- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
14adam
addikt
válasz
panderson #8097 üzenetére
ez betudható annak is,hogy több mint 200 féle tápja van.
itt nézz körbe -
panderson
tag
Most ez lenne a SAGA II 500W
Az FSP oldala elég ramaty..
-
Dyno
veterán
válasz
panderson #8094 üzenetére
de lehet elhalasztom a 400-->500W-ra az átállást.
De ebből a mondatodból mégse ez derül ki.
FSP SAGAII 400W vagy Chieftec CTG 500W
FSP SAGAII 400W helyett az 500W-os ami egy lapon említhető a CTG500-asl, igaz a CTG gyengébb 32W-al a 12V-os ágán, de viszont erősebbek az ágai külön-külön.
400-as SAGAII elmarad tőllük eléggé, 336W-t tud a 12V-os ágán.Mint látod, azt mondtam, hogy NE vegyen ASUS tápot. Szerintem félreolvastad a hozzászólást.
Írtam azt hogy miért ajánlod?!NEM, azért írtam, hogy körülbelül légy tisztában azzal a táppal.
A Q6600 felhúzását magam csináltam, ezért tudom, hogy stabilan megy. Nem mondtam, hogy életbiztosítás
Nem a tuning körülményeit vitattam, csupán azt hogy az a gép furmark+prime95 alatt sem kér többet a táptól 200W-nál, hacsak nem 1,4V fölött vana vcore.
-
panderson
tag
Tudom, hogy a névleges teljesítmény nem számít sokat, én is morfondírozok táp vásárlásán, de lehet elhalasztom a 400-->500W-ra az átállást.
Mint látod, azt mondtam, hogy NE vegyen ASUS tápot. Szerintem félreolvastad a hozzászólást. A Q6600 felhúzását magam csináltam, ezért tudom, hogy stabilan megy. Nem mondtam, hogy életbiztosításEgyébiránt hadd kérdezzem meg öncélúan: FSP SAGAII 400W vagy Chieftec CTG 500W? Pénzben kb. ugyanott vannak, ha jól látom..
-
Dyno
veterán
válasz
killer_04 #8085 üzenetére
Ha tudod mért írtál ilyet?
Nem vagyok nagyképű, csupán nem szeretnék annak az embernek a helyébe lenni, aki mondjuk egyből hallgat a hozzászólásodra, azért mert valaki körültekintően ajánl, nem csak hasraütésszerűen és nem átgondoltan, attól még nem nagyképű, csupán azoknak akik ide bejönnek megkönnyítik a dolgukat, azért van ez a topik, nem az ilyen felszínes megnyilvánulások miatt.(#8087) dontpanic:CX400-t már seholse kapni, mert már nem gyártják, Chieftec CTG500-80p, nagyon jó vétel és mehet majd vele durvább tuning is, és a csatlakozói is megfelelően hosszúak.
(#8090) panderson: Ez a konfig amit írtál egy 150-180W körül ehet furmark+prime95 együttes futtása esetén, a másik az a 350-es Asus egy valószínűleg Bestec beles táp, ami nem a minőségről és a jó kondi készletről híres és elég gyönge a 12V-os ága.
(#8091) Zoleee19: Ha még nincs emg a táp, ne vedd meg, ha már megvan, probáld meg, nem az összteljesítménnyel lehet gond, hanem a 12V-os ágon az a 15A kevéske is lehet a 4870-nek, bár az áramkorlátozás csak 18A körül kapcsol be, azt meg látom a másik ág nem lesz leterhelve nagyon, szóval elégnek kell lennie, de ha még nincs meg, inkább FSP SAGAII 400W.
-
Zoleee19
csendes tag
#8061-re valaki? Sajnos kimaradtam.
Előre is köszi!
-
panderson
tag
válasz
ElBartimaeus #8086 üzenetére
Akkor a táppal lesz a gond, a szomszédban egy Q6600 @ 3GHz + GeForce 8600 silent megy egy 350W-os ASUS táppal. Ne vegyél ASUS-t, csak mondom, hogy kisebbel is elmendegél
-
dontpanic
tag
Sziasztok,
Az alábbi konfigot álmodtam meg magamnak, amihez már csak a táp kiválasztása hiányzik:
ASROCK 870 Extreme3,
AMD Athlon II X4 640,
4096MB DDR3 1600MHz,
SAPPHIRE HD5770 1GB GDDR5 HDMI VAPOR-X PCIE
HITACHI 500GB 7K1000.C 7200rpm
SAMSUNG 1500GB
COOLERMASTER RC-600-KKN1 Gladiator 600 (Alsó tápos)Az látom, hogy sokan értetek hozzá, és elég sokat vissza is olvastam, de nem nagyon tudtam összeszedni az összes információból a leginkább optimális tápot.
(PH teszt alapján az eredeti elképzelés a Corsair CX400 volt, de ott (ipon) nem lehet kapni, ahol összeraktam a gépet, és mindenképpen egy helyen kell beszereznem az összes alkatrészt.)A lényeg:
- elvigye a fenti konfigot, feleslegesen ne legyen túlméretezve
- alsó tápos ház, szóval a (proci/alaplap) kábeleknek elég hosszúaknak kell lenniük,
- megfelelő csatlakozók rendelkezésre álljanak
- HALK műküdés !
- max 15e FtCHIEFTEC CTG-500-80PB 500W t ajánlottátok több helyen is, és ha jól emlékszem akkor a kábelek is rendben vannak (hossz és mennyiség), de nem tudom ez mennyire túlméretezett a fenti konfighoz.
Ez jó lenne, vagy tudnátok nekem ajánlani egy jó tápot?
Köszönöm előre is!
-
ElBartimaeus
csendes tag
Remélem nem írom rossz helyre.
A kérdés, hogy egy emilyen géphez milyen tápot ajánlanátok? Intel Core2 Quad CPU Q6600 @ 2.4 Ghz, 3 GB RAM, Saphhire HD4850
Egy Chieftec Delta 450W elég lehet hozzá? (Jelenleg egy noname 400W-ossal nem megy.)
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Erre valaki érdemben hozzá tudna szólni?Valamiért kimaradtam a szórásból.
-
killer_04
csendes tag
Köszönöm a válaszokat, egy FSP500-60APN beszerzésén vagyok.
-
szacsee
nagyúr
válasz
killer_04 #8073 üzenetére
Azonnali tápcsere, vagy számolj azzal, hogy hamarosan lehal ez-az a gépedben.
Addig be sem kapcsolnám amíg nem cseréltem a tápot.
Majd jönnek az okosabbak, de saccra FPS Saga II 500W, vagy APN ajánlott és ezzel egyenértékű tápok.. Chieftec, Enermax, Corsair... pénztárcafüggően.
400-as is elvinné ha tuningolsz határon, de az 500-as halkabban teszi a dolgát majd nálad és később erősebb VGA-t is el fog bírni. -
Undoroid
őstag
válasz
killer_04 #8073 üzenetére
Szia killer_04!
Az első hozzászólásban jellemezve van az említett "tápegység" ...
" Nem ajánlott, veszélyes tápok " kategóriában!
Eredeti a játék?
-
killer_04
csendes tag
Üdvözlet!
Mivel tápegységes topic, ezért felteszem itt a kérdésemet. Ha rossz helyen járok, akkor kérlek irányítsatok jó helyre.
Na szóval... szerintetek lehetséges , hogy néha azért hal meg a gép, mert egy büdös szaros táp ad neki áramot, és már sok neki? ( Deer 450W ). Terhelés alatt jelentkezett csak a probléma. Például Assasin's Creed Brotherhood alatt, egyszer megállt minden, fagyás. A hangszórókból nagyon hangos nyikorgó-nyekergő hang. Restart után semmi gond. Más játéknál is csinálta már, de Prime95 alatt nem. Semmi hibaüzenet, egyszerű fagyás, megáll a kép, és nagy hang. A következő konfigról lenne szó: Gigabyte MA78LMT-US2H, Phenom 2 x4 B55, 6850 1 GB, 3GB DDR3, 640GB Western Digital, Asus Silent Kinght 2. A prociban egyik mag sem hibázik. -
panderson
tag
Ezt a puszta kézrátételes hőmérővel csekkoltam játék közben. Szerencsére nem melegedős fajta ez a kis táp. Amúgy fontos még, hogy megfordítottam a légáram irányát is, hogy a házból / prociból kijövő levegőt kifújja. Számomra rejtélyes okokból a gyári befelé fújta, pedig egy hűtési sémában sem láttam még ilyen irányt
Valaki válaszolna a #8060-os kérdésemre?
-
panderson
tag
Igen, sajnos az Aqua-ban rendszeresen voltam szemtanúja annak, hogy nem azt adják, amit kifizetett a kasszánál az ember. Legtöbbször a RAM modulokkal játsszák el, hogy kisebbet vagy lassabbat adnak ki, aztán ha akkor nem veszed észre később nagy gáz van, mert 1) nem hiszik el, hogy rosszat adtak ki 2) garancia sem él, mert hát nyilván nem is arra az alkatrészre vonatkozik, amit a kezedben tartasz.
Védelmükre legyen mondva a központi boltjukban elég sokan megfordulnak, szóval lehet, hogy puszta véletlen is...
-
balpis
őstag
Köszi!
Én is innen néztem. Levélben állítják, hogy ez pedig ilyen, de visszafizetik az árát, újat nem rendelnek, mert mind ilyen... (vicc....)
Nincs értelme húzni az időt, a hétvégére össze akartam rakni a gépet, így vettem egy "rendes" 500-ast másik boltban 100Ft-tal drágábban még péntek délután, bolti készletből (pedig egy pici Király utcai bolt csak)
Sajna a visszavitel nem sikerült, mert a garanciális ügyekkel csak 6-ig foglalkoznak a boltban. Mehetek majd harmadszor is.
De valószínűleg utoljára.
Nem a hibás táp hanem a hozzáállásuk miatt (az eladó gyerek még magyarázott is, hogy nem is hiszi, hogy visszavennék, mert ha rá van írva, akkor az pedig az. Hiába mutattam meg az egy órával korábban vett, valóban 500-ast, és a saját weblapujuk és a gyártó oldala sem érdekli.A lényeg, meg kell nézze az ember a boltban, mit adnak neki. Ey mindenre, mindenhol igaz..
-
14adam
addikt
válasz
Robert1987 #8058 üzenetére
el fogja vinni
(#8065) panderson de azért arra is kell figyelni,hogy mennyire kell hűteni a hűtendő alkatrészt,tehát nem mindegy,hogy egy 20-30%-al kevesebb légszállításút teszel bele vagy 10%-al kevesebb légszállításút (10% lehet az eltérés ventikbe) mert ha nem így van akkor hajlamos a táp leégni is. Meg az a
(#8066) izomhod elég lesz hozzá
-
izomhod
őstag
sziasztok!
egy 9800as, vagy 260-as videokártyához mekkora táp ajánlott egy athlon 64 x2 4400as proci mellé?
fsp 400?
vagy nem árt a nagyobb?köszi
-
Zoleee19
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek egy Chieftec GPS-350EB-101A (12V1-10A, 12V2-15A) elbír egy 65W TDP-s procit + egy 4870 1GB GS-t? Remélem igen!
Előre is köszi!
-
panderson
tag
Sziasztok!
Újra tanácsot kérnék tőletek: nemrég vettem ezeket:
Gigabyte EP35C-DS3R lap és
C2D E8400 c0 ill.
Gigabyte 4850 512MB VGA,
2x2GB DDR3 HyperX Blu RAM és
2db SATA 2 HDD és egy pata DVD.A fentiekhez társul egy általam venticserélt (Sharkoon) és leszabályzott Chieftec Arena 405W (ANP-405A12) most hangtalan táp.
HW Monitor szerint ezek az értékei:
+3,3V-os ág: 3,26 - 3,28V
+5V---os ág: 4,81V
+12V-os ág: 12,54VÉrdekelne a CPU húzása. Ez a táp elbírná ezt? Jelenleg a 3,6GHz-ig jutottam el az óvatosság jegyében.
Néztem Chieftec CTG-500-80P illetve FSP SAGA II 500W ATX/EATX tápokat, de nem tudom milyen belső van bennük illetve hogy kell-e egyáltalán nekem ez a befektetés.
A válaszokat előre is köszönöm!
panderson -
vzsryl
nagyúr
válasz
Robert1987 #8058 üzenetére
Szia!
Persze, még tuningolhatsz is, de csak óvatosan, kis feszültség emeléssel.
-
Robert1987
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a jelenlegi Corsair CX400-as tápom tudná-e vinni az alábbi konfigurációt tuning nélkül:ASRock X58 Extreme3
Core I7 930
6Gb ram
Radeon HD 5850
2 HDD
1 SSD
1 Optikai -
14adam
addikt
válasz
Undoroid #8052 üzenetére
egyszer taperoltam egy ilyen pico psu-t. Ahhoz volt ac-dc konverter amit csak erre a kis elektronikára kellet kötni egy kábel segítségével. Az a baj,hogy kis tápok nem nagyon vannak 400w alatt. fsp apn 400-at még nézd meg
8053)# b4u bármelyik,de az 500-as elég lesz hozzá simán
#8054) sfshad ezzel a zalmannal csak az a baj,hogy régi és azért hangos. A corsair vagy az adata is nagyon halk lenne. 1kw-os táp meg nagyon felesleges még 3 vagy akár 4 ilyen kártyához.
(#8055) Szkeptik persze.Amit a dobozokra írnak az csak gagyi tápoknál érvényes
(#8056) H.Ezredes halk és megbízható meg erős. Érdemes ilyet venni
-
H.Ezredes
őstag
FSP 500-60APN 500W ATX mennyire jó ?!? érdemes ilyet venni ?
-
Szkeptik
tag
Sziasztok!
A gépem jelenlegi konfigja az aláírásban van. FSP Saga II 400W-os tápom van.
Szeretnék venni egy HD5770-et, de a gyártó oldalán az van, hogy 450W-os táp kell neki, viszont ezen a fórumon láttam már olyat, aki egy erősebb konfig mellé vett ugyanilyen karit és azt javasolták neki, hogy a 400W-os FSP táp elég. Szóval nekem is maradhat ez a táp, vagy inkább vegyek valami erősebbet, ha karit akarok cserélni?
-
b4u
csendes tag
Sziasztok.
a kövi kérdésem lenne:
van 3 elemASUS M4A89GTD pro lap
Phenom x4 965Be
Saphire 6850
a procit megszeretném húzni, melyik táp vinné el "lazán" igy a konfigot
Chieftech CTG 80P:
500W
550W
600W-os?köszönöm..
-
Undoroid
őstag
-
szab.tam
nagyúr
"nem működhet legalább egy olyan ventilátor nélkül, ami a házban felgyülemlett hőt ki nem fújja.".
pontosan az ilyen jellegű vélemények inspiráltak, amikor megcsináltam az első fulpasszív gépet.
nincs kizárva, hogy egy nagy méretű, álló házat fogok vekvőre moddolni, hogy a nem kiszállított hő gravitációs úton el tudjon fölfelé távozni, mint a kis gépemben is...
na, de ez már off... -
Undoroid
őstag
Sziasztok!
Tápegység vásárlás előtt állok!Egy alacsony fogyasztású (kb. 40W körüli) gép része lenne!
Ezt a két lehetséges tápegységet néztem ki:
Az a kérdésem, hogy találkozott-e már valaki ezekkel?Jó/rossz tapasztalatok?
* * *
Esetleg egy másik típust tudnátok-e ajánlani ehhez a konfighoz:
CPU: T5500
Mobo: i945GMm-HL
VGA: Integrált
HDD: Western Digital Caviar Blue (500Gb/16Mb/7200Rpm/SataII)
ODD: ???
Ház: Hagyományos ATX
Bővítőkártya: PCI-TV-tunerkártya
Egy stabil, csendes "netezős" gépet szeretnék összerakni!
Előre is köszönöm a véleményeket/javaslatokat!
-
vzsryl
nagyúr
válasz
szab.tam #8034 üzenetére
Akkor X-460. Létezik nagyobb, szintén jó minőségű full passzív táp is, de azok meg sem közelítik az SS X-szériáját.
A heat pipe-os dolog sztem. nem működhet legalább egy olyan ventilátor nélkül, ami a házban felgyülemlett hőt ki nem fújja. És mivel GTX480-ad van, ezért biztos, hogy egy bizonyos mértékű terhelés után szaglana a kártya, feltéve, ha nem kapcsol be a védelme (úgy rémlik a Fermiken van túlmelegedés elleni védelem, ami lekapcsolja a kártyát). -
14adam
addikt
válasz
HUNRONIN #8039 üzenetére
minél jobban leterhelsz egy tápot annál hangosabb lesz (függ a hőmérsékletektől). Ezért a tiéd a mostaninál hangosabb lesz
(#8036) RexpecT addig még nem volt rá panasz. meg még nem hallottam olyan tápról aminek nem érne el a kábele
(#8034) szab.tam "beteg "vagy
én már egy 800-as sflex-et se hallok 1méterről
-
RexpecT
addikt
A SAGA II 6 pines vezetékei gondolom elérnek a videókártyáig
.
-
szab.tam
nagyúr
nem. ha sikerülnek a heat pipe-os kíséreltek, nem akarok ventit látni a gépben. se idle, se load...
a halálom a ki-bekapcsoló venti, meg a változó fordulat. a 800-as modu87-et azért is vettem meg, mert a kb. 400w-ot a legjobb hatásfokon, és kb. 50% terhelés mellett tudja leadni. nem is változik a venti fordulata.
load is hideg levegő jön ki hátul.
még azt is megkockáztatom, hogy a ventin kívül semmi nem égne le, ha bedugnék egy botot a ventirácson..... -
14adam
addikt
válasz
HUNRONIN #8029 üzenetére
máskor írd le,hogy milyen tápod van,legalább az adatlapodra,úgy könnyebben segítünk. Az is elég lesz,biztos megfog jönni a hangja.
(#8031) szacsee hát a szokásosakat tudnánk ajánlani ami középkategóriásak : fsp sagaII vagy ghn chieftec gps A (ne aa meg ne ab legyen) ezekből az 500-as bőven elég akkor is ha mindent tuningoltok
(#8030) szab.tam kolega megelőzött
-
vzsryl
nagyúr
válasz
szab.tam #8030 üzenetére
Nem konvergál, hanem el is éri, sőt túl is tudja haladni. Mondjuk játékok közben max. 250W-ig fog eljutni. A yorkfield tuningolva sem fogja kikészíteni ezt a Seasonic-ot. Pl a 400W-os tesójába egy 600W-os belső van, tehát ez a 460W-os sem hasonlítható a többi hasonló névleges teljesítményű táphoz. A géped játékok közben max. 400W-ot fogyaszt, tehát ez a Seasonic biztosan fogja bírni a strapát.
Esetleg ha neked csak az idle állapotú hangtalanságra van szükséged, akkor gondolkodhatsz nagyobb teljesítményű X-szériás SS tápon is, pl X-560. Csak egy bizonyos terhelés után kapcsolja be a ventilátort. De ez igaz a Corsair AX szériájára is, amik az SS X-szériás tápjainak egy kicsit módosított belsőjét kapták meg.(#8031) szacsee: Szia!
Elég egy 2db 18A-es 12V-os ággal rendelkező táp az említett konfighoz. Mekkora a keret?
Így hasraütésszerűen az FSP Aurum 400W-ot tudom javasolni. -
szacsee
nagyúr
Üdv Urak!
Ismerősömnek kellene tanácsot adnom, hogy milyen tápot vegyen.
Az alábbi konfigot tervezi:
X58-as alaplap
i7 920 C0 (használtan venné és alapfeszes tuning lenne 3,5Ghz-en)
3x2Gb DDR3
1 HDD
1 ODD
VGA: HD6870, vagy Gef 560 Ti lenne a páciensAzt saccolom, hogy kb 2 ágas 18A leadására képes táp elég lenne neki.
Nem tudom, hogy melyik tápot válasszam a most elérhetőek közül, illetve ha keveslitek a 18A -t áganként akkor mit javasoltok.
Nem kell hogy moduláris legyen...
Válaszokat előre is köszönöm! -
14adam
addikt
válasz
szab.tam #8026 üzenetére
érdekes. Pedig a világ egyik leghalkabb ventis tápjáról beszélünk
Ha veszel egy olyan seasonic-ot akkor nem kell alul feszelni a procit,hogy elvigye."jól látom, hogy bármelyik ágon képes leadni max 456w-ot" --> igen,ez egy 12voltos ággal rendelkező táp
#8027) sfshad adata hm 650 vagy corsair tx650v2
-
HUNRONIN
tag
Segítségre, és tanácsra lenne szükségem.
750-850W-os fahin tápra lenne szükségem a 2xGTX460-hoz lehetőleg 4x6pin-el. Mit ajánlanátok? -
szab.tam
nagyúr
újra hi!
bántás nélkül:
a "szinte némának hitt" ventis tápok a felhasználóknak azért tűnnek halknak, mert vagy süketek, vagy vannak más ventik a házban, amik azt elnyomják. vagy más a viszonyítási pontjuk, ami a "halk" fogalmát illeti...megvettem az erermax mudu87+ 800-as. nagyon halk, de az s-flex-ek melett még azt is szól ám, már alap fordulaton is....
más:
az előbb említett táp egyelőre jó lesz, de a játékgépet is passzvvá akarom tenni. ha a hetpipe-os, hatalmas alubordás kíséreltek eredményre vezetnek, akkor ennek a tápnak is mennie kell, és passzívnak meg jönnie helyette. (csak akkor új, moddolt ház is...)seasonic x460
alsó kép:jól látom, hogy bármelyik ágon képes leadni max 456w-ot? tehát ha bátor vagyok, akár egy kicsit alulfeszelt q9500, bios majdnem minden minimum fesz (nb, sb, fsb term 1.1v), gtx480 alapfesz, konfigot is rákötehetek?
meglátás?
most sem feltétlenül általános "a határon van", meg ilyenek várok, - amiket azok szoktak itt kapni, akik 500w foyasztást akarnka kötni a 400w kodegányra...valami szakértői választ szeretnék...
-
labbi
tag
köszönöm a válaszokat
igy már értem -
MMIX
addikt
Érdekességek:
Az egyik nagyker listáján új Hipro tápok vannak
Hipro Adrenalin 700W ATX2.3 tápegység Akt.PFC moduláris dobozos 80+
Hipro HPH700W-Module 100% bioztos, hogy Sirtec/HighPower beles."Az Adrenalin fantázianévre keresztelt család a professzionális kategóriában száll ringbe. Külsőre - az elegáns és a nagyobb tápoknál már szinte kötelező - fekete borítást kapott, továbbá a halk működés érdekében 13,5cm -es ventilátorral szerelik. Természetesen a kábeldzsungel elkerülése érdekében moduláris kialakítású, így csatlakozók terén sincs oka szégyenkezni: 4xSATA, 4xPATA, 2xPCI-E.
Az új táp már ATX 2.3 rendszerű, aktív PFC-vel szerelt és hatékonysága a kategóriájában elvárható 80+.
A sorozat jelenleg csak 700W-os teljesítménnyel elérhető, de hamarosan érkezik az 350, 750, 850 és 1000W-os változat."Hipro HPC500W-Active szerintem ez is Sirtec/HighPower
Hipro HPP550W-Active szintén Sirtec/HighPower gyanús.
Hipro HPP-600W-80Plus Ez is Sirtec/Highpower szerintem.
más:
A-DATA oldalára kikerült a BN sorozat Egyelőre semmi használható infó vagy kép a belsejéről.
-
krystman
őstag
Ma én is vettem egy Chieftec GPS-450AA-101A-t 6000ft-ért, használtan semmi baja szerencsére, szinte új, viszont a ventijével nagyon nem vagyok megelégedve! Tényleg hangos eléggé, a régi 420W-os Chieftecem az csak 8cm ventivel volt szerelve, de annak a hangját sem hallottam! Nem lehet valahogy hallkítani ezen? Játék alatt meg odacsavar neki még jobban!
-
vzsryl
nagyúr
Ennyit hozzátennék, hogy mindenkinek tiszta legyen: Egy hasonló hatásfokú 800W-os sokkal több hőt termel teljes terhelésen, mint egy 400-500W-os, tehát a ventilátora is jobban kell pörögjön, így hangosabb. Ha 400W-al leterhelnek pl egy 80+ Bronze-os 400 tápot, akkor az 100%-ig le lesz terhelve, és a hatásfoka kb. 82-83% (230V), így kb. 80-90W megy a "levesbe". Viszont ha egy 80+ Bronze-os 800W-osat leterhelnek 400W-al, akkor kb. 85-88%-os (230V) hatásfokkal számolva 60-70W alakul át hővé.
-
troland26
őstag
üdv
Egy 500w-600w -os tápegységre lenne szükségem ami halk is 20db alatti . sajna a chifi 500-asa 25 db -
balpis
őstag
Ide is leírom, más ne járjon így!
Nézze meg mindenki a boltban - ha személesen veszi át, vagy ha futárral kapja, akkor azonnal, ha teheti -, hogy mit is adnak neki.
Én tegnap vittem haza a CTG-500-80P-s tápot
Otthon szerelném be, s akkor látom, hogy pontosan olyan, mint a kiszerelt 450-es. Rövidek a kábelei, nincs csak 4 SATA, nincs 8 pines alaplapi csati, se 2. PCIe.
Levelezés a bolttal (4 betűs, jól ismert), de max. a pénzt akarják visszaadni, próbálkoztak hogy azért ilyen, mert OEM, de az oldalukon is a gyárinak megfelelő leírás szerepel róla. Szerintük csak ilyet tudnak rendelni, s mind ilyen...
Egyértelműen egy félrecimkézett példány de nem akarnak vele foglalkozni.
Most csak azon gondolkozom, náluk rendeljek-e egy másik ugyanilyet, s ha az jó, akkor vágjam a fejükhöz vagy máshol vegyem meg, s mutassam meg nekik, mikor visszaviszem ezt... -
labbi
tag
hali
ezek közül a tápok közül meiket éri meg jobban megvenni?
meik a leg megbizhatóbb?Hiper Type-R 580W
Fsp everest 500w-os moduláris TÁP
CHIEFTEC 500W SmartPower
válaszokat előre is köszönöm -
MMIX
addikt
válasz
Kassadin #8000 üzenetére
modulárisok:
OCZ ModXstream Pro, OCZ Fatal1ty, Sapphire Fire PSU 625W (ENERMAX). A-DATA Horus 550W 19ezer Ft.nem modulárisok:
Antec High Current Gamer
Corsair TX650 v2
Thermaltake TR2 (a fekete verziók)
FSP AURUM
Az olcsók között a pillanatnyi kedvencem az ANTEC VP450P van bolt ahol 11ezer Ft.
A neked megfelelő wattosat vedd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Nintendo Switch 2
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hővezető paszták
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest