Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
válasz Lion81 #156743 üzenetére
Működni fog így is, de azért röhej, hogy 850W-os tápon 2x6+2pin van összesen, az is egy kábelen.
Tehát 850W, de csak 1db 8pin-t használj róla, zseniális.
Jogos amúgy, tényleg külön kábelről ajánlott, de nyugodtan használhatod így!
Molex átalakítózást felejtsd el.
Brand gépeknél többször használom egy kis matekozás után, akár Sata-Molex-6pin átalakítóval, ésszel lehet, de nem ilyen kategóriájú gépeknél.Mielőtt nagyon belemerülnél én 550W-os tápról hajtok 3070 Suprim X kártyát, ami 300W felett is tud enni, szintén egy kábelről van a 2x6+2pin.
Szerk.: A tápon lévő kábellel.
(Ui.: Amúgy egy jobb 650W-os tápon is már szokott lenni 4db 8pin vga táp.)
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz carlos78 #156695 üzenetére
Régebbi, kicsit silányabb, kisebb teljesítményű. A Hexa+ rendelkezik 2x4pin EPS csatlakozóval, ami a processzornak kell. Alaplap és cpu függő elég-e az 1x4.
384W vs 336W egyébként, szóval kevesebbet tud leadni 12V-on, amit kinéztél.Debrecenben nem találtam aprón jobbat nála. Milyen géphez kell, új nem jöhet szóba?
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz KAMELOT #155276 üzenetére
Focus Plus Platinum 550W esetén nálam csak akkor kapcsolt le, ha 280-300W-os kártyát kötöttem egy PCIE kábelre, amin volt a 2x6+2pin és túlságosan meg volt hajlítva a kábel.
Odafigyelve arra a pár centire, amit egyébként amúgy is előír a gyártó, ők legalább feltüntetik, semmi gond nincsen még túlzott 320W-os terhelés mellett sem. Erre még rájön a proci (12700K) és a gép többi része is, szóval végeredményben simán túlterhelhető.2 külön kábelen az ideális a kártya áramellátása csak pozitív példaként írtam le.
Ezen kívül túlélt az M.2 SSD vele egy zárlatot, gagyibb táppal ez sem jött volna össze.Ami kis negatívum, hogy félpasszív mód esetén a ventilátor ki-be kapcsolása az én fülem zavarta az induló morgó hanggal, de a pc-t használók 95%-a észre sem venné.
Ez inkább a csendmániám következménye, kicseréltem egy másik ventire.[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz CriticalHit #155270 üzenetére
+1
-
Grave_444
nagyúr
Jogos, manapság drága mulatság lett.
Régebben azért a 4-500W-os Platinum/Gold X400-520W-os tápok jobb áron voltak.SS PX-550 nálam például zavaró volt, amikor ki-be kapcsolgatta.
Ha már forgott halk volt, de induláskor a motorhang kihallatszódott a házból.
Cseréltem is egy noname ventire, ami néma.[ Szerkesztve ]
-
-
Grave_444
nagyúr
Seasonic PX-550-re rá mernétek kötni egy 3080-at? 12700K mellett.
Kábelt vennem kéne pluszba, mert 1db járt csak hozzá, amin 2x6+2pin van, ez is necces már. Most a 3070 simán megy róla, 280-300W-al sem volt baja pár teszt erejéig.Úgy gondolom UV-val bírnia kéne, 300W alá belőném.
[ Szerkesztve ]
-
-
Grave_444
nagyúr
válasz SoulReaver #151981 üzenetére
A hatásfok a konnektorból felvett és a gépnek leadott mennyiség függvénye.
Magyarul a 80% hatásfoknál 20% elveszik és hővé alakul.
Ezt az értéket javítod egy jobb hatásfokú táppal, amit jellemzően a tápegység névleges teljesítményének a felénél ad le leghatékonyabban.
Tehát 500W-nál 250W-ra adják meg %-ban az értéket, ez által a kategóriát.Ha a tápnak elég a 12V-on nyújtott teljesítménye az adott géphez nincs ilyen, hogy nem hajtja ki a kártyát, ez teljesen más téma. Olyankor hatásfoktól és típustól függően kikapcsolja a gépet, rosszabb esetben nagy terhelésen tönkremehet és mást is vihet...
"Haveromnak egy régebbi konfigja van, egy 650W titaniummal elvolt úgy, hogy bár procilimit vol 1-2 játékban, de a 3080Ti-t kihajtotta." Szóval ennek az összefüggésnek nincs értelme.Szóval a tudat jó lehet, ha a legjobb Titanium tápegység van a gépben, de valójában semmivel sem vagy hátrébb egy Platinum vagy Gold minősítésűvel. Utóbbi kettőnél talán nincs akkora különbség árban. Én is szeretem kimaxolni, ha 5-10k-val lenne drágább kifizetném érte még úgy is, ha sosem térül meg.
Jóval túlméretezni meg felesleges, mert ugyan nem jellemző, de előfordulhat, hogy mivel kisebb terhelést kap nem esik abba a tartományba, ahol a leghatékonyabb.
Tehát lehet az egy Platinum táp, de "csak" Gold hatásfokon dolgozik főként.[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz TechN7ne #151744 üzenetére
Nagy mértékben függ kártyától is és az adott szituációtól.
60FPS mellett 4/4 kártya néma volt, ha elengedtem az FPS-t 4/4 cicergett.
Undervolt halkította és szinte észrevehetetlen már.
Azért durva, hogy a SS tápom mellett 1660S után 2db 2060/S-t kellett visszavinnem emiatt. Utána 3060 rendben volt, a 3070 SuprimX-nek kellett az UV.Persze ha üresjáratban is hallani és egyértelműen a táp, nem pedig a kártya adja a hangot, akkor jogos a visszaküldés.
Szerintem sokkal több embernél jelentkezik a CW, csak egyszerűen olyan hangerőn fut a gép, hogy nem hallja. Nálam idle 200-400rpm mellett néma, terhelve is csak 4-800rpm az összes 14cm-es ventilátor...[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz Zsmester89 #151578 üzenetére
Szerintem első körben nézd át, ha bevállalod. [link]
-
Grave_444
nagyúr
válasz cintula187 #151464 üzenetére
Ha nem tuningolsz, esetleg használsz UV-t a kártyán biztosan elég lesz a géphez.
Persze lebeszélni nem akarlak semmiről, ha venni szeretnél.[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz cintula187 #151462 üzenetére
Először Be Quiet tápot írtál.
Elég lesz a mostani.[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz cintula187 #151459 üzenetére
Pontosan milyen táp és proci van?
Nem feltétlen kell cserélni.
-
Grave_444
nagyúr
válasz Tassy Dani #151399 üzenetére
Ezt így nem lehet megállapítani.
Nem a feszültség ugrált, hanem a fogyasztás, ami lehet akár az aktuális terheltségi szinttől is.
Nyilván, ha mondjuk fps lock van és malmozik a kártya, beeshet a fogyasztása, ahol többet dolgozik pedig megnő. Játék, beállítás, szituáció függő.
Az normális, ha korlátozott fps mellett ugrál a teljesítménye az órajellel együtt. Persz ha az sincs fixálva, hogy pl végig maxon menjen.
Ez elég összetett dolog. -
Grave_444
nagyúr
válasz Tassy Dani #151397 üzenetére
400W-os minőségi táp is simán elég lenne egy ilyen géphez.
Nem kell ide 700-750W...[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz Tassy Dani #151394 üzenetére
Teljesítményre elég.
Az más kérdés, hogy ilyen gépet 80+ Gold, minőségibb darabra kötnék. -
Grave_444
nagyúr
válasz Olomlovag #151340 üzenetére
"A tápkábel szerencsére szabványos így annak cseréje nem jár garancia vesztéssel, így, ha vásárol hozzá egy magyar szabványnak megfelelőt, akkor szerencsére az nem érinti a garanciát."
Igen, már kapásból ezzel vége lehetett volna az elején, mert ad a bolt helyette.
Rowon
Amúgy vezetékeket, gondolok itt tápkábel átalakítókra én is szoktam használni tőlük.[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz Olomlovag #151310 üzenetére
Oké, hogy nem tudod a konnektorba kötni, de a tápba se a másik felét?
Tehát a kábelek/táp egyik vége ilyen, mint a képen jobb oldalt? [link]
Ha megegyezik igazából kötelességük pótolni, mert nem EU-n belüli tápot adtak.
Sima ATX tápkábellel tudod pótolni, nem egy nagy összeg, ha nem akarsz küldözgetni ez is megoldás. Schuko - C13 a két csatlakozó neve.Tehát lényegében jeni által küldött kábelre van szükséged, amit bármelyik számtech boltban kapsz. Falun barkácsboltban is kaptam már, amikor másológéphez sikeresen nem vittem kábelt 100km-el távolabbi címre.
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz bobalazs #151268 üzenetére
Új SSD, átklónoztam a régiről, de valami gond volt a rendszerrel, úgyhogy nulláról újraraktam mindent, elment vele 7 órám és a végén este 11-kor sikerült ez a művelet.
Gondolhatod mit éreztem.. Nem tudtam eldönteni a munkám, adataim miatt legyek ideges vagy, hogy tönkrement valami hardver és szerelhetem újra a gépet, az se volt kis meló.
Anyagi részéről nem is beszélve.Minden esetre levágtam a bordából, hogy ne okozzon gondot és összeraktam újra.
A tápegységnek hálás vagyok. Nyilván elég egyedi eset és bénának kell lenni, de az ilyenek miatt sem érdemes ezen spórolni.
Ja, természetesen a saját gépemről volt szó, csak ott kísérletezem ilyenekkel.[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz xPraetoriaNx #151264 üzenetére
Gondolom azért, hogy a hozzá nem értők amikor csak a Wattot nézik és vesznek egy noname 650W tápot, legalább 3-400W-ot talán tudjon, amivel működik a kártya. Legalábbis egy darabig.. Több táp robbant már szét nálam első bekapcsoláskor, nemhogy leterhelve.
Rowon
Az a jobbik eset, ha nem vitt magával semmit. Persze nem garancia ezeknél sem, hogy tönkremennek. Meglepően sok és régi darab üzemel irodai gépekben. Több százat vagy akár ezret le tudnék cserélni.Rutinos szerelőnek vallom magam, egyik nap mégis hibáztam késő este fáradtan.
M.2 hűtőbordával, mert alulra is tettem szerintem csináltam egy zárlatot, a foglalatba beleért... Táp levágta a biztosítékot, utána nem kapcsolt be a gép. Szét-összeszerelés után hibátlan, nem sérült semmi. Na most ezt nem biztos, hogy megúsztam volna mással.[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz xPraetoriaNx #151260 üzenetére
240W konkrétan, amit linkeltél. Ezeknél amúgy is nagyjából ennyi a TDP limit.
Suprim X 3070-ből nem lehet 300W-nál több fogyasztást kihozni.
Szóval egy "alap" típushoz bármiféle állítgatás nélkül akár 4-500W is elég lehet, egy 550W-os minőségi bőségesen megfelel. -
Grave_444
nagyúr
válasz Marci112233 #151246 üzenetére
550W is bőven elég, ha minőségi tápról van szó.
-
Grave_444
nagyúr
válasz xCharusso #151243 üzenetére
Pontosan milyen az a táp? Elég egyébként bőven 450W a géphez.
Táp miatt nem fűt be, inkább proci-vga vonalon kezdj el mozogni.
Hány fokos mondjuk az a kártya terhelve? Nem ide tartozik.
Alapjában véve nem egy sokat fogyasztó konfig, a házat kéne valami normálisra cserélni.[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz belaazallat #151219 üzenetére
15-20k körül már egy 2-3. generációs I3-I5 komplett gép kijön aprón.
Szerencsével adattároló átrakás és driverezés után működne is a jelenlegi rendszer.Mivel év végén amúgy is cserél vagy olyan tápot vennék, ami abba is jó lesz vagy valami pár ezres FSP-t, ami addig kibírja. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)"FSP Hydro, egy Cooler Master Elite, vagy egy EVGA jobb-e"
FSP Hydro jó. Mekkora és mire? Azt nem tudjuk. Cooler Master is. Elite szériája? Az nem.
Van EVGA, ami jobb, de olyan is, ami rosszabb. Melyik típusra gondolsz, ja azt nem tudjuk.
Remélem így érthető voltam.[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz Pisti_1423 #151143 üzenetére
A táp bőven elég lesz.
A proci valószínűleg nagyon kevés, ahogy a 8GB ram sem elég már játékokra, a duplája a minimum.
-
Grave_444
nagyúr
válasz rumos XIII #151140 üzenetére
Elég, de ha régi érdemes lehet cserélni.
-
Grave_444
nagyúr
válasz Graphics #150965 üzenetére
Ha szerzek jó áron I7 4770-et bele, akkor lehet 1660/S lesz.
Amúgy az I5 4570 mellé RX470-570-1650-1650S is sok lehet.Rowon
Jaha, elvileg külön ág, legalábbis külön vezetékről lesz 1-1 Sata átalakítva.
Amíg 75W-ot felvesz a PCI-E slotból a maradék 25-50W talán nem gond sehogy sem. -
Grave_444
nagyúr
válasz Rowon #150946 üzenetére
Egy ilyen mellé tápcsati nélküli GTX 1650-et be mernék vállalni.
Most épp HP Prodesk 600 G1-be keresek kártyát, 320W-os tápja van, de csak Sata csatlakozókkal szerelt. 2db Sata-Molex átalakítót kötök rá, és utána egy ilyen átalakítót.
(1x Sata-6pin átalakítót nem vállalnék be, mondjuk max 100-120W-os kártya lesz.)[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
válasz Valamivagyok #149834 üzenetére
Nekem is egy kábel van a Seasonic tápomon, 6+8pin van használatban, a későbbiekben viszont 2x8pin lesz. Biztosan nem cserélek emiatt ~200W körüli kártyánál.
Szerintem 3080 vagy hasonló kategóriájú fogyasztónál lehetnek gondok, ahol a tüskék a valós átlagfogyasztáshoz képest +100-200W-ot is fel tudnak ugrani.
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz Rowon #149736 üzenetére
UV nem egyenlő a teljesítményvesztéssel. Legalábbis FPS fronton, a fogyasztása csökken. UV mellett sokszor még magasabb órajel elérhető, mint nélküle.
nyunyu
Saját felelősségre meg lehet próbálni, de szerintem is ajánlott lenne nagyobb táp, hiába minőségi ez a SS. 445W-ot is bekajálhat.[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz alvarezlopez #149428 üzenetére
500W bőven elég, ha csak nem túl öreg bírni fogja.
-
Grave_444
nagyúr
válasz Angie™ #149349 üzenetére
Vagy flex a háznak és táp+alaplap elég.
Viccet félretéve az egy 260W-os táp. Kis szerencsével elbír egy 1660S kártyát, UV-val főleg. 125W TDP, levihető 100W körüli értékre teljesítményvesztés nélkül (fps).
Angie™
Pedig hely az lenne.
Ahogy nézem mondjuk feleslegesen elmélkedünk rajta. [link][ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz Angie™ #149346 üzenetére
Látszik a képen, hogy ez nem szabvány mATX alaplap és nem is 24pin ATX alaplapi csatlakozó van rajta. Hiába venne másik házat és tápot, nem tudná rákötni.
allein
Az a baj se a táp se az alaplap nem igazán fejleszthető ilyen téren.
A házba se megy normál ATX.[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz Gothmog #148297 üzenetére
PX-550-nél is hallható induláskor kis motorhang.
Az emberek többsége szvsz észre sem veszi, nekem néma gépnél hallható. Igaz nagyon érzékeny vagyok az ilyesmire. (BQ Pure Wings 2 ventik idle csak 21%-on mennek, 22% mar átlépi a "hangosabb" szintet.
Terhelve forognak 5-600-at.)[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz CoolBoy323 #147352 üzenetére
Érdekes, elvileg 24W-al tud kevesebbet az XFX, minden esetre minőségibb.
-
Grave_444
nagyúr
válasz bendikeee11 #146542 üzenetére
Elég lesz hozzá. [link] Inkább a proci lesz kevés.
-
Grave_444
nagyúr
válasz Rowon #146511 üzenetére
Eszembe nem jutna pc-s dolgokat tőlük venni, de pár elektronikai eszköz szóba jöhetne.
DUPPLY
"Főnök úr" kitalálta, hogy majd kapcsolgatni kell külön amit nem használunk. Természetesen ugyanúgy üzemel, mint egy mezei elosztó, mert általában ő zár és hozzá se nyúl, úgyhogy sok értelme volt. Nekem tetszik, mert fekete a korábbi fehér helyett._Atesz
Ez ugyanaz a régebbi, ajánlott táp csak újra gyártják vagy hogyan került elő?
Tudtommal egy ideje nem volt elérhető.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- eFootball
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- SilverStone SFX 450W Moduláris Tápegység
- AKCIÓ! 850W ThermaltakeToughpower PF1 tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Zalman Watttera ZM1200-EBTII 1200W GOLD moduláris tápegység
- Be Quiet SFX-L Power 600W Gold Moduláris SFX / ITX Tápegység
- Tápegység Moduláris Kábel Tápkábel Adapter Hosszabbító Csatlakozó Elosztó - Egyedi is
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest