Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szerintem a hőveszteség szempontjából majdnem mindegy, hogy a medence fala felfujhatós (tehát körben egy légréteg szigeteli a vizet), vagy habpanelekből van, ha alul és felül jól van szigetelve a medence.
A felfujható medencék viszont jóval kevésbé tartósak, az ismerősök közül, akik felfújható LayZSpa medencével rendelkeznek, sok küzd ismeretlen eredetű légvesztéssel, folyton pumpálni kell levegőt a medencébe, ami megkérdőjelezi, hogy télre érdemes-e feltöltve hagyni
-
Egyelőre nem szándékozom tízezreket beruházni homokszűrőre, de nemnagyon voltam elégedett a kis papírszűrős vizforgató teljesítményével, ezért valami átmeneti megoldást kerestem. Így akadtam rá a papírszűrő helyett a szűrőházba berakható szivacsszűrőre. Az ára kb nyolcada a hozzá hasonló méretű papírszűrőnek, gondoltam kipróbálom
Magam is meglepődtem, hogy mennyire jól működik, miközben elég jó vízáramlást biztosít. Nagyon jól működik együtt a vákuumos vízalatti porszívóval, a medence alján sodródó trutyi 95%-át gond nélkül kiszűrte
A tisztítása pedig jóval egyszerűbb, mint a papírszűrőbetét tisztítása, egyszerűen a csap alatt ki lehet mosni, mint bármilyen más szivacsot
-
-
-
válasz
merqree
üzenetére
Felfújható hurkás puhafalú medencére nekünk nem vált be ez a szkimmer
Képtelenség vízszintesre beállítani, egy hét próbálkozás után ment vissza a dobozába. Azt tervezem, hogy csinálok neki egy földre állítható tartóállványt, de magamat ismerve mire megcsinálom, addigra vége a medenceszezonnak
-
Látom itt is elveszett véletlenszerűen egy csomó hsz
-
Igényelj Diego klubkártyát, Garden típusú műfű vásárlása esetén 20% kedvezményt adtak rá a kiírt árból.
Mi a múlt héten vettünk 40 nm Garden műfűvet, bár nem medence alá...
-
Egy gyors kérdés. Ha egy homokszűrőhöz az van írva, hogy 10 kg homok kell bele, akkor abba a homok helyett mekkora mennyiségű szűrőgolyót kell tenni?
-
Köszi! Megvarrom a zsákot én, persze

Ezt lehet postán is rendelni, vagy csak helyben kapható?
A honlapjukon nem látok ilyen terméket, a szűrő alapanyagokra azt írja, hogy feltöltés alatt...
Hol kapható még ilyen?
-
Amatőr kérdésem lenne. Olvastam, hogy a homokszűrő jobb, mint a papírszűrő, de a szűrőgolyók mégjobbak.
A kérdésem az, hogy papírszűrőbetétes víztisztítóba a papírszűrő helyett lehet valahogyan golyókat applikálni, vagy a golyók csak a homok helyére mehetnek?
-
-
-
válasz
BullZeye
üzenetére
Nálunk maga a medence olyan helyen van, ahová du. 1 óra után már egyáltalán nem süt a nap, a napkollektor pedig végig kint van a napon
Ma du. 3 órakor mértem (amikor már régen nem sütött a nap a medencére) medence vize ~35,5 fok volt, a napkollektorból a medencébe befolyó víz ~38 fokos volt
Nekünk kell ez a kis pótlólagos hőforrás
-
válasz
Dark Archon
üzenetére
Igen, marad így. Azért parázok a csővég kiemelkedésétől, mert az egész napkollektor összerakásban a legszívatósabb rész a rendszer légtelenítése volt.
Ha a szívó csővég kiemelése miatt beszív egy csomó levegőt, akkor biztosan tökönszúrom magamat
-
A gravitáció tartotta helyén a köröket, meg persze egy kicsit ráhajtottam a szögeket az LPE csőre (óvatosan persze, mert elég lágy a cső).
Tekeréskor nagyon vigyáztam arra, hogy úgy maradjanak a körök, ahogyan a gyári feltekerés után voltak a csomagban, tényleg elég szépen rásímultak a körök az OSB lapra, alig fordult el a cső.
Gondoltam rá, hogy kis ragasztóval majd rögzítem a köröket, de nem volt rá szükség, rásímult a cső az alaplapra.
Miután a szögeket kihúzgáltam, lett egy pici szabad mozgása a csöveknek a rögzítő lécek alatt, ennyi mozgás kell a melegedés-kihülés kompenzálására.
-
válasz
Dark Archon
üzenetére
Köszi a választ. Ezek szerint egyelőre marad a lesúlyozott slag, amíg valami jobb megoldás szembe nem jön
-
A végleges képet felraktam.
Készítés közben kívülről befelé haladtam, minden szegmenst átmenetileg egy-egy szöggel rögzítettem. A feltekerés végén olyan volt, mint egy sündisznó

Aztán a szögeket kihúztam, pár léccel rögzítettem a sprirált.
A végén került rá a keringetőszivattyú.
-
-
válasz
Janusz001
üzenetére
Egészen biztosan a napsütésnek köszönhető a víz felmelegedése, hiszen a napkollektorba befolyó víz hőmérsékleténél kb. 3,5 fokkal melegebb az onnan kifolyó víz. Du. 4 óra körül mértem, akkor a napkollektorba befolyó víz olyan 32 fokos volt, az onnan kifolyó pedig 35,5 fokos
Kb. 60 méter fekete cső van a napkollektorban, mivel más fűtés nincs benne, így tényleg csak a nap melegítheti fel a vizet
Szolár takaró ma került rá, a szomszéd lefedte a saját medencéjét, kimaradt neki valamennyi, 4 csíkból ragasztottam össze, amit rátettem a mi medencénkre. Kicsi is lett, kb. 15 cm-el nagyobb kellett volna, de nem volt több
Majd veszek egy rávalót...
-
Nagyon vakon vagyok a medence témában, ezért tanácsot szeretnék kérni.
Adott egy Intex 2,5 méteres kerek medence, amihez én magam barkácsoltam napkollektoros fűtést LPE csőből. A képen a bal oldalon lévő slag a szívó oldal, az vezeti a vizet a napkollektor oldalára szerelt keringetőszivattyúhoz, a bal oldalon lévő slag viszi vissza a meleg vizet a medencébe.
A rendszer tulajdonképpen jól működik, szombaton indult a feltöltés, a hálózatból jövő 16 fokos vizet ma délutánra már 32 fokosra melegítette fel a napkollektor
A szívól oldal csöve csak úgy bele van lógatva a vízbe, a biztonság kedvéért az asszonytól lenyúltam a tépőzárral a csuklójára rögzíthető súlyzóját, az a súly tartja lent a szívó csövet medence alján.
Kicsit szeretném biztonságosabbá alakítani a rendszert, arra gondoltam, hogy a medence leeresztő csonkjára csatlakoztatnám a szívó oldal csövét.
Ide kötném a csövet
Kérdésem, hogy erre a külső menetes csővégre milyen csatlakozóval lehetne rákötni? Elég lágy műanyagból van, milyen csatlakozó illik ide, ami eléggé strapabíró és stabil?
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EAFC 26
- Telekom mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- Battlefield 6
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Jura Ena 8 automata kávéfőző
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- iPhone 12 Mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4211, 94% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3828
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 480GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Vesa