Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz Fox Mulder #156919 üzenetére
Az a fura, hogy a csatlakozó másik felére is ugyan ezeket mondják.
Előfurdulhat, hogy egy új kártyára nem megy rá teljesen egy 3.0 csati?
Vagy régire a 3.1?
Még nem halottam ilyet, szóval csak nem.
Akkor viszont nem teljesen értem mit javít ha a mélysége más.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz Fox Mulder #156916 üzenetére
Mondjuk ha tényleg úgy van ahogy a kép mutatja, akkor az a xarnak 1 pofon.
Remélem tényleg rövidebb és csak a kép alkotója értelmezte teljesen szarul a dolgot.
Az meg még érdekesebb, hogy egyek kártyákon is rövidítettek a pineken.
Teljes káosz ez az egész.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz CriticalHit #156912 üzenetére
Corsair oldalán is kb csak annyi lényegeset írak, hogy a +4 sense pin elvileg 3.1 esetén rövidebb, hogy ha kicsit kihúzódik a kébel akkor azt rögtön érzékelje.
-
Ribi
nagyúr
válasz BladePocok #156850 üzenetére
És mégis milyen a mostani géped és milyen a jövőbeli? Kalkulátorok rendszerint szarok.
-
Ribi
nagyúr
válasz Howkeddlee #156764 üzenetére
Másik Corsair ? RM1000x?
-
Ribi
nagyúr
-
Ribi
nagyúr
válasz Lion81 #156745 üzenetére
Azért PCI5-ös a táp, mert arra tervezték, hogy azt dugod bele a VGA-ba.
Ez most nem az ő hibájuk, hogy másra akarod használni mint amire való.Nem javasolják, mert 300Wos VGA-n is 2 csatlakozó van, oda meg ez kevés lesz.
Valószínű elbírja a 3070-et, nem eszik sokat, csak ne akard szénné húzni.
Vagy a már korábban jeni által említett átalakítás valami módon.
Csak ezek jó drágák.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
-
Ribi
nagyúr
Micsoda nem fog többet enni 120Wnál?
Miben? Hol?FR33: Attól függ mire váltasz. 4090-re akkor kevés az 550-es, ha kisebbre, akkor meg elég.
Sok ember elvan 500wot táppal, van akinek meg kevés.
Attól függ mire váltasz. Meg mire van pénzed.#156587jeni: Hát mihez képest, de inkább sokkal többet is tud enni.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz tutitibi #153021 üzenetére
Proci turbo boostja 89W, ebben minden benne van, az integrált VGA is.
Szóval lehet, hogy 100Wnál picivel többet kilehet csavarni, de legyen 150W és akkor tényleg minden is benne van. Azt hittem ez még mindig 65Wos proci és nincs turbója.
SSD kb 5-5W, memória sem sok. Teló töltés szerintem sima USB-A csatiról megintcsak 5W, ha USB-C-s, akkor sem hiszem, hogy tud gyorstöltést. Lényeg, hogy 500W is olyan sok, hogy juj. Az más kérdés, hogy sajnos nem nagyon vannak kicsi normális tápok, mert azok is kb ugyan olyan drágák mint az 500W-osak. Kb ugyan azok kellenek egy 2-300Wos tápba mint egy 500-asba, max +1-2 kondi meg +1-2 tranziszotor, de az kb 200Ft. Kis táp kb. a BQ400W PP11. Persze vannak olcsóbbak is, de azokat nem szívesen javasolja senki megbízhatóság miatt. -
Ribi
nagyúr
válasz HUN_Sector #152844 üzenetére
Ez nem teljesen így van, mert nincs minden egyes ágban korlát ami meggátolja, hogy pl a 6 pinesen annyit kérjen az adott eszköz amit a táp le tud adni 1 ágon.
Viszont, mi az hogy szarakodik a VGA? Driver újra lett rakva? Mik a tönetek?
-
Ribi
nagyúr
válasz Dantee_Mikoo #152239 üzenetére
Bronz az csak annyit jelent, hogy mekkora vesztességgel tudja átalakítani a 230V-ot a gép által igényelt feszültségre. Semmi (nagyon kevés) köze a minőséghez.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz Thomas0806 #151865 üzenetére
Lehet hüle kérdés, de minek akkora táp?
-
Ribi
nagyúr
válasz ezoro12 #149628 üzenetére
Nyilván jobban melegszik, de akkor jön a kérédés: ÉS? Nem melegszik egyik esetben sem annyira, hogy bármi gond lenne belőle. Csak ha nyomi valaki és nem képes rendesen csatlakoztatni a kábelt. Nincs semmi féle hátrány, ez csak egy nem létező probléma ragozása.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz _Atesz #145565 üzenetére
Ez mondjuk furi. 6 pin VGA csati meg másik orvosi ló, mert ha mellé raknak még 2 vezetéket ami elvileg csak sense pin akkor 75W hirtelen 150W. Szóval értelme ezeknek nem sok. Ettől függetlenül valszeg jó hülyén csinálták meg a lapot ha számít a +4. Ettől még úgy tűnik számít sajnos.
-
Ribi
nagyúr
válasz DravenMoral #145489 üzenetére
Ha 4A-t nem bír el akkor az nagyon szar kábel, ezek ahogy emlékszem minimum 10A-t bírnak, a normálisak 16. Persze ahogy a tecsós hosszabbítóra is ráírják a 16A-t, de hosszú távon nem jó ráereszteni. De ezek általában minőségibbek.
Egyszerűen megtudható, ha melegszik akkor nemjó, de amúgy viszont bírnia kell. Ha okoz is kis "ingadozást", azt csak a primer kondi érzi meg kicsit, utána az elektronika ezt már leszarja. Nem árt észben tartani, hogy a tápok 90V-ról is mennek, igaz ott jóval nagyobb áramot vesznek fel, de 230V-ról semmi gondot nem okozhat. -
Ribi
nagyúr
válasz ANOka #145482 üzenetére
Ez lehet, de akkor is elég kevés.
Többi feszt sem árt megmérni, abból kiderülhet mennyire pontos és hogy áll a táp.Ha az alaplapról le van húzva a táp, akkor a lap már nem kap delejt és emiatt hiába is próbálod bekapcsolni. Viszont molex csatiban is tudsz feszt mérni. Ha bekapcsol a gép ha rajta vannak a kábelek az is adhat némi infót, akkor kicsit terhelve van a táp.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz #46372352 #145480 üzenetére
11.38V már nem jó, az már vehető kevésnek. 11.4V a minimum. 5% a tolerancia.
Az még esik terhelés alatt és 11V alatt lehetsz simán.
Mondjuk nem tudom a hexa mennyire régi darab, ha nincs leterhelve az 5V akkor mivan. De ezek ha 0,3V-ra vannak a 12-től az már gyanus, ez meg specen kívül van.
Ha a kapcsoló a rossz, akkor nézd meg melyik kábel megy az alaplapra a bekapcs gombról és azt a 2 pin-t zárd rövidre egy valamivel. Csavarhúzó pl.
De a kapcsolót ellenpőrizheted multiméterrel, hogy lehúzod az alaplapról és méred az ellenállást miközben megnyomod.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz ANOka #145190 üzenetére
Kevés lehet. Egy jobban eleresztett 6900xt bőven kiakaszthatja.
-
Ribi
nagyúr
válasz Rowon #145034 üzenetére
Szerintem ilyen nincs, nagyon sok ember életét megkönnyítené a dolog. Ha ráérsz, akkor ki tudod szerni a csatlakozóból a pineket és úgy már rá megy a kébelre a harisnya. De ezt csak finoman, előre megnézve mit kell visszahajlítani, hogy ki lehessen húzni a pint, majd ha kijött, a kis pocköt megint kihajlítani, hogy kövi bedugásnál bent is maradjon.
-
Ribi
nagyúr
válasz Motion_Blur #144862 üzenetére
Azért nézz szét, hátha van valahol raktáron és nem kell 1 hetet várni rá.
Ahogy néztem azért egész sok ilyen c19-es kábel van. Lehet van kis rövidke átalakító c13-ra. -
Ribi
nagyúr
válasz Motion_Blur #144859 üzenetére
Kábelt is vehetsz, csak mint írták valszeg átalakítót hamarabb találsz.
100k-s tétel mellé egy 2k-s kábel idegesítő, de nem hiszem hogy tétel.
Miért ne lehetne használni átalakítóval? -
Ribi
nagyúr
válasz Motion_Blur #144854 üzenetére
Szerintem írd meg nekik, hogy biztos csak lemaradt a kábel, küldjenek egyet.
-
Ribi
nagyúr
válasz Motion_Blur #144850 üzenetére
Nincs másik kábeled?
Miért lenne gyenge?
Konstans maxon hajtod majd a tápot? -
Ribi
nagyúr
Mégis minek kellene átalakítózni? Ja hogy mivan ha 10 winyót akar? Vagy ha bányászni akar? Majd leírja az igényeit, ne te akard már ráhúzni a saját kényszerképzeteid másokra. Jóval olcsóbb 500-as táp +2 átalakító mint egy 850-es. Eleve egy normális táp ha a bolt tönkre is megy, van gyártói garancia.
144755 Ez meg hogy jön ide? Mi az hogy nem lenne olyan látványos? Minden táp így néz ki és mindegyiknek beesik a hatásfoka. De mit akarsz ezzel mondani?
-
Ribi
nagyúr
válasz Messi1983 #144616 üzenetére
17-körül vehetsz mondjuk 400-as Bequiet tápot, de arra meg nem lesz 5év gari.
Bar abbol is a modularis ennél drágább.
Ba van bármi esély, hogy többmindent raksz a gépbe, akkor vedd azt, ha nem, esetleg nézegethetsz 400-as tápot, de nem lesznek sokkal olcsóbbak.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz makoss #144573 üzenetére
Te nem érted, hogy itt emberek fogyasztásmérővel mondanak neked tényleges információt, de te a villanyórát nézve nem vagy hajlandó bármit is elhinni
Nem egyszer írtam le, hogy nincs normális információ arról, hogy te mit is mérsz valójában.
Leírod, hogy a gép fogyasztás a sok, de TVt is belenézed, meg még ki tudja mit. Ahh mi a francot erősködök... -
Ribi
nagyúr
válasz makoss #144570 üzenetére
Épp leírtad, hogy beleméred a gép fogyasztásába a TV-t, meg még ki tudja mit is.
Mégis mi a cél?
Eleve a TV eszik 100W+ot, egy monitor 15-20Wot. Már mondtuk, hogy csak a gép nem eszik 500Wot. Gyakorlatilag 0 információt adsz meg, hogy mi is az amit felfogsz abból amit leírtunk eddig. Így nehéz...
Tv fényerejét leveszed és azzal is nyersz 50-60Wot minimum. De mivel nem tudni mi minden fogyaszt az egész házban, így fogyasztásmérő nélkül nem tudni mit mérsz. Te a lakásod fogyasztását méred, nem a gépét.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz makoss #144538 üzenetére
A gép tápja nem "fogyaszt" konstans annyit ami rá van írva.
Egy mai gép ha nem csinál semmit kb 50-100W-ot eszik. Akár 300 akár 1000Wos táp van benne. A gép fogyaszt, nem a táp. A táp csak áramot konvertál valamekkora veszteséggel. A géped ha eszik 100Wot, akkor a tápod ezt a 100W-ot szolgáltatja neki és emellé "hozzáad" 10-15% veszteséget, így ténylegesn a falból 110-115Wot fogyaszt. Biztos nem fogyaszt a géped 500Wot torrent és böngészés közben, vagy valami nagyon nincs redben.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz TurboGamer #144451 üzenetére
Az előbb még 300W fogyihoz 800W táp nem jó, most meg 250W-hoz 750W jó? Nono...
500Wnál nagyobb minden szempontból feleseleges, hacsak nem full konfig csere lesz hamarosan. -
Ribi
nagyúr
válasz TurboGamer #144446 üzenetére
A tápoknak általában 50-60% körül van a legjobb hatásfokuk de utána alig esik csak vissza.
Viszont mérések alapján az újabb VGA-k egyre nagyobb áram tüskéket generálnak, aminek egy amúgy is 80-90%-ra terhelt táp nem örül. Szóval a 800-as táp 350W-ra sok, de 500-as táp 400-450W-ra sem túl ideális. -
Ribi
nagyúr
-
Ribi
nagyúr
válasz Hedgehog9780 #140393 üzenetére
11900k és a 125W az csak ritkán fordul elő, jó lesz inkább annak a duplája
Illetve EVGAnak vannak vicces bioszai egyes karikhoz amivel konstans enged 450Wot, nem peak. Szóval ha valaki tuningol, igencsak meg tud szaladni a fogyasztsás. -
Ribi
nagyúr
válasz Frozen #137434 üzenetére
Egyáltalán aki nem tud egy tápot elindítani egy dróttal, az szerintem ne is akarja számítógépen kívül használni semmire. Akkor pedig teljesen felesleges.
Neked pl mire kell ? És szerinted hány embernek kell ilyen, hogy ez "kötelező" kellék? Vagy inkább csak "+1 szemét" lesz belőle amit soha senki nem használ, de odacsomagolják?
Nekem egy táphoz semmi nem kell. Nem tudom mi kellhet 4 csavaron kívül amivel beszereled. Illetve manappság szinte senki sem használ több VGA-t, így 3-nál több PCI-E csati is teljes mértékben felesleges. Vagy megint kérdés, neked minek 6 PCI-E csati, azon kívül, hogy a dobozában tesped?[ Szerkesztve ]
-
-
Ribi
nagyúr
válasz _Atesz #134412 üzenetére
Lehet, hogy ez az elmélet, de a valóság inkább az amit chopin42 írt.
Nekem is van egy silencio házam és hát alig van az elején szellőző rajta, emiatt belül meleg mint a fene.
Emellett nem a hangszigetelés okozza a meleget, hanem az eleve rossz ház kialakítás. De ilyen háznak nyilván nem egy likacsos, jól ellőző házat választanak. Így mahával hozza a rossz házkialakítást és a meleget és a pörgő ventiket. -
Ribi
nagyúr
válasz kolor #133140 üzenetére
Az a 70% terhelés kb úgy jöhet ki ha egyszerre a proci a vga és az összes winyó is maxon pörög, feltéve, hogy a winyók valami jó régi soktányéros szörnyek és képesek 15Wot fogyasztani. Amúgy nem nagyon.
Ha nasnak használod, akkor VGA gondolom nem sokat van használatban.
Ez az érték a max amit azzal a géppel el tudsz érni, de valós körülmények között ennyi sosem lesz.
Itt nem szakemberek vannak, hanem emberek akik tesztelgették a saját gépüket és valós eredményekről tudnak beszámolni. "szakemberből" meg van sajnos sok, de inkább ne lennének.
Amúgy outervision alapjn nekem 384 W jött ki ami pont annyi mint a BQ-s, szóval nem teljesen tudom hogy jött ki neked 520W.[ Szerkesztve ]
-
-
Ribi
nagyúr
válasz tomsolo #129945 üzenetére
1000 rpm alatt száguldozó Mugen mellett nem fogsz meghallani egy 500-on forgó BQ tápot sem.
Mindig csodálom amikor valakinek van a gépében van 3-4 házventi, de nem rak a proci bordára ventit, vagy passzív táp kell. Mert az a +1 venti a 3-4 mellett hangos? Nemár.
Ha a házba normális venti van, akkor a procira miért rak szart? Vagy szar tápot? -
Ribi
nagyúr
válasz Chaser #129570 üzenetére
Közben néztem, hogy te folyamatosan 2700-at említesz én meg 2700x-eket néztem.
Minden tesztelő is 2700x-et mért. És hát igen durva különbségek vannak néhol. Elég sok 2700X nem sokkal 100W felett tudja tartani alap beálíltásokon a 4G-t, míg a 2700-nak igencsak oda kell csapni, hogy bírja.
Szóval igazából vitatkoztunk vitatkoztunk, csak másról beszéltünk -
Ribi
nagyúr
válasz Chaser #129533 üzenetére
Igen, leírtad, hogy all core 3.6G 100-120W proci fogyasztás.
Illetve 4G-n 200W. A lépcsők alapján akkor 4.2G-n kb 250-280W-ot kellene fogyasztania, csak a procinak. Ja.
Mivel intel se tud 10nm-en se ugyan olyan 5G-s procit csinálni mint 14nm-en, így sejthetnéd, hogy ez nem úgy megy sehol sem, hogy minden tökéletes és minden kevesebbet eszik, ugyan úgy és még jobban megy?
4G-re boostol alapból PBO-val. Másoknak fentebb, nekem egy igen szar procim van.
Jobb 3600x procik néha 4.2G-re.
Mint írtam, nem lehet azzal vitatkozni, hogy nem hiszel a forumon fellelhető teszteknek, a neten található műszeres mérésnek. Mert te saccolsz.
Itt nem nekem kell hinni, hanem a ténylegesen megbízható tesztelőknek. -
Ribi
nagyúr
válasz Chaser #129528 üzenetére
Nyilván megtettem amikor megvettem:
"Fogyasztas konektorbol idle 45W, R20 alatt 132Wrol indul, es 128Won vegez."
Pont 4G-n megy.
De ez nem a proci fogyasztása amiről eddig is szó volt, hanem a teljes rendszeré, a VGA, a táp hatásfok stb stb. Sajna nincs lakatfogóm, hogy megmérjem a 12V ágat, amiben még mindig benne van a VRM hatásfok is.
És mi köze ennek a procinak egy 2700x-hez?[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz hackeeeee #129524 üzenetére
Én nem veszek össze semmin, csak a 2700x all core több mint 3.8G-n megy alap beállításon és biztos hogy nem eszik 150Wot.
Tény, hogy all core 4.2G-re húzva megeszik 180-200Wot, de ott üveghangon megy. Nem erre van tervezve.
Csak egyre többször láttam már a 150w-ot alap órajeles 2700-ról. Ami hót hülyeség. Pont.
Az alap órajel pedig nem a specben megadott 3.7G. Az kb a legrosszabb esetben van, amikor már a szar hűtése miatt veszi vissza magát, de akkor nem is eszik 100Wot sem.
Itt egy valós teszt. 4G all core tuning 91W.
Elég nehéz "én úgy gondolom ennyit eszik" válaszokkal vitatkozni.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz Chaser #129521 üzenetére
Nem 4.2G-t írtál, " 3,8-on saccolom 150 körülire, 4g-n 200-ra"
4G-t.
Nem kell regény azért mert nagyon féreírtál pár dolgot.Ba***ameg, megnéztem a csávó telekinézises videóját és sokkot kaptam.
Bocs, nem tudtam, hogy full trollkodsz.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz Chaser #129511 üzenetére
Nem akarok nagyon furán fogalmazni, de szerinted egy alulfeszelt, alulfrekizett proci többet eszik mint a valós teszekben kimért alap értéken?
Q szarul tippelgetsz.
Ne írj ilyeneket plz, mert ekkor terjed az a faszság, hogy ennyit eszik a proci.
4G-t sok esetben 2700x alap beállításon viszi 100W-ból, honnan jött 200W?[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz hackeeeee #129505 üzenetére
Mikor kijött a 2700x, akkor kb minden tesztben 100-110W körül evett maxra terhelve.
Egy ideje viszont valahogy mindenhol 150 meg 200W-otkat látok. Mi a pék ****a történt azóta? Ufókok elraboltak minden procit és beleraktak fűtőtesteket?
Tuning alatt lehet eszik annyit, de alapon???? -
Ribi
nagyúr
válasz Piftuka #129064 üzenetére
Namerazéééé
KAMELOT: Teszt alapján 3400G nem nagyon eszik konnektorból 120-ot sem, idle kb 30W.
Legyen 40 winyó miatt, de akkor már lehet sokat mondtam.
Ezen teszt szerint ekkor pedig olyan 80% körül lehet a hatásfoka.
90%ot csak (gépet) maxon járatva éri el.
Persze hülye a helyzet, mert jó a táp, csak felesleges. Én se tudnám mit csináljak.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz Chaser #129011 üzenetére
Akkor megpróbálom úgy írni, hogy amíg megnézel pár környezet szennyezési grafikont, akkor rájösz, hogy ha europa kb 0-ra csökkent minden szennyezést, akkor sem lesz sokkal jobb.
Ezzel nem azt mondom, hogy ezen túl szarjuk az egészre, hanem azt, hogy amit te, én, kisemberek csinálunk, az sajnos szart sem ér. Számolgathatod, hogy megint 5Wal kevesebbet fogyaszt 20 ember, miközben gigawattokat basznak el bics kojinnal. Ez a kontraszt az ami elszomorító. Persze sarkalljuk az embereket környezet tudatosságra. Ugyanakkor nem sokat érsz vele. Sajna. Na off off. -
Ribi
nagyúr
válasz Chaser #129002 üzenetére
Európa keresztbe copatja magát a környezet tudatossággal, meg nehogy szívószálat használj mikörzben máshol 2-3mrd ember szarja telibe a környezetet, millió tonna szám nyomják a műanyagot a tengerekbe, de te ha 5Wal többet használsz már érezd amgad szarul. Ajj de szeretem ezt. Nyilván lehet ezt normálisan is csinálni, meg 1-1 szegmensben ész nélkül, a többit meg lexarva. Nem akarok vitát, csak ép ésszel gondolkozva pont nem az 1mrd ember +5W-ja fog tűzgolyót csinálni a sárgolyóból.
-
Ribi
nagyúr
válasz Agartner #128732 üzenetére
Hivatalos oldalon a PP11 18.8dB, az SP11 meg 17.2dB.
Maxon.
Alapjáraton meg mind2 9dB.
Ami persze hót kamu érték, de egymáshoz képest valszeg pont ugyan olyan hangosak.Mostani táp is elég, ha nincs nagy tuning akkor az is bőven 300W fogyi alatt marad, az pedig elviszi a mostani is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Autós topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- eFootball
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest