- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
Naa már, 15 perc az egész.

-
föccer
nagyúr
Hibatlan a modszer, csak legyen minel nagyobb a vodor es ne terfogatot merj rajta hanem tomeget es idot. Egy lehetoseg szerint minel pomtosabb merleg, nahy vodor. Lemered a veder tomeget uresen, elinditod az ido merest, pontosan amikor beteszed a vedret a vizfolyas ala, kb megtelik vizzel, es amikor kiemeled a vedret, megallitod a stoppert, lemered a twle vodor tomeget. Kiomtod a vizet, lemered az ures vedret, inditod az orat... Osszesen 3x, kiszamolod az egyedi ertekeket, atlagolod a 3 eredmenyt. Eleg pontos lesz.
vizforrasok vizhozamat is pontosan igy mertuk hidrometrian. -
föccer
nagyúr
A 0,8-1 kWh soknak tunik. Napsugarzas kb 1,2 kWh-t ad le. Meg ha mindig a nao fele is van forditva. A medencet ha suti a nap, akkor az valoszinuleg nagyobb hanyadban segit. Ha megint uzemel, akkor probald megmerni a rajta atfolyo viz mennyiseget es a belepu, kilepo viz himersekletet, abbol eleg jol ko lehet szamolni a viznek atadott teljesitmenyt
Baromi kivancsi vagyok erre az ertekre, ha mod van ra, akkor csinaljuk mar meg a merest/szamitast. 😁😊
-
ggeleven
őstag
A tiédet láttam már itt és jó a koncepció!
Nálam a közvetlenül mellette lévő melléképület 2,5*5 méter alapterületű, szóval van hely a tetőn bőven. Sőt ennek a túloldalán van még egy 6,5*2,5 méteres is L alakban, szóval lehetne játszani a nappal, de az már kicsit messzinek tűnik.
Időzítéssel használod (pl 5 perc keringés,+15 perc melegedés) vagy fixen keringetve?
3,66os kör alakú a medence és kb 60-65 cm víz szokott benne lenni, szóval kb 6,8 m³ a víz mennyisége. -
Ferike81
senior tag
Igen, ez az ami a képen van. Rézben gondolkodtam én is, de macerásabb, drágább, és a közvetlen lángot szerintem nem viseli jól. Az inoxról könnyebben leég a kátrány. Mert a nagy hőkülönbség miatt a kondenzvíz a hőcserélőn lecsapódik, és a füst miatt kátrányosodik. De leég róla szépen. Délután teszek be képet, ha eszembe jut.
Nekem van elég sok hulladék gallyfa, így a tűzelővel nincs baj. -
morfondőr
addikt
Télen nem lesz jó a hőszivattyús fűtés, már +20 fok alatt is nagyon sokat romlik a hatásfoka, mínuszban meg simán lefagyna szerintem az egész. Nyáron viszont nagyon komfortos, mert a beállított hőmérsékleten tartja a medencét, komolyabbak még hűteni is tudnak ha a nap túlmelegítené a vizet.
-
Ferike81
senior tag
Nem találtam én sem nagyon leírást, így csak kísérlet jelleggel indult. Vettem 8m DN16 néven futó inox csövet. Ezt egy 60x60cm-es perforált rostalemezre spirálban letekertem, és odarögzítettem simán dróttal. Ez nekem pont betolható a kinti fatüzelésű sütő tepsitartó sínre. Az előremenő cső felül, a visszatérő alul ki van vezetve a sütőből. A jakuzzi leeresztő csonkra tettem egy keringető szivattyút, azt egy ötrétegű csővel a visszatérő csőre. Az előremenő is egy ötrétegű csővel csak simán belelógatva a jakuzziba. Gallyfával tüzelek, óránként kb 5⁰C-ot emel a hőmérsékleten. Mínusz 10 ⁰C környékén 30-ról 40⁰C-ra kb 2 óra és olyan 2 M30-as rekesz gallyfa kell. Így nulla fok körül kicsit több mint 1 láda fa elég. December eleje óta megy, talán 4-5 napot nem fűtöttem kb 2 m³ fa ment el. Az áramfogyasztás (szivattyú plusz szűrés) meg december eleje óta 88 kWh volt szombaton. Tavaly 3 hét alatt elektromos fűtéssel 280kWh volt a fogyasztás.
-
axioma
veterán
Ez igy felig igaz [levego vs habpanel] hotartasa: a levego ha van 2cm legres, abban vigan kering: meleg oldalrol lenyalja a hot, felszall, a hideg oldalon leadja, leszall, franko kis hovezetest alakit ki [ld, ablakuvegek tavolsaga 16-18mm eseten optimalis]
A habpanel buborekjaiban nincs annyi hely hogy keringjen
persze ha a felfujos nem csak egy nagy tomlo, hanem ott is kis zsakokra osztott, akkor ez nem ervenyes. -
cd930
senior tag
Nincs igazából ötletem a jó megoldásra, az 500 mikronos vastagság miatt szerettem volna megcsinálni, ez kibírta volna jópár évig, nem úgy mint a gagyik, ami csak egyszezonos (max 2)..
-
Dark Archon
addikt
Nekem fémvázasra sem vált be. Útban van fürdéskor is, útban van takarófóliának, én is visszaküldtem. Inkább halászok.
Viszont bevágósat linkelhetne valaki, 4-8 köbméteres medencéhez. Köszi!
-
bigrob
őstag
Ezt jó hogy mondod, rájöttem, hogy van is..

-
nessh
tag
Lehet én nem jól csináltam, de a szűrőgolyón meg van adva hogy mennyi homoknak felel meg és azt váltottam át. 500g amiket vettem, arra azt írták 18kg homoknak felel meg.
-
balojazz
senior tag
A szűrőgolyó dobozán rajta van a homokegyenérték. Azt írják, 28 gramm az 1 kg-nak felel meg, tehát kb 280 gramm golyó kell neked. De ha rám hallgatsz, 420-500 grammot teszel bele, hogy legyem elég nyomás is. De a gyári ajánlást mindenképp érdemes túllépni.
-
axioma
veterán
annyit tudok hogy eleve is legszuresre volt, sokaig csodalkoztak is a medences felhasznalason, es hogy elkuldtek postan is, de asszem 0.5 m2 volt talan a minimum
ne sporolj az anyaggal, az 5 mikronokon at kell engedni a szivattyud teljesitmenyet, es a kemeny felulet belul -
nessh
tag
Talán youtube-on láttam tavaly egy videót hogy a srác valahogy "kalitkát" csinált papírszűrőből és abba töltötte a labdákat.
-
Sys85
veterán
35,5°C???
Ebben a rohadt melegben megbírtok benne maradni?
Nekem már a 32°C is csirkekopasztó víz.
-
hcol7
senior tag
mivel fogattad le a koroket? hiaba zoomolok, nem latom.
koszi! -
Dark Archon
addikt
Ez az, de olyan gyenge a menete (a medencén), hogy te azt nem akarod ilyen célra használni. Egyszer majd azt veszed észre, hogy ledobta, és elfolyt a víz.
-
hcol7
senior tag
a napkollektort hogy csinaltad meg? rakjal be arrol is kepet legyszi, pont ilyesmit akarok.
koszi!szerk: latom alabb beraktad. koszi.
-
ggeleven
őstag
Nem volt a csomagban esetleg medence leeresztő szelep? Google keress rá, van több fajta is. Így képen nem látom, hogy melyik passzol a tiedbe.
-
Janusz001
őstag
Szerintem inkább a napsütés és úgy látom a rajta lévő szolár takarónak köszönhető ez a hőmérséklet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Xbox tulajok OFF topicja
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- LEGO klub
- iPhone topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4638
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 24GB 1TB RTX 4060 8GB
- Samsung Watch 8 női szíjak egyben eladóak ajándék tokvédővel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 2 Yoga Ryzen3 5400U Refurbished - Garancia Akció!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nálam a közvetlenül mellette lévő melléképület 2,5*5 méter alapterületű, szóval van hely a tetőn bőven. Sőt ennek a túloldalán van még egy 6,5*2,5 méteres is L alakban, szóval lehetne játszani a nappal, de az már kicsit messzinek tűnik.

Vesa