Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
baji
tag
Oké akkor csinálok inkább. Köszi
https://makerworld.com/en/@Bayi
-
HSM
félisten
válasz Reggie0 #2747 üzenetére
Nem néztelek hülyének. Ugyanakkor továbbra is tartom, hogy csak akkor éri meg ilyen 120kh/s és 52W fogyival bányászni a jelenlegi körülmények között, ha amúgy is menne a gép. Ugyanis gondolom a gép a kártya alatt sem 0W-ot fogyaszt, úgy pedig az 52W máris praktikusan legalább 100W a 125kh/s-hez.
-
N.Ferry
senior tag
válasz janos666 #2739 üzenetére
Az az igazság,hogy elvileg egyszerűen be lehetne állítani a kártyákat bányászásra,de közben mégsem.
Nálam pl. 13-as int. felett már csak kevesebb jön,van ahol el se indul.
A thread meg pontosan 11200,se alatta se felette nem jó(16x-el el se indul).
Mindez megspékelve azzal,hogy a Vapor saját bioszával nem akart 500-ra se felkúszni a rate,rá kellett tenni a Dual-x-ét amivel mostmár megy szépen jól alulfeszelve...Szóval lehet vannak olyan kártyák amikkel pofon egyszerű a beállítás,de úgy látszik vannak olyan sz*pások is mint nálam.
Walking Dead
-
Reggie0
félisten
Akkor nem azt kellett volna eloadni, hogy erre veszi a kartyat. De mindegy. Nyilvan nem ezzel fog kaszalni, de minek allnihagyni azt, ami tud hasznot hozni.
(#2754) Dexar007: Ja, komoly kinzas az a 20%-os terheles. Hallani ahogy sikit a tehertol
(#2755) N.Ferry Esetleg probalj meg regebbi drivert, mondjuk 12.4. Linux alatt azzal jobbnak mutatkozott.
[ Szerkesztve ]
-
Dexar007
veterán
válasz N.Ferry #2755 üzenetére
Oo de meg mennyire vannak.Nalam az msi 7950 az istennek sem akart normalisan mukodni.Per pillanat is csak 550hasht tud,es nem is fog tobbet,mert mar belefaradtam az allitgatasaba.
Ez is 13-as intenzitassal mukodik a legjobban,threadre nem erzekeny,orajelbol is teljesen mindegy,hogy 1000/1300 vagy eppen 1100/1500,alig par hash a difi.
Erdekes modon az Asus kartyakat viszonylag rovid ido alatt belottem.Azok most is stabil 600-at tudnak fejenkent 55 fok mellett,felteve ha a szobaban nyitva van az ablak.Reggi: Viszlaaat!
[ Szerkesztve ]
Give me your cum,bull!
-
LLam
senior tag
ha van aki 5870-nel tolja (powercolor stock hűtős) vagy vapor-x sapphire az szóljon már rám pm-ben BITTE!
Stay hungry!
-
N.Ferry
senior tag
válasz Dexar007 #2757 üzenetére
Tovább már én se szórakozok vele,most így jó hadd bányásszon nyugodtan.
Egyébként se hiszem,hogy túl sokáig lehet ezt vga-val tolni(Bitcoinból kiindulva),kis apró csak összejön belőle.Reggie0 : Nem használok Linux-ot,elvagyok a winnel.(ezt is uppolni kellene már,csak nem visz rá a lélek)
Catát raktam fel régebbit,mert a legújabb nem volt jó,most 13.3-as van nekem ez már jó,de pl 13.1-essel a miner se akart indulni.Overlocker Nekem 1.046 975/1500-on.
[ Szerkesztve ]
Walking Dead
-
-
Dexar007
veterán
válasz Overlocker #2759 üzenetére
Alapfesz van nalam beallitva.Igy is orulok,hogy egyaltalan mukodik.
[ Szerkesztve ]
Give me your cum,bull!
-
-
tag
Valaki esetleg GV-r928xoc-t tudott alulfeszelni?
Ha 24 órán belül nem reagálok, kérlek, pingeld újra a privát üzenetet.
-
Dexar007
veterán
válasz Ricsiii1992 #2766 üzenetére
Nekem az az erzesem,hogy hiaba allitok feszt configon belul,semmi se valtozik.
Trixxen keresztul is probaltam,lejjebb viszem,belovi maganak,aztan fut tovabb meg akkor is ha emelt az orajel.Give me your cum,bull!
-
LLam
senior tag
akinek kevés az itteni fórum funkcionalitása az bátran nézze meg ezt!
Stay hungry!
-
Atom_Anti
senior tag
válasz Ricsiii1992 #2766 üzenetére
Ok, akkor ha vannak elvetemültek akik Geforccal bányásznak, akkor én sem vetem meg mobile Radeon 8750M el csináltatni 17W fogyasztással 102kh/sec teljesitmény tuning nélkül.
-
TD7
újonc
Szisztok!
Vettem pár LTC-t még fél évvel ezelött kb, nem is nagyon piszkáltam egészen eddig a novemberi mozgasig.
Viszont mivel ennyire megugrott hozott is profitot és arra gondoltam, hogy megpróbálkozom bányászni is kicsit. Nem igazán értek a témához mélyrehatóan. Ajánlottam nekem egy "bányászgépet" eladásra, de gyorsan kell döntenem. Nagyon megköszönném ha mondanátok vélemény erről a configurációról és hogy milyen eredményekre számíthatok vele.AMD ATHLON II X2 250 3.00GHZ AM3 BOX
COOLERMASTER RC-942-KKN1 HAF X
COOLERMASTER SILENT PRO M2 1500W
GIGABYTE GA-890FXA-UD7
KINGSTON 4GB HYPERX DDR3 1600MHZ CL9 KIT
Gigabyte HD 7970 3GB GHz Edition
Gigabyte HD 7970 3GB GHz Edition
VTX3D HD7870 BLACK 2GB GDDR5 (VX7870 2GBD5-2DHV3E)
VTX3D HD7870 BLACK 2GB GDDR5 (VX7870 2GBD5-2DHV3E)
7870-es vga-k gyári hűtése le lett cserélve.Előre is nagyon köszönöm!
-
Dexar007
veterán
Nalatok mennyi egy kwh aram dija?
Give me your cum,bull!
-
Geller72
veterán
Ha azt mondom, hogy kicsi az esély arra, hogy kitermelje neked ez a konfig akár csak az árát is, akkor is megvennéd? Ettől függetlenül bányászásra jó gép. Én mondjuk a 4 vga helyett raknék bele 2 db R9 290-et, pont van is nekem kettő ilyen eladó..véletlenül... . 4 kártya így sztem macera, fogyira is jobb két vga szerintem. Ha neked az áram mindegy, nem te fizeted, akkor nem szóltam. .
-
Geller72
veterán
-
Reggie0
félisten
Attol fugg mennyit kernek erte es van-e ra gari. Hatekonysagban ezek nagyjabol megegyeznek a 7950-nel. A 7970-t csak a magas fajlagos ara miatt, a 7870-t pedig a kisebb hashrate miatt nem szoktak alkalmazni, a favorit 7950 helyett. Tehat ha jo arat kaptal, akkor megerheti.
-
gyuszaa
őstag
válasz Reggie0 #2781 üzenetére
az tahiti le-s 7870, viszont a vrm hűtés nagyon gyér rajta (+4 fázis ráadásul), ha csak nem tettek rá normális bordát a hűtővel együtt.
Ez egy vicc, még játékra is ehhez a gpu-hoz ilyen felállással. Nem egy pitcairn teljesítményét hozzák, ha jól van beállítva 7950 (bár csak 256-os a mem. sávszél). Miningra nem használnám az biztos..
[ Szerkesztve ]
-
TD7
újonc
Köszönöm a válaszotok!
Az áramot meg tudom oldani az nem probléma,a gép ára pedig 290e
így se érné meg? és körülbelül mennyit tudna ez bányászni/nap? -
Reggie0
félisten
Ez ugy 1.8Mh/s-t tud. Viszont kicsit kevesebb, mint 300e bruttobol vadi uj, ket kartyas r9 290 konfigot lehet epiteni 1.66 MH/s hashrate-tel.
(#2782) gyuszaa: lehet, en kH/J hatasfokot neztem, es abban nincs komoly kulonbseg.
[ Szerkesztve ]
-
TD7
újonc
ja és igen, garanciás!
-
Geller72
veterán
..tavaszra még nem lennél nullán, ha minden optimálisan alakulna, akkor sem. És ahogy többen is írták, könnyen lehet, hogy az egészet kidobhatod egy hét múlva, ha az ASIC minerek jönnek. Már pedig teszt alatt van a dolog, ahogy olvasom..Akkor lesz egy jó nagy rakás vasad, ami kapásból felét sem fogja érni... És eladhatatlanok lesznek a vga-id, annyi lesz a piacon belőle. Többször írtam. Ha van felesleges, akár kidobandó pénzed, akkor vegyél..ha nincs, akkor felér egy öngyivel.....és ahogy már nem csak én írtam, simán jobban jössz ki 2 db R9 290-el..
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Szerintem az ASIC minertol nem kell felni, nem lesz igazan versenykepes igy annyira nem fogja atrendezni a banyaszatot, mint a bitcoin eseteben.
Amiket meg olvasol, azokat mar 1 eve irjak kb.. A legtobb asic gyartos sztori csak atveres volt.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Az ASIC miner egy olyan banyasz eszkoz, amiben kifejezetten csak az adott algoritmura gyartott cel IC vegzi a szamitasokat. Ezek jellemzoen jobb energiahatekonysaggal mukodnek mint a videokartyak es ha nagy szeriaban gyartjak akkor olcsobb is lehetne. Ez a litecoin es egyeb scrypt algoritmusu altcoinra mar nem all fent olyan mertekben, mint a bitcoin es hozza hasonlo double sha256 algoritmusu altcoinokra. Ennek az az oka, hogy a scrypt algoritmust ugy talaltak ki, hogy nagyon nagy a memoriaigenye, igy igazabol nem a GPU vagy cel IC szamitasi kapacitasa a korlatozo tenyezo, hanem a memoria savszelesseg. A memoria pedig ugyan olyan draga es ugyan annyit fogyaszt, akar GPU-ra rakjak, akar ASIC melle pakoljak.
(#2791) Geller_1972: URL? De nem is a letezese kerdes, mert mindenbol lehet asicot csinalni, hanem az, hogy mennyivel eri meg jobban, mint a GPU. Marpedig a fenti problemak miatt nem lesz nagy elrugaszkodas.
[ Szerkesztve ]
-
gyuszaa
őstag
válasz Reggie0 #2784 üzenetére
Nem igen, ittakary 2 ilyennel bányászott anno btc-t, 1 mh/s körül kihozható belőlük simán egy jó beállítással.
2200 kh/s legrosszabb esetben is megvan összesen.
(#2785) TD7
Videokártyán és a tápegységen, házon kívül a többi az filléres téma, nem is érdemes beleszámolni ekkora tételnél.
Mostani áron (míg van kereslet, darabokban ennyiért vinnék kb.) :
1 db 7970 : 70-75k között (amennyiben garanciásak, és min. 1-1,5 év)
1 db 7870XT : 40-45k ( szintén fontos a gar., emiatt a gyári hűtő megléte is, és jó lenne tudni mi van most rajta.)
CM silent pro 1500 (enhance belső) : kb. 40-45k ( szűk piaci réteg nagyon, garancia legyen )
haf 942 ház : 30kÉs papiros garancia legyen, jóska pista nemér.
Későbbiekben sok felhalmozódott kártya miatt nehezebben tudod eladni, meg inkább r9 270 - 270x, r9 280x-et fognak venni, vagy nyomott áron ezeket. Tápegységet se fogják elkapkodni.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
-
Reggie0
félisten
Ja ugy igen. Mondjuk ki kell probalni, mert en legroszabb esetre szamoltam. 1.8 es 2.2 kozott lutri, hogy mi jon ki.
Szerk: igen, de en azt is belemertem, hogy 4 kartya van egy gepben. Magyarul eleg surun vannak, hiaba a HAF haz.
[ Szerkesztve ]
-
TD7
újonc
válasz gyuszaa #2794 üzenetére
Megpróbálok alkudni belőle, mivel egyáltalán nem értek a témázoz ezért fordultam hozzátok segítségért. Nem tudom azt se hogy ennyi mh/s mennyi ltct jelent próbálom megérteni az egészet egyelőre, esetleg valahol utána tudok olvasni a dolognak? hogy hogy is működik ez az egész?
-
Dexar007
veterán
Eddigi legkisebb difi emelkedes ltc-nel?
Give me your cum,bull!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest