- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Kempingezés és sátrazás
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
A kérdés, hogy mi legyen azon a RANDisk-en? Mire használtassam a rendszerrel? Az egész tmp-t kellene átirányítani?
10 éve még én is variálgattam/optimalizálgattam a dolgokat, ramdisk, SSD swappines, tmpfs FSTAB-ba beírogatása, etc... Viszont ma már hiába lettek nagyobb erőforrsáigényűek a disztrók, a hardverkomponensek olyan erősek lettek jó esetben, hogy simán csak a rendszerre kell bíznod a megfelelő memóriakezelést és az tökéletesen optimalizált lesz.
A Firefox esete nyilván más, de itt is változott a dolog, azt hiszem le kell tiltani, hogy a meghajtóra menjen a cache. Amúgy melyik módszert használtad FF-nál, ami érezhetően gyorsabbnak tűnik?
Szóval 32GB RAM esetén megnyugtatásul annyit nézz meg, mit ír ki terminalban a
df -h
parancs és amount
parancs. Első kimenetben látni fogod, hogy többtmpfs
is van, ezekből ami érdekes most, az a megosztott memória(ez a dev/shm), ami nálad szerintem 16GB lesz, ha ez így van, nincs is több dolgod, a rendszer nagyon jól optimalizálja a RAM használatát.Érdemes ezt is elolvasni, hogy jobban megértsd, miről is van szó:
What Is /dev/shm And Its Practical Usage
A mount parancs kimenete nem is lényeges, látni fogsz benne egy ilyen sort, ami ugyanazt jelenti, mint a
df -h
kimenetnél aubyegon@lmde:~$ df -h
.....
tmpfs 16G 0 16G 0% /dev/shm
sorerről van szó:
ubyegon@lmde:~$ mount
.....
tmpfs on /dev/shm type tmpfs (rw,nosuid,nodev,inode64)
Sajna a
parancs kérdésben nem sokat tudok segíteni, de lényegében szintaktikai hibát jelez, ami azt jelenti, hogy valahol valami karakter nincs vagy nem megfelelő. De ez nekem kínai, totál home user vagyok Linuxban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Formula-1
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest