Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- New Game Blitz - 2024
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Rypejakten #52796 üzenetére
Állítólag Chicony belső, nem lesz az olyan nagy konkurenciája semminek se... Nem gagyi, de afféle tendál a Corsair tápok belseje... Alsó kategóriából el is tűnt a Seasonic...
ATNG-ről: régen gyártottak jó tápokat, utána jött a megbízhatatlan időszak a gyártó életében... Nem igazán tudnám elképzelni azt, hogy gépbe ilyet javasoljak
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz Rypejakten #52796 üzenetére
Igen, valóban volt két FSP belsőre épülő tapjuk is.
Azért a CWT és Chicony beles Corsair RM széria szerintem nem lesz konkurenciája a Seasonic G szériának...
[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
-
Rypejakten
addikt
válasz Potzee #52795 üzenetére
meg FSP.
F34R: Merlinnél már vannak is, a kis 450-es elég jó konkurenciája lehet a Seasonic G450-nek.
-
F34R
nagyúr
-
Rypejakten
addikt
válasz Manga25 #52791 üzenetére
igen, viszont ez egy Silver tápnál 85%, azaz durván nem hozná be az árát évek alatt sem.
ha jó a fix kábelezésű is, akkor most ez a best-buy.
vagy ha fontos a modularitás, akkor a Potzee által is javasolt G450 a nyerő.
[ Szerkesztve ]
-
Manga25
csendes tag
válasz Rypejakten #52789 üzenetére
Ezt nem igen értem hogy miért járnák úgy? Mivel 20%-nál is 89% hatásfokon üzemelne nem?
Meg úgy tudom hogy az a jó ha a táp nincs leterhelve nagyon...csak kb. max 50%-ra.
Értem szóval ez már túlzás lenne,még esetleg néztem egy másik tápot olcsóbban de az viszont fix kábelezésű. FRACTAL DESIGN Tesla R2 500W -
Rypejakten
addikt
válasz Manga25 #52788 üzenetére
teljesen fölösleges. egyrészt, az a konfig sosem fog akár 170-180W-nál többet fogyasztani, ami hatásfok szempontból alig üti meg a 30%-ot. kb. úgy járnál, mint egy mezei Bronze vagy Silver táppal.
másrészt ilyen komponensek mellé ez a táp túl drága. értem én, hogy ezen nem szabad spórolni, de szvsz. ez már túlzás.[ Szerkesztve ]
-
Manga25
csendes tag
válasz Rypejakten #52786 üzenetére
i5 4670 + hd 7870
-
Manga25
csendes tag
válasz Rypejakten #52783 üzenetére
Értem,akkor teljesen rendben van a belsője is. Ahogyan néztem kb. ilyen áron van a többi platinum hatásfokú táp is,ami fél-modulárisok.
-
Manga25
csendes tag
Sziasztok.
Erről mi a véleményetek? FRACTAL DESIGN Newton R3 600W azt olvastam hogy ajánlott vétel,vagyis megbízható...ez így van?
Köszönöm az infókat erről a tápról... -
Rypejakten
addikt
válasz vaspingvin #52779 üzenetére
hagyjuk ezeket a tápkalkulátorokat, semmit sem érnek, nagyon alacsony az esélye, hogy minden komponens tuninggal együtt megközelítse a TDP érték 110%-át is akár.
480W-nak röhögve elégnek kellene lennie, ha jól lennének leosztva az ágak.a gáz az lehet, hogy a Tagan tápnak főleg a 3,3V-os ága erős, míg a fő fogyasztók a 12V-os ágból kajálnának. namármost, csúcsterhelésen pedig előfordulhat, hogy kevés az a összesen leadható 30A. (nem 40).
[ Szerkesztve ]
-
vaspingvin
csendes tag
Szia!
Első ránézésre ehhez NAGYON kevés a 480W-os PSU, pláne hogy az nem single-rail...
csekkold ezt az igen kezdetleges kis power consumtion calculator-t.
Pedig ez csak az alsó TDP értékeket veszi figyelembe, tuning az még megdobja a sztorit, szerintem a te konfigodnál is igen necces a táp, én a jövőbeli meglepetések elkerülése végett cserélném.
Üdv.:
István
-
nagyúr
Talán nem pont ide tartozik, sorry, de adott egy konfig egy 480W-os Tagan táppal, ami a következő értékekkel bír:
+3.3V@28A,
+5V@48A,
+12V1@20A,
+12V2@20A,
-5V@0.8A,
-12V@1A,
+5VSB@2.5A)
A konfig áll egy 3.8-ra húzott i7-920-ból, 8 GB RAM-ból, 6 db HDD-ből, 1 db SSD-ből, 1 db ODD-ből, valamint egy alapon ketyegő HD6950-es VGA-ból, plusz megy benne összesen 4 db venti is. A hibajelenség, hogy teljesítményigényesebb játékok közben néha újraindul a gép. Az egyes alkatrészek kitesztelve, a tuning stabil, illetve a CPU tuningot visszább véve nem szűnik meg a hibajelenség. Lehetséges, hogy a táp kevés a konfignak? Az én gépemben az eggyel nagyobb Tagan van, az 580-as, és az adatlapomon szereplő konfiggal nincs semmiféle hasonló problémám, pedig több a RAM-om, erősebb a VGA-m.[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
kisza25
félisten
válasz atti_2010 #52773 üzenetére
a táblázatot nézd 175W az
Grave444: így már értem[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
atti_2010
nagyúr
válasz kisza25 #52770 üzenetére
175W de az processzorral, alaplappal volt mérve én csak a VGA fogyasztását adtam meg, nyugodtan megveheted nem lesz vele gond hiszen a proci nem fog 90W többet zabálni és a teljes rendszer sem haladja meg a 210W ha játszol vele.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
bencsikgab
tag
-
kisza25
félisten
válasz atti_2010 #52768 üzenetére
én 175W-ról tudok és azt nem értem, ha 16Ax12V=192W, akkor 14A x12V=168W és így 360W lenne az össz. teljesítmény 12V-on míg a táp elvileg csak 300W-ot tud
[ Szerkesztve ]
-
frescho
addikt
válasz Rypejakten #52766 üzenetére
A megadott ertek a maximum es nem alapjaraton hajtva. Nem a CPU fogyaszt sokat a gepben. Van benne par merevlemez RAID-ben, SSD (sok kicsi sokra megy) es egy GTX760 is. A 450-es tap hallhatoan erolkodik, ezert a VGA kartya most kikerult a gepbol.
VeMaR: Gondolkoztam meg egy felpassziv X650-ben is. Azert nem X550, mert arban ugyanott van a ketto, de tovabb birja halk uzemben, mig a hatasfokuk kb. hasonlo szinten van. Bar overkill a 650, de az X460 is annyiba kerul es az X460-hoz meg at kell gondolnom a P180-at, mert az elvalaszto fal miatt felek nem lenne neki eleg a legaramlat.
https://frescho.hu
-
atti_2010
nagyúr
-
atti_2010
nagyúr
válasz kisza25 #52761 üzenetére
Igen arra gondolok hogy a 7870 fogyasztását ne haladják meg a következő VGA-k, már ha lesznek, nyilvánvaló hogy a 16A a VGA -hoz megy de fordítva be sem tudod dugni.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
kisza25
félisten
válasz Teaway #52760 üzenetére
harisnyázva van az egész
atti_2010: arra gondolsz, hogy a hd7870 a plafon és arra figyeljek, hogy ennél nagyobb fogyasztású vga ne kerüljön a gépbe?
mert a jelenlegi hd7790 jóval kevesebbet fogyaszt, de mondjuk már hd 7850 is volt a gépben 1100Mhz-re húzva azzal nem volt gond, azért gondoltam, hogy elég lehet , csak szerettem volna előbb hozzáértők véleményét kikérni[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
-
kisza25
félisten
-
kurtz
aktív tag
válasz L1ZRRR #52752 üzenetére
köszönöm, szimpatikus darab.
hasonló árba még akad 1-2 db [sharkoon / ocz] viszont ahogy elnéztem 80 Plus Gold minősítése 1iknek sincs [sharkoon talán bronze mondjuk azzal sincs semmi problematika.] ellenben a gari csak 2-3év
az árukat nézve a különbség ~3k annyit maga a + 2-3 év gari is megér.R.I.P. Fractal Design Define R3 Arctic White 2011-2013
-
-
kisza25
félisten
sziasztok szakik! olyan jellegű kérdésem lenne, hogy szerintetek elég lenne egy 350W.os bequiet sfx táp a következő rendszerhez:
i5-3470, Sapphire HD7870 2gb, 8GB RAM(1333), 64GB SSD, 120GB SSD, Asrock B75-ITX
cpu max TDP 77W, VGA 175W[ Szerkesztve ]
-
L1ZRRR
senior tag
válasz frescho #52745 üzenetére
A seasonic X460 elbírt egy GTX 480-asat 1-ik kolléga még logoutot is csinált full passive rendszerrel vele.
Szóval szvsz jó választás az a 460-as.You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
Televan74
nagyúr
Olvass egy kicsit vissza. Itt van Pl. Duliee hozzászólása , nem is oly messze.
Mindenbe beleugatok!!!
-
kurtz
aktív tag
válasz kiralytigris #52749 üzenetére
ezt az msi b85 + i54570 kombót látta már milyen alaplapot? / milyen gépet? topic? 22k ft kb
ennyiért azért van alternatíva bőven. [h87?][ Szerkesztve ]
R.I.P. Fractal Design Define R3 Arctic White 2011-2013
-
kiralytigris
csendes tag
Ajánlanátok ehhez a konfighoz egy jó tápot, esetleg tápokat. Igazából az sem gond, ha nem Haswell kompatibilis, mivel ki lehet kapcsolni biosban az energiatakarékosságot.
Processzor: Intel Core i5-4570 dobozos
Alaplap: MSI B85-G41 PC MATE
Memória: Kingston DDR3 PC12800 1600MHz 8GB HyperX CL10
Videokártya: Gigabyte HD7850 1024MB DDR5 OC
Belső merevlemez: Toshiba 3,5" 500GB 7200RPM 32MB SATAIII
Számítógépház: Thermaltake V4 Black Edition VM30001W2Z
Optikai meghajtó: Samsung SH-224BB/BEBE SATA OEM Fekete
Processzorhűtő: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 Univerzális
Rendszerhűtő: 4x Cooler Master NCR-12K1-GP 12cm -
kurtz
aktív tag
válasz Graphics #52747 üzenetére
keret: 20k körül lenne célszerű megoldani [ha van best buy valamennyivel drágábban az is számításba jöhet.]
de azért enermax / seasonic magasságokba nem emelkednék [emelkednék én csak a pénztárcám nem.]
milyen gépet topicba [még anno gtx 760-770 kapcsán] előkerült a Sharkoon wpm 500w [elvben el kellene bírnia] kérdés h pár ezerrel drágábban nincs-e vmi ami jobban megérné.[ Szerkesztve ]
-
kurtz
aktív tag
Reggelt.
milyen moduláris és lehetőleg halk tápot lenne érdemes venni egy i54570 hd 7970 kombinációhoz?
elsősorban pcxen fellelhető tápok érdekelnének [vagy 1 link 1 megbízható de nem túlárazott bolthoz, szeretném ha a garancia levelek nem 200 helyre szólnának.]
ami a garanciát illeti jó lenne minél hosszabbal bíró jószágot szerezni mert ha szimpatikus lesz a táp akkor még minimum 1 konfigon átívelne a dolog.előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
frescho
addikt
segitseget kerek tap vasarlashoz:
450VX-et szeretnek cserelni egy kicsit nagyobb teljesitmenyu modularis tapra. Ha lehet, akkor teljesen modularisat szeretnek. A gepem teljes terhelesnel a halozatbol 360-370W-ot vesz fel, ezert ugy gondolom, hogy egy 500-550-es darab eleg lehet meg akkor is, ha egy erosebb VGA kerulne be a gepbe (i7 melle 7870 vagy 660Ti).
Azon is gondolkoztam, hogy erdemes lenne egy kicsit gyengebb, de teljesen passziv tapot venni (SEASONIC X460) a vasarlast inkabb halasztva.
https://frescho.hu
-
Frozzy
őstag
ASUS P55GA erről a tápról mit gondoltok ? Jó táp lehet használni nyugodtan ??
[ Szerkesztve ]
iPhone 14 Pro Max • AirPods Pro • Apple Watch S4 • MacBook Air 2017
-
Graphics
Jómunkásember
Ezt vedd ez a neked való
Pár hete MMIX kolléga ajánlott egy best buy tápot , ami minőségi belsőt rejt, szinte az egyetlen normális Thermaltake ebben a kategóriában, olcsóbban mintha FSP Aurumot venne az ember
THERMALTAKE Toughpower TP-550P 550W - fullos Aurum belső , japán cuccokkal, folyadékcsapágyas ventivel
-
35m
csendes tag
sziasztok
a következő konfighoz keresek tápot:
GIGABYTE GA-Z87-HD3
INTEL Core i7-4770K 3.50GHz 1150 BOX
2 x CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL8 KIT CMZ8GX3M2X1600C8B
MSI N760 TF 2GD5/OC GTX760 2GB GDDR5 PCIE
WD 1TB Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEXa későbbiekben még veszek bele egy ssd-t, és valami optikai egység is kerül majd bele. tehát ezeket is bírnia kéne a tápnak.
egy BITFENIX Merc Beta házba kellene beférnie
jelenleg egy
FSP Raider 550ben gondolkozom, de nem tudom, hogy ez elég lesz-e, illetve úgy tudom, hogy ez egy viszonylag hangosabb táp. alapvetően halkan működőt keresek.
tudnátok valamit ajánlani 20k-ig?
előre is köszönöm! -
MMIX
addikt
PCPer Live! Learn about power supplies with Ryan and Lee! 1 óra 14 perc videó.
Angol szinkrontolmácsok előnyben. -
manaszon
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, táppal kapcsolatban. Egy gépet szeretnék összerakni, ami ilyen konfigurációval rendelkezne:
- Intel Core i5 760 (4 mag, 2.80 GHz)
- Gigabyte H55M USB3 (alaplap)
- Gigabyte GeForce GT630 (2 GB, DDR3, 128 bit, közepes órajelek)
- 4, vagy 6 GB DDR3 RAM
- körülbelül 500 GB-os HDD
- egy DVD-íróEzt a konfigurációt elbírna egy ilyen táp: Chieftech iArena GPA-500s?
Megnéztem, 500W-os, maximum pedig 396W-ot tud kihozni magából. Elég lenne a géphez?Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdvözlettel,
Attila (manaszon)! -
tajcsi
őstag
X2 4200
4GB DDR2
2x 160GB hdd
1 DVD RW
8800 ultra/gtx260ehhez a konfighoz milyen táp kellene minimum?
MAXIMUS VI Extreme, Z87-WS, 3970X és sok más fimomság nálam...
-
seniman
veterán
válasz Graphics #52726 üzenetére
Igen,olvastam a cikket a kattogó zörgő ax860i-ről.A Seasonic és az xfx pro már egy másik árkategória sajnos,a Be Quiet is az ára miatt esett ki
Leginkább a Raider magasságában keresgélek,valószínű az marad a befutó.Voltaképpen csak azért említettem meg,mert van aki az FSP-re is köpköd.....
A teljesítményszint amúgy megfelelő lenne a jövőre tekintve?
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
seniman
veterán
Sziasztok!
Lassan lejár a tápom mandátuma,időszerű is(6éves),kicsi is(400W),szerintem gagyi is(DTK).Elméletileg egy szintén 400-as minőségi elég lenne(szerintem),de kikérném mások véleményét is.Per pillanat a konfig alul olvasható későbbi bővítés nem kizárt.Jó lenne ha az utódját is el tudná látni a leendő táp.
Hosszas nézelődés után az egyik versenyző az FSP Raider 750,de egy Corsair-t is szívesen látnék benne
A max. tervezett konfig amit el kellene viselnie,az egy FX8350 és járulékos udvartartása
Gondolok itt értelmes alaplapra,normális hűtésre max kétutas CF/Sli-re(CF esetén 7970 a plafon).PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Sterilzona #52723 üzenetére
Iponba a 350-es 3év garis
-
Sterilzona
senior tag
válasz Graphics #52720 üzenetére
Értem.
Nem az ára lényeg, hanem hogy tényleg halk legyen.
Megmondom őszintén, hogy ugyan ez a konfig egy alap, de mi van ha később bővítve lesz stb ? Nem érdemes akkor egy picit előre gondolkodni ? Ezért ami még épp jó, azt inkább hagynám, és egy erősebbet tennék bele. -
Potzee
addikt
válasz Sterilzona #52719 üzenetére
+1 a Duliee kolléga által javasolt Seasonic -ra, bár, talán még Tőle is tudsz venni SS 400-ast!
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Sterilzona #52719 üzenetére
Mindkettő jó, viszont még esetleg a CTG-400-ast is bevenném a képletbe, halkabb picit, a HEXA problémás lehet ventiügyileg.
VS-ben CWT belső van, a teszteken jól szerepelt, azt hiszem annak a gariideje is hosszú.
Ha viszont nem lesz VGA, esetleg csak kisebb, akkor Seasonic SS350-ET és gondtalanság hosszútávon: Bronze belső, ADDA ventivel.
Gépednek bőven elég, nagyobb táp teljesen feleslegesJobb mint a fent említett tápok, nekem 400-as van belőle, ultrahalk, jó hatásfokú
Általánosságban: Ez a Seasonic most a legjobb vétel szerintem, és az ára is nyár óta csökkent ennyire, máshol se lehet olcsóbban megkapni, és ez hazai garis. 7770-7790-es szintű kártyával , meg egy 2 magos procival lazán elbír
[ Szerkesztve ]
-
Sterilzona
senior tag
Sziasztok
elméletileg ez a konfig:
- asrock b75 pro3 alaplap
- Intel Pentium G2030 processzor
- Toshiba 500GB 32MB SATA3 DT01ACA050 merevlemez
- Kingmax 4GB DDR3 1333MHz memória vagy 1600 MHzkét jelölt van:
-FSP hexa 400
Corsair vs450Melyik lenne jobb hozzá, vagy egy harmadik féle táp ?
-
Graphics
Jómunkásember
Asus Anti-Surge-ről tud valaki valamit, hogy mennyire "bug"-os az érzékenysége....
Seasonic SS400-ET-nél írja ki , hogy nem stabil a táp... Szerintem ez vicc inkább mint komoly dolog...
tomhardware-n is olvastam, hogy túlérzékeny az Asus eme csodatechnológiája.. Tapasztalt-e valaki már ilyet?
-
Televan74
nagyúr
Ez ám az igazi gépgyilkos táp. MS-Tech 950W. 14.000 Ft -ért tuti géphalál.
Mindenbe beleugatok!!!
-
potyi23
senior tag
hi.A napokban voltam itt,tapok irant erdeklodtem,egyik forumtars segitett is. Kivancsi volnak hogy ez a konfig kb mennyit eszik.Csak h eleg e volna min 3 evig az 520 w seasonic tap.
Intel i5@3,50ghz
(2X8)16 gb ram,
ATI 6850-ezt lassan cserelem 7850 re,
Seagate 2TB+90 gb Ozc ssd,
1 ddc18w pumpa,
1m,led vilagitas.[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz Tibicsucsu #52705 üzenetére
A kettő felsorolt okés. Mehet mind a kettő.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Tibicsucsu
aktív tag
Sziasztok!
A profilomban lévő konfighoz szeretnék tápot venni. Most egy 400W-os Chieftec van benne. Sokat nem akarok rá költeni. Azért szeretném lecserélni, mert szerintem az a hangos a gépemben és már 6 éves és gondoltam nem várom meg amíg tönkremegy.
2 féle tápot néztem ki az ajánlások közül:Chieftec CTG-400-80P
FSP 400-60GHNSzeretném ha minél halkabb lenne.
Tudtok ajánlani mást is?
Elég kisebb? (nem tervezek 150W-nál nagyobb fogyasztású VGA-t és 100W-nál nagyobb fogyasztású CPU-t venni)
Megbízhatok még a 6 éves tápban?Köszi!
-
mrbig25
őstag
Üdv Mindenkinek!
Egy i5-3450 + GTX760 alapú konfighoz kellene nekem egy halk és jó hatásfokú táp.
A fórum utolsó pár oldalát átolvasgatva egyértelműen az XFX 450W képe kezd kirajzolódni...
Viszont megkérdezném, hogy ha a rászánt összeg ~25k környéke, akkor vannak-e jobb/halkabb alternatívák, amik megérik a felárat?...
-
MMIX
addikt
ENERMAX Revolution X't 80+Gold
430W (ERX430AWT), 530W (ERX530AWT), 630W (ERX630AWT) és 730W (ERX730AWT)
product sheet.pdf
forrás: dgxtech.com
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest