Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
kenwood
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
az a cpunak van,nem a vganak.
Aztan lehet,hogy a 3090ti sli + 11900k melle kell meg a lapra is pcie csati, ha huzod a procit. -
shteer
titán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
mutasd már milyen lap ez
én csak gyanítom, hogy nem muszáj a lapba a 6pin -
kenwood
veterán
Sima 1660 hynix van valakinek jo hive beallitasa ?
Ez meg gddr5,szoval itt a minuszos story nem jatszik. -
varmi2
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Az alaplapra nem kell +táp, ha a riser olyan hogy + táp kell neki. A lapra akkor kellene a táp, ha a riser a lapból nyerné az áramot. Így nem kell, ha külön tápot adsz a risernek. Mert akkor a lapból a vga-k felé semennyi áram nem megy, csak az adat.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Halihó.
Jelenlegi 650-es tápomon van 2 darab PCI-E tápág, mindkettőn 2 darab 6+2 csati.
Két darab vga, mindkettő 8 pines tápcsatival.
Az alaplapom szintén kér 6pinest pluszban az PCI-E csatik tökéletes ellátására.
Megfelelő-e úgy, hogy:
- az egyik kábel egyik vége megy az egyik VGA-ba,
- a másik kábel egyik vége megy az alaplapba
- mindkét kábel második végét egy 2x6->8pines átalakítóval rádugom a másik VGA-ra.
Azt nem akarom, hogy a lapra az egyik VGA-val párhuzamosan menjen csak és kizárólag, és átalakítóm is ilyen van, nincs 2xmolex->6pin átalakítóm, és ez a 8pin átalakító sajnos nem alkalmas 6pinesbe dugni.Nem tudom minek ez a plusz táp a lapnak, lehet az erőmű VGA-khoz, ezek az 1x8 pinnel nyilván nem azok.
-
varmi2
nagyúr
Itt egy rig, ki olyan tökös
Hogy annyira bízik a pos eltolásában, hogy megveszi ezt? -
szokeherceg
tag
válasz
Hurkaleves
üzenetére
Szia! Nálam egy sokkal régebbi is fut évek óta, még lga775. Semmi gond nincs vele.
-
x_pnK
tag
válasz
echterion
üzenetére
Futtathatod a Nicehasht csak ETH-re is, ha a benchmark résznél csak az ETH-et választod ki.
Én régebben használtam utoljára, de akkor probléma volt, hogy a minerek amiket használ gyárilag nem voltak frissek, és emiatt volt hogy teljesítménytől eshettél el.
Ha van egy bejáratott minered, akkor túrhatsz .bat fájlból is Nicehashen.
Bár, ez akkor érdekes, ha csak a BTC miatt túrnál ott, de akkor már lehet több értelme van a 2minerses BTC konverziós megoldásnak.
https://www.nicehash.com/stratum-generator -
trek81
senior tag
Szöcske ugrás... volt egy zsiros blok megint ethnél
-
echterion
nagyúr
válasz
aerosmith
üzenetére
Akkor jó. Nekem mindegy, mit kapar, amíg hozza azt 2,3-2,6 dolcsi körüli napi árat. Csak így nem nagyon tudom, milyen powerlimittel lesz érdemes használnom a kártyát.
A kiutalás meg úgy megy, hogy a btc-t átváltom náluk valamire, majd azt küldöm ki pl. a coinbase-es wallet-emre, jól látom? -
echterion
nagyúr
Gondoltam egyet és kipróbálom ezt a Nicehash csodát. Érdemes még azt használni? Vagy maradjak a valamelyik pool-ra kaparással?
Megcsináltam az account-ot, nagyjából belőttem a kártyát és lefutottak a bench-ek. Az normális, hogy nem ETH-ot futtat, hanem kawpow, aztán ergo megy most, előtte meg volt megint valami más. Váltogat magától? Illetve nem tudom, hány wattra érdemes lefojtani egy TUF 3070ti-t, hogy optimális legyen nicehash alatt? -
Kaci84
őstag
válasz
mZoleee
üzenetére
Oké értem. Weboldalról frissítetted? Vagy pendrivra újraraktad? Nem állítottál semmi egyebet? Weboldalas nézetbe is megy a dolog? Melyik miner? Milyen VGA gyártmány? Van amelyik csak Memory Juncktion-t mutat és lehet a Hive azt nem monitorozza. Nálam SuprimX és Aorus van.
-
Frozen
addikt
De igaza van,főleg hogy van aki mar majus juniust emleget... Es azt meg nem is mondta az a kartya mi aramot enne meg....
Sokan azt nezik csak hogy mennyi az mh es mit hoz. Jelenleg egy 3070 lhr nelkuli kartya hoz kb napi 700-1000 ft korul de lehet meg ennyit sem,ebből lehúzod az áramot aztan megkapid hogy kb napig par szaz ft ert ketyeg a kartya es alig termel valamit... -
Kaci84
őstag
Üdv, hogy áll most a RAM hőfok kijelzés Hiveos alatt 3xxx kariknál? A legújabb van fent és próbáltam LOL, Trex, NBMiner alatt is, de semmi. Néztem a szkriptet amit linkelt valaki, de nem hozta be az oldalt. Valakinek sikerült működésre bírni?
-
Hurkaleves
őstag
Urak. Egy kérdés. Adott egy ilyen nem mai alaplap. Youtube videó szerint nem láttam benne ezt a 4G funkciót. Ettől még működhet bányában? Bios a legfrisebb.
-
Celithrandi
addikt
nmbinernél milyen parancs, hogy ne csesztesse a cput? korábban 0% cpu mellett bányászott minerstat alól indítva, mióta magam paramétereztem és indítom külön 6-15% cpu használatot mutat. köszi
-
G_Endre
csendes tag
válasz
Jager72
üzenetére
Úgy látom csak 1 db 8 pines PCI-E táp szükséges 1 kártyához, így neked 6 db ilyen csatlakozóra van szükség a kártyákhoz+ 6 db 6 pines vagy molex a riserekhez. Nekem a riserekhez adtak sata/6pin PCI-E átalakítókat de nem ezeket használom, mert a sata melegszik legjobban. Az az ideális, ha a táp eleve sok PCI-E tápcsatlakozóval rendelkezik, ha elfogy akkor a molex-el célszerű csatlakoztatni a risert, vagy (dupla)molex/PCI-E(6+8) átalakítóval. Létezik még olyan, hogy (dupla)sata/PCI-E(6+2) pin de nagyon ritka.
-
varmi2
nagyúr
válasz
trek81
üzenetére
Bár nincs benne hőszenzor, de ne tévezd össze, a gddr6x memóriával. Ez sima ddr5. Ezek nem voltak annyira forrófejüek, mint a manapság az nv karikon lévők.
#79361krepp
Ez nem kegyetlenég, hanem megmutatom, hogy lehetett volna jobb üzletet is kötni, ha rig helyet magát az eth-t veszi meg. ÉS akkor áram költség sem lett volna, és akár be is stakelhette volna(nem eth2.0) 4-6-8% évi kamatra is akár, platformtól függően. -
varmi2
nagyúr
válasz
Jager72
üzenetére
Ebben igazad van. CSak nem fog össze jönni 1eth júniusig. 6db rx580 kb havonta 0.078eth-t túr ki. De mivel addig is növekszik a diff, így egy hónap múlva már ennyit sem. Július 1-ig, kevesebb mint 3 hónap van. Addig negyed eth-t sem túrnak ki a kártyák.
De igen, ha azt a negyed eth-t még évekik megtartod, akkor igen vissza jöhet 0-ba. Csak itt meg az a gond, ha nem riget vettél volna, hanem abból a pénzből eth-t, akkor sokszor több eth-d lenne. -
Jager72
csendes tag
válasz
varmi2
üzenetére
Tételezzük fel, h június 1. diff gomb megnyomva. Az ETH bányászatnak vége. A példa kedvéért összejött 1 ETH a bányászattal. A gépek leállnak. Azt az 1 ETH-t nem vagyok köteles eladni, várhatok vele 1 évet, hogy az árfolyama felmenjen pl. 5 000 USD-re. Akkor eladom, és már vissza is hozta a rig árát.
Én így gondolom. Gyűjtögető típus vagyok
-
Jager72
csendes tag
Sziasztok!
RX 580 8 gb Micron kártyákkal megy 1 db 6os rig.
A következő beállítások vannak:
Core Clock 1200, DPM 2, VDD875, MVDD 900, Memory Clock 2200, REF 30.
Termel 33 mh/s, fogyaszt 95 w, hőmérséklet 63-65°C közötti.
13 órája üzemel, hiba nélkül. Ezzel a beállítással hosszú távon mehet a gép? Vagy káros lehet (nem tudom mikor van túl húzva a kártya) a kártyákra.
Köszönöm az építő válaszokat.
-
-
w73istvan
csendes tag
RX 6800-okhoz van valakinek valamilyen stabil beállítása? Néhány óra futás után hol egyik, hol másik kártya leáll. Most éppen a GPU 1199mhz, 1025mv, VRAM 2110MHz, a power limit -7%-on van és így 98-104watt között fogyasztanak, 61,7-61,9mh teljesítmény mellett.
-
Frozen
addikt
Ujjabb lépés a merge irányába,a cikkben esik szó a bányászok eladják a gpukat akkor az ütemterv zavart okoz igazaból erről lorábban már beszéltünk csak most egy hivatalosab. Cikkben is le van irva ahogy az is hogy minden 100 000 blok utan fog ugrani a diff.
-
Frozen
addikt
válasz
k1raly
üzenetére
azért dobta le mert trottingolt hát azt meg bírja kb addig míg a gari van a kártyán így van kitalálva na meg sokat kivesz a kártya életéből is
,de erre a kis időre szerintem is mind1 én is kezdek alternatívakat keresni egyet be is rendeltem a másikra meg fáj még a fogam -
Frozen
addikt
válasz
k1raly
üzenetére
ez azért érdekes mert 110 nél mem trottingolni kezd a kártya benne van a tiltás akkor neki hogy ment vajon 125 130 on?
Ott szerintem valami szenzor nem pontos vagy pont erre a miner alapú kijelzésre nem kellene adni ha a hw info is azt írja akkor tuti h a senzor nem a legjobb a kártyában.
Garanciás a kártya 2-3 évig a legtöbb gyártó úgy adta el hogy alapból 90-100 fok körül volt az összes kártya mem temp. Oké hogy bányászásra volt használva de sokáig nem padozták át nagyon sokan sőt a mai napig sem és a kártyákkal senki nem szaladt vissza h baja van. -
k1raly
aktív tag
Csak egy kis érdekesség a 100 fok feletti gddr6x-ről, volt egy barátom aki vett 2 db gigabyte rtx 3080at lhr menteset, már az első hónap után "újrapadozta" ami olyan jól sikerült hogy nem lett kevesebb a hőfok, de nem is foglalkozott vele, hiveos alatt használta, be tudta annak hogy ez csak 85mhst tud.
Most hogy kiírja a hiveos is a hőfokot, kiderült hogy 125-130 fokosak a memóriák, és így mentek 6-7 hónapot gond nélkül, az hogy csak szerencséje volt vagy ténylegesen bírják az kérdéses, de normális újrapadozás után ismet tudják a 100mhst függetlenül attól hogy előtte mit kaptak.
Nem tudom kell e tartani a 100 fok feletti memóriától, de az tuti hogy neki semmi gondja nem lett vele hosszú hónapok alatt sem.
Nyilván senkinek nem ajánlom, csak gondoltam megosztom veletek, hogy volt ilyen is.
-
koko52
nagyúr
válasz
Celithrandi
üzenetére
Jó a 100 alatt, erre a kis időre meg főleg.
-
Celithrandi
addikt
3080 lhr ddr6x(micron) esetében mit mondotok, a vram hőmérsékelte elég ha 100alatt van vagy 90 alá kéne szorítani? köszi
-
lacusht
tag
[link] Eth+zil+Ton. Vki belőtte már ? -
demmer123
őstag
Aki a legújabb lolminert használja lhr kártyával, nektek is 10percenként lhr lockol, aztán unexpected low hashrate, lhr unboxing, lhr calibraton stb szövegeket dobál? ... hashrate ilyenkor 10-20-ra is lecsökken és percek kellenek hogy újra elérje a 70 feletti lhr értéket..
-
sakto
őstag
válasz
viharhozo
üzenetére
Köszi!
Úgy néz ki megoldódott,letöltöttem a legfrissebb: PhoenixMiner 6.0c
És azóta látom megint.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Programozás topic
- Konzol Screenshot
- Vicces képek
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- AKCIÓ! Asus ROG Strix B365 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG 600W
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 24GB 1TB RTX 4060 8GB
- Eladó Samsung Galaxy A12 4/64GB fekete / 12 hónap jótállás
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- Eladó Samsung Galaxy A50 4/128GB kék / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

én csak gyanítom, hogy nem muszáj a lapba a 6pin

Hogy annyira bízik a pos eltolásában, hogy megveszi ezt?
) stb.