Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-12-04 09:52:27

LOGOUT.hu

Manual, analóg, filmes, MF objektívek

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1270) mikrofon válasza j.bravo (#1259) üzenetére


mikrofon
veterán

Na, ez engem is érdekelne, mert ha ki tudnám próbálni, akkor el tudnám mondani, hogy a hongkongihoz képest mennyivel jobb. Egyáltalán van-e különbség. De ti mit értetek faragás alatt? K10D-be faragott, már bele valaki? Ha igen használható volt és milyen gép keresőjét használta? Milyen eszközök kellenek a pontos, precíz faragáshoz és mi a menete?

Hogy miért választanám a 180°osan tört mattüveget? Azért mert már elő fordult többször is, hogy inkább elfordítottam a vázat, hogy vízszintes legyen a törés, mert így könnyebb volt fokuszálni.
Hogy miért választanám a szimplán törtet és nem a duplát? Azért mert a dupla törésnél csak a középső vékony sáv törik meg. Ami ugyan dupla törést eredményez, de az a vékony sáv sokkal kevésbé látható, mint egy-egy félkör.
Persze ezeket úgy írom, hogy csak az egyiket próbáltam és az alapján próbálom megosztani az észrevételeimet.

Egy kis fizikai tény:
A matt üvegnél a vastagság nagyon fontos. Legalább annyira, mint az, hogy a két mattüveg (amit, és amire cserélünk) középsíkja ugyan oda essen. Ez a két dolog ahhoz fontos, hogy valóbban ugyan akkor legyen éles a kép a keresőben, mint az érzékelőn.
A másik két méret (szélesség, hosszúság) már kicsit érdekesebb. Ez inkább azért fontos, hogy pont középre kerüljön az új mattüveg, hiszen így tudunk pont középre élesíteni.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.