- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
b0bcat
addikt
válasz
Graphics #156162 üzenetére
Engem az érdekelne, hogy van-e ezek közül olyan márka (már írtál is kettőt) vagy valamely márkán belül adott széria, ami kifejezetten ellenjavallt bármilyen célra.
A lista amúgy az itthon kapható (elvileg) márkásabb, 400-500 wattos, 25 ezer Ft alatt kapható tápokat tartalmazza.
-
CriticalHit
addikt
válasz
Graphics #156037 üzenetére
Rosszabbat, amit saját magam sem vennék meg pedig miért ajánlanék? Üres szócséplés, hiszen olvashattad a tömör és világos ajánlásomat miszerint: Ennél olcsóbban minőséget és megbízhatóságot 10 év garanciával sajnos nem tudok. Más természetesen birtokában lehet ennek az ismeretnek. Legalább tud mérlegelni és választani a kérdező. Kiderült azonban, hogy te sem tudsz hiszen az alternatívád bár 2020-ban még versenyképes lehetett, mára már a friss és modern, kiváló minőségű, 100% japán kondikkal szerelt nagy testvérei ( Asus Rog-Strix-850/1000G-Aura-Gaming), is elbuknak az ár versenyben. Oda az ár/érték arány és máris visszatérhetünk az FSP VITA GM sorozatra és az ajánlásom megalapozottságára 7800XT VGA-hoz 2024-ben.
-
CriticalHit
addikt
válasz
Graphics #156016 üzenetére
Ami tényleges IGEN japán (többségben)kondikkal szerelt csendesített Seasonic táp ROG matrica ide vagy oda, amit 2024-ben nem ajánlanék 7800XT -hez, mert nem ATX3.0/3.1, PCie gen 5/5.1 szabvány.
Az árán kívül miért jobb, mint az új fejlesztésű, a legújabb szabványoknak is megfelelő FSP VITA GM? -
válasz
Graphics #154522 üzenetére
Igen, a tranziens-kezelés fontos dolog, de erről én inkább teszteket néznék, mint a puszta szabványt.
Engem inkább izgat, hogy a megújulós áramszolgáltató által a konnektoromba 💩t alkalmasint akár 260V-ot is extra öregedés nélkül bírja a tápocska - erről sajna nincs adat.
-
CriticalHit
addikt
válasz
Graphics #154114 üzenetére
Már a jó öreg Prohardver-es tesztben [link] is megkapta az Ajánlott minősítést, mint "Kielégítik a legnagyobb teljesítményigényű konfigurációkat", illetve " A Chieftec GPS-450AA-101A ajánlott mindenkinek, aki új konfigurációt szerel össze". A kiváló Delta tápok ma is jól teljesítenek sajnos csak leginkább szerverekben.
-
Leone743
tag
válasz
Graphics #154075 üzenetére
mivel volt olyan táp amit ajánlotatok ami 2x6 pin de nekem 8 pin kéne és van kéznél egy át alakitó ami 2db molexből kéri
attol függ mit találok használtan
konkrétan anyi a kérdés hogy a molexből is ugyanugy adja?
tehát ez így le is volt tesztelve vagy senkise tudja a választ? -
mcs
veterán
válasz
Graphics #154056 üzenetére
A tesztek alapján egy egészen kiegyensúlyozott tudású darabnak tűnik, és nem is túl drága, ettől függetlenül 60 ezer forintig még elmegyek, ha akad jóval megbízhatóbb típus és ugyanúgy ATX 3.0 kompatibilis, mert egy esetleges későbbi platformot is szeretnék kiszolgálni vele.
-
MMIX
addikt
válasz
Graphics #153905 üzenetére
Hatásfokban ki lett igazítva a csomagolás, 650W+ Eu80+Bronze
FSP oldalán írják is. "Hyper 80+ Pro 650W (H3-650) is official certified as 80PLUS® Bronze."
-
makoss
veterán
válasz
Graphics #153651 üzenetére
Hát ha jó a RM750x táphoz ez a kábel, és elmegy egy RTX 4080 vele, akkor nem kell táp csere
-
MMIX
addikt
válasz
Graphics #153565 üzenetére
Olcsón, tűrhető minőség. Vannak a drága gyártók (Delta, Seasonic, Lite-On), meg a versenytársak. ENERMAXnak most is gyárt. REVOLUTION D.F. X, D.F.2, MarbleBron
-
MMIX
addikt
válasz
Graphics #153562 üzenetére
MSI CWT
Raijintek SANR, Raijintek Ampere 1200W, Andyson
GIGABYTE P650G 80+Gold
Az egyik az USA verzió lehet.
Gigabyte P650G 650W 80+Gold
-
Pikari
veterán
válasz
Graphics #153519 üzenetére
Melyik az az "ez", amelyikre gondolsz? Több darab tápot ajánlott Rowon. Abból párnak rágoogliztam a PCB-jére, mind nagyon foghíjas volt, van, pl a chiefteknek (példának okáért leírom ezt) ránézésre harmad akkora hűtőbordái vannak, mint kellene, hogy biztosan felrobbanjon a két éves garancia lejárta után két héttel, alkatrészek kispórolva, a kondizása fele akkora tápokhoz is kevés lenne. Az 5v-os ág a maga 110w-jával az abszolút minimumot igyekszik közelíteni abban reménykedve, hogy úgyse dugod rá régebbi gépre, ahol esetleg az 5v-ot is érdemben csócsálja valami. Tételesen az összes tápon nem mennék végig. Megítélésem szerint ez a középkategóriától messze van. Nem azt mondom, hogy rossz, csak ez nem középkategória, vagy egyáltalán mit tartunk annak, hogy moduláris, és ki lehet huzigálni belőle a kábeleket, vagy hogy feketére van szinezve? Nem vargáné nyilván, de 30-40 ezerért ennyi fér bele, lehet belőle szép világítós gamer gépet építeni, ebből a szempontból tökéletesen helyt álló volt Rowon javaslata, csak ne hívjuk középkategóriának, az manapság olyan 100k körül indul.
-
Pikari
veterán
válasz
Graphics #153436 üzenetére
Filozófiai síkról megközelítve az egész topikot le lehetne redukálni arra, hogy teljesen mindegy, hogy milyen márka, rá kell pillantani a PCB-re, ami alapján meg lehet állapítani, hogy mire használható a táp, jelent -e veszélyt, mit lehet tőle elvárni. De mint mondod, ezt csak azok a szakemberek tudják megtenni, akik ezzel foglalkoznak.
Ez igaz az FSP-re, a Corsair-ra, de a szememre felhánytorgatott LC powerre, spire, vagy njoy tápegységekre is. Általánosságban nagyon nehéz úgy nyilatkozni ezekről, hogy mindenkinek tetszen.
Max annyit tehetek neked, hogy felajánlom, hogy ha megpusztulnak, akkor leírom ide, hogy meg lehessen becsülni, hány évet éltek túl a megadott felhasználás mellett.
-
Pikari
veterán
-
Pikari
veterán
válasz
Graphics #153429 üzenetére
Csubuka a régi tápjait szeretné konfigok építéséhez felhasználni. Neki válaszoltam azzal, hogy milyen irányból közelítse meg a kérdést. Sehol nem ajánlottam neki, hogy most 2024-ben ezeket a tápokat rohanjon megvenni, hiszen már aprós oldalakon se lehet megtalálni őket.
-
Pikari
veterán
válasz
Graphics #153427 üzenetére
[link] Konkretizáljanak helyettem a márka felhasználói, akiknek van saját topikjuk, és elég jól átbeszélték annak idején, hogy melyik lc power tápegységgel mik a tapasztalataik.
Nekünk az itthoni family pc-ben (kb 150-200w) van egy LC power, a képen látható példány, amely az FSP tápegységeivel ellentétben (amelyből már 4-et kidobtam) még nem akarta rámgyújtani a házat, nem égetett szét semmit, nem búgott, nem melegedett, és még a ventijét sem kellett zsírozni soha, sem szétszedni semmikor sem:
-
Pikari
veterán
válasz
Graphics #153422 üzenetére
Érdekes, hogy az előző hozzászólásodban mennyire kifakadtál azon, hogy nem naprakész információk csúnya módon alapján bántom az fsp-t, miközben konkrétan te nem vagy naprakész. Az új lc power dizájnok konkrétan cwt beleket használnak, ugyanazt, mint amit a belépő szintű corsair tápok, amiket persze az összes gamer gyerek négy oldalról nyal fényesre, de az lc power az fúj, megöl, megnyomorít.
-
-
-
-
válasz
Graphics #153242 üzenetére
XPG PYLON 550W (PYLON550B-BKCEU) - 3 év gari
Deepcool PK550D - 5 év gari
be quiet! System Power 10 550W 80 Bronze (BN327) - 5 év gari
Seasonic B12 BC-550 Bronze (SASSB12550BC) - 5 év gariNa jó, a 20k az inkább 23-24k...
De jó táp azért van még mindig többé-kevésbé ebben az ársávban.
-
Pöttön
őstag
válasz
Graphics #151206 üzenetére
Az alábbi konfighoz szeretnék egy megbízható tápot, a lehető legolcsóbban.
Gigabyte b550i aorus pro ax itx alaplap
Ryzen 7 5800x3d proci
2x16gb ddr4 3600mhz ram
1db m.2 ssd
4db sata3 ssd
rtx3080 esetleg 3080ti (max 350w tdp-s kártya)Nem kell hogy moduláris legyen, viszont előny.
Ami viszont fontos, hogy a házba max 160mm hosszú táp fér be, viszont minél rövidebb annál jobb lenne, mert annál több hely maradna a felesleges kábeleknek.Ehhez a konfighoz egy megbízható 850w-os táp elég lehet?
A lentebbi gigabyte-el szemezgettem, de inkább hajlok egy seasonic felé.
A seasonic focus szériánál a gx és a gm széria közt csak annyi a különbség, hogy az egyik fél moduláris, a másik meg ful moduláris? Illetve a gx-en van ventilátor szabályzó gomb, a gm-en meg nincs?
Ennek a venti szabályzó gombnak egyébként mennyi haszna van a gyakorlatban? -
stigma
addikt
válasz
Graphics #151170 üzenetére
Hi, köszi a gyors hsz-t.
Seasonic esetén használt tőpról van szó, ami közel 10 éves. Olyasmit nem biztos hogy vennék, ujonan ugye ezek a tápok már nem beszerezhetőek.
Más ajánlás van esetleg? pl.: FSP Hexa+ 350/400/500W?
Ekkora tápokra ugye ilyen kis konfig esetén nincs szüskég, de mint látom ár/érték arányban ezek amik használtan beszerezhetőek hardveraproról. -
anulu
félisten
válasz
Graphics #150980 üzenetére
úgy néz ki, hogy a megérzésem a táppal kapcsolatban helyes volt. vettem egy 1200W FSP-t ((Hydro PTM Pro), összeraktam, az eddig hülyülő USB is pöccre ment. következő teszt valami jobbfajta AIO lesz, csak Thermal Grizzly contact frame-et kellene előtte szereznem. ha már lúd, legyen kövér.
ha nem jött volna be a tápos tipp, még mindig 14 napon belül vissza tudtam volna küldeni
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Graphics #150965 üzenetére
Ha szerzek jó áron I7 4770-et bele, akkor lehet 1660/S lesz.
Amúgy az I5 4570 mellé RX470-570-1650-1650S is sok lehet.Rowon
Jaha, elvileg külön ág, legalábbis külön vezetékről lesz 1-1 Sata átalakítva.
Amíg 75W-ot felvesz a PCI-E slotból a maradék 25-50W talán nem gond sehogy sem. -
válasz
Graphics #150935 üzenetére
Mondjuk lehet túlagyalom ezt a kondenzátor dolgot, de nyilván nem erre kell rákötni a játékos gépet. Mennyire érdemes leadni a kondenzátorok minőségén? Több történetet is lehetett már olvasni, hogy megmakkant a tápegység és vitt magával mindent, alaplap, háttértár, stb. Ezt is jó lenne tudni, hogy egy kondenzátor miatt következett be ez a fatális hiba, vagy pedig valamilyen másik elem halt meg? Fontos kérdések ezek, szerintem.
-
MMIX
addikt
válasz
Graphics #150918 üzenetére
600W van teszt, én nem ismerem . Belépő szint, kínai ismeretlen.
DeepCool PF600, van még CWT GPA valamelyik olcsóbb régebbi DeepCoolban.
20k alatt nincs is Corsair, még CV meg VS se. -
MMIX
addikt
válasz
Graphics #150916 üzenetére
GIGABYTE P450B 450W 80+ Bronze
FSP SP500-AD
FSP PRO-kbe Quiet! System Power és a Deepcool PK-D sincs messze. (ne vegyétek mert, felveritek nekem az árát, mikor majd én is venném)
PK-D a Corsair CX 2021 is az. Milyen túl új még, nincs tapasztalat?Sima gyári bélés ezeket nem piszkálják, mert minek. CWT GPG vagy CSB. (nagyon egyformák)
Meg az NZXT Bronze is. ADATA XPG Pylon. -
MMIX
addikt
-
zsoltyyy
senior tag
válasz
Graphics #150904 üzenetére
Ez egy ~8 éves táp.
Több helyen is Enermax-ként hivatkoznak rá, ezért gondoltam.
-
zsoltyyy
senior tag
válasz
Graphics #150901 üzenetére
Ezzel nem tudom mennyire lennénk előrébb.
Ez a kérdéses tápegység: G800-MB
Elvileg Enermax a belseje.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Házimozi belépő szinten
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Windows 11
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- VR topik
- További aktív témák...
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest