Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabber01
addikt
válasz Lézerparaszt #140099 üzenetére
Minden esetben külön kábellel célszerű (természetesen ha van rá lehetőség), még akkor is ha egyesített 12V ágak vannak a tápon belül.
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
Lézerparaszt
őstag
Sziasztok! Annyi lenne a kérdésem, hogy egy magas fogyasztású VGA-t (max 350 watt) hogy jobb rákötni a tápra? A tápból 1-1 kimeneten 1-1 kábellel (2x8 pin van a kártyán), vagy 1 kimeneten olyan kábellel amin 2x8 pines csatlakozó van?
Előre is köszi!A játék nem játék! Hypperkarma#2958
-
jeni
félisten
A Chifi többet bírt ki mint amit a gyártó garantált. Amúgy is az ajánlott darab volt.
A Zalman nem lesz olyan hosszú életű.
Nem DC-DC áramkörös.
Lehet jobban járt volna rendeléssel pár napot várva,és cserébe a PC táp hiánya miatt ment volna a Balatonra még egyet fürdeni.
Vagy gyorsan felutazni Pestre és ahol van készleten onnan venni egy jobbat.
Nem etikus de lehet használni 13 napig és addig beszerezni egy jobbat és a Zalmant vissza adni elállásra hivatkozva.[ Szerkesztve ]
-
vacs
veterán
válasz zooliii #140092 üzenetére
A Chieftec Ctg-500-80P 500W táp 11 év ( ) után tegnap adta meg magát haver gépében és neki gyorsan kellett egy másik, a helyi boltban voltak olcsóbbak, de ez a Zalman ZM600-LXII tűnt a legértelmesebbnek 3 év garanciával, szóval ez lett.
Majd ha tönkremegy, akkor jelentkezem, hogy ez hány évet bírt!(^)(>.<)(^)
-
zooliii
tag
Linustechtipsen Tier D-ben szerepel, tehát ajánlottnak semmiképp nem mondanám, de azért jobb egy akygánál. Csak akkor használd, ha nincs más otthon, és sürgősen kell valami. Ha venni akarsz valami olcsóbbat, ott vannak az újabb kiadású FSP-k, vagy a BQ System Power. 500W egyébként elég lenne. Esetleg még megnézheted az EVGA B5 550-et Alzán, az jó vétel. Utóbbi jaffa 2843 számára is megfelelhet...
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Zalman ZM600-LXII mennyi ajánlott táp?
Intel Xeon 3470 + Radeon RX580 4GB-hoz lenne.(^)(>.<)(^)
-
dudika10
veterán
válasz wattafaka #140088 üzenetére
Na latod ez egy erdekes kerdes. Az IEC azt mondta regebben, hogy az ATX szabvany szerint egy vezeteken 20A (240W) lehet maximum, hogy meg ne olvadjanak a dolgok. Hogy ezt a szabvany ujabb verzioi felulvizsgaltak-e azt meg kellene nezni. Nem tudom.
Ez akkor kezdett el problemas lenni, amikor 3-400W-ot fogyaszto VGA-k jelentek meg.
Kulturalt esetben ezert ugy kellene szetosztogatni az OCP-ket, hogy egy aramkorre 8+6 pin pcie csatlakozo(szabvany szerint 150+75=225W max) jusson, es ha a tapon van 2 darab 8-as, akkor azok vedelmeert kulon aramkor felel.
A Te esetedben ezt tudod kapcsolgatni.Szigoruan elmeletben beszelgetve akkor latnam jelentosseget, ha mondjuk 480W feletti fogyasztasig tekernel egy VGA-t amin 2 darab 8 pines csatlamozo van, ekkor ugyanis pehet, hogy kikapcsolna a tap.
Gyakorlatban: ha kikapcsol a tap a vedelem miatt, nyomd at a kapcsolot "oc" allasba.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
wattafaka
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata be quiet! Dark Power 12 (nem Pro) szériával? Egész pontosan az OCK-ra lennék kiváncsi, hogy az pontosan mire jó. Azt tudom, hogy ha be van kapcsolva, akkor a négy 12V ág helyett egy bivalyerős 12V ágat használ, de nekem mint laikusnak ez semmit nem mond.
Jelenleg GTX 980-am van, bekapcsoljam-e?
Ha majd észhez térnek az árak tervezek egy RTX 3070-et, ahhoz bekapcsoljam-e?
Illetve ami még nekem nem tiszta, hogy van külön hozzá egy jumper, meg egy hátsó slotba kivezethető ki/be kapcsoló? Mi a különbség a kettő között, mikor melyiket kell használni?Köszi előre is!
-
jaffa 2843
Ármester
Üdv!
HTPC ATX tápot keresek, az alábbi szempontoknak megfelelőt:
- Konfig: Intel i3-10105, 8GB DDR4, ASROCK B560M-ITX/ac
- Zero RPM alap kell hogy legyen
- Modular vagy semi-modular lenne a legcélszerűbb#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
GAbre
veterán
Üdv!
Van 1 Zalman ZM1000-EBT tápom.
Abba nem akarok belemenni milyen furcsaságot vettem észre.
A lényeg,hogy másik táppal más a helyzet.
Így vettem most 1 CORSAIR RMx Series RM750x tápot.
Mind2 1 árban van kb.
Így nem tudom melyiket mondanátok jobb fajtának?
Gondolom corsair is kiszolgál 3080-at esetleg 3090-et.+100W-os cput.
Esetleg köv genes gpu-t.Avatar
-
Aethel
aktív tag
Üdv!
1.: Ha indokolt és !szerintetek! ilyen vas alá érdemes, akkor max 100-120ezer de persze a legjobb ár-érték arány a keresendő.
2.:
-AMD Ryzen 7 5800X, (kifejezetten nem tervezem túlhajtani csak amennyire magától menne egy noctua nh-d15 alatt).
-AMD Radeon 6800 XT (OC-s verzió 300 TDP-vel)
-4db HDD és 1 db nvme SSD
-4db RAM
-Összesen 10 db venti amiből 7db RGB-s (bár a led talán annyira minimális fogyasztó hogy nem is számít )
Amit kinéztem egyelőre és vacilálok hogy megéri-e az a bequiet Straight Power 11 850W, illetve a Dark Power 12 1000W.
Esetleg ha van más ajánlatotok amivel jobbak a tapasztalatok azt is szívesen várom. Vagy a fentebb említett kettőnél ha tudtok segíteni hogy megéri-e a dupla felárat..Sokat segítenétek -
Jozefinovics
tag
Nem nagyon van tervben, hogy húzom a procit. Van hogy egyhuzamban csak 2-3 órát játszom de van hogy becsúszik hogy akár 8-10 óra is megy 5-10 perces megszakitásokkal
-
dudika10
veterán
válasz Jozefinovics #140080 üzenetére
[link]
Par napja pont hasonlo volt a tema.
A 11700k azert eleg rendesen tud fogyasztani, de hacsak nem valami extrem tuningot tervezel, a 760W is eleg. Az atlag max terheles valahol 500W korul lenne, azt vigan birnia kell a mostani tapnak, es a csucsokra is eleg a tartalek.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
jeni
félisten
ez alapján a 750W is elég lenne vagyis ami van most teszteld le azzal.
persze a 850W vagy efeletti nagyobb tartalékot nyújtana.
gondolom nem fog 7/24-ben fullban menni. -
MODERÁTOR
Minek? bőven jó a FD 760p
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
jeni
félisten
válasz Jozefinovics #140077 üzenetére
ez is megfelelhet önnek
ez is
ez is van feketében is
ilyen is[ Szerkesztve ]
-
Jozefinovics
tag
Üdv!
A lentebb olvasható konfighoz tudnátok nekem ajánlani egy tápegységet ? A kigondolt keret rá 70ezer de ha olcsóbban is van ajnálott biztonságos ami elég akkor jöhet. Ja és előny ha mikor csak üresjáratban vagy netezés alatt megy a gép akkor csendbe van.
Intel Core i7-11700K
Gigabyte Z590 GAMING X
2x Crucial 16 GB - 2 x 8 GB - DDR4 - 3600 MHz (BL2K8G36C16U4BL)
Samsung 980 PRO - 500 GB - M.2
Kingston A2000 1TB M. 2
Rtx 3080Ti
ARCTIC Liquid Freezer II 360 A-RGB
NZXT H710i Matte Black Red[ Szerkesztve ]
-
aginor
veterán
Ez nem ilyen egyszerű, mert ha más küld vissza, mint ami a számlán szerepel, akkor mi alapján fizessenek vissza? Ha ez így működne, akkor ezzel gazdagodna meg mindenki, nem gondolod?
Szerintem előbb tisztázni kell a helyzetet, aztán majd eldöntheti, hogy visszaküldi-e vagy sem.Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
MODERÁTOR
válasz tha_answer #140071 üzenetére
Szóval neten rendelted, csomagold vissza és állj el a vásárlástól, indoklás sem kell.
-
aginor
veterán
Reklamáld meg, egy kis szerencsével az eladó készlete kihozza a hibát és nem lesz para, ha nem, akkor ajtót kell csapkodni, de akkor elég kétesélyes lehet a dolog kimenetele sajna.
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
senior tag
Ez még nem zárja ki az elállást.
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
MODERÁTOR
válasz tha_answer #140069 üzenetére
El kell állni a vásárlástól.
-
tha_answer
őstag
ha nem az lett kapva ami lett rendelve akkor mit lehet tenni?
specifikaciok szerint ugyanaz, de kb fsp helyett kodegány.[ Szerkesztve ]
-
-
Baryka007
őstag
-
liptonn
csendes tag
Sziasztok, RM1000X 2021-et vennék a készülő gépembe (5800x, 6800 XT, 32GB RAM). Mivel a mostani gépem 2016-ban lett összerakva, azóta csak a memória és a GPU lett lecserélve, így most is legalább 5 évre tervezek, és elég gyakran cserélek videokártyát újabbra, szóval jól fog jönni az 1000W.
Ha jól látom 65-ért, ez a legjobb ár/értékű 1000W-os táp. Fontos hogy halk legyen, és kicsit ellentmondó véleményeket, review-kat olvastam erről. Illetve ami a legfontosabb, hogy ne legyen coil whine, és ha minden igaz a táp is hatással lehet a videokártya cicergésére.
Ezekről vannak tapasztalatok itt?
-
dudika10
veterán
válasz beyruth82 #140063 üzenetére
Egy 5000 forintos also polcos tap siman lehet, hogy 600W de van 2 12V-os aga amin 200-200W-ot tud, na es az problemas lehet. Plusz nem tudjak, hogy 65 vagy 125W-os procit raksz-e a kartya melle, stb. Ezert adnak meg akkora szamot ajanlottkent. A teljesitmeny olyan, mint az autoknal a loero, onmagaban nem sokat mond.
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
veterán
válasz dudika10 #140061 üzenetére
Nekem sem feltett szándékom, csak gondoltam egy erősebb proci és videókártya után egyszerűen muszály, ha nem akarom hogy leégjen a gép vagy valami baj legyen. Meg a kártyát árusító oldalon az van írva hogy ajánlott táp minimum 650w. Mivel nem értek hozzá ezért gondoltam a jelenlegi 500w akkor kevés ha ott 650w-t írnak ajánlottnak.
-
ggg666
őstag
válasz CptAdamica #140059 üzenetére
Holnap üzemelem be épp én is ilyet vettem.
-
CptAdamica
veterán
válasz CptAdamica #140040 üzenetére
Szóval, közben nézegettem tápokat, erről a Seasonic-ról mik a vélemények:
Seasonic FOCUS GX-750W?„Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek velünk egyet”
-
dudika10
veterán
válasz beyruth82 #140056 üzenetére
A sima hexa+ erdekesebb lenne a ket aggal, a Pro nekem nem tunik kerdesnek, egy agas, siman el kell birnia egy 3060-at.
[Meres] alapjan 175W komstans terheles, es 260W-os >1ms csucsokat csinal egy 3060-as. Hozzaadjuk meg a cpu 90W-jat turbo kozben, SSD-t, alaplapot meg 2 meter rgb led szalagot, es meg mindig vigan van 20% tartalek a tapban (es a VGA msec ideju csucsat a tap allandoan leadhato teljesitmenyehez szamoltuk).Az atlag terheles jatek alatt 50% lesz, ott a legjobb a hatasfoka a tapnak.
De en nem ertek hozza, csakhiszek a mereseknek.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
veterán
Sziasztok!
Jelenlegi (itt a fórumon összeállított) asus h410-m, i3-10100f,16 giga 3000mhz ram, asus gtx 1650S konfigomat egy FSP HEXA+ 500W Pro táp eteti. Szeretném a konfigot játék miatt kicsit erősíteni egy i5-10400f-el és egy rtx 3060-al. Gondolom a jelenlegi táp kevés már hozzá, ugye?A videókarinál az van írva, hogy min. 650w, azon felül is kell még az új proci miatt vagy elég annyi watt? Milyen tápot érdemes vennem hozzá, ti mit ajánlotok 25 ezerig?Mindenképp új és garanciás kéne,nem tuningolok,nincs semmilyen extra igényem.
Köszönöm előre is!
-
MrSealRD
veterán
#140051 Cs1csó: Köszi, megnézem a Corsair-t.
#140053 zooliii: Kösz neked is. Fractal Design-ra is ránézek hamarosan. Grafikus kártyára nem kell tartalék. Sőt, ez itt picit off lesz...de abból minél kevesebbet fogyasztót keresek. Nincs rá szükség, csak azért ha néha monitorra kötöm akkor lássak karakterek képet. Amúgy ez egy headless gép lesz.
Ha bárkinek van még tippje jöhet...nem akarom elkapkodni a vásárlást.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
zooliii
tag
válasz MrSealRD #140050 üzenetére
Ár-érték arányban szerintem a Fractal Design ION+ 560/660W Platinum a befutó, egy jobb grafikus kártyára is maradna benne bőven tartalék.
Titaniumból a Seasonic PRIME TX van, azért mélyebben a pénztárcába kell nyúlni. Na meg az emag árul gyanúsan olcsón egy Segotep GP600T nevű, állítólag titanium besorolású tápot, én semmit sem tudok róla, majd a többiek biztos okosabbak lesznek. Mindenesetre teljesítmény szempontjából az is elég. -
MrSealRD
veterán
Helló!
Az alábbiakhoz keresek tápot:
-Asus ROG Strix x399 e-gaming
-Noctua cpu hűtő
-Threadripper 2950X
-4x16GB G.SKILL Trident Z F4-3200C14D-32GTZKW
-3x2TB HDD WD Gold
-5-6 venti 12/14cm
-Radeon 6450 ( nem röhög, nem elírás )
- 7/24-es üzem(!)*
-idővel még nvme ssd-k és hdd-k még jöhetnek
- random RAID kártya
- tuning nem lesz.*Ebből kifolyólag platina vagy titaniumba gondolkodtam. De visszaolvasva kiszámolós lesz, hogy megéri-e a titanium. Nem kell nagy teljesítmény az látszik, viszont egy halk, jó minőségű és tartós tápot keresek.
Ami eddig felkeltette az érdeklődésem az a Seasonic, és a BeQuiet ide vonatkozó termékei.
Mi az ami még említésre méltó ebben a kategóriában?Előre is köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Kobe
veterán
Hi
Ugy tunik megadta magat vegul a gepem, elsodlegesen az amugyis esedekes tapcserevel probalnam ellenorizn, 750w silverstone...
Jo minosegu, 10 ev garis tap kene minimum gold, ami 1-2 upgradet is kibir majd
Corsair rmx1000 - re gondoltam, barmi alternativa ami jobb valasztas lenne? Vagy ugyanezt tudja olcsobban
-
senior tag
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
CptAdamica
veterán
válasz dudika10 #140044 üzenetére
Szerintem egy 3080-as kártyánál nem lesz fentebb. Lehet majd csak a procit fogom tuningolni, ha idővel szükség lesz rá. Olvastam, hogy az elején volt a 3xxx szériának ilyen túlzott kiugrások fogyasztás terén, akkor azt már megoldották?
„Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek velünk egyet”
-
dudika10
veterán
válasz CptAdamica #140042 üzenetére
[Itt] egy meres a 3080Ti FE-vel, a kovetkezo oldalon pedig ott a tranziens meres ([link]).
350W atlag terheles, 400W peak a >5ms tartomanyban, DE 500W peak az 1...5ms tartomanyban, ami meg siman tud aktivalni vedelmet.
Szoval mindennel egyutt lesz mondjuk 500W konstans terheles (OC nelkul) terheles mellett, es olyan 650W peak.
Szoval ja, a mostani tapod is el kell birja (54A az egy darab 12V-os agon).
Szemely szerint siman rakotnem OC nelkul egy jol megvalasztott 650W-os tapra (ami az 1 darab 12V-os agan tud 650W-ot). Ha akarsz tuningolni vagy 40m RGB ledcsikot beteekrni a szamitogephazba, vagy chia-hoz 20 darab HDD-t bepakolni, akkor annak fuggvenyeben kell tobb kakao.
Egy 3080 FE 100W-tal kisebb terhelescsucsokat csinal az 1...5ms tartomanyban, de majdnem ugyanakkorat az <1ms tartomanyban (ami mar eleg kis valoszinuseggel aktival barmifele vedelmet).
A linkelt oldalon szokott ajanlast is adni a szerzo, hogy mekkora teljesitmennyel erdemes szamolni egy-egy kartyahoz, a 3080 FE-hez 430-450W-ot irt, a a 3080Ti-hez pedig 450-500W-ot. De ez mar a peak-ek miatti biztonsagi tartalekkal van szamolva, nem kell raszamolni meg egy 2-es biztonsagi szorzot.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Baryka007
őstag
válasz CptAdamica #140040 üzenetére
Szia, szerintem az a táp kifogja neked hajtani 3080 Ti ig simán a 11700K -t is bőségesen. De ha nem így van, nálam okosabbak megírják majd úgyis
-
CptAdamica
veterán
Sziasztok!
I7-11700K-hoz és majd később egy RTX 3xxx kártyához keresek tápot. Ha jól olvastam, akkor minimum 750W-os tápot ajánlanak, tudnátok ajánlani pár típust?
Jelenleg egy Evga SuperNOVA 650-es tápom van, amivel elégedett vagyok és tetszik még, hogy a kábeleken van harisnya.
„Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek velünk egyet”
-
ggg666
őstag
Sziasztok!
A múltkor szervízbe küldtem egy Phanteks Revolt Pro 850W Gold Modular (PH-P850GC) tápot, mert a tápteszter a -12v-os ágon túlfeszültséget mutatott. 1,5 hónapot ültek rajta, majd nem javíthatóság miatt elkértem a táp árát és vettem egy Seasonic Focus GX 750W-et, na ezt most volna időm beüzemelni, de ugyanazt a hibát jelzi a tápegység teszter, így nem nagy bátorságom van rádugni a nagy értékű alkatrészeket. Gondoltam tápegység teszter hibára is, de a Seasonic PRIME TX-650W Titanium tápomat teljesen jól mutatta.
Valami típushiba lenne, vagy a tápteszter nem jól méri ki a hybrid tápokat? -
Willie
őstag
válasz palfitom #140032 üzenetére
Köszönöm szépen, ki is cseréltem.
Persze, csak ki tudja, hogy mikor jön el a bővítés ideje és inkább nagyobb teljesítményű legyen, mint kevesebb, hogy biztosan elegendő legyen és ne kelljen azt is cserélni.#140033nyunyu: Köszi Neked is, valószínűleg a fentebb írt 750 wattos Corsair RM750 lesz a befutó.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz Willie #140027 üzenetére
BQ PurePower 11 CM 500 az egy régebbi, olcsóbb FSP konstrukció, nem nagyon viseli el a hirtelen terhelési tüskéket, amiket a nagyobb VGAk produkálnak.
Ekkora kártyához nem ártana valami 600+-os táp, vagy valamelyik modern Seasonic Prime.
Kérdés az, hogy vajon a 37k-ért kapható kicsi SS Prime SnowSilent 12V-n 540W-ja elég lenne-e egy 3080-hoz, vagy ez is határeset-e.[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
palfitom
félisten
válasz Willie #140027 üzenetére
OK.
Azért a 3080 finoman szólva sem nevezhető "középkategóriás" kártyának, tehát nyilván nem elég hozzá 500W.
Ahogy koxx írta. Mehet az RM750, és elég halk is.#140031 Willie
Szerintem ne vedd magadra, az előzmények nem adnak rá okot![ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Willie
őstag
Köszi, akkor ebbe az irányba indulok el.
#140029jeni: Ez nem tudom, hogy kinek szól, de ha nekem, akkor szó sincs arról, hogy a tápegységen történne spórolás. Jelenleg nem lesz videókártya a konfigban, ezért kaptam egy BE QUIET! Pure Power 11 500W CM tápegységre javaslatot. Viszont a későbbiekben elkézeplhető, hogy lesz videókártya is és azért kérdeztem meg, hogy mi a javaslat, hogy akkor majd ne kelljen azt is cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Baromi jó, hogy drága nagy teljesítményű VGA kártyákat vesznek a tagok és erre a tápegységeken spórolnak.
-
Willie
őstag
válasz palfitom #140021 üzenetére
Szia!
Köszi a választ, rosszul tettem fel a kérdést.
Inkább úgy kérdezném, hogy melyik az a tápegység, ami biztosan kihajt egy i7-11700 processzorhoz passzoló videókártyát? Legyen mondjuk egy RTX 3080 az alany, amit ebből a hozzászólásodból néztem ki. A BE QUIET! Pure Power 11 500W CM tápegység képes erre? Ha nem, akkor ugyanazon a hozzászólásodban javasolt CORSAIR RM750 Series 750W tápegységet válasszuk? Úgy látom, hogy ez is teljesen moduláris. Gondolom, hogy halk is. A kábelei elég hosszúak lesznek az általad javasolt JONSBO QT01 házhoz?Előre is köszönöm a választ.
-
dudika10
veterán
válasz aginor #140017 üzenetére
[Itt] es [itt] egy meres egy 2070-rol. 215W folytonos terheles, de egesz nagy csucsokat tud generalni. Hozzaadjuk meg a proci ~70W-jat, RAM-ot, merevlemezt, RGB-t, es elertuk a 300W folytonos teljesitmenyt.
A problema nem is a folytonos teljesitmeny, hanem azok az 1-10ms peak-ek, amik mar siman lehet, hogy aktivaljak a tapban a vedelmet.
Ezert es a 2 darab 12V-os agert nem feltetlenul kiserleteznek ezzel meg en sem, pedig en siman rakotnem egy jol megvalasztott tapra, ami 12V-os agan tud 400-450W-ot.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
palfitom
félisten
válasz Willie #140009 üzenetére
"Milyen tápegység tuti választás?" - Mivel nem tudjuk, hogy milyen VGA kerülhet majd a gépbe, ezért nem nagyon tudnak a kollégák mit ajánlani...
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
jeni
félisten
válasz aginor #140017 üzenetére
a 2070-re legalább ilyet tennék,még a fix kábeles is elég lenne hozzá
Bitfenix Formula 650
ha szorít a keret és zsír új kell,akkor ez alá nem mennék
FSP Fortron Hydro M PRO 600W
lehet másutt olcsóbban megkapod -
Micsurin
nagyúr
Köszi szépen
Egyszeri összerakás a cél, az SSD-k nem mozgatott elemek utóbbira HDD van mint cipelt mindenes tároló.
[link] eddig szépen dolgozik, bolygatva meg nem lesz.Headless amit linkeltél szintén könyök csatlakozós megoldás akárcsak a gyárim.
Vagy nem mennek a helyükre az SSD-k vagy adapterezek, esetleg kerítek olyan tápkábelt amiben leágaztatottak a főszálról a SATA-k és nem felfűzöttek.[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
aginor
veterán
A BeQuiet kalkulátora szerint elvileg egy 400-as elviheti, akár még tuningolva is, de azért jobb lenne biztosra menni, de kerülve a felesleges költést.
Milyen típus lenne az ajánlott hozzá?Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
jeni
félisten
válasz zooliii #140015 üzenetére
a 15-19 ezres FSP tápok jók ,csak ott inkább a ventik a gyengeségük.
FSP Fortron HYPER K PRO 500 ez jó árban van. van ennél nagyobb W-ban is.
Hexa 85+ Pro
Hydro Prohamarabb lesznek zajosak.
az elektronikák ott rendben vannak.a Seasonic S12II széria maga korábban nagyon jó táp volt.
ma már elavultnak számít koros cucc.[ Szerkesztve ]
-
zooliii
tag
válasz yarsley #140007 üzenetére
Nyugodtan veheted a System Powert is.
Hát ez az, hogy *régi* kommentem. Akkoriban a Hyper Prót még tudtommal nem forgalmazták, én a sima Hyperről beszéltem, azóta egy csomó mindent átalakítottak benne. Hexából is van azóta javított verzió, amiben meg lehet bizni. 15 ezerből amúgy sem szabad csodákat várni, ez a belépőszintű tápok ársávja, bármit veszel, nem lesz tökéletes.
Egyébként az Ipon hibastatisztikáját nem szabad készpénznek venni, sokszor szerepelnek ott hülyeségek. -
wukodlak
aktív tag
Sziasztok.Múltkor már egyszer kértem segítséget és kaptam is viszont akkor pont lecsúsztam a FD ION 850-ről.Most viszont lenne egy ilyenre lehetőségem. Ez már a megbízhatóbb széria vagy inkább keressek mást?
Seasonic Focus GX 850W ATX 2.4 (FOCUS-GX-850) 122 euró vagy
Corsair RM Series RM850 2019, 850W ATX 2.52 114 euróMelyik?
Dio3 Battletag:Wukodlak#2377
-
yarsley
aktív tag
válasz yarsley #140007 üzenetére
Ipont egy valamiért szeretem nagyon: kiírják milyen gyakran hal le a termék garancia időn belül.
kb az egyik legolcsóbb FSP belépő szintű táp: 1,3% meghibásodás, majd 5 éve forgalmazzák
(de csak 2 év gari)
Be quiet System powerből amivel szemezek 0,8% meghibásodás 3 év alatt 3 év garival.
FSP Hyper pro 450W: Nem lövöm le a poént nézzétek meg... ne úgy képzeld el, hogy te vagy Thomas azt mész amerre a sin visz. (c) virkir
-
Willie
őstag
Sziasztok!
A Milyen asztali (teljes, vagy fél-) gépet vegyek? topikból jöttem át, ahol BE QUIET! Pure Power 11 500W CM tápegységre kaptam javaslatot.
JONSBO QT01, ASUS PRIME B560-PLUS, i7-11700+SILENTIUMPC Fortis 3, 32GB RAM, 3 db SSD
Videókártya nem lenne egyelőre a konfigban, a későbbiek során elképzelhető, hogy kerülne bele. A felhasználás 2D AutoCAD lenne, ami nem indokolja, főleg a jelenlegi árak mellett.
A topikban azt írták, hogy elvileg egy "közepes" videókártyát kihajt. Ti hogy vélekedtek erről? Milyen tápegység tuti választás?
Fontos lenne, hogy halk, megbízható és moduláris legyen.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
aginor
veterán
Sziasztok!
Szerintetek az adatlapomon lévő konfigot + RTX 2070-et elvinne egy Seasonic S12II 430W táp?Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
-
obliga
csendes tag
Sziasztok!
Tápegység vásárlás előtt állok.
Az alábbi gép alá milyen tápot javasolnátok? Rendereléshez használom a gépet, illetve a proci órajelet is lehet feljebb húzom 3,6 Ghz-nél. Valamint a ramot is, kihasználnám.
Proci: i9-10850k
Hűtés: ARCTIC Freezer 34 eSports DUO
Memoria: 32Gb 3600mhz
Alaplap: MSI z490 A pro
GPU: GTX 1060 6gb
1db NVME m.2 ssd
3db: 3,5 winyo
5db ventiEz esetleg ez jó vagy teljesen rossz irányban nézelődök?
https://www.arukereso.hu/tapegyseg-c3158/seasonic/core-gm-650w-gold-ssr-650lm-p496751868/30.000 Ft környékét céloznám meg. Nem szükséges moduláris.
Köszönöm szépen a segítséget.
-
TXT
őstag
Corsair RM850x (2018) mennyire ajanlott tapegyseg es mit erdemes tudni rola pro/kontra?
Jo lenne akar sajat tapasztalat is sracok! -
yarsley
aktív tag
Sziasztok!
Fateromnak rakok össze gépet és a kigondolt keretben gyanúsan nem találtam semmilyen ajánlott tápot. Lehet alá lőttem a keretet?
Hogy nézne ki a gép:
Gigabyte Z390 M alaplap
Crucial - P1 500GB M.2 SSD
Valami régebbi Samsung 1TB HDD
DVD iró
8GB Kingston Hyper x 2666Mhz (ez később esetleg bővítve lesz)
Intel i5-8500 (ez megint később bővítve lesz ha szükséges)Ennek mondjuk elég kicsi az esélye, de lehet később kerül bele egy aktuális középkategóriás videokártya (kb GTX 1060, RX 570 szint). A gép alapból csak netezésre vagy webes játékokra lesz használva, a keretet eredetileg 12-15kba lőttem be. Ahogy nézem a kínálatot ebből nem jön ki egy stabil táp ami tudna a videokártyát is rendesen ellátni, szóval a kérdés az, hogy max 15k-ért keressek valamit ami tartós, aztán max cserélem ha lesz VGA is, VAGY felejtsem el a 15k-t mert ott nem igazán vannak tartós tápok és egyből nézzek valamit 20k-ért?
Ami nagyon fontos, hogy a táp beton stabil legyen legalább 7-8 évig. Nem annyira fontos, de azért ne legyen hangos rendes netezős használat közben.
Mit ajánlotok?... ne úgy képzeld el, hogy te vagy Thomas azt mész amerre a sin visz. (c) virkir
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest