Új hozzászólás Aktív témák

• Csak egy bejegyzés, nem más. Hátha más is volt már így.
    (Ha nagyon off, akkor majd megkérem TG-t, hogy tegye offba.)

Tegnap váltottam ubu 10.04-ről...
    Az alany egy pentium 4-es HP nc6120 volt, emlékeim szerint 1,5GB RAM-mal.

Szerintem nagyon korrekt módon működik, legalábbis második kísérletre.

Először – gondoltam én – felrakom a 17.3-at, hogy legalább lts legyen fent, mivel nem igazán szeretem cserélgetni azt, ami jó.
    Ez a laptop elsődlegesen arra szolgál, hogy zenét hallgassunk NAS-ról. A laptoból usb DAC-on keresztül kerül át a zene az erősítőbe.
    Tehát elsődlegesen a dac támogatása a fontos.
    Mivel a saját laptopom Maya-t használ, és azzal remekül működik a dac, ezért nem vártam meglepetést.
    Pedig lett sajnos.
    Ugyanis nem bírtam működésre bírni a 17.3-mal a dac-ot.
    A dmesg kimenete megyegyezik a Maya-t használó laptop dmesg kimenetével ( | tail -1), így nem magyon értettem a dolgot.
    A dac-ra folyamatosan letiltva feliratot ad a hangbeállításoknál.

Mérgemben feltettem a Maya-t, azon meg csont nélkül ugyanúgy megy, mint a sajátomon...

Egyelőre nem keresek hibát, az még ráér, meg úgysem az időmilliomos kategóriába tartozok... íly módon marad minkét gépen a Maya. Szépen stabilan megy, és “sztrímeli” a zenéket, filmeket a NAS-ról. Ha frissítek majd később (talán) egy következő lts-re és nem működik, na majd akkor lesz debug... addig átadom magamat a zenei élvezeteknek.
    Esetleg meg lehetne nézni, hogy milyen modul töltődik be az egyes rendszereken, és hogy különböznek-e.

(Persze lehetne hálózatos erősítőt venni, de ennél konzervatívabb – maradibb vagyok. Meg a jelenlegi erősítőmnél jobbar csak +200kHUF körül lehetne kapni, annyit meg nem szánok most rá)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés