Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Paxker315
addikt
válasz syberia #130095 üzenetére
No igen, a Revolution XTII-t már kiszúrtam, hogy CWT GPS : ) Szoktam is bőszen "promotálni". Meg a FocusPlusra alapuló Phanteks AMP! sem rossz.
kifejezetten szerencsés helyzetben VOLTUNK tápügyileg itthon, mert remek árakon nagyon sok jó tápot meg lehetett venni, választék-kínálat van bőven. De a jó árak korának lecsengett... Majd lesz még rosszabb is, mint Indiában v Pakisztánban..
-
syberia
veterán
válasz #15490560 #130094 üzenetére
Nem is lehet rákötni, 2 db RX 580 Nitro+ 4 db PCIe tápcsatlakozót igényel.
Az egyel fentebb említett G750H már elég erős lenne a gépedhez.
MMIX: Enermax Revolution XT II is erre a platformra épül, jó vételnek tűnik, ha kell ekkora teljesítmény.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
MMIX
addikt
BF Formula pótló, modulárisban. A többi GPS bélésesekre, matricásokra is igaz.
750W-os CWT GPS, félmoduláris, gold, 5év, 1év (bolt2)
22.990 Ft (bolt1)GIGABYTE GP-G750H
golyós venti[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz csababarca #130091 üzenetére
Tényleg! A Zárukeresőnek pengetni kell különben nem vagy benne a listában.
bogee20
Erre csapj le: Seasonic Focus Plus 450 Gold 5 év garancia, 21k-ért!! -
Paxker315
addikt
válasz #15490560 #130088 üzenetére
Pl
Riotoro Enigma G2 gold 10 év garr [link]
Whisper M 650w oázisból, hét év gyártói garrival. [link]
Egyéb: Corsair RM650X, Corsair RM650, SeaSonic Focus GX 650W, Phanteks AMP! 650w, Enermax Revolution XTII 650w még jó árban szokott lenni.Mihez kellene? Biztos, hogy kell ennyi watt?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
600W+ moduláris/félmodulárisban mi az ajánlott? Fontos hogy halk legyen!
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz bogee20 #130084 üzenetére
Ezt semmiképp, a konfig fogyasztása bőven 250W alatt marad még játék alatt is. A linkelt táp alapján:
- lenne rá kb. 21k-d
- moduláris legyenSeasonic FOCUS 450W Gold (SSR-450FM) 25k félmoduláris
+1 Paxker315, ezek is jók csak nem modulárisak tehát ha spórolni akarsz és nem kell a modularitás akkor ezek is jó választások.
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz bogee20 #130084 üzenetére
Ajj.
400 watt is körberöhögi, alig fog terhelést kapni. De 450 már tartalékos is. [link]
: ) FSP RaiderII Silver 450w
FSP Hydro Pro Bronze 500W
FSP Hexa85+ 450w
BeQuiet! PurePower11 400w
BeQuiet! SystemPower9 500
A hyper M amúgy sem ajánlott. Régi, csoportos feszültségszabályozású egység, belépő szint volt 5-6 éve is, most meg már túlhaladott is. Ne vegyél HyperM-t.[ Szerkesztve ]
-
bogee20
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni jelenlegi Cooler Master GX 550w tápom.
i5-2500k 4Ghz-en Deepcool Gammaxx 300 cpu hűtő,
ASUS GTX 1660 Super 6G,
4x4GB 1600Mhz CL10 Kingston Hyperx Fury,
120GB SSD, 1TB HDD + 2db 12cm házhűtő
[FSP 500W Hyper M] elég lenne? vagy inkább ugyanez 600w? -
syberia
veterán
válasz Wolverine #130078 üzenetére
Seasonic Focus Plus 450 Gold ár/érték bajnok, simán elég lenne a masinádhoz. 250W körül/alatt fog maradni az összfogyasztás.
-
Zimmi91
addikt
Sziasztok!
Van nekem egy Chieftec CTG-500-80p tápom és az lenne a kérdésem, hogy ezen van elég kábel ahhoz, hogy egy 1x8 és 1x6pines MSI GTX 1070TI Gaming X kártyát elbírjon?!
Bocsi, ha hülye kérdés, de eddig csak 1x8 pines RTX2060 volt a legnagyobb benne" Just remember Manchester is RED! "
-
Wolverine
félisten
válasz Paxker315 #130079 üzenetére
Igen, ezt néztem az utóbbi kommentek alapján, mint potenciális jelöltet, illetve a Seasonic Focus GX 650 és FSP Hydro G PRO 650W duót írtam fel magamnak...
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
Paxker315
addikt
-
Wolverine
félisten
Üdv!
Hosszú idő után új gépet vásárolok, ilyen felállásban:
MSI B450 Tomahawk MAX
Ryzen 5 3600
Arctic Freezer 34 eSports DUO fehér
Crucial Ballistix Sport LT DIMM Kit 32GB, DDR4-3200, CL16-18-18 (2x16 GB) BLS2K16G4D32AESB
GIGABYTE GV-R57GAMING OC-8GD Radeon RX 5700 8GB GDDR6 GAMING OC PCIE
SAMSUNG 500GB 970 EVO Plus M.2 PCIe M.2 2280 MZ-V7S500BW
WD Purple 3TB 3.5" 5400rpm 64MB SATA3 WD30PURZ
Riotoro Enigma G2 650
Fractal Design Focus G fehér
Coolermaster CK550
CREATIVE SB ZAprócska gond, hogy a Riotoro Enigma G2 650 a jelek szerint minden elérhető nagykerből elfogyott, és egy hónapig nem is lesz. Mi lehet helyette javasolt?
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
syberia
veterán
válasz gezu1025 #130066 üzenetére
Chieftec iARENA 500W (GPC-500S) PCI-e csatlakozó is van rajta.
(#130069): Nem rossz belépő szinten, de kicsit hangosabb a Chieftec-nél.
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz Dante684 #130068 üzenetére
Normális negyszazas is elég. Főleg, ha a "kötelező kört" (valojaban csak melegen ajánlott, érdemes) lefutod a gpu-val (undervolt). Nem én találtam ki, szakujsagirok is ugy gondoljak, eleg a 400w hozza.
De nyugodtan vegyel 450-500wattot, ugy marad jatszoter is. En speciel a RaiderII-t vennem.
Az outervision egy röhej, azt nem szabad használni.
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
Lian Li Strimer Plus Review: RGB Power Supply Cables Go 2.0, www.tomshardware.com
-----------------
XPG Core Reactor 850W teszt, tomshardware.com
XPG Core Reactor 650W teszt, wolflsi.pixnet.net (G. fordító ajánlott)be quiet! Straight Power 11 Platinum 1000W teszt, www.hexus.net
be quiet! Straight Power 11 Platinum 650W teszt, www.hardwareluxx.de -
Kirir
tag
válasz syberia #130013 üzenetére
Megnéztem a gyártó honlapját, a megadott két modellek valóban 2 db EPS kábellel vannak ellátva, viszont mindegyik csak 4-4 tűs. Az alaplapon pedig a cpu-hoz egy 4 és egy 8 tűs csatlakozási felület van. Nincs olyan tápegység, amelyiknek szintén két kábele van, de az egyik 8 tűs?
-
gezu1025
tag
Sziasztok
Eldurrant nagyapám gépe alatt a 10en x éves gigabyte táp.
Phenom II X6 1090T
8GB RAM
HD 7850
1 HDDRégi gépem. Netezésre használja.
Semmi más nem számít csak az ár és hogy minőségi legyen.
Köszönöm.
-
Paxker315
addikt
válasz Dante684 #130063 üzenetére
: ) FSP RaiderII Silver 450w
FSP Hydro Pro Bronze 500W
FSP Hexa85+ 450w
BeQuiet! PurePower11 400w
BeQuiet! SystemPower9 500mindegyik 20k alatt marad.
más: akinek 650w kell. A WhisperM most 30k alatt van, hét év gyártói gari (megkérdeztem őket, ügyfélszolgálat aszonta, ha gond van, videó& számla bemutatása, és hét évig ők intézik a begyűjtést-cserét..)
Így már nyugodtabb szívvel tudom ajánlani a Whispereket, hogy tudom, a garit intézik, ha szükség van rá.
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
Fanless
FSP Aurum Xilenser 500W 44ezer Ft, viszonylag jó ár. bolt2 FL vagy FLD ?
A boltok a fixkábeles és a félmoduláris verziót keverik, azt tisztázni érdemes rendeléskor!TechPowerUP.com, teszt. (FL)
[ Szerkesztve ]
-
Dante684
csendes tag
Sziasztok.
A segítségeteket szeretném kérni táp vásárlás előtt.
1.: Mennyit szánnál rá?
● 20 ezer forint
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
● Ryzen 5 1600AF, b350 gaming plus, RX580 8gb, 16gb 3000mhz Ram, 1 sata HDD, 1 SATA ssd, 1 m2 ssd, 6db 120as venti -
attiati
veterán
válasz Piftuka #130056 üzenetére
Összesen fél éves a táp és az úriemberben megbizok!
20e alatt van. Gari is van rá, csak kulhonba szól. Maradna tartalék is az 550es tapban 3-4 év múlva esedékes bővítésre.20e körül van a teteje, amit rakoltenek. Ennyiért halk, sok garis (esetleg 550es és moduláris) tápot nem nagyon találni.
Chaser:
Miért nem bíznád rá?[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
-
Piftuka
veterán
válasz --Ham-- #130054 üzenetére
Sajnos nagyon valószínű, hogy a tápegységed "megette" a merevlemezt!
"Kíváncsiságból érdekelne az is, hogy teljesen passzív táp már nem is létezik?"
Nem jellemző, mert a modern, nagy hatásfokú tápegységek zöme (abban az ár/minőségi kategóriában, ahol a "fanless" tápegységek versenyeztek) már ~30-50%-os terhelésig passzív. Egyáltalán nem jár benne a venti.
Talán az egyik utolsó ilyen "fanless" tápegység a Chieftec Smart GPS-500C volt ("Platinum", Super Flower belső), de már évek óta nem kapható."Aquila non captat muscas."
-
Chaser
legenda
válasz attiati #130045 üzenetére
ilyen konfig mellé ne a tápon spórolj
jó táp a 450bt, de nem halk - újan se bíznék rá ilyen gépet, de arra a bq-ra sem jó szívvel -
bitfenix formula aminél 500-at teker a venti kb 80% terhelésig, vagy ha tudsz enigma g2-t venni az is oké, 30-40% terhelésig teljesen passzívtomsolo
nekem is ez a kedvenc bögrém - pont belefér a kis vodkás üveg ((( : -szerk:
Mankó
a gyengébb 450 bt vitte nálam a 2700-et és 590-et, defaulton se volt neki gond, az már pedig szépen szaggassa' a 12v-ot ( : annak a tápak 9600k tuning nem okoz gondot, max hűtő/vrm limitálhat, de a táp nem fog - csak értelme nincs kinyomniaszemit' módszernek, esetedben meg pláne, de 4,5ghz körüli érték az még teljesen oké -[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
Piftuka
veterán
"1. melyiket vinnétek az alábbi kettő közül?"
Egyiket sem. Én mindenképpen új tápegységet javaslok Neked, szaküzletből, teljes gyári jótállással megvásárolva.
Hacsak nem szeretsz veszélyesen élni...
Mennyi az a maximális összeg, amit képes és hajlandó vagy a célra kifizetni?"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz syberia #130043 üzenetére
Én is azokat a teszteket olvastam, és "Tom-ék" fórumán is beszélgetnek róla...
Nagyon furcsa, hogy a tesztek szerint amúgy 105°c-ra hitelesített Rubycon, Nichicon és Elite (kínai) kondikkal szerelték.
Miközben már ránézésre olyan, hogy én pusztán csak az alapján nem merném megvenni. (Igaz, a teszt kiemeli az egészen kiváló minőségű forrasztásokat.)
Bárhogy is... szerintem ez a "megvehető" belépő kategória, de ahogyan az árát elnézem, az FSP hasonló kaliberű tápegységei jobb vételnek számítanak."Aquila non captat muscas."
-
--Ham--
csendes tag
Sziasztok!
Konfigom:
ALAPLAP:Gigabyte GA-H55M-USB3 CPU:Intel Core i3-530, 3533 MHz HŰTŐ: Noctua NH - U12P RAM: 4x2GB Kingmax Mars 1600MHz DDR3 VGA:GIGABYTE GTX 750 Ti WindForce 2X OC 2 GB TÁP: FSP Zen 400W HDD1: Toshiba 1000GB SATA2 HDD2: TOSHIBA 3TB 7200 64MB SATA3 SSD: GOODRAM Iridium Pro 240GB SATA3Az új 3 terrás merevlemez 4 nap használat után 0%-ra esett, gyaníthatóan a tápom megöregedett FSP ZEN 400W . NEm igazán tervezek mélyen a zsebembe nyúlni, mivel a konfigom sem fiatal már, és nem feltétlen szeretném kiszedni belőle a tápot, ha az ősöknek adom.
Ezt a tápot néztem ki:
Chieftec iARENA 500W (GPA-500S8)
Le lehet beszélni róla és ha annyira ésszerűtlen választás bármi ilyet is vennem a ZEN után, akkor gondolom az alzás Seasonic 450 lesz a vége.
Kíváncsiságból érdekelne az is, hogy teljesen passzív táp már nem is létezik?"Rablótámadás, kezeket fel! Jobb, ha te mondod, a te hangod mélyebb! "
-
tomsolo
addikt
Na rakok fel képeket a konfigom fogyasztásáról. (Hátha jól jön vkinek.)
A cpu 4.1 all core oc-n van fix 1.125-s feszen. A házban összesen 4 ventillátor van:
hátul nzxt 120mm, fent artict p14 (140mm) elöl(2x) és a mugenen Scythe Kaze flex 120mm 1200 rpm. Wifi/Bluetooth on.NZXT H500 | RIOTORO Enigma G2 750W | Asrock X470 Taichi | AMD Ryzen 3700X | Crucial Ballistix Sport LT 2x16GB 3200Mhz CL16 | MSI RTX 2060 Super Gaming X | Scythe Mugen Rev B | SAMSUNG EVO 1TB |
Power off - S5 state(amikor ébreszthető) - 0,2 W
Néztem boot alatt mennyire mászott fel, olyan 100W körül megállt.
Kombustion burn cpu az összes szálon. 4.1-en - 112W
Kombustion Furmark Donut (96-97%-nál nem akart feljebb menni) + Burn CPU - 289W
(talán 300W a vége full kiégetve)Egy másik megjegyzés, hogy az alufeszelés a GPU-n 0 watt fogyasztás csökkentést hozott, csak hőfokban számít. (Én se értem de ua ezt mértem.)
AC Unity csúcs fogyasztás- 200W a maga 96-97% kihasználtságával
Shadow of War Peak ~155W olyan 60-70% kihasználtsággal
Ezek csak a gép fogyasztásai, a monitor, hangfal nincs benne.
[ Szerkesztve ]
Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő
-
Pokesz007
senior tag
Sziasztok
Hétfőn rendelem RIOTORO ENIGMA G2 650W Gold- ot remélem nem bánom meg Köszi mindenkinek az infókat. Tomsolo még mindig okés a táp? A kattanás nagyot szól ? Nem piszkálásként ,írom... Corsair RMx Series is tetszik,csak már drágább lett..[ Szerkesztve ]
️️Hardverapró Mindörökké️️ Ámen
-
Paxker315
addikt
válasz Kezdő vagyok #130047 üzenetére
igen, hülyeséget írtak. Néha előkerül. Sőt, gyakran, ezért gondoltam, jobb, ha lehet mire mutogatni.
Nem lesz gond 550wattal. [link]
más magyar fórumok vs. PH! : elfogult vagyok, de utóbbin mindig a helyes választ kapod minden kérdésedre is..
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
1. melyiket vinnétek az alábbi kettő közül?
EVGA 450B 80+ Bronze 450W ( 3,5 éves és 1,5 év gari)
be quiet! Straight Power 11 550W Gold (újszerű, de nincs gari)Az első lehetőség eleve kiesik a teljesítmény (hiánya) miatt. Persze nem ideális garancia nélküli tápot megvásárolni, de megbízható eladót feltételezve, no és próbagaranciát is, szvsz vállalható ennyi rizikó.
Ami minimális, ismerve a BQ SP 11 széria magas minőségét.RIOTORO ENIGMA G2 650W Gold 10 év garancia, már ha belefér a keretedbe.
A mostani tápok között a félpasszív móddal felszereltek a leghalkabbak, a hatásfok emelkedése rátesz még egy lapáttal a fejlődésre.
Régen csak a teljesen passzív hűtésű (pl. FSP Zen, Seasonic X-400) tápok tudtak totális csendet, borsos áron természetesen.A jól megtervezett, minőségi alkatrészekre épülő, és magas minőségi követelményeknek megfelelően legyártott típusok ritkán hibásodnak meg, persze bele lehet futni gyári hibás tápegységekbe. Ez más komponenseknél sincs másképp. A garancia nagyon fontos, egyre több típus kap évtizedes időtartamút, hála az egyre tartósabbá váló platformok bevezetésének.
(#130047): Nem lett baj belőle. Szerencsére nem biztattak 1200 wattos táp megvételére, ilyenre sajnos láttam többször példát. Na arra már jól illik az ominózus jelző!
[ Szerkesztve ]
-
fasyrt
őstag
1+4. A gari az egy jo dolog. Tapot csak garisan vennek. Ahol elektrolit kondi es meleg van, az mindig tönkremehet, megy. Ahol lejart a gari, az mar 2-5 eves legalabb.
1a. Szerintem a bq tapra is van gari...2. [link] meg raszamolsz +40W-ot es kb. helyben vagy. [link] A 450-es felejtös, az 550-es koppon megy. Ide nagyobb tap kell, ha a 4xxx is kb annyit fogyaszt majd mint a 3xxx.
3. A bq 100, hogy halk, bar az enermax tapot nem ismerem.
-
attiati
veterán
1. melyiket vinnétek az alábbi kettő közül?
EVGA 450B 80+ Bronze 450W ( 3,5 éves és 1,5 év gari)
be quiet! Straight Power 11 550W Gold (újszerű, de nincs gari)2. csak elméleti szinten (hosszútávú bővítés miatt) hány W-os tápot igényel az alábbi konfig?
Ryzen 3xxx teteje (vagy majd a 4xxx teteje)
32GB DDR4 3000-3200
MSI B450 Tomahawk
gtx 2080
2 ssd (+1 hdd esetleg)3. érdekelne, hogy a mostani tápok is vannak olyan halkak, mint a régi Enermax 425W-os tápom? (arra anno 2013-ban azt a választ kaptam, hogy mindennél halkabb, mert 500at pörög 50%-os terhelés mellett )
4. Mennyire fontos a gari ezeknél a mai minőségi tápoknál? Hibásodnak nagy számban?
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz Kezdő vagyok #130041 üzenetére
Jó minőségű tápegység a TX550M, egészen biztosan elegendő lesz a teljesítménye. A jelen összeállítás játékokban 300 watt körül kajálna, 350W alatt marad a maximum.
-
syberia
veterán
válasz Dante684 #130040 üzenetére
Nem mondanám hulladéknak, a belső nem elismert tápgyártótól származik, inkább kihagynám a helyedben a kísérletezést vele...
MMIX: Pont ezt a tesztet néztem én is az előbb, az mekkora már hogy két vastag alumínium lemezt dobtak bele rendes borda helyett. A ventilátor görbéjét pörgősre hangolták, ezt teszi a relatíve alacsony hatásfok.
[ Szerkesztve ]
-
Dante684
csendes tag
Sziasztok
Érdeklődnék mi a véleményetek a Cougar vte 500-as tápról.
Redditen jókat olvastam róla. Esetleg vélemények, tapasztalatok? -
Piftuka
veterán
válasz syberia #130035 üzenetére
Ha valaki hosszú jótállási idővel rendelkező, megbízható, csendes, japán kondis, jó hatásfokú tápegységet keres a 25.000 forint körüli árkategóriában, azok számára az alábbi két eszköz is kiváló vétel:
Seasonic Core GC 500
Seasonic Core GM 500
Úgy vélem, a "Focus Gold 450" mellett nyugodtan ajánlhatóak.
Kicsit drágábbak, mint az, de kicsit több a "kakaó" is bennük, és szignifikánsan több (+2 év) a jótállási idő."Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz tomsolo #129998 üzenetére
Nem tudom, és nem is érdekel.
Ugyanis a vonatkozó félmillió hozzászólásom a szerelhetőség, csatlakoztatási lehetőségek szempontjából boncolgatta a "kábelkondi" témáját.
Most is éppen ezért osztottam meg. Hogy "lám, így is lehet!"
Ez nem csak könnyen csatlakoztatható, hanem még esztétikus is.
A bumfordi, "kondicsomagos", kezelhetetlen kábeleket tervező mérnökök, és az azt engedélyező cégvezetők pedig bújjanak el nagyon messzire szégyenükben!"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz rup1u5 #129989 üzenetére
Elméletben a kiugró feszültségcsúcsokat regulázzák meg.
Hosszasan értekeztünk (főleg én) róla itt a topic-ban is, hogy a gyakorlatban több a hátránya, mint az előnye. Számos házban rejtett kábelezés során kész "horror" a "kondicsomagos" kábelek csatlakoztatása.
A fenti képen egy olyan megoldás látható, amelyet minden gyártónak át kellett volna vennie. Ugyanis eliminálja a fent említett problémát.
Egyébként lassan elhagyja mindenki, mert kapták a nyakukba a - teljesen jogos - reklamációt a felhasználóktól. Azóta inkább a tápegységben kezdték elhelyezni ezeket az extra kondikat.
És már könnyen megtehetik, hiszen az új, "Gold" és még jobb hatásfokú eszközök alig termelnek hőt, belül már a legjobbak elhagyták a kábeleket is, hűtőbordát is csak "mutatóban" látni...
Summa summarum: elfér még pár apró kondi ott belül, anélkül, hogy ártana az eszköznek, illetve a működésnek ergonómiai, esztétikai és aerodinamikai szempontból."Aquila non captat muscas."
-
syberia
veterán
válasz Nerazim #130029 üzenetére
A fotón FOCUS PLUS GOLD látható, ami 550W-tól indul.
Seasonic FOCUS GOLD 450W-tól indul, ez a félmoduláris sorozat.
-
syberia
veterán
válasz PeeterssoN #130031 üzenetére
Nem az igazi, HEC gyártmányú Bronze hatásfokú belső, ennél lényegesen megbízhatóbb típusok akadnak. Amit aprón hirdetnek "újként", az felejtős vétel.
-
PeeterssoN
őstag
Üdv! EVGA BQ 650 van valakinek tapasztalata?
-
Mankó
veterán
válasz Nerazim #130029 üzenetére
Hát az se. Úgy néz ki Alza-tól én vittem el az utolsót 21 ezres áron. remélem be is váltja a hozzá fűzött reményeket. Ha nem, akkor veszek egy drágább 650-eset, max végig passzívan fog menni a konfigom.
Szerk.: Ja nem, alza már jól mutatja, de az AK-s listában nincs benne. Kemény.[ Szerkesztve ]
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Gondoltam benevezek a sokat említett Seasonic Focus Plus 450 Gold tápra az ufós boltnál, de egy kicsit nem félreérthető? Nevében Focus Plus 450 Gold (ami ha jól tudom full moduláris) képek alapján Focus Gold. Melyiket fogom kapni, ezt?[ Szerkesztve ]
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
syberia
veterán
válasz bajtokarpi #130020 üzenetére
Ár/értékben jobb versenyző ez a Seasonic félmoduláris tápegység, halkabb a hűtése. A Raider II tesztjében is jelezték, hogy nem néma a ventilátor. Igaz, ez messze nem hangos szintet jelent.
(#130021): Jaja, a Corsair VS nem rúg labdába, a régi belsős tápok között alsóbb régióba sorolnám. Nem veszélyes kategória, de az árát nagyon nem éri meg.
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
válasz Chaser #130019 üzenetére
A Pure Rock hűtő amit teszek rá és a Seasonic 450-es nem biztos hogy szereti majd az OC-t. Monjduk egy all core 4.6-ot még lehet el lehet vele érni. A mostani Chieftec 600 és Cooler Master TX3 Evo párossal inkább bele se kezdtem. Még a BIOS-t se néztem meg, nehogy elcsábuljak a tuningra, amíg normális tápot nem kap.
-
Chaser
legenda
válasz bajtokarpi #130022 üzenetére
ezek nem kifejezetten halk tápok, beugrónak seasonic 450 focus, bitfenix 450/550 formula, drágábban corsair rmx-ek
nagyobb tápot ajánlhatnak a ventivezérlés miatt is, értelmes tápok terhelés fügvényében szabályoznak, az rmx-ek 40%ig teljesen passzívak, a formulák fix 500 rpm-en mennek, focus plusok papíron 30, gyakorlatban inkább 40%-nál kapcsolják a ventit, "sima" focus nem félpasszív
de ahogy mondták ez csak akkor mérvadó, ha a többi komponens is halk/néma_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Paxker315
addikt
válasz bajtokarpi #130022 üzenetére
Miért? Egyébként nem tudom, mennyire hangos, de, ha van procihűtő, 2-3 házventi, HDD, akkor kötve hiszem, hogy a tápot fogja hallani : ) Ha meg gyári procihűtő lesz..
-
Paxker315
addikt
válasz bajtokarpi #130020 üzenetére
Ne vedd meg a VS-t. Amúgy tuti PCX volt a nagyonokos, tőlük már megszoktuk, hogy az alapigazságokat (a vevő érdeke a legfőbb törvény, a vásárlónak mindig igaza van) semmibe veszik.
Jobb a RaiderII, és öt év a gariidő is.. [link]
[ Szerkesztve ]
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
FSP HEXA 85+ 450W-os helyett kértem alternatívát.
Írtam a cégnek akinél összerakatnám a gépet és FSP Raider II Silver, FSP Hydro Pro Bronze helyett egy CORSAIR 550W VS550 80plus White 12cm box v2.31 ATX tápegység CP-9020171-EU tápegységet ajánlott. Valahogy ez nekem sántít. Kíváncs lennék a véleményetekre.Köszönöm
[ Szerkesztve ]
battletag: bossi#2666
-
Chaser
legenda
válasz Mankó #130001 üzenetére
mivel a vga nem zabás mellette akár 5ghz is, de felesleges széthajtani
ha már 9600k-d van azért illik kicsit megcsiklandozni ( :
freesync az freesync, ha esetedben megvan a fix 75 fps az azért másabb mintha nincs_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Paxker315
addikt
válasz papafater197 #130015 üzenetére
bőségesen, még 400w is több, mint elég lenne..
-
papafater197
tag
Sziasztok!Ryzen 2700x ,msi 1030 Gt,gigabyte aorus ultra,64gb ram,brocken3 .Renderre használva.Szerintetek elég a Seasonic gold 450 táp?
-
syberia
veterán
válasz Kirir #130010 üzenetére
- legyen a CPU-hoz alapból 3 darab 4 lyukas (alaplapon egy négyes és egy nyolcas csatoló felület van)
Magyarán 2 db EPS kábellel felszerelt tápegységet keresel.
Corsair RM750x és RM650 is dupla cpu kábelt kapott, utóbbi teljesítménye is lazán elég lenne a gépnek.https://howbad.info/
-
Kirir
tag
válasz Kirir #129974 üzenetére
Három tápegységet néztem ki: Seasonic, Corsair.
Seasonic FOCUS PLUS 650W Gold Modular (SSR-650FX) ( [link])
Corsair RM650x (CP-9020178) ( [link] ), illetve ennek van egy másik verziója is:
Corsair RMx Series RM750x 2018 750W Gold (CP-9020179) ( [link])Nyitott vagyok más Seasonic vagy Corsair tápegységre is, sőt akár más márkákra is.
Paraméterek:
- legfeljebb bruttó 40000 forint (+ néhány ezer forint beleférhet)
- moduláris vagy félmoduláris
- halk
- félpasszív
- legalább gold hatásfok
- legyen a CPU-hoz alapból 3 darab 4 lyukas (alaplapon egy négyes és egy nyolcas csatoló felület van)Eddig egy Corsair HX-et használtam, nagyon halk, félpasszív, igen meg voltam elégedve vele. Most még egy ennél is jobb terméket szeretnék vásárolni .
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz neopeti #130002 üzenetére
RIOTORO ENIGMA G2 650W Gold, moduláris, kapcsolható félpasszív, 10 év
-
syberia
veterán
válasz wipes #130003 üzenetére
Chieftec iARENA 400W (GPC-400S) Sirtec belső, halk hűtés
-
csababarca
őstag
válasz Mankó #129995 üzenetére
Jó döntés, én is azt vettem, és meg vagyok vele elégedve!
mondjuk én nem vagyok szakértő, nekem a fontos, hogy menjen, ne legyen hangos, ne legyen coil whine, stb.
ezeket teljesíti, azt hogy milyen százalékon megy, meg teljesítményt hogy adja le nekem laikusként mellékes.következő gépépítésem úgyis 4-5 év múlva lesz, akkor meg hiába vettem volna most 650-es, csiricsáré tápot, tanácsként megkapnám, hogy tápcsere.
szóval addig működjön jól, utána meg aprón valamennyiért lehet elmegy.bár még az inwin házam, és chieftec tápom is rajtam van, nem kapkodnak értük
iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
wipes
senior tag
Sziasztok!
250-400W közötti, új tápot keresek, a lényeg az, hogy halk legyen.
Terhelve nem igazán lesz, egy külön vga nélküli i3 7100, 8Gb ram, 1db ssd
+ 1db laptop hdd konfigba kerülne.10e ft-nál többet nem szívesen költenék rá.
Ennyiért több 400W körüli Chieftec/Fsp is van, csak tényleg jó lenne, ha kifejezetten halk is lenne.
köszönöm
-
neopeti
tag
Az alábbi konfigot szeretném összerakni:
Szerintetek hány wattos táp kell ? (Halk legyen , leálló ventivel)Ryzen 3800X
Vga: kb Rx 580
Alaplap: X570
1 Db M2-es ssd
1 darab Dvd iró
32 Giga RamKöszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest