Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sirszevenap #6144 üzenetére
Én inkább úgy mondanám, ha feltétlen dízelt akarsz, amivel nincs gond, akkor ne Mazdát.
Én GG Mazdáról B7 Passat-ra váltottam. Tetszenek ma is a Mazdák persze, benzinből inkább vennék, mint turbós kokszolódós VW-t.
Nem fogyaszt olyan jól mint a benzines Mazda
De összkerekes kombi, majd 2 tonna, 200+ló 440Nm, automata, olyan 6,5-7 körül van, de hozzáteszem elég sok a város, sajnos 100 fölött eléggé megugrik a fogyi.
Én úgy mondanám, ez a fogyasztás benzinnel elérhető, de nem ennyi lóval, és az egy kis extra amit én szeretek. -
nyepi
tag
válasz
sirszevenap #6144 üzenetére
Minimális fogyasztásbeli különbség van, viszont a benzines a világból kimegy. A dízel sem rossz, de vannak buktatók.
A rozsdától ne félj, nem lesz vele gond.
Ha nagyon tartasz tőle, akkor adni kell neki egy üregvédőzést. Csak ne azt a fekete taknyolt alvázvédőt. -
feleségem falábbal csak városban (kisváros, 20+ ezer fő, 2 rendőrlámpa) 1-2km utakon hoz össze a CX-5-ben 8,3-as átlagfogyit a 2.0 szívóbenzinnel
nagyon olcsónak kell lennie a dízelnek, hogy megérje azt venni, főleg mert tele az internet a jól dokumentált hibákkal, ami azt jelenti, hogy nem az a kérdés, hogy bekövetkezik-e, hanem az, hogy mikor -
sirszevenap
addikt
-
nyepi
tag
válasz
sirszevenap #6133 üzenetére
Ha van rá lehetőség, inkább pótold meg egy kicsit és benzinest nézz!
-
Safranek
aktív tag
válasz
Fogyasztás tekintetében egy 2.0 benzines nem rosszabb és kevesebb nyűg van vele.
Több mint 3 éve hajtok egy 2015-ös 6-ost , azóta ~65.000km mentem vele.
Nem bántam meg hogy ezt vettem. -
Villa7
tag
válasz
5 fő típushiba van:
Szakadós olajpumpa lánc, kopó kipufogó oldali bütyköstengely, kis turbó váltószelep rögzítőcsavar leválás, kipufogó szenzor, valamint az elkormolódó szívósor.
Ezek 2018 nyaráig gyártott autóknál előfordulhatnak (tévhit hogy az FL modell már javított, azokban is felhasználták a régi raktárkészletet). Ezek össz megelőző költsége kb. 800e Ft.Emelett típushiba még a nem behajló vagy nem kinyíló oldalsó tükör.
Néhány modellnél jellemző a hengerfej tömítés átszakadása, emiatt hengerfejes lesz autó.
Automata váltó P állás jeladó szokott tönkremenni.Ezekenfelül nem jellemző hiba, de mivel modern Common Rail dízel autó az erre jellemző hibák előfordulhatnak (DPF, porlasztók stb.)
Itthoni autónál rozsda nem rosszabb mint bármelyik hasonló korú autónál.
Fogyasztás: 6,5-8 között pályán(magas felszereltség és Automata), országúton kicsit jobb.
-
sirszevenap
addikt
Sziasztok,
Őt és hasonló Diesel Mazdákat nézegetek, 2016-tól felfelé:
Eladó használt MAZDA 6 Sport 2.2 CD Revolution SKYACTIVE, 2018/5, Fehér színű - Használtautó.hu (hasznaltauto.hu)Teljes sötétségben vagyok a Mazdákkal. Mire kell odafigyelnem? Milyen fenntartási költségei vannak egy ilyen kocsinak?
Annyit tudok(?), hogy a láncra és a turbóra oda kellene figyelni, ámbár azt mondják, hogy a 2016-os FL-ekben már ezeket is kijavították.
Mi a helyzet a rozsdásodással?
Nagy vonalakban ennyi jutott eszembe, köszönöm előre is a hasznos infókat!
-
nyepi
tag
válasz
Pille99 #6124 üzenetére
Most a CX-30 eleje nincs előttem, de szerintem le kell venni.
A kamerát nézd meg, hogy csavarral van-e rögzítve, vagy csak bepattan a műanyagba. Ha csak bepattan, akkor lehet, hogy löklapbontás nélkül hozzáférsz.Ez egy szegecs, le kell fúrni és utána visszaszegecselni.
De szegecset nem kell lefúrni a löklapnál, ez valahol máshol van. -
-
-
Pille99
tag
Sziasztok,
kavicsot kapott az első hűtőrácsban lévő kamerám. CX-30. A kamerát már beszereztem.
Tudja valaki, mit kell megbontani, hogy hozzá férjek a kamerához? -
Lipton
őstag
A lámpa már megérlezett. Nyilván "darabokra" tört de világított csak hát hogyan. Kellemetlen sérülés mert a bal elejével koccoltam. Járóképes maradt, nem ment el motor, futómű légzsák. Elemek sérültek, de ugye azt meg cserélni kell ilyenkor. Hiába nem látszik, de tele van kis érzékelőkkel és műanyag darabokkal az egész eleje.
3db valamilyen műanyag elemre várunk amit szintén nem tudnak mikor érkezik meg...
Több mint 3 hónap és azt sem tudják mikor jön...Saját bevallásuk szerint is (Emil Frey) a mazda alkatrészek a legproblémásabbak náluk.
A többi részt említeni sem érdemes. Senki nem tud semmit, kapcsolni nem tudnak, te hívjad fel külön a raktárt(!), hogy hogyan áll az alkatrész beszállítása...
-
Lipton
őstag
Azert vicc, hog meg alkatreszre varunk ugy, hogy nem tudjak kb sem megmondani az erkezesi idopontot. Soah tobbet uj mazda az biztos. Nem is ertem hogyan “engedhetik meg” maguknak ezt.
-
nyepi
tag
Nézd meg, hogy mennyire füstöl gázfröccsre. Ha látsz kékes füstöt, akkor engedd el. Illetve érdemes letekerni járó motornál az olajbetöltőt és megnézni, hogy mekkora a kartergáz. Mondjuk ehhez tapasztalat kell, hogy ki tudj belőle indulni, de érdemes megnézni. Ne legyen túl nagy a kartergáz.
-
IOX
tag
Sziasztok! 1.8-as 2009-es vásárlásakor mire legyek figyelmes? Ezek eszegetik az olajat? Hogyan tudom meg vásárlás előtt ha eszi? Co ellenőrzés? Köszi
-
mmdms
addikt
Vannak koztunk ausztriaban elok/dolgozok, osztrak rendszammal? Ma megbuktattak a verdat muszakin, elrozsdasodott azonnal cserelendo hatso fekcsovekkel. Hazamentem egybol MO ra a szervizbe ahova jarok nezzek meg, egyeztessunk idopontot. Mar rohogve kerdezte a szerviz tulaja h rozsdas fekcso mi? Tucatjaval viszik hozza a kocsikat ezzel a “hibaval”, felemeltuk megneztuk, es a szokasos feluleti barnulason kivul nem talaltunk rozsdat. 3-4x oda vissza dorzspapir, es egybol femtiszta. Raadaskent kicsit le is tusszentettek mattfekete kajhazomanccal h esztetikus legyen.
Tehat a kerdesem, ha evvel buktatjak meg a kocsit, mit kell csinalni h atmenjen? Boritekot varnak vagy mi? Kizart h megbontassam a kocsit egy tokeletes allapotu alkatresz cserelteteseert, foleg h a komplett hatso futomuvet le kell venni. -
ZeroX92P
tag
A tartálynak igazából baromi fura alakja van ott elől ugye az látszik, nagyon kevés kell, hogy a minimumról felmenj maximumra, tényleg 1-2dl nem több, óvatosan öntsd.
Max és min közt egyébként bárhol jó, nem kell túltölteni.
Ennyi víztől -34 re se biztos, hogy felmegy, és igen szigorúan desztvíz. -
Uyuarasy
tag
Nemetorszagbol lehet rendelni OE folyadekokat, egy eve ezt a koncentratumot vasaroltam, visszahigitva 7.3 liter kellett a 2.5-os Skyactiv G-be, boven maradt meg tartalek az 5 literbol ha ra kellene tolteni valamiert. Ha tervben van valtoolaj csere, azt is innen erdemes rendelni (automataba ATF FZ).
-
mmdms
addikt
Milyen hutofolyadek kell egy 16-os 3-asba?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Black & Decker töltőt keresek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest