Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz ff-thomas #20150 üzenetére

Valahol 16.9 környékén törölték el a Windows driver-ből a BIOS aláírás ellenőrzést, a 16.7-est (a pontos fordulópontot most nem mondom meg, de azt hiszem egy 16.8 Beta/Hotfix verzió volt) nem fog betöltődni, ha szerkeszted (és nem írja neked alá az AMD, amit itt nyilván nem opció...).
    A Linux most passz, ott az amdgpu driver szerintem csak figyelmeztet, de nem tilt, az amdgpu-pro pedig talán tilt is, de akkor gondolom hasonlóan feloldották már a korlátozást szeptember körül.

Amit a méretekről írt a Mester, az szerintem irreleváns.
    1: Ha magadnak olvasod ki a BIOS-t és 512Kb lesz, majd ugyan azzal az atiflash-el írod vissza is ugyan arra a kártyára, akkor ez nem lehet gond (hacsak nem pont a második 256Kb megléte zavarja össze a szerkesztő programot).
    2: Először én is aggódtam a kérdésen, mikor még mások BIOS-ait töltögettem le, amik 256Kb-osak voltak, nekem pedig 512Kb-t olvasott ki backup-nak, de mivel azok működtek mindenkinék, később én is szándékosan olyat csináltam magamnak (mert további információ hiányában azt is mérlegeltem, talán nem véletlenül flash-elik mások csak az első 256Kb-t -> azóta sem nyomoztam ki az igazságot, de "ami működik, azt nem kell megjavítani").

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés