- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
lajos0001
tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni:64 bites mint 18.1 xfce-ről upgrade-oltam 18.2-re frissítéskezelővel, gond nélkül. A rendszerem duálbootos (egy xp is van külön partíción a mint mellett; i7-es proci, 16 GB ram). A kernel verzió maradt a régi (4.4.0-53, az upgrade nem tett fel újabb kernelt). Upgrade után minden szép, láthatóan minden működik.
Egy bosszantó új probléma azonban fellép: a grub lefutása után most nem tudok megszabadulni a kernel bootup üzeneteitől (korábban ezeket letiltottam). Guglizás azt adja, hogy az alábbi beállítás kell az /etc/default/grub -ba (komment nélkül):
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
GRUB_CMDLINE_LINUX=""Upgrade előtt is így állítottam ott ezt be, működött is, most is így van ott beállítva, azonban az upgrade utántól mégis minden egyes reboot után jönnek a bootup üzenetek (látható hibát nem jeleznek, csak szeretnék tőlük megszabadulni).
A sudo upgrade-grub a terminálban nem adja a várt üzenetet, helyette a grub helpjét adja csak ki minden alkalommal, nem tudom, miért.
Ezután 64 bites mint 18.2 xfce live pendriveról bootolva reinstalláltam a grubot a hard disken, látszólag le is ment a reinstall, azonban a sudo upgrade-grub megint csak a grub helpjét adja ki, és továbbra is minden reboot után jönnek a kernel bootup üzenetek (olyan, mintha az update-grub nem csinálna semmit). Bármilyen tipp, hogy tudnék ezektől megszabadulni?
A mintet nem szívesen raknám újra, már kellőképpen optimalizált, túl sok munka van benne.
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged