- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: EA GAMES – élő emberrel a supportban 2025 ben
- Ivqkzy-: 2. gépem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ivqkzy-: Eddig
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csak egy bejegyzés, nem más. Hátha más is volt már így.
(Ha nagyon off, akkor majd megkérem TG-t, hogy tegye offba.)Tegnap váltottam ubu 10.04-ről...
Az alany egy pentium 4-es HP nc6120 volt, emlékeim szerint 1,5GB RAM-mal.Szerintem nagyon korrekt módon működik, legalábbis második kísérletre.
Először – gondoltam én – felrakom a 17.3-at, hogy legalább lts legyen fent, mivel nem igazán szeretem cserélgetni azt, ami jó.
Ez a laptop elsődlegesen arra szolgál, hogy zenét hallgassunk NAS-ról. A laptoból usb DAC-on keresztül kerül át a zene az erősítőbe.
Tehát elsődlegesen a dac támogatása a fontos.
Mivel a saját laptopom Maya-t használ, és azzal remekül működik a dac, ezért nem vártam meglepetést.
Pedig lett sajnos.
Ugyanis nem bírtam működésre bírni a 17.3-mal a dac-ot.
A dmesg kimenete megyegyezik a Maya-t használó laptop dmesg kimenetével ( | tail -1), így nem magyon értettem a dolgot.
A dac-ra folyamatosan letiltva feliratot ad a hangbeállításoknál.Mérgemben feltettem a Maya-t, azon meg csont nélkül ugyanúgy megy, mint a sajátomon...
Egyelőre nem keresek hibát, az még ráér, meg úgysem az időmilliomos kategóriába tartozok... íly módon marad minkét gépen a Maya. Szépen stabilan megy, és “sztrímeli” a zenéket, filmeket a NAS-ról. Ha frissítek majd később (talán) egy következő lts-re és nem működik, na majd akkor lesz debug... addig átadom magamat a zenei élvezeteknek.
Esetleg meg lehetne nézni, hogy milyen modul töltődik be az egyes rendszereken, és hogy különböznek-e.(Persze lehetne hálózatos erősítőt venni, de ennél konzervatívabb – maradibb vagyok. Meg a jelenlegi erősítőmnél jobbar csak +200kHUF körül lehetne kapni, annyit meg nem szánok most rá)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Renault, Dacia topik
- Bittorrent topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nyomtató topik
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest