap,
2 db dvd író,
2 db hdd,
3 db pci kártya,
Asus GT430 1 gb vga (75 watt max terhelésnél a gyártó szerint)A kalkulátor 408 wattot ír ki a Cooler M. oldalán és 500 wattos tápot javasol, ugyanakkor azt látom, hogy a tápegység venti fordulatszám kb. 50%-os terhelés után kezd el nőni 100-as értékekkel 1000-ig. Vagyis a legideálisabb egy 800-as táp ebbe a gépbe, hogy ne pörgesse semmi esetre sem az alapfordulatszámon túl a ventit.
A 408 watt csak "sokk-tesztel" érhető el?
Megnéztem néhány hasonló i7-es konfigurációt (leonovo, hp, dell) és minimum 600-as táp volt a házikókban.
Mi a véleményetek?
Köszönöm előre is a segítséget![ Szerkesztve ]
-
ZozzHUN
addikt
Mindkettőtöknek elég egy FSP 350 APN
-
Gaben84
csendes tag
Sziasztok!
Új PC-t tervezek venni, játékra, 3D-s tervezésre, letöltésre és netezésre használnám. A következő hardverre gondoltam:
alaplap: GIGABYTE GA-B75M-D3H
GPU: GIGABYTE GV-R777OC-1GD HD7770 1GB GDDR5 PCIE
CPU: INTEL Core i3-3220 3.30GHz 3MB 1155 BOKSZ
Memoria: KINGSTON 8192MB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT
vagy
CORSAIR 8192MB Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz CL9 KIT
Rendszerlemez SSD: SAMSUNG 64GB SATA3 SSD 2,5"
DVD iró: SAMSUNG SH-224BB/BEBE
Ház SHARKOON MS140 (felső tápos)
Háttértár HDD: WD 1000GB Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3Ehhez a config-hoz mekkora táp lenne szükséges?
Későbbi tuning nem tervezett.
A régebbi hsz-ek alapján és a Corsair vagy FSP megbízható márkának tűnik.
Ti melyik típust ajánljátok?
Fontos lenne a megbízható és halk működés.Configgal kapcsolatos bármilyen javaslatot vagy megjegyzést szívesen fogadok.
Köszönettel!
-
krisznagy
tag
Sziasztok,
most vásárolok konfigot.
2 ház közül választanék:
- Thermaltake V4 Black Edition (VM30001W2Z)
- Thermaltake Commander MS-3 USB3 (VO100A1W2N)Többi alkatrész:
1x Corsair (CMZ8GX3M2A1866C9) 8GB Kit (2x4GB) DDR3, 1866MHz, 9-9-9-24 Vengeance - 1.5V 11150Ft
1x AMD A10-5800K X4 HD7660D 3800Mhz 4MB 100W Black Edition FM2 BOX processzor
1x ASROCK FM2A75 Pro4 , AMD A75, VGA kivez. socketFM2 ATX alaplap
1x 200gb Sata2 WD 7200rpmMilyen tápot ajánlanátok az alsó tápos házakhoz? A keretem rá 7-10k között lenne..nettó áron megkapom a tápot - 400-450w tápra gondoltam, esetleg CTG400-80p? Vagy FSP-APN400?
Előre is köszönöm.
-
Ferink
tag
Sziasztok!
Egy codegen 400W-so tápot szeretnék lecserélni. Tudom sokak számára az ipari hulladék kategóriába tartozik. Ezzel nem vitatkozom bár nekem semmi bajom nincs vele. Viszont nagyon hangos!
FSP HEXA 400W - egy ilyet néztem viszonylag elérhető áron. A hangjáról tudtok valamit mondani?
Vagy mi az ami jó minőségű még és meglehetősen csendes? A 400W bőven elég lenne...
-
pcsabat
őstag
A Seasonic X400 lenne számodra az ideális választás! Ez minden szempontból jobb mint az egyébként igen jó, ámbár kissé korosodó FSP ZEN, viszont picivel drágább is.
[ Szerkesztve ]
-
Shokkolo
addikt
Üdv uraim,
Erről a tápegységről kérném a véleményeteket:
"CORSAIR CXM 600W Modulásris"Minőségi, netán "olcsóbb" konkurens ötletekre is vevő vagyok.
Köszönöm előre is"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Dáin
csendes tag
Sziasztok!
Kérdeznék engedelmetekkel; alaposan megrágtam ugyan, de azért a Nagytanács ítélete jól esne:ASROCK FM2A75 Pro4
AMD A10-5800K 3.80GHz FM2 (nem lesz benne dedikált videókártya, de később, valami középkategóriásRadeon 8xxx kombóban elképzelhető majd egyszer, munkagép, de nem renderfarm a célom)
SAMSUNG 250GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7TD250BW (nincs HDD, se berregő optikai pörgettyű, egymaga állja a sarat)
GEIL 16384MB Evo Veloce DDR3 1866MHz CL9 4 darabos kit
és a(z itteni) lényeg:
FSP Zen FSP400-60GNFMax. egy Egy darab, levesestányér méretű ultralassú, zajtalan ventillátort teszek bele, hogy a nagyonmuszáj meleget kitessékelje, de ha lehet, azt se. Se vízhűtés, sima mezei Katana hűtő, .
Kérdésem a következő a Szakikhoz;
Van-e (passzív)tápban ennél csendesebb, kevésbé cicergős, jobb, stb. ha már hajlandó vagyok a felárat megfizetni a passzívságért? Van-e, és ha igen, hol a hiba a listámban az alábbi célok és feltételek teljesülésére? Van-e, lett-e a listázott tápon túl szebb/jobb hatékonyabb új alternatíva?Bonyolító tényezők:
-Fokozott, halmozott, 10+ éve tartó zajfóbia, szúnyog is kikerget éjjel, ha nem verem le időben, tehát ez az elsődleges cél
-Játszanék is vele, úgy öregessen' azér' de amúgy napi 18 órában ~365 napban mennie kell
-3+ évig nem nyúlnék hozzá
-minimális hozzáértés, maximális lustaság részemről, sem alul- sem túlfeszelni nem akarom, csak úgy, álá naturále, azt szeretném hogy ne kelljen bütykülni csak menjen halmódjára némacsendben körbe-körbe
-egyéb alternatív ötletek: gép kitelepítése sufniba, vudumágia, alulfeszelés sajnos nem megy
-minőségi para a noném cuccoktól, 150 wattos ismeretlen webboltos paneltápoktól stb.Bocs a hosszú paraméterezésért, köszönettel várom szíves válaszotokat!
-
őstag
FSP500-60APN 13k-ért meg éri?
X2 245 és egyelőre integrált video van, 2 hdd és egy bluray író.
Később valamilyen erősebb vga-t lehet hogy berakok, ami a régebbi játékokat elfogadható szinten viszi.-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
krisznagy
tag
Össze sikerült raknom teljesen a gépem:
1x GIGABYTE GZ-PD Plus fekete ATX ház
1x Corsair (CMZ8GX3M2A1866C9) 8GB Kit (2x4GB) DDR3, 1866MHz, 9-9-9-24 Vengeance - 1.5V
1x AMD A10-5800K X4 HD7660D 3800Mhz 4MB 100W Black Edition FM2 BOX processzor
1x ASROCK FM2A75 Pro4 , AMD A75, VGA kivez. socketFM2 ATX alaplapEzt a 2 tápot tudja hozni a nagykerből ismerősöm: melyiket ajánljátok?
-CORSAIR VS Series VS450
-CHIEFTEC GPS-450A8 450W DobozosVálaszokat előre is köszönöm. FSP tápot nem tudnak hozni most...azért ezt a 2 tápot kérdezem.
-
Roderic
tag
Köszi a gyors választ es van valami véleményed a CTG-550C röl? Azis megbizhato? Azt neztem ki, de ha nem szükséges akkor nem cserélek
"No pain, No gain"
-
Roderic
tag
Sziasztok!
Nemsokára Új konfigot fogok összedobni, a kérdésem a következő lenne.: Még pont 1 éve az aktuális gépemhez vettem egy CTG-500-80P-t, és vajon elég lenne-e a következő konfignak:
AMD FX 6300,
Radeon HD7850,
8GB Ram
GA-990FX-UD3
És a lényeg hogy alsótápos HAF912 Plus-os házba menne majd, elég a kábel hosszúság?
Igazából megerősitést szeretnék kapni, mert szerintem simán vinné, még ha esetleg megis huznám a CPU-t akkor is.Előre is köszi.
"No pain, No gain"
-
bluyoo
nagyúr
válasz r3dsnake #38026 üzenetére
Szívesen!
Ahogy Askania01 is írta a Chieftec CTG ajánlott kategória. Csak jóval drágábban tudnék (kb. 15K) "jobbat" pl. az FSP Aurum GOLD 400 (az iPon-nál 2év gari van kiírva kérdezz rá mert alapesetben 5év) vagy FSP Raider 550 5év garanciával. Bár az utóbbi nem lenne indokolt de sajna a 450-es Raidert nem láttam még itthon.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
pcsabat
őstag
válasz devisking04 #38035 üzenetére
Chieftec CTG500 vagy Corsair CX430 80 plus bronze.
Olcsó, megbízható tápok, viszonylag hosszú kábelekkel.
-
devisking04
csendes tag
Sziasztok!
Ehhez a konfigomhoz keresek egy megfelelő tápot:
Alaplap: AsRock 970 Extreme 3
Processzor: AMD FX 6100 Six-Core
RAM: Kingston 4 GB 1333 Mhz
VGA: Sapphire HD 7770A mostani tápom egy Kolink 400W-os volt, de nagyon nem szolgált jól.
-
szabo_b7
tag
Értem.
Hát maximum 13-14k-ra gondoltam.
[ Szerkesztve ]
-
szabo_b7
tag
Sziasztok!
Adott egy konfig...
ASROCK 970 Extreme3
AMD Phenom II X4 965 3.40GHz AM3 BOX Black Edition
KINGMAX 8192MB DDR3 1333MHz
ASUS EAH6670/DIS/1GD5 (később HD6870)
1 ssd, 1 hdd, 3ventiKöszönöm a válaszokat előre is!
-
Norby86
őstag
Köszönöm mindenkinek a választ. Az APN-es táp nagyon jó lenne akkor, viszont neten nem találok nagyon boltot ahol ezt 7000 forint környékén lehetne kapni, 10 ezer környékén láttam árgépbe, de gondolom van olcsóbbért is, itt hirdetésbe ami sajnos lejárt már 4000-ért már 1 év garisat láttam. Tud valaki akár privibe is segíteni hogy hol tudok olcsón hozzájutni ehhez a táphoz?
-Norbi-
-
Grave_444
nagyúr
válasz rayoliviero #38002 üzenetére
A táp bőven elég lesz, még ha a vga szénné van húzva is.
A proci tuningolva + a többi ~120W körül lehet vagy még annyi sem.
A vga még ha 250W-ot enne is elég lenne a táp. -
-
Norby86
őstag
Sziasztok! Anyukám gépébe bedöglött a tápegység és szeretnénk egy újat venni neki, de olvastam itt több hsz-t meg az első oldali táp ajánlót és kicsit összezavarodtam, melyik is lenne a leg megfelelőbb, na meg sok táp sajnos már nem is elérhető a boltokba azok közül amik a listába szerepelnek, ezért inkább kérdeznék tőletek. Anyukám csak hétköznapi használatra használja a gépet, szóval nem hardcore játékos. Ennek megfelelően elég lenne az ő gépébe egy 350 wattos tápegység is, bár ebből már kevés van a piacon de 400 wattnál azért nem kéne több. Ilyen max 7-8 ezer forintosra gondoltam neki de abból valami megbízhatóra, fő szempont ez kell legyen a teljesítmény ebben az esetben másodlagos szempont. Tudtok mondani jelenleg boltokba még kapható 350-400 wattos nagyon megbízható tápot ilyen árban? FSP tápra gondolnék, moduláris nem kell. Fő szempont még hogy halk is legyen.
-Norbi-
-
törölt tag
válasz rayoliviero #38005 üzenetére
A tuninggal kapcsolatban mérvadót nem merek kijelenteni, itt már volt párszor eszmecsere az órajelek és feszültségek emelése által okozott hatványozott fogyasztásnövekedésről... Tuninghoz már egy jó 500W-ot szoktak ajánlani. Véleményem szerint az enermaxod elboldogulna vele, de azt javaslom várj egy picit és valaki még megerősíti / megcáfolja a válaszom.
[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
Gyors kérdés 2011.10.15 én vettem egy cifi ctg 500W 80P tápot letöltőgépembe van azóta.
Meddig bírja még 3év és utána érdemes kivenni a várható meghibásodás miatt ?
Nem akarok kockáztatni...Nincs megterhelve jó ha 150W kajál az egész gép
-
törölt tag
válasz rayoliviero #38002 üzenetére
i7 procikból már tudsz olyat venni, ami kicsit többet fogyaszt, ez még nem is lenne gond. Viszont a VGA tuning jelentősen emelheti a fogyasztást!
Szerk:
130W a gyári beállításokra vonatkozik[ Szerkesztve ]
-
Johnny0004
tag
Sziasztok, ez mennyire régi táp, és milyen minőségű?
FSP550-80GLN
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Kutya topik
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest