Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
krepp
tag
válasz
koko52
üzenetére
Visszatérő probléma .. írtam már, de régen volt...
Mindenki aki win en van, és aktívan használja a gépet, úgy veszít a legkevesebb MHs T, és kerüli el az lhr lockot,
Ha a használt programokban kikapcsolja a hardveres gyorsítást, böngészőnkben főleg, de a Discord ban is van, és alapból be van kapcsolva...
Így nem fognak a progik VGA erőforrást kunyizni..
Én Twitch és 9gag alatt csak 10et bukok a 3080Ti ből, és nincs lhr kalibralas se. -
koko52
nagyúr
válasz
DollarPapa42
üzenetére
6x3090ti mellé édes kevés az 1200Wja látom kettő.
Be kell lőni biosban, hogy az alaplapit használja. Ha dedikált vga-t lát, automaticre arra vált. -
DollarPapa42
újonc
Sziasztok!
Valaki tapasztalt esetleg hasonlót ahhoz, hogy 3090ti kartya hozzáadása után, bekapcsoláskor nem jeleníti meg a monitort a gép? (6-os 3090rig Hiveon-nicehash). leválasztás utan pedig minden ismét működik mint előtte.. a tápnak is bírnia kell két 1200w Hydro PTM PRO működteti . Ötlet esetleg?
-
BeZol
őstag
válasz
koko52
üzenetére
Hát én hónapok óta t-rex-et vagy lolminer-t használok, és sima netezgetés esetén is 1-2 oldal esetén már lockolt a kártya ami a kijelzőre volt kötve.
Youtube, filmezés és játékok esetén pl. fixen lockolnak nálam, szóval nekem az a meglepő, hogy neked ez meglepő dolog
Én ezért is tartogattam elég sokáig fő kártyának egy mentes 3070-est.Próbáld meg 1200-as core-ra belőni powerlimit állítása nélkül (lapított MSI AB görbe vagy t-rex parancsként rendszergazdaként indítva), memória is maradjon 1200.
Nálam így 275-295W között ugrál a fogyi, lehet a Manli TDP-kerete 320W és annak a 90%-a már kevés a stabil lhr-unlockhoz. Csak találgatok, de még ez játszhat közre. -
-
koko52
nagyúr
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Nem hegyezem én sem. 1200 a mem, 90% a powe, 0 a core és auto a venti. Ram 98C.
-
-
koko52
nagyúr
-
koko52
nagyúr
Manli: Méretre a legnagyobb kártya mind közül, ventilátor kinézetre kétpálcás, de teszi a dolgát. Bekerült a rigbe, ugyan azt tudja mint a többi.
3080/ti kártyákról:
AsusTUF 3080: néha rezonál a hűtő
Zotac holo 3080: hangosabb a többinél, szar a padozás
Msi ventus 3080ti: legjobb mind közül
Manli 3080 ti: MSI Ventus és Zotac holo között van. Abszolút Best buy 504k-ért -
Ha már gate.io. Meguntam a verifikáción való szenvedésüket, már harmadjára kéne nekifutnom, mert szerintük a személyim nem az eredeti, amit a szelfin tartok, és az eredetit fotózzam le magammal.

Átküldtem onnan azt a kevés coint, ami volt, most szeretném törölni az accountot. Mi ennek a menete? Semmi opciót nem találtam erre. Remélem nem kell ehhez is szelfi meg anyám kínja. -
Kami11
őstag
Sziasztok!
Az OKX-en volt pár toncoin-om, de pár napja nem tudok semmit kezdeni vele. Az értéke 0, se átváltani, se eladni, sem kiutalni nem lehet. Azt olvastam, hogy megszűnik a kereskedés ezen a váltón, de akkor most hogyan tovább? Mi lesz a fel nem használt mennyiséggel?
Tudja valaki a választ? -
-
Bocsi, ha hülyeséget kérdezek, de nem tiszta, hogy ha jönni fog az ETH Pos év végén (vagy valamikor) akkor a mostani ETH értéke fog változni vagy lesz ETH 2.0 coin is?
-
mZoleee
senior tag
válasz
kennystyle
üzenetére
-
Pietrosz
addikt
válasz
kennystyle
üzenetére
Nicehash legacy fork fix-et próbáld. Az támogat mindent.
Vagy t-rex-et külön valahogy így
t-rex.exe -a ethash -o stratum+tcp://daggerhashimoto.eu-west.nicehash.com:3353 -u 34KTZfM6KefNoRe8SncWnFd62rXw44ZT4L
régi konfigból túrtam elő, lényeg, hogy címet a nicehash stratum generatorral csinalj, wallet meg a nicehash walleted. -
trek81
senior tag
[link]
Vgáért ment lehet
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
viharhozo
üzenetére
Az nem fordult meg benned hogy esetleg a BTC-nek pontosan a félelmetes energiafelhasználsából adódik a megváltoztathatatlansága/befolyásolhatatlansága a többi coinhoz képest? Pontosan ez adja az értékét. Ez soha nem is fog megváltozni, a BTC-ból soha nem lesz POS. Nincs még egy coin (ETH POS után) amelyik ezt elmondhatja magáról.
-
viharhozo
addikt
válasz
koko52
üzenetére
Nem tudom, mi az a rangatas.
Az ETH-nak meg (minden masnak) megvan/meglesz az a versenyelonye, h nem kell hozza energia. Elobb-utobb ki kell jonnie annak, h a bitcoin barmelyik modernebb coinhoz kepest szart se tud, de legalabb eszetlen draga fenntartani. Persze a milliardos bitcoinbanyaszcegek kaparnak majd, mint elit malacok a jegen, de az igazsag pillanata azert el szokott jonni.
-
viharhozo
addikt
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Míg BTC-nél ez már szerintem a legszkeptikusabbak számára is világossá vált hogy nemigen fog megtörténni.
A BTC-t kizarolag a banyaszcegek lobbiereje tartja fenn. Sztem csak ido kerdese, h kiboruljon a bili az elkepeszto enerigafelhasznalas miatt, foleg ugy, h lassan rajta kivul minden atall PoS-re.
-
-
koko52
nagyúr
Használ valaki vegyes riget lhr és non lhr? Trex lekezeli a keverést?
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
kennystyle
üzenetére
3060Ti akar az lenni, nem? Mert 70hez az 50 mhs is karcsu
-
válasz
kennystyle
üzenetére
A 65mh viszonylag simán hozható az új trexel ~195w mellett.
-
koko52
nagyúr
válasz
kennystyle
üzenetére
Elég régen toltam vele, így passz. Akkor viszont marad a direct bányászat poolra trex klienssel.
-
Bec
tag
válasz
kennystyle
üzenetére
-
koko52
nagyúr
válasz
kennystyle
üzenetére
trex legújabbat tedd fel. De nicheshnél is ki lehet választani, hogy csak a trex kliens menjen.
-
kennystyle
aktív tag
3070 ti
Itt ilyen 50 mhs körüli értékeket olvasok, nekem nicehash alatt 20-30 között teker csak.
Érdemes felmókolni a trex plugint vagy milyen megoldás javasolt kocabányásznak ? -
koko52
nagyúr
válasz
Celithrandi
üzenetére
Mert te hiszel az eth merge utáni szárnyalásába, más meg a bukásába.
-
omfgk
veterán
válasz
Emperor_
üzenetére
Minden PCX-es termék ami már nincs raktáron, 12 hónap garival van a honlapon.
Szóval ezen ne akadjunk fent. Az a lényeg ,hogy akkor mit írt amikor még raktáron volt.
https://www.pcx.hu/msi-rtx-3090-suprim-x-24g-24gb-gddr6x-videokartya-v388-010r--00289666
Például ez se 12 hónap garis.
-
A meglévő ETH-t el akarom adni és venni BTC-t helyette. Szerintetek most jó lehet az eladása vagy várjak még vele?
-
-
-
sanzi89
addikt
Egy kis érdekesség, hogy miként nőtt meg a GPU hőmérséklete azáltal, hogy jobb padokat kaptak a ramok: Thermal Pad Showdown! What you should (and Shouldn't) Buy
Ha jól emlékszem, pont erről volt szó korábban. -
Jacek
veterán
Jelen pillanatban mit mondtok swetspotnak? 3080?
-
sebkri25
tag
válasz
salabakter77
üzenetére
power limit, alulfeszelés nem kell, elég ha fixre állítod a mag frekit (core clock:850-950MHz)
-
válasz
Winchester95
üzenetére
Jövőhéten hétvégén ismerős segítségével mennek rá majd Gelid padok és remélem -10 fok lesz legalább aztán had menjen amíg csak lehet.

-
-
sebkri25
tag
válasz
salabakter77
üzenetére
Belövöd mondjuk msi afterburnerrel a tökéletes beállításokat, kiteszteled hol stabil, jók a hőmérsékletek és a fogyasztási adatok, ha már windowst használsz (fix core 850-950, mem 1200-1400között, pl nem is kell, target mem temp hozzá a fan tartomány), majd a miner konfig fájlba beírod, így miner indításnál automatikusan belövi amin jó bányához, ha kilépsz meg használhatod a gyári állapotot.
-
Ahoj!
Új vagyok NVIDIA oldalon. Legegyszerűbb (legjobb) program a hangoláshoz egy MSI afterburner?
A kártya ASUS TUF 3070Ti
Vagy saját ASUS progi. Eddig még csak az NVIDIA drivert töltöttem le.És ahogy olvastam, hogy T-rex alapból jó az LHR kerülésre?
-
válasz
Winchester95
üzenetére
Valószínűleg megtaláltam a sweetspotot neki, megy már 10+ órája stabilan.
125 mh/s és 315W körül van az átlag plusz 94-96 memória.
-
llacee
őstag
Nem tudjátok véletlenül hová tűnt okx-ről a TONCOIN ill akkor helyette hol lehet tradelni?
-
törölt tag
válasz
aerosmith
üzenetére
Nem kell azt írni, ez magától értetődő.
Mint ahogy ha delidelsz egy processzort, az is garanciavesztéssel jár.
A garancia csak rendeltetésszerű használat esetén él, ha szétszeded az adott terméket, akkor bukod a garanciát is.
Páran említették itt az utólagos matricát. Azzal is csak a leendő vevődet tudod esetleg átverni, akinek eladod majd a videokártyát, a szerviz/gyártó észre fogja venni, hogy meg volt bontva a kártya. Ha a gyártó/szerviz/bolt ehhez nem járult hozzá, akkor buktad is a garanciát. -
Frozen
addikt
válasz
Kaci84
üzenetére
az lhr kártya azért nem melegszik nagyon ,mert szinte nincs kihasználva a kártyában rejlő teljesítmény.
mint írtam közel egy 3080 ti kártya kellene ,hogy tudjon 125mh körüli értékez ez helyett megy kb 80-100 közt kinek hogy jön össze az lhr kijátszása... kb mondhatjuk majdnem hogy csak alapjáraton ketyeg... (mint anno a 3080 as 80 mh körül..)
Aztán nézzük nagyokat miért nem melegszik,és ez mennyire jó...
Ha lenne egy lhr törés tuti hogy a gyári kártyák trottingolnának vagy melegednének mint állat az összes márkánál,de mivel ilyen egyenlőre nincs ezért egy csökkentet teljesítményel és kevés hőleadással elkullognak.
paszta miért lenne hülyeség? A mikronok kitöltésére való a legjobb kapcsolat,mivel fém a fémel nem fog tökéletesen paszolni mivel nem puha ezért kell a paszta -
Kaci84
őstag
válasz
Frozen
üzenetére
LHR karikról beszélek. Aorus se vészes már, igaz a 70-80C felejtős. Azért írtam, hogy "mondjuk megfelel". Van aki megelégszik 90°-al is. Állítólag FTW3 se rossz KFA-ról is írta akinek volt, hogy elfogadható.
Ja, hogy pasztát is tesznek oda? Azt hittem az hülyeség.
Nem tudom pontosan az LHR működését, de gondolod jelentősen melegedne ha 100%-ra fel lenne törve?
-
Frozen
addikt
válasz
Kaci84
üzenetére
Melyik típus?
Mert a nonlhr kártyákat közel maxon lehetet járatni 72-76 fok körül (25fokos szobában) simán padcserével én ugy tudom ezt egy gyári kártya sem tudta. A lemezes megoldással még be lehet menni 70 alá vagy környékére is.1mm nél 0,5 lemez megy fel , a paszta a mikronok kitöltésére van és mivel a felesleg kijön nem jelent + vastagságot nyilván nem 1 kilot kell allányomni...
az ujabb ti kártyák pedig nagyobb bitel rendelkeznek és a memoria adatátviteli sebesség is gyorsabb ,de ebben nem vagyok biztos minden esetre egy 3080 ti nek kb a 3090 es tempoját kéne hozni, ez helyett döcög 90 körül félgözön
(persze ,hogy nem melegszik) -
Kaci84
őstag
válasz
Frozen
üzenetére
Azért van 1-2 típus ami már mondjuk megfelel. Na meg nem feltétlen kell erőltetni a 3080-at vagy akár a GDDR6X-et. Van aki nem akar ezzel foglalkozni, fél a garivesztéstől vagy, hogy valamit elront.
Érdekes ez a fémes dolog. Meg is nézném, hogy oldja meg a júzer ahol 1mm pad kell.
-
Frozen
addikt
válasz
Kaci84
üzenetére
Egyik sem fogja tudni hozni azt mivel gyarilag nagyon gyenge a minoseg.
Ha valaki normálisan megcsinálná akkor simán 70-72 fok kőrül van meg nyáron is a vram... csak egy jó minőségű paddal. Viszont aki még nem sajnálja rá a pénzt és időt és energiát az 70 alá is bemegy alu vagy réz lapok segítségével+ egy jó féle paszta és vékony pad segítségével, mint egy szendvics. (lásd a képeket lent)
Minel vastagabb a parna. Annal elobb tonkre meggy es annal rosszabb a hoatadas.
Jobb felhasználok fémet tesznek a hűtő es a memoria közé hogy meg pengebb legyen a hutes es a hűtőpad is tovább bírja.
[kép] [kép]
-
krepp
tag
válasz
Kaci84
üzenetére
Nincs azzal gond ha kenegeted a padokat pasztával, csak otthon a négy fal között csináld...
És ne kukázd a szerencsétlenek egy szett padját, ha véletlenül hallgatnak rád, és egy hónap múlva szarabb lesz a vram temp mint előtte....
Amúgy meg "Első troll", mekkora szar duma... -
ffodi
veterán
válasz
Hohocali
üzenetére
B-terv, hogy veszel Kínából tartalék matricákat, és akkor nem kell óvatosan leszedni.
#79861 Attix82:
Mármint a GPU 80 °C? Mert ha igen, akkor ott tényleg félremehetett valami...egyszer padoztam egy 3080 FE-t (2021 év közepi gyártás), sem az 1,5 mm-es sem a 2 mm-es padok nem voltak igazán jók (1,75 mm kellett volna...). Utóbbi esetben ugyan el volt terülve a paszta a GPU-n, de láthatóan messze volt a blokktól (amit méréssel is igazoltam) és így 80-90 °C körülre is felment a hőmérséklete, a RAM-ok 80-85 °C környékén tanyáztak, míg előbbivel a GPU rendben volt (50-60 °C) a RAM-ok pedig 90-95 °C környékére melegedtek. A padok benyomódásáról pedig annyit, hogy általában megadja a gyártó, hogy mekkora minimális összenyomás kell az optimális hőelvezetéshez, ez 30-40% körül szokott lenni. Ha ennél kevesebb lényegesen romolhat a hőelvezetés, ha több, akkor pedig már nem rugalmasan tölti ki a teret és eltarthatja a GPU-t pl. -
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Gaming notebook topik
- Honda topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Vezetékes FEJhallgatók
- XPEnology
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku : 87%
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

?