Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz Colka79 #3606 üzenetére
"Létezik olyan táp ami energiatakarékos?
Tehát csak annyi áramot használ a gép amennyi szükséges neki?"
A gép/táp mindig is annyit vesz fel amennyire szüksége van, plusz a hatásfok.
Mondjuk a gép amibe kellene nem eszik sokat, szóval egy jó 300Wos táp is elég.
Lehet csak rosszul írta, de a géped pont ugyanannyit fogyaszt egy 300W táppal mint egy 500-assal. Feltéve ha ugyanolyan a hatásfokuk. (ne menjunk bele, hogy az 500-as kevésbé van kihasználva és ezért 1-2%-al kisebb a hatásfoka kb 150W-nál.) -
Ribi
nagyúr
válasz I.T.E.M #4823 üzenetére
Semmi értelmes dologgal nem támasztotta alá, hogy tényleg ilyen van neki, szóval felesleges ezen gondolkozni.
Azt hiszem valahol volt 2kW táp, nemtudom milyem márka.
De vannak a kiegészítő tápok pont VGAhoz kitalálva.
Abból annyit rakhatsz be amennyit akarsz.Egy sima 5970 is viszi így a játékot.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz lalimano #4844 üzenetére
Valószínű más tápnak sem lesz gondja ezzel, viszont kicsit sem egészséges.
Főleg a gépnek nem. Ha esetleg azon az ágon van valami olyan alkatrész ami kicsit is rosszul viseli a rövidzárat, pl winyó, az azonnal meghal. Nekem sikerült így kinyírni 1 winyót.
Szóval inkább törekedj arra, hogy soha ne zárd rövidre. Nem tesz jót se a gépnek se a winyónak, de szerintem a világító cuccoknak sem, csak eddig még nem szálltak el. -
Ribi
nagyúr
Nem ír az annyora nagy hülyeségeket.
Nagyjából ad egy irányvonalat.
De ennyi erővel nagy bölcsesség beírni egy olyat, hogy VX550-ből volt egy szar széria ami hangos. Neki nincs gondja a hangerővel...
VX550-nek játékok alatt el kellene vinnie a rendszert, ha nincs agyon húzva.
5970 tesztek alapján is be tud puszilni simán 280W-ot, így 650W-os tápra bízni ebből kettőt tényleg hülyeség. Akinek pedig van pénze ilyen gépre annak felesleges a tápon spórolni. Mindig az megy, hogy a táp a legfontosabb, erre mindenki azon filózik, hogy egy csúcskategóriás kép alá mi az a táp ami még éppen elviszi? -
Ribi
nagyúr
PH-n 1 játékkal tesztelték ami szerintük valószínűleg elég jól leterheli.
Így jött ki a 370W. Más oldalon ahol teszt progival terhelték 480W jött ki.
Mondhatja bárki, hogy ilyen terhelést úgysem fog kapni soha. Erre ellenpélda pl SC2 bug.
VGA-t maxra kiterhelte. Szerencsétlenje meg ilyenkor nem tudja, hogy a vga szar, a cpu a szar, vagy csak a táp kevés. Mert a gépe nem ehet 450W-ot, mert azt mondták a fórumon. Pedig ehet egyes esetekben. Az hogy az az 1 játék pont nem terheli be, nem jelenti azt, hogy a holnap megjelenő nem fogja kihajtani belőle a xart is.
Mindenhol alap szabály, hogy a max terhelésre KELL méretezni mindent. Az 1 információ, hogy játék alatt nem fogja általában maxon menni. De az is vicces hozzáállás lenne, hogy nem futtathat le teszt programot, mert az alatt szétfagy a rendszer.
A mostani esetünkben én is azt mondom, hogy a VX550-nek el kellene vinnie azt a gépet.
Alapon. Mert ugye a tuningról eddig 1 szó sem esett.
5970-et kicsit is meghúzod, minimum 50W+, cpu-t meghúzod+kis fesz, 50W+.
Teszt rendszerben nincs semmit "felesleges". Egy normál rendszerben viszont lehet +3-4 winyó, +4-5 venti, +2-3 kártya, + pár világító elem stb stb. Egyenkén nem esznek sokat, de összesen megint +50-70W.
Máris más a helyzet.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
-
Ribi
nagyúr
Zöld+fekete mondhatni a bekapcs gomb rajta(ezt ugye alapból az alaplapon keresztül teszed meg). Szóval azt mindenképp össze kell zárni.
Nekem az otthoni chieftec és egy másik táp ment mindenféle rákötés nélkül. Ha nem indul utána kötögess rá dolgokat.
Én fogtam egy szigetelt fogót amivel egy pici meghajlított drótot dugtam bele. Drót jó ha akkora, hogy picit szorul a foglalatban. Vagy hajtogasd kicsit hullámosra. Kicsit mozog a kezed, nem jó ha álandóan ki be kapcsol.Kérdés, hogy ilyenkor alapon pörög a venti, vagy maxon (valószínű alapon). Fals képet kaphatsz mindkét esetben a tényleges hangjáról. Lehet kis terhelésre is felpörög ha a gép rá van kötve.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz Borisz76 #9949 üzenetére
Ha égett a drót az semmi jót nem jelent. Én nem kapcsolnám be.
Ha eddig nem sípolt, csak nemrég kezdte, akkor valami elszállt benne. Nem erőltetném a dolgot, mert legközelebb már az alaplapon lesz a feketedés.
Valószínű az egyik tekercs vagy kondi félig meghalt és az adja a hangot.
Szedd szét a tápot és nézd meg, hogy nincs-e kondi puposodva, esetleg más alkatrészen elszineződés.[ Szerkesztve ]
-
-
Ribi
nagyúr
válasz Chabe89 #17515 üzenetére
Nem sértésnek írta, de volt aki ezt csinálta.
És ha nem tudod, hogy a 8-as ketté van szedve és össze is lehet kapcsolni 8-asnak, akkor nyugodtan figyelmeztessen.
De legközelebb inkább nem írunk semmit, nehogy "ostobáknak" való figyelmeztetést/tanácsot adjunk...HollyBoni: szerintem amíg nem kezded el terhelni 3D-vel addig bírja. Csak találnod kell pár kábelt amivel rá is tudod kötni.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
-
Ribi
nagyúr
válasz motorace #21550 üzenetére
Lehet, hogy az alaplap fele más ág van, de a 8.4V az akkor is zord lenne.
Nemtudom a 24 pines csatlakozóra rá lehet-e mérni valahogy biztonságosan működés közben.
Tápoknál az a gond, hogy nagyjából ugyanolyan alkatrészek kellene egy 300 és egy 500Wosba is. Kicsit nagyobbak, de az nagyüzemi keretek között alik pár dollár. Emiatt vagy az 500Wos is olcsó, vagy ami most van a 300 az is drága.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz andrade #25163 üzenetére
Szerintem senki sem gondolja, hogy homok került oda
Csapágy szimplán szar anyagból van, rosszul van öntve vagy hasonló és kikopik. Ezen ideiglenesen segít a kenés, elég sokáig el lehet húzni a cserét vele, de amint fogy a kenőanyag megint kell kenni. Ilyen csapágyakban vannak egymáson csúszó műanyag alkatrészek, amik kenőanyag nélkül felmelegszenek és akadoznak, sima csúszás helyett. Lehet az egész csapágy konstrukció szar. -
Ribi
nagyúr
válasz Mészi Zoli #25467 üzenetére
Csak hogy tisztába tegyük a dolgokat:
E6850 TDP: 65W, GTX 460: 160W. többi alkatrész kb 20-30W.
Vagyis te 500Wos gépet akarsz venni egy MAX: 250-260Wot fogyasztó géphez. Amit persze SOHA nem fog fogyasztani. Szerinted ?
Én gépem TDP adatai elég hasonlóak, de stressz teszt alatt vesz fel 26xWot, amiből levonva a táp hatásfokot kb 200W jön ki. -
Ribi
nagyúr
válasz Mészi Zoli #25488 üzenetére
Nekem 388W jött ki.
E6850-et nemtaláltam, csak E6800-at, de gondolom az is jó.
De ha nem hiszel annak, hogy a fogyasztásmérővel mért érték szerint a géped képtelen 250Wnál többet enni, akkor vegyél nyugodtan 500Wos tápot. Kicsit nézegesd a mennyit fogyaszt a gépem topikot. Ott is vannak mérések. -
Ribi
nagyúr
válasz Mészi Zoli #25512 üzenetére
A CX v2 széria lehet belépő, de szerintem nem olyan rossz. Tesztek alapján igen stabilan tudják tartani a feszt. Picit nagyobbat írnak rá mint kellene, de meg kell nézni a 12V ágat mennyit bír és az alapján beskálázni.
-
Ribi
nagyúr
válasz roberto211 #25553 üzenetére
7850-nek 90W TDPje van, ami hát igen kevéske.
Kevesebb mint a 6850-nek. Szóval bőven. -
Ribi
nagyúr
-
-
Ribi
nagyúr
válasz Mustármag #25567 üzenetére
Nekem hasonló gépem van 400-as AA101-es csifivel. BF3 alatt konektorból 260-270Wot eszik, ami kb 200-210W. Ha nem húzod és nem "stresszeled", akkor nem lesz gond.
Bár az új cpuval inkább levettem a ház oldalát, mert eléggé befűtött, én meg parás vagyok a magas hőméséklettől és mert kb 6 éves a táp.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz vzsryl #25703 üzenetére
Ez nem teljesen van így.
Egy ideje már próbálnak 300Wba beleférni.
Mindig is lesznek karik amik a 300Wot feszegetik. A mostani karik is le vannak korlátozva, azért esznek keveset. Ha ezt a korlátott kilövik, akkor elindul felfele a fogyasztás keményen. 300W fölé is.
Már volt attól hír, hogy el akarják törölni a 300Wos korlátot. -
Ribi
nagyúr
válasz prokxy #25710 üzenetére
Alap 6970 eszik powertune nélkül 200Wot kb.
Az 2 esetén 400+ a cpu az 500W, no tuning. Ha minden alapon megy, akkor elég a 650-es, de amint indul a tuning simán SWból a kártyák 250-280Wot megzabbantanak és még csak a teljesen normál keretek közötti megengedett tuningnál tartunk. És akkor jön a cpu tuning, a feszemelés, és a tényleges tuning. Esetleg corsair AX 850, bár az már ott van árban mint a TX 1050.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest