Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hát ja! Összejöttek nagyon a dolgok. Felújítás miatt szét kellett szednem a gépeket. Aztán mire lett volna helyük megnőtt a diff. nagyon az árfolyam pedig alacsony volt. Aztán a dolgozószobámban jól is esett a csend. Eladtam azt az 5db 5970-es kártyát. Most pedig már úgy tűnik megint későn kaptam észbe, pedig kapnék kölcsön 18 ugyanilyen kártyát. Mind1.
Te nyomod még/már újra?[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
-
TooCool
aktív tag
válasz #68216320 #2106 üzenetére
Ha vigasztal en is keson kaptam eszbe. Ott volt vagy 7KH/s kapacitas, parlagon. Lenyegeben csak be kellet volna allitani, de elsore nem ment, masodikra meg nem erdekelt. Ha elinditom lett volna vagy 240LTC, ami 35euron is eleg jol jott volna... A mult heten vegul beinditottam, de most meg az arfolyam szakadt be...
"Mert számolni mindig kell valamit." .-)
-
Zlcsi
senior tag
egy olyan gondom lenne, hogy valamiért az itthoni workert nem látja a pool oldal.
ami bent megy melóhelyen nagyon faszán írja, de az itthonit nem, pedig a cgwatcher és a cgminer is rendesen írja, hogy megy a bányászat, de az oldalon nem látszik és szerintem el sem számolja.
-
folditomi
tag
[ Szerkesztve ]
-
Dexar007
veterán
Legkozelebb hasznald a szerkesztes gombot legyszi.
Give me your cum,bull!
-
KERiii
tag
Hali!
Ezzel mennyire lenne effektív a bányászat?
-
Immy
őstag
-
dota1
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok nekem abban segíteni, hogy sikeresen "kibányásztam" az első 2 litecoin-om, melyet szeretnék értékesíteni. Van dollár alapú Skrill (Moneybookers) számlám. Hol lehet a legjobb áron átváltani, ahol van kifiztés Skrill-re? Ti hol váltottok?
Köszi előre is!
-
törölt tag
Akkor lelövöm a poént. Már fejlődnek a célhardverek. Hogy mi lesz belőlük, az majd elválik, de az tény, hogy fókuszt kapott a dolog az utóbbi időben.
Alpha Technology
Sluice Bit
Crypto IndustriesEgy negyedikkel meg éppen e-mailezek, akinek nem konkrétan speciális litecoinbányász a fő profilja, de elég erős hardvert épített, ami szerintem alkalmas lenne rá.
[ Szerkesztve ]
-
Immy
őstag
válasz #24650752 #2127 üzenetére
Bitcoint-nál is ugyanez volt, hogy állandóan mondták hogy mindjárt-megjelenik-mindjárt-megjelenik, aztán akkor 1hónapig tartott amíg, megrendelés után megkaptad.
Szóval én amondó vagyok: 1-2 hónapot én még látom a litecoin GPU-s bányászatban.Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Chal
addikt
Ez sajnos nem szeretem/nem szeretem kérdése lesz, ha lesz ASIC gyártás, akkor az egyszerűen be fogja darálni a GPU mininget.
Ingyen áram sehol sincs, és ha a BTC-t veszed alapul, akkor ott most az a helyzet, hogy egy 4db csúcs vga-kból álló mining rig csinál 1 óra alatt 12Ft-ot, miközben elfogyaszt 1kW-ot Azon helyek száma, ahol ennyibe kerül 1kWh szerintem elhanyagolható a teljes rendszert figyelembe véve (a lopást pedig ne tekintsük alapnak, vagy statisztikai tényezőnek ).
-
Chal
addikt
Ott egy lassú átmenet volt, miközben biztos hogy kerültek be ASIC-ok a rendszerbe, csak éppen nem azoké akik preorderelték
Másrészt pedig van már kitaposott út, nem csak technikai, hanem üzleti tapasztalattoka is, szerintem nem fog olyan sokáig tartani fejlesztés/szállítis mint a BTC-nél a kezdeti időkben.
-
törölt tag
Bitcoinnál úgy volt, hogy a nagypofájú cégek (főleg Amerika) ígérgették a korai megjelenést. Húzták, halasztották a dolgot, amíg nem idén év elején jött két kínai, nevükön a Bitfountain-féle ASICMiner és a BitSyncom-féle Avalon és taroltak mindent. Lehet, itt is így lesz. Kína beizzítja magát, mi meg csak pislogunk, hogy a GPU-ink ugyanúgy semmirekellővé váltak Litecoinban, mint idén Bitcoinban.
-
AAntii
őstag
A btc-t teljesen felesleges alapul venni, mivel azon helyek számánál, ahol olcsó az áram már csak azon személyek száma alacsonyabb (kevesebb), akik a mai napig gpu-val bányásznak btc-t. Akinek meg annyi esze van, hogy inkább btc-t bányászik 12 forintért, mintsem wdt-c 400 forintért óránként pedig még sajnálni sem tudom, maximum szánni.
Azon is lehet morfondírozni, hogy mikor termeli majd vissza az árát az a 2500 dolláros 2 megahash sebességgel rendelkező ltc miner, mondjuk 10.000 körüli nehézség mellett, hogy még feljebb ne is menjünk. Hogyha a bányászás helyett ezek a gépek más projektre is használhatóak lesznek, amivel később pénzt lehet keresni, akkor más a helyzet.Egyébként nem a szeretem/nem szeretemről van itt szó, hanem nem én az ár/teljesítmény mutatótól nem vágtam magam hanyatt. Most arról a legolcsóbb gépről beszélek, aminek ismerjük az árát is, hogyha a konkurensek harmadáért adják majd a bányászgépeket, akkor szintén nem szóltam.
[ Szerkesztve ]
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
-
Chal
addikt
Értem, nagyjából ugyanazt mondjuk. Az eszköz ára viszont szerintem nem fontos (max annak aki meg akarja venni, de mi vélhetően nem fogjuk). Viszont maga a léte már sokkal fontosabb, ugyanis ha eljut odáig a dolog, hogy leszállítják belőle az első darabot, akkor elindulni a lavina.
[ Szerkesztve ]
-
AAntii
őstag
Arra is emlékszem, hogy márciusban majdnem mindenki azt a tanácsot kapta a btc topikban, hogy már akkor sem érdemes elkezdeni bányászni gpu-val, holott abban is volt még pár hét. Ha meg valaki nagyon hisz a btc-ben és ltc-ben nem azt kell alapul vennie, hogy akkor mennyibe került egy btc és most mennyibe kerül, hanem hogy akkor mennyi ideig tartott kibányászni egy btc-t és most mennyi ideig tart az, míg az ltc vagy wdt átváltása után sikerült szert tenni egy btc-re. A számok már rosszabbak, mint a btc bányászaténál voltak márciusban, de még mindig sokkal jobbak, mint később videokártyás bányászatnál valaha is lesznek.
Akkor is tudta már mindenki, hogy előbb-utóbb nem csak azok juthatnak asichoz, akik megrendelték egy éve, hanem szimplán az is elég lesz hozzá, hogy az embernek legyen elég pénze, ugyanez a helyzet itt is. Nekem sincsenek illúzióim a dologgal kapcsolatban, de amíg nincs fent a neten olyan scryptes miner, amit ma kifizetek két hét múlva pedig itt van, addig én nem beszélek le senkit a bányászatról. Pláne ezekből az árakból kiindulva.
Én se vennék egyébként jelenleg 30 db videokártyát azért, hogy bányásszak, de akinek rendelkezésére áll megújuló energia, annak a helyében még mindig megfontolandó lehet a dolog. Pláne ha egy darabig (3-4-5 hónap, tudja a fene) a 10mh/s-es lesz bányászgép lesz a csúcs.
[ Szerkesztve ]
-
AAntii
őstag
Amúgy ha megnézzük a jelenlegi kiskereskedelmi kínálatban mennyi 280x van készleten, akkor látszik, hogy még sokan belevágtak. Szóval lehet, hogy a következő diff-emelkedés is kettesel fog kezdődni.
@Csol-T: bárhonnan gondoltam, nem feltétlen a gyártótól, használt/új, mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"... de amíg nincs fent a neten olyan scryptes miner, amit ma kifizetek két hét múlva pedig itt van, ..."
Ilyet még SHA-256-osban sem találsz, mert melyik cég tud kéthetes idővel szállítani? Tudtommal a mai napig egyik sem. Kidobják az aktuális "batch"-t, aztán rögtön előrendelhetsz a következő kötegre, amit biztos, nem két hét után fognak postázni. A használt piac természetesen más, ha erre gondoltál, nem szóltam.
-
PonPon
senior tag
Hello,
mit gondoltok datacenterbe levo hp 465os bladekkel erdemes probalkozni? 32core, 256gb ram...(videokartya csak integralt vacak) de van vagy 8-10 "felesleges" blade (aram nemszamit)
mekkora halozati forgalmat general?
-
-
HSM
félisten
Már múlthét végén se lehetett kapni sehol, szóval elvileg azoknak a nagyja már benne volt a mostani 20%-ban.
De úgy látom, hogy bár a 280X-ek elfogytak, de a hálózat sebessége töretlenül nő...
(#2146) janos666: Mimáshoz kéne ennyi 280X? Vagy ennyire jó lett a BF4, mindenki azt akarja játszani karácsonykor?
(#2148) Chal: 8-12kW? Az szép...
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
Én ennek a dupláját próbáltam (igaz, nem HP alapon, és szigorúan csak teszt jelleggel). 8-12kWh volt a vége Amúgy meg nézd meg a kalkulátorban hogy mennyit tudnak a pengékben levő CPU-k, alapvetően keveset, de ekkora mennyiségnél már kijöhet napi párezer forintnyi ltc. Egyet viszont tarts szem előtt: ezt a bődület mennyiségű áramot valakinek ki kell fizetni (még ha nem is neked), és a keletkező hőterhelést is ki kell hűteni. Ez mind-mind szép nagy költség, vigyázz, nehogy ráfaragj a végén, és valaki kérdőn nézzen rád
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Nem mindenkinek megy 1 nap alatt onnantól, hogy hazaér a kártyával. Hiányozhat molex-PCI-E csati, vagy ha most kezdi nulláról, akkor bármi hasonló, illetve a konfigolással is napokat kínlódhat.
(#2147) HSM
Én tegnap kibányásztam némi cinnamon coin-t, bár a pool sohasem fizetett, úgyhogy átmentem WDC-re. De állítólag a BF4 sem rossz.
Vagy itt csak nekem vannak hazárdírozó hajlamaim?[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs