- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
matahari86
csendes tag
Köszönöm a gyors válaszokat! Amúgy én is nagyon a tápra gyanakszom, mert amúgy a gépemnek semmi problémája nincsen. Non stop megy, se lefagyások se újraindulások se semmi. Csak ha játszom, amikor nagyon le van terhelve a gép.
-
Potzee
addikt
válasz
matahari86 #74096 üzenetére
Az a táp már az üzlet polcán is gyanús volt...mindenképp cseréld egy minőségi 450W-os tápra pl. XFX Pro 450W, FSP HEXA 500+
persze ettől még lehet, hogy más oka van az újraindulásoknak, de a táp az nem fajin... -
Teaway
veterán
válasz
matahari86 #74096 üzenetére
Egyértelműen táp csere.
-
matahari86
csendes tag
Sziasztok!
A napokban vásároltam egy Gigabyte GTX750 TI 2 GB Windforce videokártyát. Olyan problémám lenne, hogy miután elkezdek játszani újabb játékokkal, pl. FarCry 3, Battlefield 4, kb. 15-20 perc után egyet gondol a gépem és lekapcsol, majd rá 2 másodpercre elindul. Fogalmam sincs, hogy mitől lehet, segítségeteket kérem! Tudom, hogy a konfigomhoz nem passzol egészen ez a kártya, de folyamatosan alkatrész cserém lesz. A konfigurációm a következő:Alaplap: Gigabyte P35-DS3L
Processzor: Intel Core 2 Duo E6750
Ram: 4 GB DDR2 800 mHz Kingston (2x1GB + 2GB)
Tápegység: LC Power LC6550 GP (550W)Továbbá a gépemben még van 3 darab hdd, és egy dvd író. Amúgy én a tápegységre gyanakszom... Szerintetek?
-
motox002
csendes tag
Sziasztok!
Tápot keresek a következő konfigurációhoz:
Asrock H97M PRO4 alaplap+Intel Core i5-4590 processzor.
Vga az gtx960 lesz, amint kijön jövőre.
A gépösszerakós topicban az FSP Raider 550-et ajánlották, sajnos pár napja nem elérhető a pcx-en.
Tudnátok ajánlani helyette egy alternatívát?
Köszönöm! -
tempi88
csendes tag
válasz
Lacielvtárs #74088 üzenetére
i5 4590 + gtx 970 (valószínűleg asus strix) + fractal design core 2300 + hdd+ odd
Esetleg erről vélemény: FSP HYPER 600?
5 év gari, és kicsit jobb árban van mint az XFX. -
tempi88
csendes tag
Sziasztok!
Új konfigot szeretnék venni, a táp kiválasztásában szeretnék tanácsot kérni. XFX Pro 450W-ot néztem ki az 5 év garancia, és a minősége miatt, egy i5 4590, gtx 970 (még nem tudom melyik gyártó), 1 terrás hdd, optikai meghajtó, később ssd.
A kérdésem az lenne, hogy elbírja-e, vagy erősebb kell? Ha igen akkor kérlek ajánljatok valamit ebben az árban.Előre is köszi!
-
juve600
nagyúr
üdv
FSP Raider S 750W PSU (RAIDER S 750 80+)
erről vélemény ?
thx -
Rounder
csendes tag
Sziasztok
Cicergő táp témában szeretnék segítséget kérni. Egy Chieftec CTG-400-80P tápom van, ami elviselhetetlenül sivít, cicereg. A nyáron raktam össze a konfigomat és akkor még bekapcsolás után egy idő múlva abbahagyta a cicergést, de már jó ideje nem hagyja abba, bekapcsolom és egyfolytában cicereg. Keresgéltem itt a fórumban és láttam, hogy alaplap és VGA függő a cicergés. Nekem Asrock FM2A88X Extremee6+ lapom és prociba integrált GPU-m van, A10-7850K. Ismer valaki olyan tápot, ami ezekkel együtt nem cicereg, mit vegyek a Chieftec helyett? Kicserélik a tápot garanciában? Esetleg a BIOS-ban lehet állítani valamit, ami megszünteti a cicergést?
Előre is köszi a válaszokat
-
MMIX
addikt
válasz
NoOne1976 #74080 üzenetére
Én Molexes-re gondoltam, neked milyen ventid van én nem tudom. Hőre szabályozós fordulatszámú (PWM), fagy fix 12V-os. Ha most fix 12V-ot kap, akkor lehetne neki adni helyette 5V-ot.
Ha az alaplap engedi, le lehetne tekerni a fordulatszámot. (ezt a gépházak ismerői jobban tudják, valami ilyesmi)
Talán a processzor hűtőnél is. -
vbbb
őstag
Ez úgy történt, hogy bid-eltem egy új még fóliázott Antec Twelve V3 házikóra eBay-en amit elve elég olcsón megnyertem (24k az eredeti ára itt olyan 50k). A volt tulajdonos addig jutott 2 éve, hogy belerakta ezt a tápot, de tovább nem. A hirdetést úgy adta fel, hogy a kimásolta máshonnan egy az egybe a szöveget a végén a "NO PSU" szerepelt. Viszont az elég szűkös leírásban már benne volt a fent említett történet. Természetesen a dobozokat és a kábeleket is elküldte mind a kettőnek, szóval valószínűleg el fogom adni.
(#74074) realist
Olyan muzsikál a gépemben, nincs hangja. Nem hiába jár a 10 év hozzá, csak regisztráld be a honlapon is. A számla másolatot és a vásárlás helyét kérik mellékelni, vagyis feltölteni.
-
NoOne1976
őstag
Sajnos kezdek rájönni, hogy a meglévő alkatrészek okozzák az együttes rezonancia miatti idegesítő hangot. Mert ha lehúzom a ház ventijeit, meg a prociét is, a hang nem változik. Kivettem a tápot a földre, az csendes, semmi hangja, ha úgy van letéve, mintha alsótápos házba lenne beszerelve. A gépből mégis hallok hangot. Kizárásos alapon a 3 vinyó kelti, illetve a ventik légáramlása, ami miatt nem totálisan csendes.
-
realist
őstag
válasz
jim bcs #74064 üzenetére
A EVGA SuperNOVA G1 650W -t néztem én is, már eleve a 10 év gari, na meg haswell ready része is szimpatikus.
Viszont ennek a ventilátor hangerejéről nem találok semmi infot. Ezért is néztem az új B2 szériát, mivel ebben úgy látom nagyobb a venti mérete.
Esetleg van valakinek tapasztalata a EVGA SuperNOVA G1 650W kapcsán, hogy mennyire hangos?
-
sonny007
tag
Szevasztok!
Processzor: Intel I5 4440
Alaplap: ASRock B85M Pro4
Memória: Kingston HyperX Fury 4Gb 1600Mhz
Merevlemez: WD Blue EZEX 1TB
Videókártya: Gigabyte R9 270 2GB DDR5 OC GV-R927OC-2GDEzek mellé egy FSP Hexa+ 500W-os tápegységre gondoltam.
Ekkora elég? Vagy nagyobb kell? Más gyártótól?
Árban kb ennyit szeretnék kiadni mint amennyi az FSP-nek az ára (10-13K)Előre is köszönöm a segítségeket!
-
MMIX
addikt
Jó neked! Nekem még nem sikerült véletlenül.
Elég jó táp, persze semmi extra. Add el vagy tartsd meg, Te tudod.
Én elfogadnám , ha véletlenül nekem adod.
(csak viccelek)
A GM-mel a probléma, hogy a PCI-e kábelei nem modulárisak. Nem fél, csak "harmad" moduláris.
CWT GPN ( csak 115V 80+Bronze), valami ilyesmi van a Chieftec A-90-ben is. (230V only marketinges "gold" )
-
vbbb
őstag
Véletlenül hozzájutottam egy új Cooler Master modulár tápegységhez:
CoolerMaster G650M 650W Modular Power Supply 80 Plus Bronze
A kérdésem az, hogy milyen megbízható ez a tápegység ill. érdemes-e vele foglalkozni vagy adjam el? Köszönöm!
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok! Bocsi hogy nem ide vágó téma! Valaki tud olyan programról a mi a táp adatait írná ki? Leadott, felvett fesz, áram, teljesítmény, hőfok, venti sebesség, stb!? Ha van egyáltalán ilyen !? A tápom az adatlapomon! Köszi!!!
-
Artin
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a CORSAIR VS450 - CP-9020049-EU 450W tápegység menyire vállalható minőség?
A teljesítménye elég lenne, de nem akarom a gépet hazavágni egy rossz táppal.
Eredetileg egy FSP HEXA 400+ volt a cél, de azt kivették a kínálatból és sajnos kötött, hogy hol kéne vennem.Köszönöm előre is a segítséget!
-
realist
őstag
Casetek 1022, azaz felültápos házba keresek megbízható és nagyon halk tápot 650-750w és 20-30e környékén.
Jó lenne, ha moduláris lenne, mert az jó
Ez némileg ellent mond az egyik tápnak amit nézegetek.
Eddig két szimpatikus van:
Seasonic M12 II 620W
EVGA Supernova B2 750WMi a véleményetek ezek mennyire felelnek meg az elvárásoknak; esetleg tudtok olyat ajánlani egyéb tápot?
kösz!
-
Sanki
addikt
Egy 2-3 éves használt Seasonic S12II 620W tápot érdemes megvenni (17k-ért)? Megéri az árát még, ha már ennyit volt használva?
Vagy lenne még egy XFX Pro 450W, kb fél éves (12k).
Melyiket érdemes megvenni?
Amit vinnie kellene: AMD Phenom II 965 (szeretném majd tuningolni is), Asus M5A78L-M USB3, Asus GTS450 1GB DDR5, 8GB ram. -
MMIX
addikt
válasz
Honkydoo #74055 üzenetére
Én továbbra is kölcsön tápra szavazok.
(például ez a táp hogy viszonyul az ATX szabványhoz? +- 5% meg a megengedett hullámossághoz, és ezeket csak úgy össze lehet kötögetni?)
Kell egy szervizmérnök, mélyvíz topikban az mondták, hogy mehet így?
Én most kiszálltam.
A +12V hoz van táp, amit ere találtak ki, úgy hívják FSP BoosterX (nem mondom, hogy minden boltban van, nem is olcsó)
-
-
Honkydoo
őstag
Sziasztok!
Van egy configom, ami a következő:
- KBN-I/2100
- LSI Megaraid 8408E raid kártya
- Gigabites hálókártya
- 4db wd green hddAz a probléma a rendszerrel, hogy a raid vezérlő néha elveszti a kapcsolatot a merevlemezekkel.
A raid topikban azt javasolták váltsak nagyobb tápegységre. Most egy 120W-os pico-psu és egy 100W-os ipari tápegység tesz szolgálatot a gépben.Jó az az elgondolás, hogy esetleg egy nagyobb tápegységgel megszűnhet a probléma, vagy a hibát máshol keressem?
-
Shepard0925
csendes tag
Leáll a gép! segitség!
Helló!
Nem rég vettem ujj procit, alaplapot illetve memóriákat.
Kb azóta tapasztalom hogy terhelés alatt pl játékoknál amikor eléggé pörög a vas, egyszerűen leáll a gép. Én tápra gyanakszom de lehet hogy melegszik.(még nem vettem normális hűtőt a procira)
Elvittem szervizbe, azt mondta a srác aki megnézte, hogy volt pár kis kémprogram a gépen ami miatt leállhat. Letakarította de azóta is leáll a gép. Valószínűleg nem csinált semmit mást rajta.....
milyen progit ajánlotok amivel esetleg magam megnézhetem? Inkább vigyem el újra szervizbe?
Konfig:alaplap:ASRock 970 Pro3 R2.0 (AMD-AM3)
Memória: RAM DDR3 Kingston 4GB/1600 HyperX Blu (KHX1600C9D3B1/4G) kettőProci AMD FX-8320 X8 BOX (sAM3+)
Táp: GPS 450AA 101ANem tudom milyen hűtőt illetve tápot vegyek, légyszives segítsetek ebben is!
(Szeretnék majd venni egy jobb videókarit esetleg egy 960-as nvidiat.)Ezeket néztem én:
Cooler Master Hyper 212 EVO Univerzális CPU hűtő /RR-212E-16PK-R1/
Thermaltake Hamburg W0392RE 530W tápegységlégyszives ha lehet emailra is küldjétek el a választ! köszönöm.
pergenator@gmail.com -
törölt tag
válasz
NoOne1976 #74043 üzenetére
Gondolom melegebb, ha bentről szívja, tehát felső tápos, vagy alulra felfele néző ventivel van berakva... De annyival nem, hogy vonat legyen tőle.
Azt nem mondom, hogy szedd szét, olajozd meg, majd szereld vissza ventit, mert az eléggé garanciavesztéssel jár, ez pedig most pont olyan dolog, hogy arra kell visszaküldeni... merthogy úgy nagy általánosságban az a táp hangtalan.
-
NoOne1976
őstag
Lehet, hogy hülye a kérdés: a táp hangjában (ventilátor műküdése) okozhat az eltérést, hogy alsó vagy felső tápos házba van beszerelve?
-
Simonus18
újonc
válasz
jim bcs #74041 üzenetére
Köszönöm válaszodat, az a baj, hogy nem éppen minőségi helyen vettem, én hibám, így még garanciával visszavinném ezt, így jobban kijövök a dologból, de eléggé szűk választék van minőségi tápok terén, de az FSP Hexa+ 500W 500W elérhető, és utána olvasva viszi a konfigomat könnyedén, szóval köszönöm mégegyszer a gyors választ! (Y)
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Simonus18 #74040 üzenetére
Az Akyga-t sűrgősen vedd ki a gépből amíg el nem süti az egészet, dobd ki de azonnal, majd ha vettél tápot akkor bekapcsolod. örülj hogy még működik a konfig
elég lenne egy minőségi 450w-os, de ha már van keret akkor mehet az 550-es bajod az nem lesz belőle:
XFX TS 550W (xfx pro)
FSP Raider 550Wegyébként ha mégis spórolni akarsz akkor ezekből válassz:
XFX Pro 450W
XFX TS Series 430W
FSP Hexa+ 500W -
Simonus18
újonc
Üdv elvtársak!
Vennék egy új Tápegységet a most felújított gépembe:
CPU: i5 3570
VGA: GTX 760
RAM: 4 GB (1333)A helyzet az, hogy vettem egy Akyga 550W-os tápot (zöldfülüként persze) és nyilván nagyobb gémeknél újraindul a gép (VGA megvétele után). Bizonyára a no name táptól lehetséges ez a probléma, ezért kérdem én tőletek, hogy mit ajánlotok, mely TÁPot vegyem ehhez (20 ezer körül max)?
-
NoOne1976
őstag
válasz
Balathruin #74036 üzenetére
Lehúztam minden egyéb ventit. Kikapcsoltam, mjad vissza, így most csendesebb. Mintha a terheléstől felmelegedett volna, és nagyon pörgette a ventit.
Pedig csak netezés volt, meg torrent.
A gép ASRock970 Extreme4 + AMD FX4100 + ATI Radeon HD3650 + Asus Xonar D1. Van benne még 3 vinyó és egy SSD, két házventillátor.
De ha egy 430W-os Hiproval is elment a gép minden fagyás stb. nélkül, akkor gondolom a fogyasztása alatta volt. Ehhez képest van most +120W-om, meg a táp is eleve jobb hatásfokú.
A képet úgy kell értelmeznem, hogy azt a két lábat zárjam rövidre egy gémkapoccsal? Van egész pontosan mit kell és hogy kipróbálnom?
-
NoOne1976
őstag
Megvettem ma a FSP Raider 550-et, beszereltem, és el vagyok keseredve
Az lehet, hogy a táp minőségi, meg jó, meg minden, de hogy nálam totál hangos vele a gép... Lehúzogattam az összes ventit, így tuti a táp adja ki a hangot, Nem circeg meg ilyenek, csak olyan, mintha nagyon nagy sebességgel menne a ventije, ami elég nagy szélzajt kelt. Semmivel se lett csendesebb a gépem, mint az x. éves Hipro 430W-sal volt, pedig egyértelműen ez volt a célom.
Lehetséges ez? Mit csinálok rosszul?
-
PainKiller13
őstag
válasz
AeSDé Team #74028 üzenetére
Ezért az árért Hexa 400, vagy FSP 400-60apn, vagy ctg450-80p.
De a legjobb a Hexa+ 500w lenne a konfighoz.
-
TechN7ne
nagyúr
Segítsetek létszi,egy gyórs kérdés és elakadtam....
Megvettem a Hexa + tápegységet de összezavarodtam.
Melyik kimenete megy a vga-ba és melyik a proci ellátásba...... -
AeSDé Team
őstag
Épp PCX-ről rendeltünk volna egy gépet amikor eltűnt az olcsóbbik 600W-os CoolerMaister táp az oldalról. Milyen alternatívái vannak max. 11-12K-ért? Sürgős lenne, csak PCX-en fent lévő tápok számítanak.
Konfig főbb részei:
AMD FX-6300
Asus M5A97 R2.0
Sapphire R7 250X 1GB DDR5 -
Ditoo0225
aktív tag
válasz
PainKiller13 #74024 üzenetére
100 % ?
Persze 0 tuning lenne, ígyis örülök ha elbírja nem még hogy szórakozzak a tűzzel
-
Ditoo0225
aktív tag
Sziasztok. Jelenleg egy Antec 450VP tápom van.
A gépem röviden: Zotac gtx 650, A8 5600K, 8 gb csx 1333Mhz, 1 winchester, 2 ház venti.
A videókártyát cserélném egy R9 280x-re. Átmenetileg elbírná a táp ezt a konfigot a 280x-el ? Mert proci meg tápot csak februárban tudnák venni.
Előre is köszi a válaszokat
-
Petrell1
csendes tag
Lacielvtars ; PainKiller13
Köszönöm a segítséget!! Le fogom csekkolni mindent! Csak jóhiszemű vagyok 1 kicsit. Mert azért bízni a másikba igen tudom nehéz de azért vannak normálisak még a világon.
További szép napot nektek!! -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
PainKiller13 #74019 üzenetére
+1, azaz most már +2
pont ugyanezeket tudnám én is leírni, így van, mert a rejtett hibák teszt alatt jönnek ki, ha van rejtett hibája, persze ezektől függetlenül, lehet hogy semmi baj sem lesz, és kívánom hogy legyen így -
PainKiller13
őstag
válasz
Petrell1 #74018 üzenetére
Megnézed a garipapírt hogy tényleg ahhoz van e, illetve hogy nem az ő szava lesz a 2 hónap garancia. Ilyen tételnél már muszáj, gondolom nem 20k-ért kapod a 120k-s kártyát.
Illetve lefuttatsz valami tesztet, furmark elég jó, futtasd pár percig, az előhozza a hibát ha van.
-
Petrell1
csendes tag
válasz
Lacielvtárs #74017 üzenetére
2 hónap van rá. De nem tudom mit ellenőrizzek rajta. Bele rakom és futnak a játékok nem melegszik gondolom akkor jó?
-
Petrell1
csendes tag
válasz
PainKiller13 #74015 üzenetére
Köszönöm!
Le fogom csekkolni de nem hiszem h át akarna verni. -
Petrell1
csendes tag
Sziasztok
Kis segítség kellene VGA-t szeretnek venni és csak nem tudom a tápom elbírja.
A tápom egy PSU 550W RAIDER BRONZE
A CPU i5 4670
És emelet van 2 hdd és 1 rendszer hűtő
És most kaptam 1 jó ajánlatot elég olcsón hozzá jutnék egy gtx 780 hoz és mondták ehhez vennem kell 1 új tápot is de nem rég vettem és nem szeretnem lecserélni.
Szerintetek? -
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok
Egy gyors kérdés.....
THERMALTAKE MUNICH 430W tápegység mennyire megbízható,és alsó tápos házban el e fér e?Köszöntem előre is!
Szerk.: Vagy inkább legyen FSP HEXA+ 400W (500ft.-al drágább az adott helyen,viszont tápkapcsolo nincs rajta,ami engem nagyon zavar).
-
Vesa
veterán
Mesélne valaki kicsit arról, hogy mennyivel fogyaszt többet egy 80+ Silver egy Bronze-nál? Ha egyáltalán többet fogyaszt.
-
Vesa
veterán
válasz
PainKiller13 #73908 üzenetére
Új a táp 3 év garral, és 17k.
-
MMIX
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- World of Tanks - MMO
- LEGO klub
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Sorozatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- További aktív témák...