- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ivqkzy-: Eddig
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
DZs
senior tag
Ez:
nazirsaman@nazirsaman-P35C-DS3 ~ $ cat /etc/fstab
# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a
# device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices
# that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
# / was on /dev/sdb5 during installation
UUID=306b50a2-a403-4cd2-8146-28f473d170aa / ext4 errors=remount-ro 0 1
# /cserehely was on /dev/sdb7 during installation
UUID=be59e5a2-f2b0-44ae-9449-44fa36c574c8 /cserehely ext4 defaults 0 2
# /home was on /dev/sdb6 during installation
UUID=2551a009-0e41-47a6-b0ef-4e93cb1e6af6 /home ext4 defaults 0 2
nazirsaman@nazirsaman-P35C-DS3 ~ $és ez:
/dev/sda1: LABEL="160G-s lemez" UUID="E688A5A588A574A9" TYPE="ntfs"
/dev/sdb1: LABEL="Win7" UUID="01D1A7B6CB6D4F00" TYPE="ntfs"
/dev/sdb5: UUID="306b50a2-a403-4cd2-8146-28f473d170aa" TYPE="ext4"
/dev/sdb6: UUID="2551a009-0e41-47a6-b0ef-4e93cb1e6af6" TYPE="ext4" -
Normi™
őstag
-
rozaliaG
csendes újonc
-
Mtbsrác
senior tag
-
BoB
veterán
Most kipróbáltam a Softmaker Office-t mert eddig még nem hallottam róla.
Megnyitottam pár céges prezentációt libreoffice-el és ezzel is. Ugyanúgy nem megy egyiknek sem
A feliratok és szövegek mindekettőben ugyanúgy szétcsúszva töredezve vannak, betűméretek összevissza, képek elcsúszva. És mindkettőben nagyjából ugyanúgy.
Ezért nem tudtam én sem libreoffice-t használni sosem céges melóra.
-
porthamt
csendes tag
Nap mint nap használom, az összes MS Office formátumot ismeri és menteni is lehet ezekbe a formátumokba. Szabályszerűen van egy natív program amivel elő lehet állítani doxc formátumot linuxon, van excell megfelelője és sok minden más.
-
Zolee_70
senior tag
Köszönöm a választ, de sajnos mindkettővel elakadtam.
A társításnál, miután a Playonlinuxban hozzáadtam a fájlkiterjesztéseket és beállítottam a megfelelő programot, az adott pl.doc fájlra jobb klikk, megnyitás ezzel menüben nincs ott a Playonlinux...így nem tudom hozzáadni.
A másik megoldásnál meg a mountolás nem megy.
-
Bohus
aktív tag
Nem tudom, hogy a Firefox fríssítése, vagy a Mint valamelyik összetevője okolható-e érte, de nagyon zavaró problémám akadt.
Amikor a böngészőből elindítom egy állomány letöltést, akkor felugrik az első ablak (megnyitás v. mentés), majd a mentést választva a helykiválasztó ablak. Itt jelenleg a bal oldali sávban hiába kattintok az egyes helyekre (pl. usb meghajtó, csatolt partíció, saját mappa), a kijelzett célkönyvtár nem változik meg. A jelölt útvonal egyes mappáira kattintva változik a célkönyvtár, de a bal oldali "Helyek" panel inaktív. KDE, és ha jól emlékszem otthon MATE alatt is fennált a probléma. Hasonló valakinél? -
-
amdni
aktív tag
Laptop, dell 4310. Minden automatán volt, nem állítottam át semmit, usb 3-mas pendrive-ról telepítettem egy sata 3-as ssd-re, igaz a laptop sata 2-est tud csak.
Bocsi nem tudom mi az az UEFI.
A partíció az amit felajánlott a telepítő, swap és ext4 ha jól emlékszem. Teljes ssd törlésével telepítettem. -
amdni
aktív tag
Köszi, igen én is rájöttem közben hogy ez a hiba csak a gnome commanderben van.
Épp telepítettem a legújabb xubuntut, egy ssd-re, el sem indul, csak a bal felső sarokban villog a kurzor.
Ennyi.
A telepítés is csak úgy indult el, hogy először arra mentem rá hogy linux kipróbálás, és az "asztalon" lévő telepítés ikonra kattintva futott le a telepítől. Ha bootolsákor arra mentem hogy linux telepítése és nem kipróbálás, akkor is csak fekete képernyő és bal felső sarokban villogó kurzor.
Most ugye nem megint én szúrok el valamit? -
-
-
-
-
A synaptic nem talál ilyet, de netről leszedtem az 1.2.6-os verziót, mivel sem terminál, sem szoftverközpont nem adott zöld jelzést. .tar.bz2 formátumban jött le, az Archívumkezelő úgy kezeli, mint egy tömörített fájlt, de nem találok benne olyan elemet, mely foglalkoztatná a csomagtelepítőt.
Mit csináljak vele? -
-
-
amdni
aktív tag
Az a gond hogy a frissebb hdd-n van 120 gb adat, a másikon meg 100 gb, elindítom a másolást, felülírásnál nemre mentem, mert nem akarom hogy felülírja azokat a fájlokat amik már megvannak és ugyanazok méretre és tartalomra, és így kb. fél perc alatt lefut a másolás program, és nem másolta át a 20 gigát amit át kellett volna.
-
-
-
Nem, így sincs mappa
A rendes kódra pedig ez a válasza a terminálnak;
mr_y@Archeer ~/Asztal/Archeer tartalma/DOOGEE-Y100X $ ./extras/ext4_utils/simg2img system.img system.raw.img
bash: ./extras/ext4_utils/simg2img: No such file or directory
mr_y@Archeer ~/Asztal/Archeer tartalma/DOOGEE-Y100X $
Display all 2805 possibilities? (y or n)
:
!
./
[
[[
]]
{
}
2to3
2to3-2.7
411toppm
7z
7za
7zr
a2p
accept
accessdb
aclocal
_aclocal
aclocal-1.11
aconnect
acoustid-fingerprinter
acpi_available
--More-- -
A Viberre ez a válasza;
mr_y@Archeer ~ $ viber &
[1] 6255
mr_y@Archeer ~ $ No command 'viber' found, did you mean:
Command 'viper' from package 'python-viper' (universe)
viber: command not found[1]+ Exit 127 viber
De ez nem valós adat
A tabra pedig adott választ, de nem sokat értek belőle;
mr_y@Archeer ~/extras/ext4_utils $ gcc -o simg2img -lz sparse_crc32.c simg2img.c
allocate.c ext4_utils.h setup_fs.c
allocate.h extent.c sha1.c
Android.mk extent.h sha1.h
backed_block.c img2simg.c simg2img.c
backed_block.h indirect.c simg_dump.py
contents.c indirect.h sparse_crc32.c
contents.h jbd2.h sparse_crc32.h
ext2simg.c make_ext4fs.c sparse_format.h
ext4_extents.h make_ext4fs.h test_ext4fixup
ext4fixup.c make_ext4fs_main.c uuid.c
ext4fixup.h mkuserimg.sh uuid.h
ext4fixup_main.c MODULE_LICENSE_APACHE2 wipe.c
ext4.h NOTICE wipe.h
ext4_jbd2.h output_file.c xattr.h
ext4_utils.c output_file.h
mr_y@Archeer ~/extras/ext4_utils $ gcc -o simg2img -lz sparse_crc32.c simg2img.c
/usr/bin/ld: cannot find -lz
collect2: ld returned 1 exit status -
Lasersailing
senior tag
Azzal tudok valamit kezdeni, hogy nem megfelelően kezeli a processzort?
videókártya: csak az integráltat használom, nyilt driverrel. Ezeket próbálgattam, a mostaninál csak rosszabb lett az eredmény (zárt driver / dedikált használata esetén)
BIOS: közben szervízben frissítették a BIOS-t, majd alaplapot cseréltek, így ez elvileg nem lehet. (Ill. ha ez lenne az oka, akkor egyszerűen hibás az összes A555G-n a BIOS
).
De Win7 alatt ritkábban megy a hűtés, tehát ez nekem linux / linux beállítási hibának tűnik
(egyébként win és linux esetén is 50 foknál kapcsol be, de Linuxnál 1-2 perc alatt felmegy, akár idel állapotban is)Monstre: Köszönöm, ha visszarakom cinnamont akkor meg fogom próbálni.
Visszatérve eredeti kérdésemre: arról lehet tudni valamit, hogy érdemes-e várni a 16.04-es linux mint cinnamonra, vagy nem lesz ebből a szempontból jobb? (vagy ezt még nem lehet sejteni sem?)
-
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
Próbáltam utánaolvasni, de az alábbira nem találtam semmit. Vagy csak nem jó helyen / nem jól olvastam...
Várhatóan a laptop hűtése kevesebbet fog menni a 16.04-re alapuló Linux Mint Cinnamon 64bit esetében, mint a mostani 14.04-esnél?
Kis magyarázat a kérdésemhez: cinnamon 64bit-tel kezdtem, de két gondom volt vele:
- képernyő világosságot minden indításkor újra kellett állítani
- hűtés sokkal gyakrabban megy, mint win7 alatt (azonos felhasználás mellett is)Most Mate-t használok, de abban meg más dolgok zavarnak (és hűtés itt is pörög folyton), így Cinnamon megy vissza, csak nem tudom, hogy Lathronos remasterje menjen, vagy érdemes megvárnom 16.04-re alapuló Mint Cinnamon 64 Bit-et?
Vagy keressek más linux-ot? (Bár a Cinnamon külsőleg nagyon tetszik...)
-
-
-
akom
őstag
Memória nem új, de egy másik gépben már fél éve tökéletesen működött.
Megpróbálhatom az Ubuntut, de nem hiszem hogy arra váltanék. Az öregek miatt akartam hasonló felépítésű OS-t mint a Windows. Ezért került a Mint-re a választás. Sajnálnám ha nem sikerülne megoldani ezt a problémát Mint alatt. -
akom
őstag
Driver managerbe nincs semmi. Hivatalos oldalon nem látok linux drivert. Live-ot kipróbálom. Ubuntun nem próbáltam, de Windows 8.1+Firefox párossal nem tapasztaltam ezt a lassúságot.
Szerk.: Ha külön VGA-ra gondoltál, akkor nincs a gépben. Integrált VGA van használatban.
-
Falcon C.
aktív tag
lspci
03:00.0 Network controller: Intel Corporation PRO/Wireless 5100 AGN [Shiloh] Network Connectionlsusb
Bus 002 Device 002: ID 0bda:8179 Realtek Semiconductor Corp.Tegnap gond nélkül használta asszony a gépet, ma délelőtt játszott is a gyerek a Minecrafttal. Most bekapcsoltam, nincs WiFi, de az USB-s se működik.
Egy livecd-t még kipróbálok, mielőtt szétszedem a gépet.
Kapcsoló nincs, csak az Fn+F5 kombó, de arra sem reagál, ahogy a Hálózatkezelőben se tudom átbillenteni se a beépített, se az USB WiFi-t ON állásba.
-
-
altare
tag
Közben sikerült lemagyarosítanom, az általad linket dologgal a k3b-t sikerült magyarítani, mert az sem volt magyar, majd kdenlive ppa tárolóból lefrissítettem a kdenlive-ot és végre kapott a két dologgal magyar nyelvet is.
Viszont lenne még egy kérdésem, mikor elindítom a gépet, 800MHz-n pörög a proci a mint szerint, ezt tudom fixálni 2,8ghz-re (ami az alap frekvencia a processzornál) kép (itt tudom fixálni, de egyesével a 6 magot minden indításnál unalmas már megcsinálni..) szóval...lehet ezt valahogy fixálni, hogy ne terheléstől függően növekedjen az órajele a processzornak, hanem folyamatosan 2,8GHz-n pörögjön nekem?
-
tolvaj!
őstag
-
DJosef
őstag
A rejtett mappat hol es hogyan toroljem?
Ha mondasz olyan linuxos alkalmazast amivel tudom hasznalni az evernote fiokomat nekem az is jo, de en nem talaltam.
Annyival vagyok elorebb, hogy a Hisuite mar kiesett a kepletbol.
Most mar csak annyi a gond, hogy az evernote nem telepul ujra.
Eltavolitottam a Winet-t is mar es ujra raktam de semmi.
(#45504) Bocsi
-
OldAkita
aktív tag
Túl vagyok egy komplett új windows és linux telepítésen
A telepítéskor alapból az ssd nevét adja hogy ide fog kerülni a rendszerindítás. Eddig hagytam itt.
Most választottam az sda1-et ahova a windowst telepítettem.
A telepítés után persze megint nem jött be a grub, ezért újra módosítottam a grub-ot ezen leírás szerint.
Felfigyeltem rá hogy a leírásban szerepelt GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0 sor előtt van egy kettőskereszt, ami ha jól tudom azt jelenti hogy azt a sort nem kell végrehajtani, azaz inaktív. Erre legfőképp azért figyeltem fel mert a terminálban a grub update után valami figyelmeztetésfélét olvastam erre vonatkozóan. Ekkor én is tettem egy kettőskeresztet a sor elé és úgy frissítettem a grub-ot. Az üzeneteket itt alább olvashatóak:Sajnos újra csak annyit értem el hogy megjelent ugyan a grub menü de a windows-t választva sötét képernyő majd jön vissza a menü
-
Mtbsrác
senior tag
Ez a bibi hogy akármit csinálok akárhova keverem akkor is evődik a memória. Itt vmi nagyon sunyi géphiba lehet, mert feltettem egy régebbi distro-t és régebbi vboxot és ugyanúgy zabálta a memóriát. Ja és egy teljesen másik vincseszterre tettem fel amin semmi más nemvolt csak a rendszer. Amikor a procihűtő leállt és kikapcsolta a gépet ott történt valami. Bios reset megvolt már akkor is.
-
Mtbsrác
senior tag
Időjárás állomás adatait
mivel a linuxos verziója sokmindent nem támogat így kéntelen vagyok így használni. Nomeg 45mp-ként tölti fel az inputot
Amúgy most okés a memória csak 600mb ha a böngésző megy akkor 1gb köré ugrik. Lefuttattam a memtest-et és nincs hiba. 2x is lefutott gond nélkül. Így már csak a rendszer lehet a ludas meg én főleg.
-
Mtbsrác
senior tag
- első kettőt nemigen értem
- erre rájöttem énis
- de non-stop megy mivel a netre is töltöm fel az adatokat.Viszont azóta megtelítettem mind2 memóriát, normált szinte teljesen a swap teljesen megtelt de mégse csatolta le az ntsf meghajtót, csak belassult a gép. Vbox most ugye nemment. Érdekes egy pici swap felszabadult viszont. 1%-nyi csak kb
-
nemurea
aktív tag
Hát mostanában én csak azt frissítem, amit a rendszer dob... Ahogy olvastam itt, a Mint frissítője konzervatív, csak a tuti csomagokat rakja ajánlottra. Amúgy Chromium volt benne meg egy csomó lib
Közben nézem a bluetooth témát, háát, sok embernek probléma, de nem találtam rá egységes megoldást. Mindenesetre végigpróbálgatom őket (csak nem vágom taccsra a rendszert
)
-
Mtbsrác
senior tag
kifagyva most épp ezt:
topi 4595 3.7 0.0 0 0 ? D 01:42 0:20 [tvtime]
topi 4867 0.0 0.1 13256 2128 pts/1 S+ 01:51 0:00 grep --colour=auto tvtimeHa killall-al a 4595-ös processz-t akarom kilőni akkor kiírja hogy 4595: nem található folyamat, holott ottvan megszakíthatatlan állapotban, ugyanez a 4867-re is. Ill néztem másik tv-néző progit a kp-ban és semmit se találtam.
-
Lasersailing
senior tag
Köszönöm, visszaraktam a cinnamon DE-t, de nem olyan lett, mint volt amikor azt raktam fel egyből.
Igazából két lehetőség között gondolkodom (a cél továbbra is a hűtés némítása böngészés közben)
- Lathronos remasterét felrakom
- linux mint 18-at kibőjtölöm. linuxmint.hu-n azt olvastam, hogy talán május-június lesz. Elég régi bejegyzés volt, remélem még akkorra tervezik... -
Urban Terror
tag
Arra indultam el én is, és mintha javult volna a helyzet.
Kicserétem az nvida kártya driverét a gyárira (ekkor még azért zörgött a cooler), illetve átállítottam az integrált intel kártyára a gépet és most mintha jó lenne!
Most perpill a helyesírás ellenőrző bekapcsolását keresem a libre office-ban.
BIOS egyébként nem a legfrissebb, pár hónapja elkezdtem utánaolvasni a lecserélésének mikéntjéről linux alatt, de számomra egyelőre még nem vállalható feladatnak tűnik. Legalábbis azon magyarnyelvű leírások alapján, amit találtam.
-
Mtbsrác
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- One mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gurulunk, WAZE?!
- Autós topik
- Kerékpársportok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest