Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz Skullwipe #9255 üzenetére

Ez még mindig Mint? Hányas verzió? Az awesome-ot a tárolóból tetted fel? Mit nem tudsz rajta elindítani? Bejelentkezéskezelőből mi van fent? Még a Cinnamonhoz tartozó LightDM?

Nem lóverseny ez, majd beleszoksz a dolgokba. Ha későn kezdted, akkor későn, van még időd, nem hajt senki. Amíg kezdő vagy, addig valami elterjedt nagy disztrón kéne maradnod (Ubuntu, Mint, Fedora), és valami Windows-szerű felületet használnod, és azon maradni, míg nem tanulsz bele az alapokba. Az awesome elég haladóknak van, ha el is tudod indítani, kínlódás lesz a használata. A Mate az jó választás lehet.

Ha Windows alól próbálod virtuális gépként, akkor ne a VirtualBox-ot használt, mert az bugos, hanem a szintén ingyenes VMware Playert tedd fel helyette, ha Win10-ből legalább a Prof van fent, akkor meg az alapból tartalmazza a Hyper-V virtualizációt, nem kell hozzá semmi pluszt feltenni, csak a Windows összetevők között engedélyezni. Ha meg Linux alól akarsz virtuális gépet futtatni, akkor meg a qemu csomagot telepítve a qemu-kvm programot használd. Grafikus felületet külön kell hozzá letölteni virt-manager a neve, vagy valami hasonló Mint-en, rég nem használtam, nincs most előttem. Én terminálból parancssorban bűvölöm a qemu-t. Virtualizációnál fontos, hogy ha a procid támogatja a hardveres virtualizációt, akkor kapcsold be ezt a támogatást a virtualizációs szoftverben, qemu-nál ezt a KVM használatával teszed meg. Ez azért fontos, mert akkor gyorsabban fog futni a virtualizált OS. Esetleg a virtualizációs szoftverben ajánlott feltenni az virtualizált OS-hez való extensiont, úgy pl. jobban kezeli a felbontásokat, grafikus beállításokat, könnyebb mappát megosztani a fizikai (host) és virtualizált (guest, vendég) OS között.

Ez az MS-féle Linux-alapú OS nem asztali felhasználásra lesz, hanem céleszközökre, meg felhőzésre. Nagyon felfújják, nem egy izgalmas téma.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés