Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz moha21 #63390 üzenetére
sajnos nincs iparági szabvány arra, hogy milyen távolságban kell mérni, így túl sokra nem megyünk a dB értékekkel sem ha mondjuk lenne minden táphoz 0.1m, 0.5m és 1.0m, azzal már valamivel előrébb lennénk...
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Algol
senior tag
válasz moha21 #62055 üzenetére
A Hardware Secrets Seasonic-S12II-Bronze-520-W-Power-Supply-Review-ban kifejtik, hogy ez egyágas tápegység és mind a tápegység címkéjén, mind a Seasonic weblapján közölt információ helytelen.
Üdv: Algol
-
tornas
őstag
-
tornas
őstag
válasz moha21 #60856 üzenetére
Na igen...a ~230 V "egyenesen" megy is a hídhoz. Az útjába még akadhat egy üvegbizti meg egy termisztor, esetleg. Idehaza is kaphatóak ilyen tápok, Codegen márkanév alatt is.
Egy kis "műszaki tartalom" nem árt ide sem, sőt néha kell is.
[ Szerkesztve ]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
ScrapUnit
aktív tag
-
-
quailstorm
nagyúr
válasz moha21 #58328 üzenetére
Ha észrevenném az már elég nagy bajt jelentene. De képzeld a HKC-nek se volt semmi baja, azon kívül hogy megöregedett. De 3-szor túlteljesítette a garanciaidőt. Szóval elég nagy illetlenség lenne egy márkás tápról valami hülyeség az első napon.
Azt meg tudom hogy az általam eddig használt gyártók meg a 2szeresét ráírták mindennek mint ami benne van, de annyira belém ivódott ez a minden szarból a szükséges dupláját hogy elbírja című hozzáállás, hogy sikerült kicsapnia a biztosítékot.Mindenesetre marad a gépben, és remélem a portalanításon kívül nem kell hozzányúlni az elkövetkező 4 évben.
Tulajdonképp a HKC-m 10ezerbe fájt 3,5 éve. Ez meg 14-be... Aztán minőségben meg kritikus helyzetben tapasztalható megbízhatóságban lehet hogy nem egy szinten állnak, bár előbbin vannak nagyobb számok...
De a jó öreg 400-as Mercury után a HKC is nagy ugrásnak érződött. Működött és csöndes volt. Amíg be nem került a 9800GTX. Az kb 10 percet ment benne. Hogy RAMhibás volt és az első teszt, a directXQuake nem ment el addig (utána meg igen) vagy kinyírta a táp, az jó kérdés.
8800GT meg GTS450 viszont simán ment neki. HDD-k is hibátlanok maradtak.[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz moha21 #53213 üzenetére
Már ne is haragudj, de négyszögjelnél az effektív érték ugyanannyi mint a csúcsérték..
Amire reagaltal, abban a kommentben az utolso elotti mondat vegen pont ezt irtam.
Ha a te invertered 230V-nál nagyobb feszültséget ad ki az a te bajod, ennyi erővel ha én 250V feszültségű szinuszra dugom a lámpámat, akkor az is jobban világít .. lol.
Pontosan. Marpedig ez a szunetmentes olyan, hogy 230V-nal nagyobb csucserteku 50%-os szinuszt ad ki, ezzel kezdtem...
Lehet nem kellene degeneráltnak nézni a másikat,nem arra céloztam, hogy nincs összefüggés a jelalak és az effektív érték között, hanem arra, hogy egyenlő RMS érték mellett mindegy milyen a jelalak a te izzód ugyanúgy fog világítani.
Nem neztelek degeneraltnak, ismerlek a Hobbielektronika topicbol es minden tiszteletem a tied. Eszembe se jutna. Az a gond, hogy nem ismered ezt - az amugy regi - fajta szunetmentes tipust, amelyet tevesen egy masik fajtanak azonositasz ahelyett, hogy elhinned, amit irok. Nem veletlen irtam le, hogy nagyobb RMS-t ad le, mert azt ad le, mert ismerem a tipust, es amikor anno megvettem az volt az elso dolgom, hogy ramertem szkoppal.
De meg ez sem lenne nagy baj, csak ha ellentmondast eszlelsz, legalabb ne azzal kezdjed, hogy marpedig nem ugy van amit mondok, hanem jarjal utana/kerdezz ra, hogy vajon mibol tudom/gondolom es akkor kiderul, hogy en tevedek vagy te talalkoztal olyannal, amit meg nem ismertel.Arra nem gondoltál, hogy azzal van a baj, hogy nagyobb az effektív értéked? A legtöbb tápra 240V maximumot írnak.
Az nem baj, mivel 240Vac maximumot irnak. Az egyeniranyitva 336V korul alakul a szinusz csucsanal. Ezt a fajta szunetmentest kifejezetten PFC mentes(akkoriban nem igazan volt PFC ilyen teljesitmenyeknel), a bemenetre kozvetlen(max zavarszuro utan) ketutas egyeniranyitoval kapcsolodo kapcsolouzemu tapegysegekhez terveztek. Azert nagyobb a negyszogjel csucsfeszultseg, mert igy a kapcsuzemu tapegysegek egyeniranyitoja utan a puffer kondin a halozati taplalas eseten fellepo pulzalo egyenfeszultseg kozepertekehez kozelebbi feszultseg lep fel. A puffer kondi utani DC-DC-t az egyeniranyitott halozati feszultseg kozepertekere optimalizaljak - mivel ez a normal uzem -, igy celszeru ahhoz kozeli feszultseget juttatni ra, ha elmegy a halozat es a szunetmentes akkurol taplalja. Az mas kerdes, hogy alacsonyabb feszultsegrol is megy - foleg manapsag - a DC-DC fokozat es igy kevesebb problema merulhet fel, de ettol meg biztosan valtozik a hatasfok.
Igazabol ez a fajta szunetmentes a legidealisabb a kapcsolouzemu tapok ellatasara, de mara gyakorlatilag kihaltak, mivel megjelentek a PFC-k, valamint az emberek hajlamosak voltak mindenfele nem kapcsolouzemu tapos fogyasztot rakotni, amelyek altalaban tonkremenetellel, jobb esetben a biztositekuk kiolvadasaval honoraltak az akciot.
A másik meg, hogy miért nem nézel valami PPFC-s tápot amiből ki lehet szerkeszteni a tekercset és akkor nem viszi telítésbe. A meddő teljesítmény meg gondolom nem számít.
Igen, ez a B terv, csak igy ugrik a tapra a gari. Ezt es a mokolast szerettem volna elkerulni.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz moha21 #53206 üzenetére
Dehogynem, az effektiv ertek es a csucs kozott a kapcsolat erosen jelalak fuggo. Konkretan, hogy ertsd: az en inverterem 50%-os kitoltesi tenyezoju negyszogjelet ad ki, amelynek nagyobb 230V-nal a csucsfeszultsege, tehat nagyobb az effektiv feszultsege is, mert ebben az esetben az effektiv es a csucs megegyezik.
Ha nem tudod mirol van szo, nem kell latatlanban beleokoskodni. -
Graphics
Jómunkásember
-
ZeroZ
tag
válasz moha21 #52349 üzenetére
Hali!
Tápnak szeretném megmérni a feszkóit, hogy leteszteljem mennyire megbízható. Műszerem még nincs. Majd kérek valakitől valami feszkó mérőt Valami weboldalon nincs valami írás esetleg, hogy hogy kell ilyet csinálni? Meg milyen értékek az elfogadhatók, és egyáltalán miért baj ha ezek a feszkók bizonyos watt-nál mások? Nem értem ezeket csak annyit tudok, hogy az nem jó. Ha valaki tud még ilyen weblapot, blogot, hogy kell tápot szoftveresen, meg hardveresen tesztelni, megköszönném. Egy régi táp 1 évet ment, 5 éve áll, és kérdés, hogy fog -e nekem működni a következő 5 évben (FSP Zen 300). Erre akarok tesztet. Mit érdemes csinálni, hogy tudjam, megbízható -e, vagy vegyek egy másikat. Előre is köszi a válaszokat.[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz moha21 #52202 üzenetére
Hát a CWT-ből amik a Cooler Mester alsó kategóriás tápjaiban van iArena szintűek, amik füstölésre adhatnak okot.
Pl ha ársávban megkérdezik, hogy akkor CX430 jó-e , azt mondom jó, de annyiért már pl az Enhance belsős GX, vagy a Seasonic belsős XFX-je jobb
Vagy pl a legdurvább CWT példa az az Enermax Cyclops... az botrány....
De persze vannak jó minőségűek, csak pl fura látni a Corsairnél, ahogy láthatóan lépkednek lentebb....
TX : Seasonic -> CWT -> Chicony Hipro...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz moha21 #51654 üzenetére
Hálózati fogyasztásmérővel mértem, mely ebben a tartományban 2-3%-os pontosságú.
12V-os picoPSU-ra gondoltam, mert az olcsóbb, mint a széles feszültségtartományú, és állítólag kevésbé hajlamos a ciripelésre.
Azt tudom, hogy a zaj meg a megbízhatóság és a hatásfok a fontos, csak azt nem tudom, hogy a kereskedelmi termékeknél hogy állapítom meg ezeket.
Van valami jelölés, ami pl. az alacsony zajt jelenti? Van olyan márka, amit kerülni vagy keresni érdemes?
Sorry, ha félreérthetően fogalmaztam.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
-
KAMELOT
titán
válasz moha21 #51278 üzenetére
Mindig a fogyimérőt kell figyelni. Az a fontos.
A monitort nem kell hozzászámolnia fogyasztáshoz. Nem a tápból veszi az áramot.
40W az LCD 19-es monitorod???? Az rohadt sok. Én 24-esem 20W(#51277) Chrys_: Egy kis motiváció! Neki is GTX680 SLI van. Tápja CORSAIR 1200W. Ő is a biztosra ment.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
-
Graphics
Jómunkásember
-
Graphics
Jómunkásember
válasz moha21 #50486 üzenetére
Hát hogy írjam ?
Amint gondolom a haverja laikus, annak hogy magyarázod meg, hogy egy CTG-500-as jobb, mikor olcsóbb?
Jobb vétel, annak ellenére , hogy az árcímke szerényebb... Árérzékeny piacon vagyunk...
Nem úgy írtam ,amúgy, hogy rossz táp lenne Sirtec belsős, akkor csak jobb, sokkal jobb Ne kötekedj na
[ Szerkesztve ]
-
TaylorXIII
őstag
válasz moha21 #49695 üzenetére
Hú ez sajnos nekem magas már sajnos mert nem vagyok villamosságtanban otthon sajnos Akkor te milyen csatlakozókat ítélsz meg legbiztonságosabbaknak és milyen felállásban? Amit írt Ribi arról mi a véleményed?
Egyik kártyára egy gyári jutna és egy SATA--> PCI-E 6 pin átalakított és ugyanígy a másik kártyán. vagy 1 SATA felejtős? Legyen 2x2 SATA--> PCI-E helyette? Legyen 2x1 molex--> PCI-E helyette? -
-
TaylorXIII
őstag
válasz moha21 #49688 üzenetére
Akkor te azt mondod, hogy ne? Nem úgy lesz, hogy a gyári csatlakozókon keresztül adja le inkább amit tud ami ugye 75 Watt+ alaplapi PCI-E is 75 Watt és akkor ami kell kicsi plusz azt a másik csatlakozóból ami most átalakított lesz? Elvégre a 7870nek éppenhogycsak kell 2. 6 tűs csati nem?
[ Szerkesztve ]
-
-
atti_2010
nagyúr
válasz moha21 #49055 üzenetére
A lakás földelését kellene megnézetni egy rendes villanyszerelővel
Én fázismérővel szoktam de végül is villanyszerelővel is lehet ha bírja az áramot de kár egy rendeset feláldozni.
Bocs nem bírtam kihagyni.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
atti_2010
nagyúr
válasz moha21 #48951 üzenetére
Nem a tömegétől lesz egy táp minőségi.
Én nem is állítottam ilyet csak próbáltam emberi nyelven elmagyarázni a kollégának hogy miért nem számít manapság egy tápnak a súlya ezt meg is értette, azért én régebben sok vacak kínai tápot fogdostam de mindből hiányzott az a trafó vagy tekercs (amúgy tudom hogy csak fojtó mivel 2 kivezetése volt mint a neonnál) nem kellene annyira hasogatni a szőrszálat itt nem ezen volt a hangsúly.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
törölt tag
-
atti_2010
nagyúr
válasz moha21 #48159 üzenetére
Ráadásul pont, hogy nagyobb fogyasztásnál van több értelme jobb hatásfokú tápot vásárolni.
Hát ez erősen relatív és most hogy elérhető árban vannak a Gold tápok szerintem jobban megéri de úgy is ő dönti el
egy normál 80+ táphoz viszonyítva már 30W különbség is van.
-
Male
nagyúr
válasz moha21 #48124 üzenetére
Tudom, hogy ez nem pontos, de... a kb ismert hatásfokok alapján ebben a tartományban nagyjából 10W különbségnek kell lennie a két táp között. A méréssel kijött érték 8-10W. Ezek után én elfogadom valósnak ezt a különbséget. Majd ha valaki megméri megfelelő műszerrel, és más jön ki, akkor változtatok ezen.
-
atti_2010
nagyúr
válasz moha21 #48110 üzenetére
Nem biztos hogy az elveszett wattokat azok az alkatrészek pazarolják el amik a hűtőre vannak szerelve, ezen kár vitázni mert 1000 féle változat van és rengeteg megoldás, de ha kis bordájú tápot látsz az nem jelenti hogy feltétlen 90% hatásfokú, nézd meg a linkelt tápot és hogy mennyi borda van rajta legalább 80% kellene legyen ha nem rosszabb mégis 90% feletti.
-
atti_2010
nagyúr
válasz moha21 #48108 üzenetére
Ez természetesen igaz csak arra próbáltam rávilágítani hogy a Borda méretét nem szabad a hatásfokkal összehasonlítani mert számtalan trükk van arra hogy csökkentsék vagy épp növeljék a méretét ami egy nem túl hozzáértő vásárlónak fel sem tűnik.
-
MMIX
addikt
-
speedydb23
senior tag
válasz moha21 #47866 üzenetére
Okozhat fagyást a táp, mégpedig úgy, hogy maga a winchester miatt fagy meg a rendszer miután a winyó hullámzó feszt kap a táp felől.
Nekem is ez volt az előző táppal, többször is fagyott a rendszerem a winyó miatt.
Vagyis feltételezem, hogy a táp miatt halt be a winyóm, tehát ha nem is közvetlenül a táp okoz fagyást, de a táp is szerepet játszik benne bőven.
Remélem érthető amit zagyválok.
[ Szerkesztve ]
-
edeleny
őstag
válasz moha21 #47866 üzenetére
Legyen annyi mentségem,hogy vasárnap adta be a kulcsot a masina. Hirtelen döntöttem mit is akarok!
Ha már ennyit adok egy tápért, akkor legyen aktív a ventilátorvezérlése,és full csendes(#47868) pcsabat válasza
A belinkelt FSP tápra gondoltál??[ Szerkesztve ]
Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
atti_2010
nagyúr
válasz moha21 #47687 üzenetére
Főleg, ha megnézed a mai brutál gépek fogyasztását és azt, hogy milyen szar a legtöbb panel villamos hálózata... MMfal alu kábel stb... aztán kiég a falból..
Nem kellene ennyire ferdíteni, ha elbírja a hálózat a 600W fogyasztót akkor működik PFC vel és PFC nélkül is akkor lenne baj ha nagyon sok táp működne azon a hálózaton, elméletileg ha igaz amit állítanak akkor minimálisan kevesebbet kellene fogyasszon a cucc de mi mértük a laborba és ennek ellenkezőjét mutatta igaz passzív PFC volt benne de majd lemérjük egy aktival is, a felvett teljesítményt A mértük nem W tehát most lényegtelen hogy nálunk KW /h számláznak máshol meg KW/a.
Semmi problémám a környezet kíméléssel de rengeteg elektronikai szemetet gyártanak "zöld" ruhába bujtatva és semmi hasznuk, sőt ha megnézzük csak átteszik a szennyezést más erőforrásokra ahol meg nem olyan szigorúak a követelmények.
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
válasz moha21 #47645 üzenetére
És ki beszélt zárlatról könyörgöm, azért van hogy bekapcsoláskor ne verje le a biztosítékot, nála pedig pont ez a hiba hogy leveri de ha szerencséje van csak az ellenállás ment meg és a konfig többi része megmenekült.
Ilyesmit is használnak jobb tápokban NTC -vel együtt.
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
válasz moha21 #47633 üzenetére
Ez egy olyan ellenállás ami nem engedi hogy túl sok áramot felvegyen a táp ameddig feltöltődik a pufferkondi.
Így néz ki és minden kapcsi tápban megtalálható, a biztosíték az más tészta.
Na neki van +12 V-on 3 ága és a határértékek közelében lekapcsol.
Kiollóztál egy sort a mondandómból, nem erről volt szó teljes egészében.
[ Szerkesztve ]
-
tornas
őstag
válasz moha21 #46848 üzenetére
Szerintem a csúszócsapágyhoz jó lesz, de a golyóshoz nem biztos. Az igazat megvallva, én még nem használtam. A leírásában olvasható felhasználási területeiből gondolom, hogy jó lesz a siklócsapágyhoz. Meg aztán a "csapágyat", mint fogalmat nem említi.
"Külön védelem van a PFC-nek is. :-) lol"
Azt azért valljuk be, hogy az már egy komoly tápocska lehet, ami ilyet is tud.
-
Chaser
legenda
válasz moha21 #45199 üzenetére
"szerk: Ahogy wlnézem ehhez bőven elég a 60-as táp, max 90, hiába vesz valaki nagyobbat ha a pico 50-et se tud leadni 12V-on." Ezt szántam volt a 4A-s verzióhoz amit félrecímeztem.
"szerk: Itt el is bukik, ha szeretnék majd egy diszkrét vga-t is a gépbe, az nem fog menni. Még egy HD7750 se. 72W-tal se." Ezt meg neked, amikor láttam 6A-sre válaszoltam.
Nem tudom hol mondtam olyat, hogy az ATX táp nem AC-DC elven működik. Amit mondtam az, nem bízok a noname megoldásokban. A belinkelt "tégla" AC-DC-ben pl. Abból egy FSP drága, azt meg erősen kétlem, hogy a megfelelő védelmek benne lennének a linkeltben. De erre találtam egy megoldást, igaz nagyobb mint a tégla de szintén passzív és megfelelő helyről olcsó. Valszeg marad az, akár egy 4A-s DC-DC-vel, igp-hez elég lesz az is. Legalább nem költök vga-ra
Szagmai kompetenciámról majd vitatkozhatunk egy sör mellett, itt már unom Veszélyes dolog? A foci az veszélyes, egy 40W-ot fogyasztó gép tápjába halkabb ventit rakni az rutin..már bocs. És még ha ajánlottam volna...kérdezték lehet-e, a válasz lehet.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
chey
csendes tag
válasz moha21 #45165 üzenetére
Meg fogom nézni 20A-es terheléssel az 5 és a 3,3 V-ot is, de nem hiszem, hogy a Hipro lenne a ludas. Az északi, déli híd, a bővítőkártyák (hang, RAID) az 5V-ot használják, és a VGA is elvesz belőle a logikai jelekhez. A PATA, SATA is az 5V-ról veszi a logikai jelekhez a tápot. Bár sok minden (integrált hang, RAID) ki van kapcsolva az alaplapon, azért ezek az elemek is esznek valamennyit. Az biztos, hogy az alaplap, HDD, DVD, kártyák valamivel több mint 100W-ot vesznek fel alapjáraton (1 processzor > 150 W, 2 processzor > 200 W alapjáraton). Persze bevetettem mindenféle trükköket, és szépen tovább csökkentettem a fogyasztást a villanyóra kímélése végett, de olyankor nemigen fut rajta semmilyen játék, csak a net.
Milyen alaplappal, chipkészlettel nézted meg a P4 fogyasztását? Pl. egy PCIe alaplap kevesebbet igényel 5 és 3,3 V-ból, mint egy ilyen, 875-ösre épülő szörnyeteg.
Üdvözlettel: Dani
-
the dealer
tag
válasz moha21 #45112 üzenetére
Hát én csak az alapján az infók alapján mondtam amiket itt hallottam.
Nem tudom, hogy halkabb lenne-e, mert nem tudom mennyin megy a gyári a legkevesebb rpm-mel.
De gondolom egy ilyen tápba nem 4500Ft-os ventit raktak. Persze, úgy is le lesz tesztelve, szóval ha nem lesz halkabb akkor marad a gyári.Real life is just a hobby.
-
Chaser
legenda
válasz moha21 #45103 üzenetére
Örülök neki, hogy én már akkor tápot buheráltam, amikor te még ide se regeltél számolgass már egy kicsit jó? Megadta milyen konfigba megy a táp. Only ssd, nincs diszkrét vga, alacsony fogyasztású dual intel cpu. Gyárilag nem azt tartották szem előtt, hogy valaki egy max 40W terhelésű gépbe fogja tenni azt a tápot 350-es létére. Csak egy stabil YL venti van benne ami elég akár 300W vagy több fogyasztású géphez is. De itt max 40W-ról van szó...APN eleve egy nagyon jó hatásfokú elektronika, nem véletlen van benne gyárilag mini hűtőborda. normális bordákkal talán még passzívan is elmenne ilyen konfignál. Az egész tápnak akkora tömege van mint egy békebeli codegennek Mert nagyon jó hatásfokú.
moha21: Az a WTF, hogy jósnak képzeled magad. A kérdés adott volt, én arra válaszoltam. WTF or not Ha az ember tudja mivel dolgozik nyugodtan lehet ventit cserélni. Az meg már az ő lelkiismerete ha továbbadja elmondja-e a vevőnek vagy nem. Ennyi.
Potzee: Értsd már meg te is, olyan konfigba megy a táp ami max 40W-ot eszik load netto. Nyilván nem annyit fűt így el a táp, mint 100, 200, vagy 300W esetén és gyárilag ezért van benne nagy légszállítású, nem véletlenül.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz moha21 #45100 üzenetére
Az ő konfigjához kb min1 milyen ventit rak, konnektor felől lehet max 35-40W terhelve? Idle meg olyan 20, max 25. Max 5W-ot-ot fűt el így a táp, azt lehűti bármi. Nekem volt egy 5670 ddr5 is hasonló konfigban 800rpm-es swif2-vel, nem volt semmi gond. Pedig ott a fogyasztás egyből duplázódott.
szerk: the dealer Jó bele bármilyen venti, azt nem tudtam hogy neked már van. elhanyagolható pár w-ot kell kilöknie a tápból ilyen konfig mellett. Ha sikerülne 300-ast szerezned, na abban halk venti van. Mikor azt cseréltem swif2-re kb nem vettem észre változást. A 350-esekben már hangosabb venti van sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz moha21 #44663 üzenetére
Köszi, közben én is találtam egy oldalt, ahol kimérik 10%-os terheléssel is, és ott látszik, hogy sokkal alacsonyabb a hatásfokuk. Még sorozaton belül is vannak jelentős eltérések. Pl. 61% - 83% - Azonos gyártó azonos sorozat, csak két különböző teljesítmény...
Tehát vagy találok valami tuti mérést a kiválasztott tápról, vagy magam mérem le és talán csak a sokadik lesz elég jó...
Lehet, hogy nézek inkább egy hazsnált picoPSU-t.
A picoPSU-khoz bármilyen külső táp jó, ami megfelel a bemeneti feltételeknek? pl. egy laptop táp is megteszi?Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
válasz moha21 #44638 üzenetére
Összességében az számítana, hogy mondjuk egy mostantól számított 30 hónap alatt a lehető legjobban járjak, legalábbis kb.
Ha a felárat ennyi idő alatt nem hozza be a picoPSU, akkor nem erőltetném.Viszont számolgattam, és 40W-os nettó terhelésnél mindent figyelembe véve 30 hónap esetén egyforma az olcsó táp összköltsége, ha az 5W-tal fogyaszt többet a picoPSU-nál.
Még egy kérdés, ami sokat segíthet: Ha egy tápra az van írva, hogy "80+ Bronze", akkor az azt jelenti, hogy kis terhelésnél is tudja ezt a hatásfokot, vagy ezek az értékek kizárólag maximális terhelésre vonatkoznak?
Köszi!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
tornas
őstag
válasz moha21 #44656 üzenetére
Igen, ezeket én is néztem, és ha lett volna benne rendes védelem és egy rendes EMI szűrő, akkor el is mehetett volna szódával 315 W-osként. A kettősdiódák is rendben vannak.
"én néztem volna milyen feszeket tol ki abban a pillanatban "
Azt én is...
"A bemeneti szűrése is elég komoly, ezen szabványokat én nem igazán ismerem, de egyáltalán forgalomba lehet hozni ilyet ami ennyire szennyezi a hálózatot?"
Azt én sem tudom, de az biztos, hogy jelenleg is vannak ilyen tápok, amelyekben egy fingnyi EMI szűrő sincsen (pl. az újabb Codegen-ek - már ez is még egyre lejjebb adja, a régebbi narancs-sárga címkés korszaka már elmúlt). A HKC tápokban meg termisztor nincsen.
Azon a tápegységen amiről az MZperX75 tag érdeklődött, meg a táp hűtését akadályozza a passzív PFC tekercse is. Normális gyártó ilyet nem csinál...
[ Szerkesztve ]
-
Adoka120
tag
válasz moha21 #44328 üzenetére
Persze hogy olvasok!
Én arra írtam a kedves kollégának hogy nem lehet nagy gond egy P4 táplálásában nem?
Azért erre a tápra én se kötnék egy Intel i5-őt.Szeretem azt hinni hogy valami meg marad a halál után.. De az is lehet, hogy ez olyan mint a kikapcsoló gomb. Csak egy kattintás, és már itt sem vagy. Lehet, hogy ezért nem akartam soha ki-be kapcsolo gombot tenni, az apple-eszközre ,,Steve Jobs"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- eFootball
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Kutya topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest