Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2
    félisten

Nálam sima asztali PC-vel nem megy normálisan az Ubuntu 22. Nincs benn semmi extrém alkatrész most, Asus, Gigabyte, Intel, AMD alkatrészek. Volt, hogy több óra munka ment el LibreOffice-ban, mert be akartam tenni egy táblázatot egy word doksiba, aztán attól összeomlott. Én inkább ilyen szoftver hibára gyanakszom, vagy valami GUI-hoz köthető dologra, nem kernel hibára. Eddig vártam vele, hátha valamelyik update megoldja, de már fogy a türelmem, meg kíváncsi vagyok a Mint+Cinnamonra. Amúgy milyen receptben használnak mentát és fahéjat? Most már tényleg érdekel. Egyesek szerint még kardamom is megy hozzájuk.

Összeraktam egy új szervert itthonra, aztán abba akarok olyan adattárolót, ami a hálókártya sebességét tudja, vagy legalább összemérhető vele. A régi szervert meg megpróbálom eladni, de nem nagyon van rá vevő, pedig összesen csak pár napot ment. Nem tudom, talán a mérete túl nagy, vagy passz. Az ára reális, talán még alacsony is, amilyen állapotban vannak az alkatrészek.

Én igazából ennyire nem néztem a modelleket, csak tudom, hogy a Samsung és a Hynix jó gyártók, van még egy pár ilyen, aztán most erre a legolcsóbb Hynix-re rárepültem volna, ha nem lenne túl nagy a mérete. Még jó, hogy szólt Varmi, hogy itt bizony méretek is vannak. A teszt alapján, amit linkeltem hűtés mindenképp kelleni fog neki, mert még a leggagyibb hűtéssel is ezerszer jobb, mint anélkül. Jó lett volna ez a 2TB-os, de 40k-nál nem akarok többet költeni rá, és úgy tűnik, amilyen nekem kell, abban horror áron van ez a méret.

Ha lejár a support, akkor megpróbálkozok majd a 20.3 upgrade-el 21-re, most valahogy nem érzem stabilnak az egészet. Mármint megnéztem Xubuntu 22-vel a tabletet, és a telepítő fullra akadt, 10 perc volt, amíg betöltötte, a Mint 20.3 telepítője meg pár másodperc alatt megvolt. A billentyűzet kiosztás sem stimmelt, pedig magyarra állítottam. A Mint 21 telepítője nem indult. Az Ubuntu 22 az asztali gépemen meg olyan, amilyen. Valami nem okés vagy a kernel vagy valami, ami arra épül, vagy passz. Inkább várok 2 évet, amíg stabilizálódik a helyzet, aztán majd akkor frissítek. Ennél a tabletnél csak az a lényeg, hogy a Firefox elmenjen vele meg a biztonsági frissítések meglegyenek.

Tényleg nem nagyon van kézzel fogható tipp, mi ez az anomális a Mint 21/Ununtu 22.04 install témával. 21-re stabilan lehet amúgy frissíteni és kb addig egyszerű, amíg nem lakod be a rendszert! ;) Jó ideje fenn van a napi használatú notebookon nekem is, mégis a 20.3-at használom még mindig, lusta vagyok átköltözni....

Amúgy milyen receptben használnak mentát és fahéjat? Most már tényleg érdekel. Egyesek szerint még kardamom is megy hozzájuk.

Sose gondolkodtam ezen komolyan még, szerintem az írek tudják! De amúgy nincs összefüggés, tetszett nekik a Mint név OS-nek, meg tetszett nekik a Cinnamon is DE-nek, hogy együtt ennyire sikeres lett/maradt...akkor már a fura ízkombináción se változtassunk!

Összeraktam egy új szervert itthonra, aztán abba akarok olyan adattárolót, ami a hálókártya sebességét tudja, vagy legalább összemérhető vele.

Hát akkor tényleg valami hűtést igénylő OEM SSD kellene neked, erre én is ezt a két említett márkát vadásznám! Itt van még ez a két Samu OEM, ha látsz ezekből az Aprón, azokat is veheted! Boltban ezek rohadt drágák, mármint a 970 EVO ls EVO Plus, Hynix meg csak OEM-et gyárt, de szintén nagyon jó minőségűek.

Bennem tablet esetén fel sem merülne, hogy Linuxot rakjak fel rá! Talán pont azért, mert nem lenne ennyi türelmem bíbelődni vele, mint neked! ;]

Új hozzászólás Aktív témák