- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Őskoczka
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
HKorn
veterán
Rendelt már valaki a szürke, non music 255-höz a gyári szürkével megegyező színű szürke szíjat Aliról? Linket megköszönném.
Köszi
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... az 570 az a 265 közvetlen utódja ... " – ezt most Te gondolod, vagy ők mondták?
Bárhogy is van, de akkor felmerül a kérdés, hogy a 165 és az 570 között nincs semmi?
Előbbi (a Music) 250$, utóbbi meg (a 47 mm-es) 550$." ... a számozást tették egyértelműen középkategóriássá."
Biztos velem van a báj, de a számozást értem a legkevésbé.
Vagy lesz majd egy 170, és akkor 400-al ugrálva már "kiadja"? -
<Adamsky>
nagyúr
" ... akinek teljesen megfelel a 255 tudása az maradjon a 255-nél, értelemszerűen."
Ez 1×1. Ebben nincs vita. A kérdés, hogy 970 az a 955 / 965 utódja-e?
Az írásodból nekem az jön át, hogy az 570 nem a 255 utódja. O.K. ebben van logika, mert már csak a számozás okán is fura lenne. Akkor viszont valaminek jönnie kellene a 165 (nem is értem, mi szükség volt rá) és az 570 közé. Ja, hogy az a 265?
Hát, ja. Gyakorlatilag 100%, hogy nem fogunk több MIP-es Forerunner-t látni.
"Esőcsináló" is most ezen a véleményen van abban a videóban, amiben a 970-et mutatja be.
A kínzó kérdés, hogy vajon ezzel tesz-e jobbat a Garmin, hogy "vertikálisan" széthúzza a termékpalettát (165, 265, 570, 970), vagy pedig azzal tenne, ha lenne a 4 helyett kettő viszont azokból lenne MIP-es és AMOLED-es?" ... FR1XX belépő, FR5XX közép, FR9XX csúcs ... "
És a 2xx, ill. a 265 (ld. előbbi gondolatmenet)? -
HKorn
veterán
válasz
<Adamsky> #470 üzenetére
Úgy értettem, hogy aki váltani akar egy magasabb tudású órára az vegyen 955-öt, akinek teljesen megfelel a 255 tudása az maradjon a 255-nél, értelemszerűen.
570 azért lett 570, hogy feljebb pozícionálják, ezzel is alátámasztva az áremelkedést. Marketingfogás. Így jobban megkülönböztethetőek a kategóriák. FR1XX belépő, FR5XX közép, FR9XX csúcs.
-
<Adamsky>
nagyúr
"Próbáltad az új firmware-el 23.20?"
Próbálom, mert tegnap futás utáni zuhanyzás közben már települt is. Szóval pár órás tapasztalattal a hátam mögött csak annyit tudok mondani, hogy működik.Egyébként érdekes a changelog:
• Support passcode security feature with wrist detection.
• Improve secure sensor pairing and updates.
• Update the bike camera controls widget to support Varia Vue.
• Allow Custom workouts to be used within the Walk activity profile.
• Allow access to both Bike and Run daily suggested workouts on the calendar glance when scheduled on the same day.Ezt pl. lefordítaná nekem valamelyikőtök?
Support passcode security feature with wrist detection"Nekem tetszenek az új órák ... " – én viszont bottal sem piszkálnám meg. Volt AMOLED-es órám (igaz még nem ilyen sok 1000 nit-es kijelzővel), de az első volt, amit pár evezés és bringázás után eldöntöttem, hogy soha többet ilyet!
#467 HKorn
"Nekem 570 csalódás ... " – az AMOLED okán nekem mindkettő csalódás. Tegnap késő este láttam meg a YT-n, hogy vannak új órák ...
Azért majd megnézek pár review-t csak úgy az érdekesség kedvéért.
Egyébként én már a számozást sem értem. Miért lett az 570, 570?
A 900-as szériánál még csak-csak OK a 970, bár ott se látszik a számozásból, hogy melyik AMOLED és melyik MIP. Mi a francért nem képes ezt a Garmin – minden órája esetén – már a típusszámban egyértelműen jelezni?" ... akit igen, az jobban teszi ha vesz egy FR955-öt ... "
Ezért most biztos nem fogok venni egy 955-öt, hogy aztán az a fiókban várja a sorsát ...
A 255-öm köszöni szépen jól van. Ahogy elnézem, addig míg működik rendesen, nem is lesz cserélve.
Engem ezzel az AMOLED-es átállással arra sarkalnak, hogy minél tovább megtartsam az órám, és ha majd váltok, akkor erősen elgondolkozzak más márka óráján -
-
HKorn
veterán
Nekem 570 csalódás, illetve valami hasonlót vártam 270 néven, de alacsonyabb árral. Az hogy még az EKG-t sem kapta meg, az kicseszés. Árához képest semmi izgalmas újdonság. 970 az frankó, az már komoly HW update lett, de az ár ott is elszállt sajnos, ráadásul szoftveresen szinte semmi újdonság.
ÁMOLED amúgy engem nem zavar, akit igen, az jobban teszi ha vesz egy FR955-öt, mert ki fognak halni ezek, Garmin láthatóan elengedi a MiP-et.
-
<Adamsky>
nagyúr
Itt vannak az új futó órák ...
... AMOLED.
A Forerunner széria nekem ennyi volt. -
<Adamsky>
nagyúr
"A Tracback-re gondolsz?"
Nem. Arra, hogy van egy adott track (Garmin-éknál course), amit ugye visszafelé is be tudsz tölteni (→ Do Course in Reverse). Be is tölti az útvonalat, de nincs navigáció.
A trackback-et még én sem próbáltam, bár az előbbiből kiindulva navigációra annál sem számítanék (csak a nyomvonalat mutatja minden bizonnyal).#459 Joc24
" ... próbáltam és minden rendben volt."
Mivel tervezted az útvonalat? App-ban, weben, 3rd party app-al? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
<Adamsky> #457 üzenetére
No, akkor válaszolnék is: " ... this is by design" – Garmin-Sierra szerint.
Do Course in Reverse - does not provide turn by turn navigation
No turn signals / turn indications when navigating a course in opposite direction ...
Csak én érzem úgy, hogy ez ciki? Mármint, hogy az óra nem képes egy track-et "megfordítani"?
O.K. elvileg az app tudja (még nem néztem), ill. a Locus tuti, de na! -
<Adamsky>
nagyúr
A nyomvonalas navigációt használta már valamelyikőtök visszafelé? Eddig nem nagyon használtam ezt a módszert (mert vagy megvolt a visszaútra is a track, vagy körtúrán voltam), de tegnap kipróbáltam.
A gondom az, hogy a navigáció mint olyan, egyáltalán nem működött. Úgy értem nem rezgett az óra, nem mutatta, hogy X méter múlva forduljak erre, vagy arra. Még szerencse, hogy azt jelezte, ha letértem a nyomvonalról.
Ami bekavarhat, – de nem kéne – hogy én mindig Locus-al tervezek és a gpx-et úgy töltöm át előbb az app-ba, majd onnan az órába.
Majd, ha lesz egy kis időm, akkor a héten megpróbálom újfent tesztelni a dolgot, de addig is kérdezném, hogy kinek, mi a tapasztalata? -
xy.zsolt
őstag
Bár kicsit megkésve kérdezem, de van különösen ajánlott képernyővédő vagy 2-4 hét után mind lehullik? Mondjuk most úgy repedt meg a széle, hogy semmihez nem koccintottam 🤔
A nagy kapkodásban ezt rendeltem meg [link] és csak utána jutott eszembe, hogy titeket kérdezzelek. -
<Adamsky>
nagyúr
... és @Joc24
Én az "Esőcsináló" videójába néztem bele. Az alapján szvsz. akinek a Strava-s előfizetés pálya, annak ez is az lehet. Mintha a videóban azt mondaná, hogy utóbbi drágább. De, ha nem is, akkor is, hosszabb távon ez lesz a tuti, mert a Strava-ba tuti nem megy át annyi adat, mint amennyi "házon belül" rendelkezésre áll.Én sem tervezek előfizetni, mert a jelenlegi szolgáltatások nagyon max. kb. 1/2-1/3-át használom ki.
-
HKorn
veterán
válasz
<Adamsky> #449 üzenetére
Értelek, szerintem is ezek a még valamennyire használható funkciók (nyilván a TrainingPeaksnek, Strava-nak akarnak ezzel konkurenciát, ha már az ő adataikon alapulnak a kimutatásaik) de én erre írtam, hogy ezekért a 3600Ft havonta sok, vagy ha máshogy nézzük, 3600Ft-ért ezek az extra funkciók kevesek. Ennél több kellene a Garmintól ennyiért.
-
<Adamsky>
nagyúr
... és @Joc24
Félreértettetek. Nem azt állítottam, hogy nektek, de legfőképp nekem ez bármire is jó lesz. Hanem azt, hogy a 3 említésre méltó fícsör közül (szerintem) melyiknek van a legtöbb értelme. Egy komolyabb sportolónak, vagy épp a sportoló edzőjének, pl. el tudom képzelni, hogy a web-es felületen található grafikonos, diagrammos, bármit, bármivel összehasonlító cucc hasznos lehet.
Ahogy egy konditerembe rendszerese(bbe)n járó számár az, hogy a telefonján láthatja a gyakorlatot, nagyban és bármikor belenyúlhat az edzésbe.
A kis badge-ek gyűjtögetése engem speciel eddig is hidegen hagyott ... -
Joc24
tag
válasz
<Adamsky> #446 üzenetére
Nekem pedig ezek a dolgok nem dobják meg a pulzusom..
Ha valaki komolyabban, versenyszerűen sportol és elmzi magát annak jó lehet, de azt meg az edző elemezné... Na mindegy is. Nekem hobbisportolónak felesleges. Annyit ad az ingyenes verzió amennyire szükségem van, még többet is.
Ez nyilván szubjektív... Ahogy HKorn kolléga is mondta ez elég sovány -
<Adamsky>
nagyúr
Ha valami jó benne, akkor épp nem ez (a kitűzők).
Sokkal inkább az app-al való szinkronizáció. Arra gondolok, hogy a teremben elindítasz egy edzéssort és nem az órán, hanem a telefonon / tablet-en tudod nézni a gyakorlatokat (talán még szerkeszteni is lehet "on the fly").
A másik meg az adat-junky-knak jó. A webes felületen tudsz mindenféle grafikonokat összedobni. Kb. minden, mindennel összekapcsolható.
Talán utóbbi a leghasznosabb (már, akinek ...). -
Joc24
tag
Na előfizettem a 30 napos ingyenes próbaverzióra, mert hajtott a kíváncsiság 😅
Nekem ez nem ad annyit, hogy megérje.
Ez csak annak lesz jó aki megrögzött jelvénygyűjtő vagy van felesleges 90 dollárja évente.
-
Joc24
tag
Igen... Eddig ezért csepegtettek új funkciókat így ezek valószínűleg megszűnnek.
Bár máshogy nézve azért a Garmin alapesetben is elég prémium. Amit most tud az nekem hobbifutóként bőven elég.Amúgy én most a zöld '6' plecsnire hajtok, mert nem tetszik a fényképemnél a lila 😂
De ezért nem fogok előfizetni 😅 -
HKorn
veterán
Néztem az extra kitűzőket, olyan van hogy egy hónap alatt fuss 500m szintemelkedést. Az komoly. 1 terepfutás és kész is.
Másik 7 napon keresztül legyen 75 alatt a stressz. Az is komoly, covidosan ágyban fekve se volt 50-nél több...nehéz lesz megcsinálni.Nyilván ezek is csak az előfizetésre csábítanak.
-
<Adamsky>
nagyúr
"Remek, Garmin is felül a havi előfizetése vonatra."
Igazából az a meglepő, hogy eddig vártak. A cikket átfutva (így a tévedés jogát fenntartva) én úgy látom, hogy az eddig megszokott fícsörök maradnak "ingyenesek" (kifizeted 1× az órával). Az újak, az AI-os hókuszpókuszok lesznek csak fizetősek. -
Joc24
tag
Egy kis érdekesség:
[link] -
Zozo0525
őstag
Köszi.
Garminom volt (fenix3, fenix 6)Sima fenix 6 nagy csalódás volt gyenge gps..... azért is léptem le, meg volt vagy 2 hét amíg nem működött a rendszer akkor törték fel a garmint.(vagy valami ilyesmi volt...) Szerintem most akkor visszatérek. köszi a segítséget..... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Zozo0525 #431 üzenetére
"music változat van jó áron.(90000 Ft) ... " – ha belefér, vedd meg nyugodtan. Még az is lehet, hogy ha kipróbálod, be fog jönni (mármint az órás zenehallgatás).
Nekem első pillanattól volt egy fura érzésem, hogy nagyon tompa a hang. Az egy dolog, hogy órán nincs aptX vagy LDAC, de kis utánajárás / olvasás után azt találtam, hogy SBC-ből is a legsittesebb változatot használja. Az én "elkényeztetett" (Technics AZ80, LDAC) fülemnek ez nem pálya." ... kell-e nekem drágább óra ami többet tud?" – ha nem volt még ilyen (drága) órád, ill. Garmin-od, akkor indulásnak ez bőséggel megteszi. Ahogy megismered majd az ökoszisztémát esetleg a többi modellt, látni fogod, hogy legközelebb kell-e valami még ennél is jobb.
Futásra (napi ajánlás, felkészítés 1/2 maratonra, maratonra), a mindennapi amatőr sportok követésére (szuper GPS), navigálásra (igaz térkép nélkül, de nyomvonallal) szvsz. hibátlan. -
Zozo0525
őstag
music változat van jó áron.(90000 Ft) én telón szoktam podcastot hallgatni ez a része nem vonz.... nem tudom kell-e nekem drágább óra ami többet tud? talán ebben minden olyan benne van ami egyszerű kocogónak szüksége lehet
-
Joc24
tag
válasz
Zozo0525 #428 üzenetére
Az óra amire használni szeretnéd szerintem tökéletes. És még rengeteg pluszt is kapsz azért vele. 😊
Nekem is Music verzió van, speciel én imádom, hogy nem viszek magammal telefont és 'csak' magam vagyok a zenéimmel, gonolataimmal. Nekem ez így igazi 'énidő'... 😊
De mint látod nem vagyunk egyformák 😅 -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Zozo0525 #428 üzenetére
" ... gondolom attól ugyanolyan jó hogy leálltak a forgalmazással ... " – én is így gondolom.
Nem tudom most hol, mennyi, de gyanítom, hogy ár/teljesítmény viszonyban még jobb lett. Persze, ha van (több) pénz, akkor lehet akár még jobbat venni, de azt egyrészt akkor nem árt kihasználni, másrészt nem biztos, hogy annyival többet kapsz egy drágább modell esetén.
Nekem Music van, de arról spec. lebeszélnélek. A vásárlás előtt én is azt hittem, hogy majd telefon nélkül fogok futni, de nem. Ennek legfőbb oka, hogy egyszerűen az "órából kijövő hang" nem olyan minőségű (mint amit én pl. megszoktam).
A másik, hogy gyakran hallgatok podcast-et. Azt indulás előtt le kellene menteni, áttenni órára ..., szóval nekem annyira ez az órás zenélés nem jött be. -
Zozo0525
őstag
sziasztok
Váltanék egy ilyen órára suuntoról. úgy látom már nem forgalmazott modell, de egy két boltban kapható még, gondolom attól ugyanolyan jó hogy leálltak a forgalmazással..... heti 3-4 futásra, 30-60 perc erre gondolom még sok is :-) -
<Adamsky>
nagyúr
Azért akadna, ha tudnánk, hogy pl. a ... watch faces, and data fields ... esetén milyen mezőkről (milyen számlapok esetén?) van szó. De ez kb. sose fog kiderülni.
"Passcode security meg ennyi, amit írtál."
OK, hogy ennyi, de nem idegesítő, hogy – azon kívül, hogy nem jött semmi új, – egy régen jól (jobban) működő dolgot sikerült elb...ni?
"Wrist detection" eddig is volt, nem? Akkor mi az "innováció"? Ez az el...ott tárcsázó?A jövőben talán jobb lenne, ha csak a hibák javítására koncentrálnának.
-
<Adamsky>
nagyúr
Láttátok a 22.22-es módosításait? Nekem most tettem fel az óra magától ...
Impozáns a lista, de amibe legelőször belefutottam az az, hogy az eddig "tárcsázós" pass code beírást leváltotta egy számgombos. Utóbbi lehet tapi képernyőn jobb, de anélkül ...
... ill. szerintetek ez a pont "Supports passcode security feature with wrist detection" akkor ezt a "nagyszerű fejlesztést" takarná csupán?Sokszor megfogalmazódott már benne, hogy tök szuper (ha) új fícsörök kerülnek az óra, de mindez csak akkor, ha az ember tudja, hogy hol, mit keressen.
Szóval ilyenkor éteri lenne egy frissített kezelési útmutató, vagy legalább vm. leírás, hogy mit, miért, hogyan, merre ... -
Joc24
tag
Szia, szerintem elég sötét az a szürke, hogy szinte bármilyen szín jó legyen hozzá. Rendelj az Aliról többfélét és éppen amilyen kedved van azt használod, és még nagy költségbe sem vered magad... 😊
De 'nylon strap' mindenképpen legyen közte.
Nekem sokféle van, gumi és a szövet is, de amióta a szövetet használom az eredeti szíjat kifejezetten kényelmetlennek érzem. Ezt pont olyanra húzhatod ami kényelmes, se nem laza se nem szoros. -
HKorn
veterán
Vennék valami színes szíjat az órához, de ez ugye a non-music szürke verzió, halvány ötletem sincs milyen szín passzolna hozzá. Használja valaki nem szürke szíjjal?
-
<Adamsky>
nagyúr
Engem (eddig) nem, és ha jól értem, akkor most már nem is fog. Én ma is futottam (majd' bele döglöttem
), de nem volt újraindulás, ill. nem tapasztaltam semmilyen anomáliát.
Nálad mi a helyzet?
Egyébként ha jól veszem ki a cikkből (csak átfutottam), akkor az a "tuti", ha az ember PC-re dugja az óráját, és ránéz a Garmin/RemoteSW mappára. Ha nincs ott egy GPE.bin fájl, akkor nincs gond. Ellenkező esetben törölni kell. -
HKorn
veterán
Érintett valakit a crash? FR255 is benne van a listában.
[link] -
<Adamsky>
nagyúr
Köszi a visszajelzéseket! A legújabb fw.-vel (21.20) nekem is hasonlóan alakult most az esti / éjszakai, mint Joc24-nek. Hosszabb távon még kíváncsi leszek ...
A 21.19-el könnyen lehet, hogy tényleg volt valami (és nem csak az, amit a change log-ban bevallottak), mert nagyon gyorsan jött a 21.20-as. -
peanar
senior tag
válasz
<Adamsky> #407 üzenetére
Eleinte idegesített, de már nem cincálja az idegeimet és kalapáccsal sem akarom szétverni
Azóta már rengeteg frissítés lefolyt a Dunán és remélhetőleg javították ezt a hibát, de tényleg volt ilyen!
Mint ahogy említettem, a kislányom születésekor történt.
Bizonyos okok miatt be kellett mennünk a kórházba, de én nem maradhattam ott, így anyukámhoz mentem aki a kórház közelében lakik. Feleségemmel megbeszéltük hogy hív ha akció van, én meg rakétaüzemmódra váltva sietek be hozzá.
Minden meg is történt és mivel az órán be volt kapcsolva a move iq, autómatikusan felismerte és rögzítette a futást (piros pont neki) viszont nem esett le szegénykémnek hogy ezek után csak ébren kellene lennem (jött is a fekete pont), így manuálisan kellett leállítani az alvást és a leállítás pillanatáig az alvást is rögzítette.Szóval igen, volt futás, rendellenesen (az óra szerint) magas pulzus a nagy pillanat környékén és mindemellett közben aludtam....szóval aki tud az tud
Ezt überelje valaki bizonyított tényekkel -
-
<Adamsky>
nagyúr
"Te amúgy pánttal futsz? Én anélkül."
Nem pántozok. Nem érzem szükségét (nem vagyok annyira "pro"). Nálam épp egy lazább (egy tempójú) futás után dobta be ezt a Lactate Threshold-os képernyőt (... még a 21.19-el. Most már a 21.20 van fenn)
A change log-ban is van erről egy sor ...
Lactate Threshold estimates are applied automatically after training with heart rate.
... de, hogy ez után mit, hogyan, merre ..." ... 48%-ról indult 41% lett, 50 perc futás, de résztávos volt ... "
A GPS milyen beállításon van nálad ennél az edzéstípusnál? -
HKorn
veterán
válasz
<Adamsky> #404 üzenetére
Megnézem reggelre mennyit esik a töltöttség.
Elmentem egyet futni, 48%-ról indult 41% lett, 50 perc futás, de résztávos volt, tehát elég sokat rezgett közben az óra ahogy váltakoztak a szakaszok.
Laktátküszöb üzenet még nem jött fel, csak max pulzus észleléses. Te amúgy pánttal futsz? Én anélkül.
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... olykor olykor a music változatnál is élőjött ez a hiba!."
Tényleg nem szívatásból mondom, de ezért merem állítani, hogy ti (Te és az óra, rosszabb esetben ez a márka) nem vagytok "kompatibilisek", mert ennyi csere után is olyan dolgokat tapasztalsz, ami nagyon-nagyon ritka (ha mégis, akkor az illető kap egy másikat, és utána boldogan használja)." ... hajnali 3 órakor a tempós már már futásomat, melyet gyönyörűen monitoroz is, de nem tudja összerakni hogy nagy valószínűséggel már nem alszom ... "
Frankón detektált neked egy futást? Nem álmodtál valamit?
... és ez nálad 3. óra. Őrület!"Na mindegy, don't worry, be happy, mindjárt itt a karácsony ... "
Hmm... nagyon sejtelmes vagy. Úgy látom ez a Garmin már nem sokáig fogja az idegeidet cincálni.#406 Joc24
" ... 22:00-06:00-ig van nálam is az alvás beállítva ... "
Nálam épp 8-ig, de mióta meg van az óra nem jöttem rá, hogy mire jó ez a beállítás. Nem azt mondom, hogy "tű pontos" , de nekem elég jól leköveti az alvást, és – mióta tudja – a szundikat is. -
Joc24
tag
Nekem szerencsére nem jöttek elő ilyen problémák,
Pedig három műszakban dolgozom. 22:00-06:00-ig van nálam is az alvás beállítva. Csak akkor mér alvást amikor alszom, aktivítást ha aktív vagyok, legyen az este vagy napközben. Mindezt úgy, hogy 2nap délelőtt 2nap délután, 2nap éjszaka dolgozom... Tehát ha valaki össze tudná zavarni az alvásfigyelést az én vagyok 😄😄
Sajnálom, hogy Nálad ezek előjönnek... -
peanar
senior tag
válasz
<Adamsky> #399 üzenetére
Igen, ez valóban a 3-ik óra, az első kettőt vissza vittem mert valamelyik frissítés ellőtte a Bluetooth kapcsolat stabil működését.
Ezt nem pechnek, inkább szoftveres hibának hívnám a Garmin részéről! Ha nincs bekapcsolva a csatlakoztatási riasztás, akkor ezt észre sem veszem!
Azóta kikapcsoltam ezen funkciót (az ember megtanul alább hagyni) mivel olykor olykor a music változatnál is élőjött ez a hiba!.
Azt hogy a szerencsétlen óra rögzíti hajnali 3 órakor a tempós már már futásomat, melyet gyönyörűen monitoroz is, de nem tudja összerakni hogy nagy valószínűséggel már nem alszom, akkor sem ha az van beállítva hogy 6 órakor kelek sem mondanám pechnek.
Na mindegy, don't worry, be happy, mindjárt itt a karácsonyJoc24
Én sem szoktam nézni a fogyasztást, nem is érdekel, de amikor 1-1,5 nap alatt lemerül, vagy akár egy éjszaka alatt 50-60%-ot akkor kicsit bosszantó.....de mint ahogy írtam, a töltés előtti újraindítással ez egész jól orvosolható.
Utána nézve sok battery drain olvasható a garminnal kapcsolatban, többféle modellnél is.... aztán hogy ki fogja ezt ki, na ez a pech
-
<Adamsky>
nagyúr
Köszi! Ez is érdekes, mert ha nem is 5 óra / 1 %-al számolok – csak 4-el – akkor is az jön ki, hogy 4 × 100 / 24 = ~16 nap (lefelé kerekítve). Szóval nem annyira pontos, hihető.
Majd egy éjszakait nézz meg kérlek.Délben voltam futni. A edzés közbeni fogyasztás nagyjából rendben volt. "Koppra" tekert GPS-es érzékenység mellett kb. 4%-ot esett a fogyasztás 45 perc alatt.
Hajlok arra a megállapításra, hogy az akksi státusz visszajelzésén reszeltek valamit.
Edzés (futás) után találkoztál már a Threshold Adjusted képernyővel?
Nekem egyszer dobta fel, és akkor bpm (pulzus), /km (ez nem tudom mi), és W (teljesítmény?) értékeket mutatott. -
HKorn
veterán
Így használom én is, nem igazán nézegetem a merülést 4-5 naponta rádugom amikor 20% környékén van, feltöltöm 80-ig, aztán edzek vele. Nem okosóraként használom, hanem sportóraként.
Múltkor futottam egy majd 24km-s terepkört, olyan helyen ahol még nem jártam előtte és jelölve sem volt az út, végig a 255 vezetett a csiganyálon és gond nélkül végigmentem rajta, szóval igencsak elégedett voltam vele. Ezért nem fizetnék 50-100 ezer forintal többet, csakhogy legyen térkép, mikor ha nagyon kell ott a telefonon nagyképernyőn a mapy.cz offline térképpel.
Szíjat azért kérdeztem, mert a szürkénél fontos, hogy ugyanolyan árnyalatú legyen, ne eltérő (ugye ez egy feketénél nem annyira kérdés), gondoltam hátha már rendelt valaki.
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... ma reggel új frissítést dobtak. 21.20 ... "
Tegnap felnéztem a Garmin fórumra és láttam, hogy kitették, szóval én már este feltettem. Tényleg nehéz megmondani, hogy most romlott-e az üzemidő, vagy a merülési "előrejelzésen" finomítottak. Talán hajlanék az utóbbi felé ...
Mert ahogy peanar-nak, úgy nekem is volt olyan, hogy ha nem sportoltam, akkor napok (2-3) alatt ilyen 1-2%-ot esett, ami nem normális.Én is 20% körül dobom töltőre, de én fel is szoktam tölteni rendesen. Azért is látom, hogy korábban kissé furán mérte az akksi állapotát.
Most kimaradt pár nap futás, ill. csak kétszer voltam, és akkor sem figyeltem meg pontosan, de majd az edzés közbeni merülésre leszek kíváncsi..." ... én AliExpress-ről rendelek hozzá szíjakat ... " – én is, és nekem a legolcsóbb ilyen rugalmas szövet (?) szíj jött be. 100× kényelmesebb, mint a gyári.
Viszont HKorn-nak – ha jól értem – a gyárival megegyező v. hasonló kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Watch Ultra (1.st gen) szinte új
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Se Series SE 2024 40-44mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év apple Garancia.
- Apple Watch SE2 / 44mm / Midnight / Black Sport / Cellular (99%)
- új bontatlan Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular 49 mm-es titántok 3 év garancia ajándék extra szíj
- Apple Watch 10 46mm Titanium/Hibátlan/2026.03.06.Apple Gar./Akku 100%/p4298
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest