Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Bennyboy
őstag
Maradok evga-nál ha tudok, nagyon megszerettem a márkát

Azt tudja vki miért esett majdnem 10%ot az eth?
Nem olvastam semmi hírt ami befolyásolná. -
Kaci84
őstag
válasz
Bennyboy
üzenetére
Ha játékba kihasználod és van pénzed lehet lassan visszacsöpög az ára. A következő széria 70-80 típusai könnyen pariba lehetnek majd vele és azok ára alá várható az értékesése. Valszeg újra kell padoznod ezért Aorust vagy EVGA-t érdemes venni akik nem matricázzák a csavarokat.
-
Bennyboy
őstag
Sziasztok!
Jó ideje eth szedek egy 3080Ti-vel. Az lenne a kérdésem, h megéri 3090-re váltani hosszútávon? Ha jól tudom az eth bányászata meg fog változni még idén, de marad még sok más alternatíva. Abban meg ugye nincs lhr. Néha játszom is de túl nagy különbség nincs a 2 vga között teljesítményben.
köszi előre is -
nagyonjjo
tag
válasz
Emperor_
üzenetére
Nincs túlmelegedve.
Amúgy is akkor csak visszavenne hash-ből(és jelezné és nbminer),és ki is írná,hogy melegedik vram.
Ha sima ramra gondolsz,akkor nem tudom milyen összefüggés lenne.
Az elmúlt 1 napban hál istennek-100mhzel még nem dobta el magát.
De nem értem,am4es cpu,esetleg kevés lenne 1x-es pcie-re?És túl sok adat menne át cpun?
-
aleister
veterán
Tök jó, hogy kb minden cikk és "hozzáértő" aszondja, hogy a merge miatt megindul majd atommód az ETH. Erre az eddigi stagnálás után 12%-ot hullott pillanatok alatt.

-
DanielLong
senior tag
válasz
Sir Riccio
üzenetére
-
madpapa
senior tag
Hélium mineres topik merre van, mert nem találom? Mintha anno indítottak volna ilyet, de lehet rosszul emlékszem.
-
trek81
senior tag
Igen nagy a csend
Jumanji megy az rtl nyóc mhsel értem
-
nagyonjjo
tag
Kérdésem az lenne,valakinél fordult már elő olyan,hogyan a windowsos kékhalálozott?
Ez történt mostanában jó ideje,hogy felhúzott memóriás kártya,ami máshol gond nélkül ment.
Riser kábelen van,és abból próbáltam már másikat.
3060 miatt igaz fix driverrel.
De másik kártyával,vagy ez a kártya nélkül a gép tökéletesen megy.
Ha leveszem kissé a kártyán a memória húzást,akkor ritkábban.(Napi 10 helyett napi 1-2 alkalommal hal be csak windows). 300mhz-es minuszos ram tuningal érhető el ez a ritka érték.És csak egyre többször mostanában.
Így gondoltam újrarakom operációs rendszert.
Tápot/ssd-t is cseréltem.De ugyanúgy.
Így már semmi ötletem nincs mit kéne csinálni,vagy mi baj.
Szóval még egyszer kérdezném,hogy valakinek van-e ötlete?
Köszönöm
-
llacee
őstag
válasz
Hurkaleves
üzenetére
Csak a 4-est használom x1->4usb, mert az alaplap/cpu pcie lane limitáció miatt a nagyobb portszámút nem tudnám kihasználni.
Ha neked ez nem okoz gondot, akkor meg lehet próbálni.
Minimális 1 MH körüli veszteségem van/kártya -
llacee
őstag
válasz
Hurkaleves
üzenetére
a kék négyesből használók jóideje, működik.
-
Hurkaleves
őstag
-
Sziasztok!
Pár hónapja még működött olcsó gas fees megoldás WETH to ETH hálózatra, most horror díjjal megy a poligon network. Kérek szépen egy kis segítséget:
Adott 85 USD-nyi WETH poligon hálózaton, valami módon szeretnénk kifizetni USD, EUR vagy HUF számlára. Vagy ha már olcsón átmenne ETH networkre, az is jó lenne.Van valakinek valami ötlete hogy ne vigyel el a gasfee 50%-át az eredeti összegnek? Tudom hogy pici az összeg, de akinek kellene annak sokat számít.
Köszönöm szépen előre is a tippeket!
-
Albigator
őstag
T-rexet meg lol minert se használtam még.
De rendbe jöttek már a dolgok az NBminerrel is végre. -
Ferdzsoo
addikt
Aki nicehashre-túr, kicsit lekapcsolhatja a bányáit hogy spóroljon az árammal.
30 perce nincs hashrate nicehas-en.
Errorokat dobnak a share-ek. -
Emperor_
addikt
válasz
Hurkaleves
üzenetére
Pontosan
.
Szépen működik, nálam 4-6 naponta van kiutalás.Lehet nanoban is kérni, de nekem arra nincsen energiám, hogy 4-6 naponta kiutalt nano-t eladogassam és ETH-ra, BTC-re vagy bármi másra váltsam
. -
k1raly
aktív tag
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Winchester95
üzenetére
Én most teljesen pontosan fogok fogalmazni:
Minden létező lépés sikerrel zárult a mainnet POS merge előtt. (ez már több hete volt)
A következő lépés a mainnet merge lesz. Ekkor fokozatosan fog megszűnni az ETH bányászat.
A régebbi halasztások az előkészületi lépések halasztásai is voltak, amiket mint írtam hetekkel ezelőtt siekresen befejeztek.
A mainnet merge pontos dátumát nem fogják bejelenteni.
Ezek a tények. Remélem tudtam segíteni.
-
viharhozo
addikt
válasz
Winchester95
üzenetére
Az, 100%% riogatas!
-
törölt tag
válasz
Winchester95
üzenetére
Most magadat nyugtatgatod?
-
válasz
kenwood
üzenetére
" Szaz szazalekra most sem mondjak a nyari indulast,de ennyire optimista,konkret meg nem volt a hivatalos komunikacio, igy joval kisebb az eselye az ujabb csuszasnak,mint eddig. "
Ha nem száz százalék, akkor nem kell tényként közölni.
Innentől fogva ez riogatás.Bár én is inkább azt látom hogy nemsokára tényleg itt van az átállás, de azért nem szabad tényként közölni olyat, ami nem biztos. (Ezt csak azért írtam mert voltak olyan emberek akik tényként közölték)
Ahogy te leírtad az lenne a pontos megfogalmazása a dolgoknak.
Na de a lényeg hogy még semmi pontosat nem lehet tudni.
Amit meg nagyjából sejteni lehet, azt nem nagyon lehet komolyan venni, a régebbi halasztások miatt. -
varmi2
nagyúr
[link] egy 4 napos írás erről. De igen, itt mindenki jobban tudja, mint a fejlesztők. Vannak akik már május-júniust beszélnek. De itt még mindig srtucc politikát folyatatnak az embere. Tegyük a lyukba a fejünket, mert ha mi nem látjuk a ragadozókat, akkor azok sem látnak minket

-
Hurkaleves
őstag
válasz
The DJ
üzenetére
Nem tudom neked milyen rendszered van, nálam csak egy szervertáp van és az lát el mindent! Mindent kapcsol, ha áramot kap. Ezt pedig egy fogyasztásmérős okoskonnektorral vezérlem bárhonnan. Szerintem ez a legtutibb. Mondjuk nekem egy ilyen deszka az alapja mindennek.
-
Hurkaleves
őstag
válasz
kenwood
üzenetére
Én is így vagyok vele! Néztem ezt a polygon - matic akármit, de már az elején felb@szott, mikor hatvanöt váltást kellett eszközölni és még akkor sem tudtam, hogy hol áll a fejem. Sima ETH mainnet és kész, megy a walletomba egyből. A kifizetési adón meg úgy lehet spórolni, hogy ritkábbra veszed a kifizetést (alias növeled a kifizetési határt). Nálam a lényeg, hogy minél kevesebb állomással (tranzakcióval) jussak el a fiat-ig.
-
kenwood
veterán
válasz
Winchester95
üzenetére
Szo nincs riogatasrol.
Tavaly ev vegere hivatalosan bejelentettek az atallast, csak az utolso pillanatban kozoltek, hogy megsincs kesz a PoS kod,es fel evvel eltoljak a difficulty bombot,ujra.
Szaz szazalekra most sem mondjak a nyari indulast,de ennyire optimista,konkret meg nem volt a hivatalos komunikacio, igy joval kisebb az eselye az ujabb csuszasnak,mint eddig. -
-
válasz
varmi2
üzenetére
Értem, akkor tulajdon képpen semmi kézzel fogható, megint csak a riogatás meg a pánik eladások vannak.
Lehet akár holnap, vagy két hónap múlva, de lehet hogy 2 év múlva.
Az a biztos mikor már megtörtént.
Addig meg marad a szokásos de mostmár aztán tényleg jön, ha eddig nem jött, de majd most, meg már annyira mondták, hogy most vagy soha, de lehet hogy mégse, pedig már nagyon dolgoznak rajta és minden arra mutat hogy nemtudni hogy mi van történet.Lényeg hogy akkor már most ki lehet váltani az ETH-t mással igaz?
-
Agyrák666
aktív tag
válasz
Winchester95
üzenetére
Itt 2-3 ember tenykent kezeli kb, mikozben ugyanott tartunk mint tavaly ilyenkor.
-
varmi2
nagyúr
válasz
Winchester95
üzenetére
Nem lehet tudni. De nem azért mert messze van. Hanem azért, hogy nehogy hamarabb átálljanak a bányászok másra, és 51% támadás áldozatává váljon az eth hálózat.
Ha mondjuk holnap lenne az átállás, akkor ma még nem tudnánk. De holnap élesedik a diff bomba, és egyből alig fog hozni a bánya, és ekkor történik az, hogy a gépek átállnak másra. -
Sziasztok!
Lehet valami kézzel fogható konkrét dátumot tudni az átállással és az ETH bányászat végével kapcsolatban? Vagy ugyan az a majd ekkor, akkor, valamikor de lehet máskor téma megy mint az előző 1 évben?
Úgy tudom már jó alternatíva is lehet a TON coin és az ETC bányászata is?
-
GAbre
veterán
Üdv!
Mióta átkerült másik gépbe 3080-am.
Azóta bányában minél nagyobb az órajel,annál gyakrabban lesz kék halál.
Mint kiderült csak a kártya/ vram oc miatt van ez.
Esetleg,hogy nem 1edül van,vagy operációs rendszert lenne érdemes újrarakni?
Mert +1500-at is bírt,(szinte hibátlanul ment reject nélkül),de 1300on is eldobja magát a rendszer. -
kenwood
veterán
válasz
JohnyBlue
üzenetére
Az nagyon keszeg. En ilyet rendeltem parat, de vegul 1-2 teszt utan szekrenybe kerultek,mivel nalam a helyiseg merete,es az onnan kimeno levego volt a korlatozo tenyezo. Ezzel csak azt ertem volna el, hogy gyorsabban lokom vissza a meleg levegot a rigbe

Majdnem annyit eszik,mint egy GTX 1660. 5500 rpm, 252.85CFM -
kenwood
veterán
Elotte is levettek,sot tobbet,csak a napi termelesbol vontak le,mert az olyan sok volt az eip-1559 elott,hogy fel se tunt.Gondolom az neked is megvan, hogy az ethermine nem zsebbol fizette a kiutalasi dijakat azelott sem
Ez a valtas igazabol egy plusz opcio,amivel ha nagyon meg akarod ragni, akkor par ezreleket tudsz sporolni. Cserebe swapolhatsz utalagatsz jobbra balra,es talan nem lesz tobb 1%-nal a buko. -
atosz
őstag
Hátha valaki hasonló cipőben jár...
Korábban Ethermine-ról ment a kiutalás 0.2 ETH-nként, de ősz óta levesznek kb 1%-ot.
Nemrég áttettem WETH-ra (wrapped) Polygon hálózatra. Mindez Trust Wallet-re megy.
Az egy dolog, hogy hülyén jelzi ki a TW és azonnal dollártrilliárdos vagyok, de eléggé megszenvedek vele, míg ismét ETH-m lesz. Nagy nehezen MATIC-ra át tudtam már swappolni, de van valakinek jó ötlete mi lenne a legegyszerűbb módja hogy ETH legyen belőle ERC20-on?Vagy akár a MATIC-ot hogy váltsam át?
-
JohnyBlue
addikt
válasz
metro555
üzenetére
Halihó,
Erős venti: ---> csavarozd majd le rendesen mert elszáll
-
Frozen
addikt
válasz
metro555
üzenetére
Nocuta
NF-A14 industrialPPC-3000 PWM - 140mm
Erre a kis időre már tuti nem vennék ventit semilyet, egyébként ez egy tényleg jó venti hosszú életartammal. A másik még a plusz venti mindig több koszt is nyom át a levegővel együtt a kártyák körül, érdemes venni egy szerver szekrényt és belevezetni a tetejébe egy klimát vagy belerakni egy klimát a kártyák mellé és bezárni őket egy légtérbe , így garantált hogy nem fog elkoszolodni sem a borda sem a ventilátor és az életartamuk is sokkal több lesz. Most majd valaki kitalálja,hogy a klima mennyi áram, érdemes mérlegelni ,hogy időnként szétszedi az ember a kártyát takarítani stb az mennyi idő kiesés főleg egy 10-20 kártyánál már.... ami könnyedén fedezheti a többlet költséget is, de akár mondhatni a pasztát is stb... -
The DJ
addikt
válasz
Hurkaleves
üzenetére
Köszi! Jelenleg én is így kötöttem be, remélem nem ég le a ház

Még egy alap kérdés: A szerver PSU és a lap is automatán indul ha áramot kap. Tegyük fel, hogy egy pillanatnyi áramszünet van, majd visszajön, indul minden, DE... ilyenkor a Hive nem látja a VGA-kat, mert a riserek meg a kártyák egy kicsivel később élednek fel, mint az alaplap, tehát kell egy Hive/OS restart, hogy induljon a bánya és detektálja a VGA-kat.. Ha én nem vagyok elérhető, hogy ezt megtegyem, akkor nyilván áll minden. Milyen megoldás létezik arra, hogy úgy éledjen fel a rendszer, hogy nem kell ez a manuális közbeavatkozás?
-
metro555
csendes tag
Sziasztok!
Bányát akarom hűteni és kéne valami jó erős venti
valaki tudna ajánlani valamit?
Előre is köszönöm -
Frozen
addikt
válasz
Celithrandi
üzenetére
tegyük tisztába gyorsan a válaszodat és,hogy mit gondolsz.
1. nvidia kártya szoftweresen jobban támogatott.
2. a bányász programban amit ír fogyasztást nagy % ban helyes /amd kártyánál a valós adatot olyan ritkán találja el mint fehér holló a szénakazalban a tűt..
3. Egyetlen egy amd kártya tudtomal nincs gddr6x memoriával szerelve és egyik sem tud akkora sebességet. Sőt a mai napig egyik sem tudja azt amit egy 3080 ,hogy 800 euro körüli áron 100 mh-t hozzon...Szóval ennyit röviden arról ,hogy ismét porábltál okos lenni csak nem jött ben

#79411bajnokpityu
Hiba mindenhol feléphet ,de azért valljuk be öszintén az nvidia eseténbe a softweres támogatás jobb. És a kártyák is sokkal jobban bányász szempontból is hiszene egy 3090 közel 2x akkora hashratet tud mint egy bármelyik friss amd kártya.... És még mielőtt valaki bedobná azt,hogy hát vesz 2db amd kártyát vehetsz ,de az akkor is 2 db hely lesz egy rigben vagy bárhol ezen felül meg amikor ezek a kártyák megjelentek akkor nem tudtál venni 2db amd kártyát sem mert abból is hiány volt szóval akinek esze volt az vett akkor 3080 akat és mára már ingyen ketyeg neki. -
The DJ
addikt
Srácok, buta kérdés, ne üssetek, ez az első tapasztalatom server PSU-val.
1200W HP + breakout board + 6pin to 2x8 (6+2) pin kábelek
Mehet-e a breakout boardból egy 6 pin osztott kábel egyik fele a riserbe, másik pedig a kártyába? Vagy úgy jobb ha külön tápolok + 2 risert egy 6 pinről és a VGA-knak saját 6 to 8 pint adok (tehát nem osztom aztán más felé azt a 6 pint már)? Mennyire biztonságos a breakout boardból jövő 6 pint a 2x8 pinnel bármerre is osztani? Nem akarok bajt magamnak
Nyilván okkal léteznek ilyen kábelek, csak nem tudom, hogy hogyan érdemes ezeket a lehető legbiztonságosabban és leghatékonyabban felhasználni.Plusz a breakout boardon van egy 3 állású switch. Szét guglizom magam, de nem tudok rájönni mit állítanak az egyes állások.

-
Emperor_
addikt
válasz
Celithrandi
üzenetére
Hááát.
Jobb lenne, ha DDU-val szednéd le. Az egy tiszta, komfortos állapotot teremt
.Miért nem mész vissza win10-re? Van valami, ami csak win11 alatt megy? Mert csak szenvedni látlak a win11 miatt
. -
Celithrandi
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
kalap szar a win természetesen, három drivert is próbáltam úgy hogy telepítettem és fagyott. Majd megpróbáltam úgy, hogy csináljon gyári visszaállítást és úgy rakja fel ugyan azt és minden megy simán
-
varmi2
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Értem.
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
varmi2
üzenetére
2020 dec vettem egy 3070-et, azt dupla áron el tudtam adni 20201 novemberben. Valamennyit túrtam is vele de azért nem arra vettem, hanem játszani.
Ideiglenes kártyát vettem ősszel negyedáron a 3070 eladásához képest.
Most hogy normalizálódtak az árak vettem egy Ghost 3060Ti-t (még a normalizálódott áron is annyi volt, mint a 3070 nonLHR annak idején) az ment az 1-es slotba.
Az ideiglenes kártya meg az x4 slotba. Ezt el fogom adni, csak még kivárok, beválik-e a 3060Ti. Egyelőre nem a szívem csücske, 900mV 1770MHz már nyalja a 200W limitjét.
3070 tutdta a 2GHz-et 1V alatt. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Frozen
üzenetére
hja, céges 2060 driverével 3 napig szoptak az infosok, mire megoldották, hogy menjen egy tök általános szoftver. amdvel meg konkrétan rég nem találkoztam semmiféle 1 percnél többet igébyvevő problémával. mondom úgy, hogy 3 évig előtte nvidiám volt idehaza is.
Celithrandi
nekem hibátlanul megy w11el a 6700xt 2minerssel. oké, csak hébe hóba megy, nem nonstop
-
varmi2
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Azt nem. Bár már késő ezen pörögni. Ha most veszel másik kártyát a bánya miatt, az már nem fogja vissza keresni az árát. Csak a töredékét.
-
Frozen
addikt
válasz
Celithrandi
üzenetére
nvidiát és elfelejteni az amd kártyákat ,ezek soha nem voltak szoftweresen sem erősek
-
Celithrandi
addikt
sajnos mióta win11 frissítette magát folyamatosan kifagy az amd driver bányászás közben. Mely drivert lenne érdemes felrakni? Már sajnos ötletem sincs hogy mi a baja

-
varmi2
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Az alsó x16-ba mit akarsz rakni? Ugye tudod hogy az csak PCIe 3.0 és csak X4?
-
kenwood
veterán
válasz
shteer
üzenetére
ahham, akkor ez lesz a megoldas :
"Pcix provides maximum of 75watts. In some cases high-end GPU maw draw more power like 3090 units in very specific instances. As you can see this power connecter is only for pcix1 first GPU slot. This has nothing to do with multigpu. If you have high-end GPU connect the cable. I did on my 3090."
Mondjuk aki ilyen kartyat tervez,kiad, nem biztos, hogy epeszu ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Mesterséges intelligencia topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Filmvilág
- Gitáros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- DDR5 8GB / 16GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Lenovo LOQ 15ARP9 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7235HS - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 1,5 év gari
- Lenovo V15 G4 IRU laptop, 15.6", FHD, IPS, lntel Core i5-13420H, 2x8GB, 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell OptiPlex/ Hp EliteDesk /Lenovo ThinkCentre mini, micro PC/ 8.-9.-10.gen/ Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.

.