- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Klaus Duran: 2025 dude
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- kraftxld: Untappd lista
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
A kérdés, hogy mi legyen azon a RANDisk-en? Mire használtassam a rendszerrel? Az egész tmp-t kellene átirányítani?
10 éve még én is variálgattam/optimalizálgattam a dolgokat, ramdisk, SSD swappines, tmpfs FSTAB-ba beírogatása, etc... Viszont ma már hiába lettek nagyobb erőforrsáigényűek a disztrók, a hardverkomponensek olyan erősek lettek jó esetben, hogy simán csak a rendszerre kell bíznod a megfelelő memóriakezelést és az tökéletesen optimalizált lesz.
A Firefox esete nyilván más, de itt is változott a dolog, azt hiszem le kell tiltani, hogy a meghajtóra menjen a cache. Amúgy melyik módszert használtad FF-nál, ami érezhetően gyorsabbnak tűnik?
Szóval 32GB RAM esetén megnyugtatásul annyit nézz meg, mit ír ki terminalban a
df -h
parancs és amount
parancs. Első kimenetben látni fogod, hogy többtmpfs
is van, ezekből ami érdekes most, az a megosztott memória(ez a dev/shm), ami nálad szerintem 16GB lesz, ha ez így van, nincs is több dolgod, a rendszer nagyon jól optimalizálja a RAM használatát.Érdemes ezt is elolvasni, hogy jobban megértsd, miről is van szó:
What Is /dev/shm And Its Practical Usage
A mount parancs kimenete nem is lényeges, látni fogsz benne egy ilyen sort, ami ugyanazt jelenti, mint a
df -h
kimenetnél aubyegon@lmde:~$ df -h
.....
tmpfs 16G 0 16G 0% /dev/shm
sorerről van szó:
ubyegon@lmde:~$ mount
.....
tmpfs on /dev/shm type tmpfs (rw,nosuid,nodev,inode64)
Sajna a
parancs kérdésben nem sokat tudok segíteni, de lényegében szintaktikai hibát jelez, ami azt jelenti, hogy valahol valami karakter nincs vagy nem megfelelő. De ez nekem kínai, totál home user vagyok Linuxban.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- EA Sports WRC '23
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Óra topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- OLED monitor topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6230 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest