- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mghltm
addikt
mekkora problemat jelent az, ha a kimeneti oldalon ost/suscon kondik vannak egy tapban? ingadozhatnak a kimeneti feszultsegek? korabban oregednek ezek az alkatreszek? esetleg egyeb mas problemak lehetnek? konkretan egy ss-300tfx-rol van szo, amit 3 eve teszteltek
koszi a szakertoi valaszt!
-
Zoll21
tag
Ja vátozik a rendszer, mert a lap asrock 890gm pro3 lesz, a ram pedig 2x4gb ddr3 kingmax nano ram.
-
Zoll21
tag
Sziasztok az adatlapomon szereplő konfigomhoz megfelelő lenne egy zalman zm460b-aps táp, mert jó vétel lenne??
-
HellGreg
őstag
ugyanabból a Chieftec CTG-ből az 550-es még beleférne, jó az is?
erre gondolok:
http://www.atipc.hu/chieftec/chieftec-ctg-550-80pb-a80-serie-oem
-
HellGreg
őstag
-
HellGreg
őstag
Sziasztok, szeretném kérdezni, hogy ez: CoolerMaster 600W GX Lite - RS600-ACABL3-EU
milyen, megbízható? Vagy jobb a Chieftec, ilyen árkategóriában?
Köszi előre isegy phenom II x4, radeon 5830, 3db hdd menne róla, a 450-es chieftec kevésnek bizonyult.
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
A lehető legolcsóbb ajánlható tápot keresem a következő konfighoz:
lap: Asus P8H61M LX
proci: Intel G1610
vga: AMD Sapphire 6450
+egy hdd, egy dvd író.Gondolom egy normális 350W bőven elég neki. Köszönöm előre is!
-
Hege1234
addikt
Sziasztok!
ehhez a konfighoz elég ez a táp ?
Alaplap: Asus P67 Sabertooth B3
proci: i5-3450
vga: Sapphire HD 7970
ram: Geil Evo Corsa 8GB 2133MHz
táp: XFX pro 650wha kevés mit ajánlanátok hozzá ?
-
Sziasztok!
Jól gondolom,hogy egy FSP ATX-400PNF gond nélkül ki kell szolgáljon egy Phenom II @X3 procit alulfeszelve + 1db HDD + HD4870-es vga-t?
-
Cobra.
őstag
Tuning nincsen?
A 8 éves táp már lehet problémás, bár alapjáraton nem kéne problémát okoznia. Nézd át az alaplapodat, hogy minden a helyén legyen és a kondenzátorokra is nézz rá, nincs-e valamelyik felpúposodva. Illetve (bár nem biztos, hogy pontos) valami monitorozó programmal nézd a feszültségeket és a hőfokokat. -
Orgi
addikt
Sziasztok,
pár hete azzal fogadott a gépem, hogy nem indult, majd mikor mégis, akkor őrülten kerregett a vinyó, majd egyiket nem is látta. Kábeleket lecseréltem, most okénak tűntek a dolgok, de néha kifagy és hypertransport sync flood hibával indul újra. A kép meg gyakran ilyen, böngészés közben pl:
Hiba
A videókártya egy Zafír 7790 dual-x, pár hetes, jónak kéne lennie, ráadásul indulás után rögtön jelentkezik a gond. Okozhatja ezt az egészet lassan haldokló alaplap, esetleg táp (a mostani Enermax Noisetaker 470W, kb 8 éves lehet) vagy másfelé keresgéljek? Mint felhívták rá a figyelmem, az a +12v elég karcsú, csak nem tudom ez táp vagy alaplap lehet-e... -
törölt tag
válasz
Graphics #50563 üzenetére
Sose gondoltam volna, hogy ez lesz a baja, pedig elvileg csak system stability meg memory compatibility update-ek voltak a régihez képest.
Egyébként ettől függetlenül érdemes lehet/lesz beruháznom majd egy XFX 550-be a Chieftec GPS 500 ab helyett vagy ha működik akkor felesleges cserélni?
-
Kingaxxx
tag
Igen
) Csak arra sem emlékeztem hogy ki írta, de igen te
De értem amúgy!!
-
Potzee
addikt
válasz
Kingaxxx #50559 üzenetére
Kérdéseddel fordulj ide:
ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ BEÁRAZÁS -
törölt tag
Igazatok volt, felimádkoztam egy frissebb BIOS-t kínomban, hátha az lesz a probléma és ez volt az. Kétszeres sebesség, minden HASÍT!
-
Kingaxxx
tag
Sziasztok!
Tudom, hogy nem ide kellene írnom,de nem találtam a megfelelő helyet, bízom benne hogy tudtok nekem segíteni
Ezek a hardwarek vajon mennyit érhetnek, a linkeket csak illusztrációnak szántam nekem is ilyenek vannak otthon, de ezek nem az én hirdetéseim?
CPU
http://www.arukereso.hu/processzor-c3139/intel/dual-core-e5200-2-5ghz-lga775-p27935133/VGA
http://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/msi/radeon-hd4350-1gb-ddr2-64bit-pci-e-r4350-md1gh-p38545031/Alaplap
http://www.asrock.com/mb/NVIDIA/4CoreN73PV-HD720p%20R1.0/Ram:
1gb DDR2 800 hzTáp
http://www.grando.hu/hipro-500w-akt-pfc-12cm-ventillatorral-dobozos-tapegyseg-hpa-500w-1529281986Köszönöm sziasztok!
Esetleg írjátok meg merre találom a megfelelő helyet, ahova írhatnék ezzel kapcsolatban !
-
Graphics
Jómunkásember
Mindent nem tudhatunk, a másil táppal kiprobálni meg alap dolog, amugy, 8napon belül elállhatsz a vásárlástol...
Táppal kezdjük, javasolni szoktuk másik táppal kiprobálni, ez alatt nem azt mondjuk vegyél másikat. Hanem kérsz vkitöl, vagy elviszed a gépet és ugy.
Ha táp ok, az alaplap a követkrzö. És eddg is ezt javasoltuk mindenkinek a topicban meg vissza lehet keresni mielött cselekszel.
A lapot a csatlakozás miatt kérdeztük és te is arra helyezted a hangsulyt...
-
Kingaxxx
tag
Értem
nekem itt ezen a forumon mondta valaki amúgy
de nem ebben a topicban ... Ezt írta ---> ha lehet mindig feketét válasz!!
Amúgy azt már megbeszéltünk, hogy az alábbiakban felsoroltakat elviszi az a TÁP ami megint csak szerepel a leírásban, de ha majd később le akarom cserélni a CPU-t és a VGA-t arra is elég lesz?
Mondjuk egy http://ipon.hu/webshop/product/asus_engtx560_ti_dcii_2di_1gd5_gtx560ti_1gb_gddr5_pcie/172716 -ra és egy http://ipon.hu/webshop/product/intel_core_i5_3330_3.00ghz_1155_box/264032 -re?
Na meg persze ramot is ! Mer ugye ez a config szépen bővíthető!Alaplap : http://www.pcx.hu/termek/asus-p8b75-m-lx-plus-alaplap-116901 (14.300 ft)
Táp: http://www.pcx.hu/termek/chieftec-ctg-400-80p-tap-48591 (10.800 ft)
CPU: http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=12754 (14.200 ft)
RAM: http://www.pcx.hu/termek/kingmax-4gb-ddr3-1600mhz-memoria-93755 (9.100 ft)
VGA: http://ipon.hu/webshop/product/sapphire_11201_20_20g_hd7770_1gb_gddr5_ghz_edition_oc_pcie___amd_never_settle_reloaded_akcio/450256 (28.100 ft)
-
sanyi32
tag
bocsi a proci G860(2*3 Ghz)
-
sanyi32
tag
Sziasztok!
Van ez a konfigom:
Alaplap: Asus P8H61M-LE rev. 3.0
Videokari: Msi TwinFrozr GTX 460 1Gb
2*4Gb ram
2TB WD vinyó
és egy Corsair CX 500-s táp.Valószínüleg a tápom szállhatott el mert amikor bekapcsolom nem villan fel a billentyűzeten a led és a monitoron sincs kép. (nem biztos, hogy a táp csak arra gyanakszom)
szerintetek milyen tápot lenne érdemes venni helyette?
-
Trebron09
őstag
válasz
Kingaxxx #50537 üzenetére
Gondolom ezt még a hozzászólásom miatt kérdezted.
Ha pontos típust beírsz, akkor majd a szakik megmondják. -
Kingaxxx
tag
Mi különbség a fekete és a fehér burkolatos tápok között? Úgy tudom hogy nem véletlen a színe!
-
Üdv egy CM GX550 elbír 2 HD4850-et CF-ben?
-
WP14
őstag
válasz
Attila8006 #50530 üzenetére
Nem lehet, hogy a HD4850 túlmelegszik és annak a védelme miatt kapcsol ki a gép? Jártam így régen egy 9600 Pro kártyával, aminek a ventije megadta magát.
-
Attila8006
aktív tag
válasz
Attila8006 #50473 üzenetére
na elborult az agyam és vettem egy tápot hátha megoldja a gondjaim,de azon kívül hogy halkabb,és megbízhatóbb sajna változás nem történt.
olyan mintha a VGA valamiért nem lenne kompatibilis a lapommallétezik ez?
ezt vettem: Chieftec 750W (CFT-750-14CS)
a Lapom Gigabyte 790XT-USB3 a vga amivel win betöltésénél mikor az üdvözöljük képnek kéne bejönnie,újra indulgatSapphire HD4850
De ugyanakkor most egy HD3870-el meg megy rendesen :S -
WP14
őstag
válasz
speedydb23 #50528 üzenetére
Akkor még volt ott egy zöld pipa
-
speedydb23
senior tag
Azért ha ajánlasz és ma kell neki ne olyat ami csak rendelésre van (GX450-re gondoltam).
(#50515) ysengrin
Ez nem táp hiba, mivel a táptól nem fog lassulni a gép, max lefagy újraindul stb.Szóval itt a hardvereknél vagy szoftvereknél kell keresgélni, esetleg a hőfokokat érdemes lenne monitorozni mivel lehet nem tetszik a vga-nak vagy a procinak ez a nagy kánikula...
-
törölt tag
Egyébként az XFX Pro tápokat hol érdemes megvenni? Nézegettem de kevés helyen vannak és még annál is kevesebb helyen vannak raktáron is.
-
Tibi92
csendes tag
Üdv!
A konfigom a következő:
AsRock 970 Extreme3
Phenom II X4 965 BE 3.4GHz
Gigabyte HD7870 2GB
2x4 GB Kingston HyperX
Samsung 500GBXFX 450W Pro Series tápot néztem ki magamnak. Vélemény? 15e Ft környékén van-e jobb vétel és mik lennének azok?
Előre is köszönöm! -
torzonkoc
csendes tag
Sziasztok!
A kövi konfighoz melyik tápot ajánlanátok?
asrock h87m pro4
i5-4670
8 gb kingston hyperx beast 1866
gtx 680Ezekre gondoltam:
Chieftec CTG55080P 550W
FSP Raider 650W
XFX 550W Pro SeriesKöszi a választ & üdv,
torzonkoc -
törölt tag
Van egy ilyen konfigom:
AMD FX 8120
Asus M5A78L-M USB3
8 GB DDR3 RAM
MSI Radeon HD 6850
1 TB HDD
Pioneer DVD író
Chieftech 500 W GPS 500abSzaggatnak a játékok mediumon is, amiknek elvileg maxon kéne futniuk és arra gyanakszom, hogy kevés hozzá a táp, mivel már vagy 6 éves a kicsike. Lehet ez a probléma? Ha igen, milyet érdemes helyette vennem?
-
WP14
őstag
Jól látom a cuccaidnál, hogy Ivy i3 van a H61-es lapban? Mert az Ivyt csak egy adott BIOS-tól viszi a H61, tehát Sandy procival kell BIOS-t frissíteni, hogy vigye Ivy-t
Lehet azért nem indul.
(#50509) Macei : Akkor most pontosan milyen a proci? Megkavart a cuccaid leírása
-
Macei
tag
hát most a chieftec-re rádugtam
bekapcsol-ujraindul. a lap lehet rossz(aproról van)? vagy tényleg kell neki a 2X4pin?mert ha most veszek egy tápot a rosz laphoz akkor nagyot szívok.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- Silverstone st1200-pts tépegység
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Ingyenes Szállítás
- Chieftec smart bronze SFX-250VS SFX és SFX-350BS-L 85+-os -ultrasilent tápegységek eladók!
- ASUS ROG STRIX 850W 80 PLUS Gold
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron