Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz fecus #14898 üzenetére

A kérdés, hogy mi legyen azon a RANDisk-en? Mire használtassam a rendszerrel? Az egész tmp-t kellene átirányítani?

10 éve még én is variálgattam/optimalizálgattam a dolgokat, ramdisk, SSD swappines, tmpfs FSTAB-ba beírogatása, etc... Viszont ma már hiába lettek nagyobb erőforrsáigényűek a disztrók, a hardverkomponensek olyan erősek lettek jó esetben, hogy simán csak a rendszerre kell bíznod a megfelelő memóriakezelést és az tökéletesen optimalizált lesz.

A Firefox esete nyilván más, de itt is változott a dolog, azt hiszem le kell tiltani, hogy a meghajtóra menjen a cache. Amúgy melyik módszert használtad FF-nál, ami érezhetően gyorsabbnak tűnik?

Szóval 32GB RAM esetén megnyugtatásul annyit nézz meg, mit ír ki terminalban a df -h parancs és a mount parancs. Első kimenetben látni fogod, hogy több tmpfs is van, ezekből ami érdekes most, az a megosztott memória(ez a dev/shm), ami nálad szerintem 16GB lesz, ha ez így van, nincs is több dolgod, a rendszer nagyon jól optimalizálja a RAM használatát.

Érdemes ezt is elolvasni, hogy jobban megértsd, miről is van szó:

What Is /dev/shm And Its Practical Usage

A mount parancs kimenete nem is lényeges, látni fogsz benne egy ilyen sort, ami ugyanazt jelenti, mint a df -h kimenetnél a

ubyegon@lmde:~$ df -h
    .....
    tmpfs 16G 0 16G 0% /dev/shm sor

erről van szó:

ubyegon@lmde:~$ mount
    .....
    tmpfs on /dev/shm type tmpfs (rw,nosuid,nodev,inode64)

Sajna a cron parancs kérdésben nem sokat tudok segíteni, de lényegében szintaktikai hibát jelez, ami azt jelenti, hogy valahol valami karakter nincs vagy nem megfelelő. De ez nekem kínai, totál home user vagyok Linuxban. :B

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés